Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   273 / 582
(#) botesz válasza teglascs hozzászólására (») Jan 20, 2014 /
 
Ha kihúzod konektorból akkor egy kis idő után ki kell oldania a zárnak.Ha mégse akkor leveszed a tetejét lenyúlsz és kézzel kiakasztod a zárat.
A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2014
(#) teglascs válasza botesz hozzászólására (») Jan 20, 2014 /
 
Találok ott valami kart vagy rudazatot?
Nem marad ilyenkor a gépben feltöltve kondi, ami áramütést okozhatna?
(#) botesz válasza teglascs hozzászólására (») Jan 20, 2014 /
 
Ha kihúzod a hálózatból akkor nem érhet áramütés.De először próbáld meg hogy kihúzod és vársz.
(#) teglascs hozzászólása Jan 20, 2014 /
 
Oké, rendben, köszi.
Nagyon jó lenne, ha csak egy dugulás okozná ezt az egészet, és nem kellene szerelő/motorcsere/panelcsere/szivattyúcsere....
(#) botesz válasza teglascs hozzászólására (») Jan 20, 2014 /
 
A szénkeféket nézd meg lehet hogy elkoptak és azért nem forgat.Ha szivattyúcsere lesz esetleg ne félj egy szivattyú 2500 Ft szóval nem húzós.
(#) teglascs hozzászólása Jan 20, 2014 /
 
A próféta szóljon belőled.
Köszönöm a segítséget, szia!
(#) botesz válasza teglascs hozzászólására (») Jan 20, 2014 /
 
Nincs mit!
(#) lalika56 hozzászólása Jan 20, 2014 /
 
Szerintetek mi lehet a mosógép üresen centrifugál terhelés alatt nem pereg ki.
(#) botesz válasza lalika56 hozzászólására (») Jan 20, 2014 /
 
Először is köszönsz!Aztán "mosógép üresen centrifugál" melyik?????több millió van belőle. És mi az a terhelés alatt nem pereg ki?
(#) tam.tam hozzászólása Jan 20, 2014 /
 
Sziasztok! VAn egy indesit WS84TX mosógép. A 8-as kódot villogtatja az pedig fűtőszál vagy nyomáskapcsoló lehet. Nyomáskapcsoló jó. A fűtőszál 30ohm és nem cseng össze a testel. Ellenben a fűtőszálban lévő termosztát hideg állapotban nem ad át. Jól gondolom, hogy rövidzárnak kellene lennie? Tehát fűtőszál csere, mert ha jól néztem a termosztát nem húzható ki. HA mégis akkor hogyan?
(#) tam.tam válasza tam.tam hozzászólására (») Jan 20, 2014 /
 
kicsit visszaolvastam és sok mosógéphez azt írjátok, hogy az egy NTC és nem holmi bimetál. Rámértem és 30kohm. Akkor ez igy rendben van ? HA igen szomorú vagyok A jelenség az, hogy indít. Beereszti a vízet majd egyből kinyomja és utána tekeri a programtárcsát, közben nem állítja le a szivattyút és villogtatja a 8-as kódot. Merre keressem a ludast?
(#) varrgak hozzászólása Jan 21, 2014 /
 
Üdv! Szeretnék segítséget kérni. Indesit WIE127 elöltöltős mosógép egyetlen problémája, hogy mosás közben egyszer csak eltűnik az "ajtó lezárva" ikon a kijelzőről, úgy érzékeli, mintha nyitva lenne az ajtó, ezért leáll a mosás. A program benne marad, nem törlődik ki áramtalanítás után sem. Egy idő után hibaüzenetnek kiírja, hogy "door". Az ajtó mosás közben zárva van, csak a visszajelzés hiányzik, az áramtalanítás után letelt egy-két perccel kinyit. Találkozott már valaki ilyen hibával, vagy van esetleg valami tipp, hogy lehetne-e javítani? Mosógépszerelő szerint teljes vezérlőpanel csere kéne, és nem éri meg javítani. Amúgy semmi hibája, nem csapágyas. Érdemes vele próbálkozni? Köszönök minden javaslatot, segítséget!
(#) zolika60 válasza varrgak hozzászólására (») Jan 21, 2014 /
 
Nem az ajtózár rossz?
(#) varrgak válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 21, 2014 /
 
Kipróbált egy másik ajtózárat a szerelő, de semmi változás.
(#) zolika60 válasza varrgak hozzászólására (») Jan 21, 2014 /
 
Azért kérdéses maradt, hogy az új volt-e és a vezetékeken nincs-e érintkezési hiba. Szóval mérni is kellene.
(#) varrgak válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 21, 2014 /
 
A kocsiból hozott be egy ajtózárat, nem tudom, hogy új volt-e. A rossz ajtózár miatt is benne maradhat a program ott, ahol utoljára befejezte? Kb 4 napja ki volt húzva, de még nem törlődött ki azóta sem az utolsó mosási ciklus. Érintkezést be tudom mérni, köszi addig is a tippet. Ha érintkezés jó lesz, akkor mi lehet még?
(#) lalika56 hozzászólása Jan 22, 2014 /
 
Sziasztok tudna e nekem valaki valami jót mondani. A mosógép nem centrifugál elindul de le áll. A motor jó most nézettem meg . Ha valaki tudna segíteni ?Eddig nem volt vele semmi baj pedig neve nincs gép.A neve Louio Axton- WFLA800-3 Köszi.
(#) zolika60 válasza lalika56 hozzászólására (») Jan 22, 2014 /
 
Tachojeladót vizsgáltad? Esetleg ajtózár hiba is lehet, vagy egyéb kontakthiba.
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2014
(#) varrgak válasza varrgak hozzászólására (») Jan 23, 2014 /
 
Kábeleket megnéztem, nincs érintkezési hiba, arra tudok gondolni, hogy a vezérlőpanelen levő relé jelfogó a hibás esetleg, amelyikbe belefut a zár, megnéztem a számát, de pontosan ezt nem találom sehol, ebben segítsetek légszi. A relén lévő szám: hf3fd 012-z3f (088) , amit be lehet szerezni: HF3FD/012-Z3F 610 (555). Ez vajon jó?
(#) szdavid_96 hozzászólása Jan 25, 2014 /
 
Sziasztok!
Most sikerült szétszednem a whirlpool awe2214-es mosógépem. F8-as hibakóddal. A fűtőszálat kimértem nem szakadt viszont nagyon nagy ellenálás van a 2 pont között. (200 MOhm felett). A termosztát a 29 fok helyett 6-7 kohm. Akkor most mind a kettő cserés? A termosztátot hol találom?
(#) neocska válasza szdavid_96 hozzászólására (») Jan 25, 2014 /
 
Szia! A fűtőszál az kuka, olyan nagy elenállásal... (most mértem rá az én mosogépembe a szállra 26ohm)
Höérzékelö azt általában 2 tipust használnak. 10k és 20k NTC ket (eddig csak ilyet láttam, javitson ki valaki ha tévedek)
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2014
(#) szdavid_96 válasza neocska hozzászólására (») Jan 25, 2014 /
 
Köszi az akkor tényleg kuka. Most újra rámértem és már szakadás volt. A termosztátot kb 5 fokban mértem 6-7 kohm. Az akkor jó?
Illetve régebben írtátok hogy ilyenkor elszokott menni a főtriak is. Azt hol találom a programkapcsoló környékén? Azt hogy tudom leellenőrizni?
(#) DanyyX hozzászólása Jan 25, 2014 /
 
Üdvözletem!

m Eurotech EW1170 típusú mosógépem van már több mint 3 éve, amelyet használtan vettem. A hét közepén sikerült egy olyan hibát produkálnia, hogy a centrifuga nem megy benne, ezen kívül mindent tökéletesen csinál (ajtókapcsoló rendben, szivattyú rendben, szintkapcsoló rendben). Van benne egy processzoros kártya, melynek típusa: ELMARC H7.9 1000rpm DMPA 06/ 03/ 2004 546023601 0844 Ezen a kártyán a relék és TRIAC-ok működnek, minden szempontból rendben vannak. A motor üzemi 22µF-os kondenzátora is rendben van. Mechanikai problémát sem találtam, nem lógnak a csapágyak, nem szorul semmi. Mivel nem sikerült a géphez semmilyen szervízdokumentációt találnom (csak az electrolux ew1170c típushoz, de ez köszönőviszonyban sincs, az enyémmel), nagy segítség lenne, ha valaki tudna mondani valamit a hibával kapcsolatban. Képzett műszerész vagyok, csak nem akarok egy fél napot elcseszni azzal, hogy szétborítom az egész gépet és visszarajzolom a kábelezését. Én sajnos a motorra gyanakszom, bár a kapcsain normálisnak tűnnek a tekercsellenállás értékek, de egy bekötési rajz sokat segítene ennek eldöntésében.

Így a hosszú bevezető után abban szeretnék segítséget kérni, hogy ennek a hibának hol keressem a megoldását? Ha valaki tudna küldeni nekem egy kapcsolási rajzot a géphez, nagyon megköszönném. Van hozzá egyébként pótalkatrészem (bontottam a nyáron egy hasonló típust), ha tekercselni kell, az sem okoz problémát.

Előre is köszönöm!
(#) palko0125 válasza DanyyX hozzászólására (») Jan 25, 2014 / 1
 
Szia!
Mérd meg a fűtőbetétet testzárlatra. Ugyan nem ismerem a gépet konkrétan, de whirlpool, indesit típusoknál szokványos, hogy betét testzárlat miatt nem cetrizik, mert azt érzi, hogy víz van benne.
Másik, hogy, ha csak centrire állítod, akkor sem centrizik? próbál felpörögni vagy sem!?
És még én a szénkeféket is megnézném, nem kopottak e!?
Üdv, Palkó.
(#) Bécógyerek válasza ngeges hozzászólására (») Jan 25, 2014 /
 
Szia.Tudnál segiteni,aeg-nél?
(#) Bécógyerek válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 25, 2014 /
 
Melyikre gondolsz?
(#) Bécógyerek válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 25, 2014 /
 
Te tudsz segiteni?
(#) Bécógyerek válasza Bécógyerek hozzászólására (») Jan 25, 2014 /
 
Vártam a választ.A kérdésedre igen a válaszom olvastam.És?
Mit szerettél volna ezzel mondani.?
(#) kaqkk válasza Bécógyerek hozzászólására (») Jan 25, 2014 /
 
Ha figyelmesen olvastad volna a hszt akkor nem kérdezted volna ezt!Vagy fizetsz a szerviznek 50 ropit vagy kidobod a gépet ez volt a lényeg amire Zoli fel akarta hívni a figyelmed ....
(#) DanyyX válasza palko0125 hozzászólására (») Jan 25, 2014 /
 
Szia!

Köszönöm a tippeket.
Megmértem a fűtőbetétet, 24Ohm az ellenállása, testzárlat nincsen.
Csak centrire állítva normál mosási fordulaton megy a motor, megy az irányváltás is, egyszer jobbra forog, egyszer balra, a program lefut a végig, akár hosszú akár rövid centri programra állítom. A motor nem szénkefés, segédfázisos. A motorra egy 10 pólusú csatlakozó megy rá, ebből 7 vezeték van bekötve. Kettő a tacho-ról jön le, a maradék 5 megy a motorra. Azt hiszem a kövekező lépés az lesz, hogy kapcsolási rajz hiányában kinyomozom ezeket a vezetékeket és megnézem, hogy milyen programnál hogy kap vezérlést a motor.
Következő: »»   273 / 582
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem