Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Tesztelve és működik a portok irányának átdefiniálása alprogramokon belül
Stabilizátor nem jó, de nem szakadásba ment át hanem nagyobb tápfeszt enged át, 12V esetén 8V-ot. (amikor történt akkor is 12V-ról ment :-/)
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2014
Akkor uC csere előtte stabilizátor csere ... no meg azok a többi alkatrészek amik kevésbé tűrik az 5V feletti tápot. ...
Sziasztok! Hétfőn érkezik meg nekem az Arduino Leonardo. Úgy döntöttem elkezdek ezzel (is) foglalkozni. Ártani nem árthat. Lehet majd gyakrabban fogok hozzászóllni ebben a topicban.
Elsőre azt kérdezném, hogy az Arduino ISP-vel fellehet programozni bármilyen AVR-t? Illetve, hogy az AVR mikrokontrollerba "Arduino lelket" lehet lehelni?
Sziasztok
Hogyan lehet arduinoval magyar ékezetes karaktereket kiküldeni a soros monitorra?
Az arduino lelke (bootloader) már rajta va.n.
A Leonardo nem túl jó első lépésnek. Az integrált USB nem típus-arduino. A kódok fele-harmada nincs erre a chipre implementálva.
Sziasztok!
Pár hónapja segítséget kértem Arduino médialejátszó építésével kapcsolatban, továbbra is ez a célom. A 2.1-es hangfalon annyi változás esett, hogy két önálló hangfal lesz + egy erősítő, beleépítve a dobozába az Arduino. Mega 2560 már megvan, és a funkciója végül is ugyanaz marad. USB-ről mp3 lejátszás, külső jelforrásról való lejátszás, bemenet választása, gombnyomásra egy relé behúzása/elengedése, esetleg hangszínszabályszó (mély, közép, magas). Emellé kijelzésre egy 20x4-es LCD kijelző. A távirányító gombjainak kódjait ki tudom olvasni valami módon, míg csak az alap board van meg?
Szia! Nem így értettem a dolgot. Hanem, hogy van egy valamilyen sima atmega és egy hex fájl, akkor az arduinot programozásra is tudom alkalmazni, ill. a bootloadert fellehet tenni barmilyen atmegára, és "arduino nyelven" programozni?
Akkor a Leonardo nem jó választás? Hát ez elszomorító. Mi a probléma az integrált usb-vel, ill. milyen kódokra gondolsz? Bocsánat a "szőke kérdéseimért". A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2014
Arduinoból programozó: arduinoisp a feltöltendő kód.
Az integrált USB spec erőforrásigénye, és a chip (Mega32U4) számos library által _nincs_ támogatva. A Mega328 v. 2560 a támogatott AVR chip Arduino alatt.
Sziasztok!
Egy barátom kérdésére volt az, hogy lehet-e (ha igen, hogyan) arduino-val 100Hz-es PWM jelet előállítani? Illetve ha nem, akkor mi a legközelebbi érték amit tud?
Mire jutott eddig? Csak, hogy mi a gondja...
Lehet. - Timer0 - Timer1 - delay - egyéb 10+/-2 módon....
Azt szeretném megkérdezni, hogy sima C-ben programozott kódja nincs valakinek menü írásához? Odáig jutottam a mérőműszeremmel, hogy mér, most már csak egy két gombbal irányítható menüt kellene írnom hozzá... mentés, törlés, mentett adatok megnézése, vissza... köszi a segítséget előre is
Ma 10 éves az Arduino. A day.arduino.cc alkalmi honlap térképét nézve ez Magyarországon nem érte el az ingerküszöböt.
Bocsi, egy amatőr kérdésem lenne.
Hogy tudok olyat csinálni, hogyha teljesül egy feltétel, akkor a benne lévő utasítások után ne menjen tovább hanem ugorjon az elejére és kezdje elölről?
Erre gondoltál?
Arra, hogy a program közepén van egy feltételem, ami ha teljesül, akkor azt a blokkot végrehajtja, de utána ne menjen tovább hanem megszakítás és ugrás a void loop elejére.
Esetleg a goto?
Example
Ha a loop() elejére akarsz visszaugratni, akkor mégsem a while kell neked, hanem egy if, az összes többi (ami a loop() végéig van még) kerüljön az else ágba.
Az a baj, hogy ezt több feltételnél is meg kell csinálnom.
Tehát valami olyan utasítás az utasítások mögé, hogy itt fejezze be és ugorjon az elejére.
Amit mondtam ez azzal is megoldható, de mondok még egy megoldást.
Vagy rakd elseif-be, az is megfelelő lehet számodra.
A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2014
Köszi szépen, így sikerült
Már csak annyival zargatnálak, hogy P csatornás mosfetet hogyan kell bekötni egy izzó kapcsolgatásához? N csatornással a kép alapján megy, de P-vel nem gyullad ki teljes fényerőre és nem is alszik el teljesen. Idézet: „P csatornás mosfetet hogyan kell bekötni egy izzó kapcsolgatásához?” Google képtalálatokba meglátod az Arduino és P-FET szavakra keresve Bővebben: Link
N csatornásat így sikerült is, de a P-fetnél egy kapcsolás se működik amit összeraktam :S (azok a képek nagyrészt fórumokból vannak ahol szintén nem sikerült összerakni az embereknek)
Valakinek egy működő kapcsolás nincs véletlen?
P-FET-nél a fordított polaritás miatt "fejre kell állítani" a kapcsolást, tehát a Source (forrás) megy a pozitív tápfeszültségre, a Drain (nyelő) pedig a terhelésen keresztül a földre. Mivel a vezérlés (G-S feszültség) is a pozitív tápfeszültséghez képest értendő, s mivel a fogyasztó többnyire nagyobb feszültségről jár, mint a mikrovezérlő, a közvetlen vezérlés nem nyerő. Ezért be kell iktatni egy ellenállást és egy NPN tranzisztort is.
Idézet: Azokban a fórumokban az is le van írva, hogy ami hibás, az miért az (pl. S-D elektródák fordítva bekötve). Pl. Itt a jó kapcsolás „azok a képek nagyrészt fórumokból vannak ahol szintén nem sikerült összerakni az embereknek”
Szia!
A p csatornás fet-et tekintsd úgy, mit egy pnp tranzisztort. Drain = Collector. Source = Emitter. Gate = Base. Tehát, ugyanúgy mint a pnp tranzisztornál, itt a Source(emitter) kapja a pozitív tápot, és a Drain(Collector) pedig a negatívat. A tranzisztorod akkor nyit ha Vg < Vs-Vth(a küszöbfeszültséget megtalálod a fet adatlapjában), ebből az is következik, hogy akkor van zárva, ha Vg>=Vs-Vth akkora feszültségen van, mint a tápfeszültség. Ez azért fontos, mivel, az arduino 5 voltot tud elővarázsolni neked a lábáról, ezért ha direktbe rákötöd a p-feted, Gate lábát, és 60 voltot akarsz kapcsolni (Vdrain=0v, Vsource=60v), a fettel, akkor az nem igazán fog menni, mivel nem tudod lezárni az 5 voltos gate feszültséggel(5v-(-1.5)=6v) még közelében sincs a 60voltnak). Ilyenkor egy tranzisztort kell beiktatni a kapcsolásodba, amivel a 60voltot kapcsolgatod a fet Gate lábán.
Közben megjött az LCD. Senki sem tud segíteni?
Ilyen erővel azt is megkérdezhetted volna, hogy hány éves a hajóskapitány...
Ha olyan a távirányítód, mint a belinkelt oldalon látható, akkor bizonyára használni tudod a mintaprogramot is. Ha nem, akkor neked kell keresgélned a neten. Link: IR remote control |
Bejelentkezés
Hirdetés |