Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Projektor

Témaindító: VECTOR, idő: Feb 18, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   40 / 45
(#) sepu666 hozzászólása Júl 6, 2013 /

Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni. Ismerősömnek a (Philips ProScreen 4500 LCD Projector) meg adta magát egy kicsit. Szét vannak csúszva a színek. Én az RGB ic-re gondoltam első körben. Ki is cseréltem szépen. De nem nyer. Kondik nem púposak így szerintem azok jók. De még rá mérek majd ezekre. Valakinek van ötlete mi lehet a hiba? Minden bemeneten ugyan ez a jelenség. Segítséget előre is köszönöm.
(#) bbalazs_ válasza sepu666 hozzászólására (») Júl 6, 2013 /

Nekem inkabb logikusnak tunik, hogy az LCD mozdult el, ha mar 3 db van benne (szinenkent 1).
Talan a menujeben kicsi korrekciok lehetsegesek szoftverbol is. De ha pl. dolest latsz benne, akkor biztosan mechanikai hiba.
De ha egyik szin sincs rendesen a helyen, akkor a prizmak korul is korulneznek a helyedben.
Leejtettek?
A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2013
(#) sepu666 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Júl 6, 2013 /

Nem lett le ejtve. Bár nincs kizárva. Mert ismerős kölcsön adta. És akkor nem ellenőrizte. Hanem mikor használta volna akkor jött elő a hiba. Három lcd panel van benne. És nincs el mozdulva. Le van ragasztva a csavar is. Én is arra gondoltam hogy service menüben kéne állítani rajta. Csak nem tudom hogy lehet előcsalni. Bár a tükröket nem néztem még. Gondolom csak távval lehet előcsalni a menüt. Az meg nincs sajna.
(#) Mogyi85 hozzászólása Okt 22, 2013 /

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Van egy philips picopix 1230 mini projektorom!
A képe szétesett,szétszedtem és a nyák és a led panel közti szalag kábelt be kontaktoztam!
Egy bajom van!Szétszedésnél valami ragasztócsíkok voltak benne amit nenéztem meg hogy mi merre hány méter!Kiderült hogy az a test volt!Valaki nem tudja hogy mihez merre kéne vissza tennem a ragasztó csíkot hogy újra adjon képet a proji?
Várom a segítséget
(#) donsony1 hozzászólása Okt 30, 2013 /

Üdv.
Kis segitéget-ötletet kérnék-

Napokban hozzám került egy Liesegang-ddv-2000 res csoda, hibajelenség beindul kép van,és kb 40 másodperc elteltével a lámpa kialszik.
Pár perc hülés után ujra inditható,persze utána már kb 10 másodpercel kevesebbet kb 30 s-t megy.Első körben ecsetel a ventillátorokat tisztitottam-arra gondoltam tesztelni kellene őket mig bontott a cucc piros kék fekete vezetékek vanak rajta -és 12v osak- mi a bekötése? hogy ki ne löjem öket (-piros +,kék- ) és a fekete? esetleg forgásjel visszacsatolás???
- nem szeretnék mellényulni-

Esetleg a ventillátorokon kivül mi lehet még a gond?

Őssz áramfelvétele normális , valószinüleg soft modban megy a lámpája, igy kb 180W az össz fogyasztása a falbadugható fogyasztásmérő szerint, tehát nem tuláram miatt tilt, a ballasztra se gyanakszom,egyből gyujt a fény is kielégitő.

Termikus szenzort edig nem találtam, ha van akkor csak a lámpa körül lehet?
esetleg a dlp chipen?

őtlete volna-e valakinek?

sony
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2013
(#) halasiakos hozzászólása Nov 17, 2013 /

Sziasztok! Sony VPL-EX70 projektorral lenne olyan probléma, hogy pár perc után kikapcsol és lámpahibát jelez, utána be sem lehet kapcsolni, csak többszöri áramtalanítás után nagy nehezen. 3 darab ilyen eszköz van, mindnek ugyan ez a baja, pár hónap különbséggel jött elő. 3 évesek múltak, kb 1500 üzemórával, szóval elvileg az izzóknak nem kellene még rossznak lenniük, meg amikor működik jó erős a fényerejük is. Mi lehet a gond?
(#) oleg53 válasza Mogyi85 hozzászólására (») Nov 24, 2013 /

Szia!
Kicsit régi ugyan a kérdés, de talán még aktuális.
A testet átvezető szalagok nem létfontosságúak, általában csak a zajvédelmet növelik.
Gond akkor van, ha valaki találomra teszegeti vissza őket, és a nyákra ráragasztva rövidre zár velük pár alkatrészt. Nyáklapon általában van egy vagy több szabad, téglalap alakú vezetősáv-felület (ónozott, ónozatlan réz, vagy pöttyözött), ami pont erre szolgál, oda kell ragasztani.

Ha ragasztócsíkok nélkül sem működik, akkor vagy rosszul van összerakva, vagy más baj is keletkezett.

A szétesett kép egyébként nem igazán érzékletes hibaleírás.
(#) djbelga hozzászólása Jan 5, 2014 /

sziasztok.szeretnék egy projektort venni,de használtat.lenne is egy,ez van hozzá írva.
(#) djbelga hozzászólása Jan 5, 2014 /

Állapot: jól működik, szép éles képe van, de nagyon sötét háttéren apró kék pöttyök látszanak a vetített képén (állítólag egy belső tisztítást igényel és megszűnik ez a jelenség). 280 órát volt használva az égője (2500 óránként cserélendő) ha valaki tudna tanácsot adni,meg köszönöm.....
(#) bbalazs_ válasza djbelga hozzászólására (») Jan 6, 2014 /

Az allitolagra nem szabad adni soha. Ha 'csak' belso tisztitas kell neki, akkor az elado tisztittassa ki.
En nem vennem meg - van sok masik, aminek tokeletes a kepe.
(#) Korolasz hozzászólása Jan 28, 2014 /

Sziasztok van egy 3M MP8625 típusú projektorom, mindene jó szépen üzemel ,el szeretném adni és szerintetek mennyit ér??
(#) kisedison hozzászólása Jan 28, 2014 /

Üdv!
Projektor építők/átalakítók figyelmébe ajánlanám ezt a szörnyeteget: http://www.ebay.com/itm/111048590717?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_....l2649 Szerintem jobban megéri mint a fém halogénnel szórakozni. Én egyenlőre 30W-os LED-el építem a projektoromat, majd meglátjuk mire lesz elég. Azért a 30W-os is vakít rendesen szemből, és lencse még nincs is hozzá.
(#) cimopata válasza kisedison hozzászólására (») Jan 28, 2014 /

Idővel majd rájössz, hogy egyáltalán nem a fényerő számít hanem a lumen/mm^2 arány ahonnan a fény jön.
(#) Mogyi85 válasza kisedison hozzászólására (») Jan 30, 2014 /

Érdekelne hogy oldod meg a led beépítését,mert én is épp most vettem egy 30w-os power led-et.
ha működik egy két képet küldhetnél Róla!
(#) kisedison válasza Mogyi85 hozzászólására (») Jan 30, 2014 /

Majd lövök pár képet, a beépítés nem olyan vészes, meg a hűtése se. Viszont, akiinek lenne felesleges fresnel-je az kérem ne titkolja el. Nem kell nagy, mert egy 4,3"-os kijelző mögé menne. Cserébe 20W-os powerLED-et tudnék adni, vagy 2db 10W-osat. Kiderült, hogyha nagy fényveszteség nélkül akarom megúszni a fény szétterítését akkor a fresnel elengedhetetlen lesz.
(#) tadid hozzászólása Márc 1, 2014 /

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a következő problémában. Van egy Nec Vt440-es projektor nálam, és konvergencia hibája van. Takarítás után "alakult" ki ;(. Abban szeretném kérni a segítségeteket, hogy miképp tudom az elcsúszott színeket vissza állítani? Neten keresgéltem, de nem sok sikerrel jártam. Elméletileg az optikánál ment el valami. Minden ötletet előre is köszönök.
Üdv
(#) bbalazs_ válasza tadid hozzászólására (») Márc 1, 2014 / 1

Szerintem ott nezz korul, ahol egyesiti a harom nyalabot. Annak a finom elmozdulasa is eltolja a kepeket.
Ha csak az egyik szin csuszott el, akkor magat a kis kijelzot is allitgathatod csavarokkal.
Bekapcsolva, erintesvedelemre tekintettel (pl. gumikesztyuben) probalj finom nyomasokat gyakorolni es kozben figyeld a kepet.
(#) kisedison válasza tadid hozzászólására (») Márc 1, 2014 / 1

Gondolom 3 LCD-s projektor. Ha igen akkor az LCD-k csúsztak el nagy eséllyel. A rögzítő csavarokat picit fel kell lazítani hogy mozgatható legyen az elcsúszott szín és mintha egy szőrszálból csinálnál fogaslécet olyan finom mozdulatokkal állítsd be. Van a nokiának tesztprogramja abban van konvergenciához is kép.
(#) tadid válasza kisedison hozzászólására (») Márc 1, 2014 /

Köszönöm szépen a segítséget.
Igen 3LCD projektor. És ahogy írtátok, én is az LCD-k elcsúszását olvastam (közben egyfolytában keresgélek). Viszont ezek a prizmára vannak felcsavarozva egyenként 4 db csavarral. Szóval ebben az esetben a távolsággal (a prizma és az LCD panel közötti távolság) van a gond (erősebb csavarmeghúzás is eltolja a színeket?)? Vagy az elfordulásával? Ahhoz, hogy az LCD panelokat tudjam állítani, ki kell venni a prizmát a helyéről, mivel arra vannak rácsavarozva vízszintesen, egyenként 4 db csavarral. Viszont az LCD panelok előtt vannak még, valami színszűrővel ellátott lencsék is (a lencse után van egy színszűrő), amiknél fent található egy csavar, amit fellazítva a színszűrőt lehet forgatni, dönteni. Mellékelt képen is látható.
Szóval egy kicsit gondba vagyok, hogy miképp tudom majd beállítani az elcsúszást.
Illetve ahogy olvastam, az LCD panel csatlakozóját le kell húzni a panelról és úgy kell állogatni?
Előre is köszönöm a segítségeket.
(#) kisedison válasza tadid hozzászólására (») Márc 2, 2014 / 1

A képről nekem úgy tűnik hogy a színszűrős lencsékkel lehet variálni. Egy próbát megér szerintem, az elcsúszott szín lencséjét óvatosan forgasd el. Nem egy célravezető megoldás ha lehúzod az LCD-ket mert akkor nem látod az eredményt. Bekapcsolva kell beállítani valami tesztképpel. Ha engedi mellékelem a Nokia programját. Sokban segít.

szerk.: És nem engedi. Elküldöm az e-mail címedre.
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2014
(#) newmann hozzászólása Márc 7, 2014 /

Sziasztok.Kérdésem ,Thomson scenium44rw 65es rückprojektor-hoz kapcsolodik.kissé gyenge már a képernyő erőssége,s távirányitóval sem lehet nagyot állitani már.Szeretném még ez évben használni,de nem tudom hogy miként lehetne kis erőt újjítani benne.sajna,nem vagyok szaki,így mikroalkatrészeket nem értek cserélni.Laikusként,képcsőre gyanakszom-,de kellene egy pár tanács.amúgy jól működik a tv.kössz
(#) DJ Tacki válasza newmann hozzászólására (») Márc 11, 2014 /

Bár a konkrét típúst nem ismerem, de mivel ide írtál, gyanítom projektoros tévéről van szó. Ez esetben elhasználódott a lámpa, csak lámpacserével tudod orvosolni a dolgot. Vannak a gyári projektorizzónál olcsóbb megoldások is, ha számít az ár. (Foncsorból kibányászni az ívfénylámpát, és csak azt cserélni ebay-ről rendelttel).
(#) tadid válasza kisedison hozzászólására (») Ápr 27, 2014 /

Sziasztok!
Nagy nehezen sikerült a konvergencia hibát kiküszöbölni (sajna nem volt sok idő rá). Készítettem hozzá egy készüléket, ami segítségével (csavarokkal) be lehet állítani finoman az LCD panelokat helyzetét. Viszont ez a készülék "felesleges" volt, mivel így utólag, finoman kézzel is be lehet állítani.
Ha esetleg valakinek segítség kell, nyugodtan keressen, amiben tudok segítek

kisedison-nak nagyon is köszönöm a küldött programot, ami segítségével le tudtam ellenőrizni, hogy jók lettek-e a pozíciók.
(#) kisedison válasza tadid hozzászólására (») Ápr 27, 2014 /

Örülök hogy sikerült beállítani.
Hasznos program, monitor bütykölésnél is jól tud jönni.
(#) kisssbalazs hozzászólása Júl 24, 2014 /

Sziasztok nekem ugyan ez lenne a problémám egy sony vlp cx5 projektorom van és kicsit a piros lcd lecsúszott ezt hogyan tudtam beallitani?
(#) Tomi20 hozzászólása Aug 30, 2014 /

Sziasztok

Szereztem egy Philips ProScreen 4750-es projektort. 3LCD-s, és valószínűleg elmozdultak a kijelzők. A gondom az lenne, hogy a fő panelt ki kell venni ahhoz, hogy hozzáférjek a kijelzőkhöz, de így meg nem tudom bekapcsolni, hogy képet lássak. Ilyen esetben hogyan lehet beállítani?
(#) Tomi20 válasza Tomi20 hozzászólására (») Aug 31, 2014 /

Tesztek fel pár képet a hibáról. Színek a valóságban nem ilyen fakók, igazából vízszintesen lehet elcsúszva, mert a függőleges vonalak nem látszanak. A vízszintes vonalak fehérek.
(#) bbalazs_ válasza Tomi20 hozzászólására (») Aug 31, 2014 /

En inkabb a lampara vagy a lencse(k)re gyanakodnek, illetve az egesz osszeszerelt 3LCD-s egyseg mozdulhatott el. Szerintem az elejen ne nyulj kulon-kulon az LCDkhez.
(#) Tomi20 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Aug 31, 2014 /

Úgy vettem, hogy nem volt benne lámpa. Itthon volt már egy hibás projektor, szintén Philips, ezt szereltem bele (kerete megvolt, csak a lámpa hiányzott). Annyi a különbség, hogy ebbe 120W-os lámpa való, ami nekem volt, az meg 150W-os. a helyére tökéletesen passzolt. Működik is, csak el van csúszva. Most szétszedtem, és tisztán látszik a csavarokon, hogy próbálták már a kijelzőket is állítani... Bekapcsoltam most kijelzők nélkül, és szép négyzet fehér képet vetít, gondolom akkor a többi dolog jól állhat az optikában.
A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2014
(#) bbalazs_ válasza Tomi20 hozzászólására (») Aug 31, 2014 /

De mondjuk nem artott volna, ha egy sik feher falra vetitesz, nem pedig Nepal domborzati terkepere...
Következő: »»   40 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem