Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Meg tudod te is csinálni, de olvass utána,és a szétszedési sorrendre is nagyon figyelj! Ha nem sikerül, hivj fel inkább! Elküldöm a számom privibe. (Fent jobb oldalt, villogó piros ikon) Zoli
Szia! Az a "csap" az micsoda? Fütési elöremenö vagy visszatérö csö? Zoli
Ok. Akkor azt kérdezném, annó meg lett véve(ujonnan?), de használva volt akkor egy ideig? Majd le lett szerelve?
Használva volt kb2-3 évig,azóta leszerelte állt.
Egyelőre távdiagnosztizálok egy Ferroli Domina gázkazánt. Nem fűti fel rendesen a lakást az eddigi beállításokkal, és állítólag elég gyakran kapcsolgat.
Annyit tudni, hogy a fali termosztát jó, az kb ott kapcsolna, ahol kellene, de ezt a hőmérsékletet el sem éri, mert mintha a melegvíz hőmérséklete lenne alacsony. Megmérettem a rokonnal az előremenő víz hőmérsékletét, 51 fokot mért, miközben 70 fokon áll a szabályzó poti. Persze a napokban ellenőrizni fogom, amint tudom. Kérdésem, ha a fentiek igazak, akkor mitől kalibrálódhatott el az előremenő víz hőmérséklet szabályzója? Elegendő egyszerűen csak 20 fok különbséggel figyelembe venni a potméter skáláját, és 20 fokkal feljebb tekerni? Mennyi lehet általában az előremenő víz max. hőmérséklete? Köszönöm előre is a válaszokat.
Szia! A lerakódott vizkötöl a höcserélöben lehetséges a hömérséklet különbség. Vegyél vissza a bejövö viznyomásbol és meglátod. Ha növekszik a hömérséklet, a höcserélö vizköves.
Ha nem növekszik, hömérséklet érzékelö rossz értéket mutat. Max. hömérséklet 65fok. A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2014
Sziasztok!
Van egy Beretta SMART 24 CSI kazánom, és az a problémám, hogy ha bekapcsolom a fűtést, akkor 1.2 BAR-ról 10-12 perc alatt a nyomás felmegy 3.5 BAR-ra és utána folyik belőle a víz egy kis csövön,ami gondolom a túlfolyó,de ezáltal mindig utána kell tölteni vízzel. (3 BAR-nal kezdődik a piros zóna) A vízhőmérséklet 50-60 fok között van Mi okozhatja, hogy ennyire megnő a nyomás a fűtésrendszerben?
Elöször is nézd meg a tágulási tartályod,van-e benne levegö?! Nyomd meg a tüszelepet! Vagy nem jön-e tartályból viz a tüszelepnél?!
Szia! Akkor ezt ÍGY ebben a formában kellene megejteni, mert már régóta nem lett ránézve erre a részére.
A miértekre nem térnék ki mert nem is elektromos a problémád, hanem karbantartási hiányosság.
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem.Adott egy Baxi Luna 240 Fi kombikazán amely hibát jelez, mégpedig a szivattyú hibáját. Mindezt a fűtési ciklust befejezte és leállás után.Nincs fémes hang, a szivattyú nem úgy tűnik mintha elromlott volna. Kikapcsolás és resetelés után minden helyreáll. Ezt előadja naponta többször.Ötleteket kérek, előre is nagyon köszönöm.
Szia! Feltehetően a víznyomással lesznek a gondok, legalábbis az azt leellenőrző mikrokapcsolóval, amire két szál piros vezeték megy és a differenciálmű mögött található. Ezt a mikrokapcsolót is tömszelencés rudacska mozgatja és lehet, hogy meg van szorulva, ezért csak későn működteti a kapcsolót, mire a hiba már megjelenik.
Köszi a válaszodat,igen jön a levegő,szerintem azzal nincs gond
Szia!Köszönöm a válaszod,most jöttem el a kazántól,hát semmiféle leeresztő szelepet nem látok a kazánon.egy szelep van amivel feltöltöm.
Ilyen a feltöltő csapja és ilyen a biztonsági lefúvató szelepe, mert ezt kell használni, mert ezt adják meg leeresztőnek ha bele van csavarva egy közdarabbal egy csőtoldat. A piros kupakot magad felé húzva kell elfordítani, majd elengedni és leengedni a nyomást (csak a kazánból). Így első ránézésre sem vagy felkészülve erre a feladatra ha nem tudod hogy mit hol kell keresni.
Idézet: Ha szerinted azzal nincs gond akkor talán nem is kell vele tovább foglalkozni . Értsd meg, hogy kevés van benne ahhoz, hogy ellássa a feladatát. Az a vizsgálat tárgya, hogy nem víz jön most belőle, mert akkor lyukas és az még rosszabb, de a nyomást be kell állítani rajta a leírtak alapján. „jön a levegő,szerintem azzal nincs gond”
Szia! Nézd meg a tolórudat, hogy megnyomja-e a mikrokapcsolót. Lehet megszorult a vizkötöl,zsírozd be egy kicsit a rudat,és mozgasd meg csörös fogóval. Ha továbbra sem megy ki,lehet hogy lefáradt a membrán benne.
Értem,na ilyen szelep van rajta,holnap megnézem és köszönöm.
Tisztelt Fórumtársak! Örömmel tudatom, hogy kedvenc Victrix kazánom külső érzékelőjét sikerült a számított soros- és párhuzamos ellenállások beiktatásával modifikálnom, és az jelenle az elképzelésnek megfelelően működik Köszönök minden segítséget, bíztatást!
Szia!
Mi volt az elözmény? A külsö hömérséklet érzékelö helyére kötöttél ellenéllásokat az ntc helyett? Zoli
Köszönöm neked a jó tanácsokat,király vagy.Mindent úgy csináltam ahogy mondtad és tökéletesen működik a Beretta.Nem megy fel már a nyomás,normálisan fűt.Köszönöm még egyszer.
Sziasztok
Van egy beretta ciao kombi kazánom és fűtés közben a viztérből kattogo csattogo csobogó hangot hallat.Ha csak a keringető megy nem hallani ezeket a hangokat csak az üzemi hangot.Akkorsem hallani ha melegiti a használati melegvizet. A választ előre is köszönöm. Üdv
Köszi a választ.
Lehet azért használni?Áprilisig kéne kihúzni vele mert akkor lesz kazáncsere, kondenzácios lesz és kéményt is átkell alakítani. Üdv
..... a bitermikus? Nem mondták, hogy a nyomás felszökik.
Szia! Talán be van levegősödve a rendszer és el is van vízkövesedve a bitermikus hőcserélő. Hogy meddig bírja, azt innen nem lehet megítélni, de ha ráhagyjátok akkor még addig sem. Én arra szavazok, hogy savazzunk de ezt mégis csak Te döntsd el.
Sziasztok!
Chaffoteaux Nectra Top kombi kazánunk van, ami eddig kb egy hét alatt de a napokban már 1-2 nap alatt elejti a fűtőköri nyomást így folyamatosan töltögetni kell. Mi lehet a hibája? Gyanakszom a túlnyomás lefúvató szelepre de mivel nem olcsó dolog nem kezdenék csak úgy cserélgetni alkatrészeket... Köszönöm a választ! A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |