Fórum témák
» Több friss téma |
Igazad van kezdő elkós vagyok nem esett le mi is ez az alkatrész valójában
Helló._Egy olyan kérdésem lenne, hogy esetleg valaki felismeri-e, hogy milyen rádióé volt ez a hálózati transzformátor,_mert én keresgéltem._Ezek a képek ugyan azt a trafót mutatják, mint nekem van, csak nem_tudom miLYen rádióé volt._Remélem tudtok segíteni._Köszönöm a válaszokat.
Még egy ennyire hanyag írásmód, és kiváglak! A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2013
Sziasztok!
Most épp ezt a töltőt építem, azt szeretném megkérdezni, hogy a 430uH tekercs helyett 220uH-et belerakhatok minden gond nélkül? Csak ilyenem van itthon. Köszönöm.
Köszi, erre gondoltam én is csak egy fér a panelba!!
Sziasztok.
A cd4060-as IC mekkora feszt bír el? Én 17V DC-t adtam neki, és kissé melegszik. Az adatlapján nem találtam (vagy csak vak vagyok) Köszönöm.
Csak nincs annyira kicentizve a hely, hogy ne lehetne egymásra, odébb, akárhova bedugni.
Az adatlap azzal kezdődik (balra fent), de még 4-5 helyen írja.Én megyek a héten a szemészhez. Amúgy 20V.
A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2013
Igazad van, (a zárójeles részt kihagytam) köszönöm
Megyek veled a szemészetre
Szia! Abból baj nem lesz, ha kipróbálod a 220uH-vel. Csak arra ügyelj, hogy bírja a rajzon is feltüntetett 3 A-t.
Általában 15 V a maximum, de a konkrét típus adatlapját kéne megnézni, annak, ami a kezedben van , mivel elég sokféle van belőle
Ha arra gondolsz, ami a HEStore oldalán van pdf, akkor az pont egy speciális, " High Voltage Type "
Biztos, hogy a kérdezőnek ilyen van?!
Igen, most nézem az adatlapját (HCF4060BE) ST gyártmány
Ezt találtam róla
Hát nagyon kicsi a hely, de már megoldottam, tekertem egyet egy toroidra. Köszönöm.
Szép jó napot mindenkinek. Olyan problémám lenne hogy van egy 12v-ről 230-ra inverterem. Pontosabban kollégámnak. Valahogy sikerült neki el durrantani. 4 darab mosfet el szállt. És nem nagyon találok helytesitőt. Bár abban sem vagyok benne biztos hogy mosfet. Tudna valaki segíteni beazonosítani vagy helytesitőt mondani amit itthon is lehet kapni? FTP10N40C a száma. Japán vagy koreai oldalon találtam. De nekem nem kell 1000db. Annyi a minimum rendelés.:S Előre is köszönöm a segítséget. További szép napot.
PC tápban keress.
A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2013
Udv!
Kaptam valakitol egy 7.5VA-es trafot, ami nem mukodott, meg is volt olvadva a doboza. A primerre ramerve multimeterrel szakadast jelzett. Avval a tudattal, hogy mar ugyse jo, szetmontottam, es talaltam benne egy a lent mellekelt alkatreszt, ami nem vezet, meg van szakadva. A tekercs jo, 350 ohm koruli az ellenallasa. Kerdesem az, hogy ezt az alkatreszt ugye feltetlen kell helyettesiteni, kulomben tuzveszelyes lehet a trafo? Mi ennek az alkatresznek a neve? Es ezek csak egyszerhasznalatosak? A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2013
Ez egy 115fokon kiolvadó hőbiztosíték, cserélendő. Természetesen rövidzárral helyettesíthető, a trafó vizsgálható. Ugyanabban a dobozban feltehetőleg újra tönkre fog menni, mert nem szellőzik...
Ha rovidre zarom, nem fog langra kapni a trafo?
Nem, de azért ne hagyd magára bekapcsolva.
Azt semmiképpen... de mérjed a kimenőfeszt (megvan-e?) meg a primer áramot, ami - a teljesítmény ismeretében - utal az esetleges menetzárlatra.
Ja, es sima cellux jo lesz a tekercsek ujboli szigetelesere?
Szia!
Ez egy hőbiztosíték, ami a megengedett hőmérséklet felett-115c'-felett kiold. Nem vissza állítható, cserélni kell. 250v-os, 2A-re méretezett. Túlmelegedés és leégés elleni védelemre szolgál.
Megteszi ideiglenesen, de nem egy tartós megoldás. Inkább arra jó, ha a mérésnél forgatod, ne tudj megérinteni pucér hálózati részt... Terhelés nélkül egy trafó nem melegedhet 50 fok fölé. Járasd egy ideig és figyeld.
A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |