Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Nagyon is jó ez. Nyákból is lehet - ahogy a példád is mutatja - szép dobozt készíteni.
Valóban jól néz ki ebben a dobozban. Viszont a nyomógombok...khmm...furatai. Nagyon jó ötlet a másodperc kijelzés ki szegmensekkel történő megvalósítása.
A plexi már csak ilyen azt nagyon tudni kell fúrni ....
Így van, azt tudni kell fúrni, meg igen jó és éles szerszám kell hozzá. Legjobb, a lépcsős fúró.
Sziasztok!!
Az én órám is elkészült majdnem teljesen már csak dobozolni kell. BUÉK mindenkinek!!!!
Gratula! Ez is szép órácska lesz . Reméljük a dobozolás is olyan jól sikerül mint a nyák...
Én még csak propeller és PIC órát csináltam, Tervbe van a tranzisztoros de a legcsúcsabb a csöves.
Felmerült a kérdés hogy van e relés óra? Kíváncsi lennék rá. Boldog új évet mindenkinek. * A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2013
Ha számítógépet sikerült csinálni belőlük, akkor órát is lehet
Pl.: http://web.cecs.pdx.edu/~harry/Relay/index.html
Sziasztok
Én ledes lámpát csináltam a nappalinkba. 1x1m-es gipszkarton az alapja. Lefelé 60db 5050-es smd led, amik 1,5-ös réz vezetékkel vannak bekötve, így a hűtése is meg van oldva, kb 40-45mA-rel vannak meghajtva. Felfelé a peremen kb 4m 3528-as ledszalag. Távirányítós fényerőszabályozóval tudom kapcsolni. Ebből van 2db. Úgy állítottam be, hogy a max fényerőn összesen 50W a fogyasztás, minimumon pedig 2W.
Még néhány kép
És még pár kép
Gratulálok!Nagyon ügyes megoldás!
Hali!
Gratula, jó lett, lehet én is fogok egy hasonlót csinálni.
Az autó sebválótó gombjába beépítettem egy 7 szegmenses kijelzőt, ami folyamatosan kijelzi a fokozatot amelyikben van éppen (0-5 és H).
Látom nem csak a váltót fertőzte meg a 7 szegmenses kijelző. A másik az mi, ahol középen a kapcsoló van?
Mazda 323F 1994-es most lett 20 éves. Az autó vezérlése nem kap jelet a sebváltótól ezért a kar állásából vettem le a jelet. A jel levételt optikai úton oldottam meg led és fotó ellenállással.
Az adatokat egy kontroller dolgozza fel és teszi ki a kijelzőre. A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2014
A bal oldali akku feszültség, és motor hőmérsékletet, a jobb oldali külső belső hőmérséklet. kb 6 másodpercenként vált.
Attila86: A középkonzolon a hétszegmensesek ki lesznek véve csak ideiglenesen lett berakva. Ilyen kijelzőből készül hozzá az új cucc ami remélhetőleg nyárra meg lesz.
Nagyon szépen megcsináltad, ügyes munka!
A ravasz, az agy és a két füstölgő puskacső című filmből jutott eszembe Baptista Barry, mikor azt mondja a "seggrepacsis" segédeszközre, hogy; "tetszetős darab Hanry, de mire jó?" A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2014
Üdv, készült egy akkukisütő-kapacitásmérő, a Rádiótechnika 93-as évkönyvében megjelent cikk alapján, kicsit átalakítva, kiegészítve egy órával. A cellát állandó árammal süti, küszöbfesznél lekapcsol, órát leállítja. Aztán számolok. A következő PIC-es lesz.
Boldog új évet mindenkinek!
Legalább tanul belőle.
Valakinek kincs, valakinek szemét... ebbe gondolj bele... valakinek egy rossz TV szemét, valakinek pedig 'alkatrészbánya'
Tudom, értem én, egyébként tényleg tetszik, jól néz ki!
Nagyon gusztusos az előlap, és tetszenek a magyar feliratok is!
Komolyabb készpénz összegeben le merném fogadni, hogy Zoli_Bácsi fórumtársunk kritizálni fogja az előlapon levő négy csavarfejet
Hehhe, köszi, vannak szebb, kóracél Bk csavarjaim is! Most látom, hogy nem is egyformák! De a négy csavarhelyet sehogy sem úszom meg. De most hogy mondod,... a felső kettőt meg tudom oldani ragasztással(?). A következő úgy lesz.
Ha kicseréled egyformára, már attól sokkal szebb lesz!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |