Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikus szulfátoldó (Akku aktivátor)
Lapozás: OK   48 / 86
(#) razor1995 válasza watt hozzászólására (») Ápr 17, 2014 /

Cseréltem azt is, de nem az volt a baj.
(#) watt válasza razor1995 hozzászólására (») Ápr 17, 2014 /

Ha a FET elszállt, tönkretette az 555-öt is. Ha először a FET-et cserélted ki, akkor a rossz 555 tönkretette megint a FET-et, mert folyamatosan rányitotta az akkura,, ha terhelni is próbáltad. Ha nem akkor a FET most is él, bár hogy a kimeneten folyamatos 40V van, gyanús... Ha igen, akkor újra tönkretette az 555-öt...
A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2014
(#) razor1995 válasza watt hozzászólására (») Ápr 17, 2014 /

Erről a kapcsolásról van szó: Bővebben: Link
A led ami jelzi az impulzusokat az villog, rendesen, változtatni is tudom ahogy kell.
(Most elszállt a FET mert árammérő dugaszban hagytam véletlenül a multimétert és még a mérőkábel is füstölt ) Holnap veszek új alkatrészeket, amik tuti jók.
Lehet még fogok róla írni, ki tudja?
(#) Koncsar válasza watt hozzászólására (») Ápr 17, 2014 /

Szia! A FET elé nem lehetne betenni egy Optót, hogy ne tudjon visszafelé gyilkolászni? Legalább is én az Attiny85 AVR után azzal hajtom meg a 3 db IRF3205 -t.
(#) watt válasza Koncsar hozzászólására (») Ápr 17, 2014 /

Lehetne, vagy egy zenert. Igazából filléres dolgok ezek, majdnem mindegy, hogy ha a FET kimegy, akkor még egy 555-öt is cserélni kell, de egy zenert, vagy supressort megér a dolog. Az AVR-t nyílván érdemes optoval védeni...
(#) Koncsar válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 17, 2014 /

Zolibá! Feldobhatok itt egy Perion akksiról egy kérdést és egy képet? Mielőtt kidobnám, beleszeretnék nézni, de sajnos nem tudom a fedelet lepattintani.
Köszönöm.

IMAG1118.jpg

(#) zolika60 válasza Koncsar hozzászólására (») Ápr 17, 2014 /

Pedig talán nem lehetetlen. Egy csavarhúzóval nyúlj alá.
(#) Koncsar válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 17, 2014 /

Szia Zolika! Csak nyúllik a műanyag, és féltem, hogy szitát csinálok az akkumulátorból. Essek neki bátrabban? Köszi.

Van valahol a műhelyben egy régi fagyalu, kiütöm belőle a kést, az jó széles, megpróbálkozok vele mégegyszer. Zolibá az nem lehet, hogy ragasztott vagy összesütött? Már a fedél? Köszönöm.

Akku megy leadásra, mint veszélyes hulladék. Ez nem dugokkal volt megépítve. valami ragasztott gagyiság. Nem is lehet visszazárni. A belsejéről meg nincs is mit mondanom. Katasztrófa. Azért köszönöm az ötleteket.
(#) Koncsar hozzászólása Ápr 18, 2014 /

Sziasztok! Nem tudja véletlenül Valaki, hogy a Magnézium szulfát javít e a savas akkumulátor állapotán? Epson sóra gondoltam. Próbálta már valaki?
A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2014
(#) Koncsar válasza Koncsar hozzászólására (») Ápr 18, 2014 /

Rosszul írtam az Epsont, Epsom sót szerettem volna írni.
(#) erbe válasza Koncsar hozzászólására (») Ápr 18, 2014 /

Hogyne. Felpezsdül tőle. Bár az alkáliföldfémek nem olyan aktívak, mint az alkálifémek (lítium, nátrium,...), de az önkisülését fokozza.
De ha pl. nátrium-szulfátot beveszel, a te működésedet is serkenti.
A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2014
(#) attikanagy válasza Koncsar hozzászólására (») Ápr 19, 2014 /

Bővebben itt vagy itt nézelődj.
(#) Inhouse válasza Koncsar hozzászólására (») Ápr 19, 2014 /

Esetleg egy kis sütőpor? Miért gondolod, hogy bármivel jobb lesz, mint amit a gyártó belerakott? Főleg egy elhasználódott akkunál...
(#) Koncsar válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 19, 2014 /

Gondolom Te is megnéztél pár Youtube os videót a sütőporos átmosásról és a Magnézium szulfátosok közül is, és erre kérdeztem volna, hogy mi a véleményetek. Teljesen igazad van, amit írtál.
(#) Inhouse válasza Koncsar hozzászólására (») Ápr 19, 2014 /

Ezek az átmosások azért elég körülményesek. Az eredmény is erősen kétséges. Veszélyes is a művelet és környezetszennyező. Az ólommasszát nem tudod pótolni. Szerintem inkább ne.
(#) Koncsar válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 19, 2014 /

Köszönöm.
(#) Koncsar hozzászólása Ápr 22, 2014 /

Szép estét! Segítséget szeretnék kérni. A képen látható akkumulátoron nincs egy olyan matrica amin szerepelne az akku kapacitása. Ha Valaki ismerné, legyen kedves infóval ellátni. Egy hete már biztos játszom vele, amikor a munkám engedi. Úgy kezdődött, hogy 20Ah energiát áramot kitudtam belőle szedni. Ezt egy ismerősöm adta, ha van kedvem kisérletezhetek vele. Én egy AVRes szulfátoldónak nevezett (már részemről) tőltőt építettem, és azzal próbáltam tőlteni, bombázni. Van egy Wattméterre hallgató kinai kütyüm, nem egy nagy szám ,de kb elfogadható értéket mutat a leadott vagy felvett teljesítményre. Most ott tartok, hogy ebből az akksiból 31Ah tudtam kivenni, betartva az 1/20 terheléssel. Visszatérve a harmadik mondatomhoz, van ötlet, hogy mennyi Ah akku lehet. Persze ez már kapott egy kis magnézium szulfátot is. Köszönöm.

IMAG1120.jpg

(#) Koncsar hozzászólása Ápr 22, 2014 /

Bocsánat, de még szerettem volna egy kérdést feltenni. Amikor már kb. 10 órája pulzálom az akkut, egy idő után átláthatattlaná válik az akkusav szine, egy barnaszerű folyadékká. Ez mitől lehet, illetve van rá esély, hogy kitisztuljon? Ezt már kettő akkunál is tapasztaltam. Köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2014
(#) Inhouse válasza Koncsar hozzászólására (») Ápr 23, 2014 /

Talán a mérete alapján lehetne, elsőre azt mondtam volna, hogy 44-45Ah-s, de vagy a kép csalós, vagy keskenyebb, olyan japános...bár akkor is ott körül lehet.
(#) zolika60 válasza Koncsar hozzászólására (») Ápr 23, 2014 /

A leváló ólomszulfát miatt zavaros, de ha nyugton hagyod kitisztul, leülepszik az aljára.
(#) Koncsar válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 23, 2014 /

Szia! Köszönöm. Keskeny akku, 12.5 x 21 cm felülről nézve. Suzuki Swiftben volt ha jól tudom.
(#) Koncsar válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 23, 2014 /

Szia! Igen, amikor békén hagyom teljesen kitisztul. Ez a leválló ólom szulfát nem tud már visszaépűlni? Ne foglalkozzak vele? Köszi.
A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2014

Nem. Az már elveszett az akku számára. Ha a mennyisége egy szintet elér alulról rövidre zárja a lemezeket és az akku halálát okozza.

Zoli! Te átmosnád? Újrasavaznád esetleg? Kiváncsi vagyok a véleményedre.

Már próbálkoztam régen ilyennel, az esetek kisebb részében sikerrel. Sajnos tökéletesen kimosni nem tudod. Mondjuk akkoriban nem volt aktivátorom, csak normál töltőm. Tízből 2-3 javult, a többi romlott.

Köszönöm.
(#) tdi1 hozzászólása Ápr 29, 2014 /

Sziasztok, keresek egy *

Mod: * Ez a kérésed, az aprónkba való!
A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2014
(#) neocska hozzászólása Ápr 30, 2014 /

Szervusztok!
Elkészült nekem is ez a tipusú töltö.
Volna egy olyan érdekes jelenség, hogy a pozitiv oldaltól a második cellában "fő" a sav (bugyborékol). Ez mennyire probléma?
A töltést leállitottam mikor észrevettem most 11,4V töltés van az akumlátoron.
Következő: »»   48 / 86
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem