Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni. Ismerősömnek a (Philips ProScreen 4500 LCD Projector) meg adta magát egy kicsit. Szét vannak csúszva a színek. Én az RGB ic-re gondoltam első körben. Ki is cseréltem szépen. De nem nyer. Kondik nem púposak így szerintem azok jók. De még rá mérek majd ezekre. Valakinek van ötlete mi lehet a hiba? Minden bemeneten ugyan ez a jelenség. Segítséget előre is köszönöm.
Nekem inkabb logikusnak tunik, hogy az LCD mozdult el, ha mar 3 db van benne (szinenkent 1).
Talan a menujeben kicsi korrekciok lehetsegesek szoftverbol is. De ha pl. dolest latsz benne, akkor biztosan mechanikai hiba. De ha egyik szin sincs rendesen a helyen, akkor a prizmak korul is korulneznek a helyedben. Leejtettek? A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2013
Nem lett le ejtve. Bár nincs kizárva. Mert ismerős kölcsön adta. És akkor nem ellenőrizte. Hanem mikor használta volna akkor jött elő a hiba. Három lcd panel van benne. És nincs el mozdulva. Le van ragasztva a csavar is. Én is arra gondoltam hogy service menüben kéne állítani rajta. Csak nem tudom hogy lehet előcsalni. Bár a tükröket nem néztem még. Gondolom csak távval lehet előcsalni a menüt. Az meg nincs sajna.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! Van egy philips picopix 1230 mini projektorom! A képe szétesett,szétszedtem és a nyák és a led panel közti szalag kábelt be kontaktoztam! Egy bajom van!Szétszedésnél valami ragasztócsíkok voltak benne amit nenéztem meg hogy mi merre hány méter!Kiderült hogy az a test volt!Valaki nem tudja hogy mihez merre kéne vissza tennem a ragasztó csíkot hogy újra adjon képet a proji? Várom a segítséget
Üdv.
Kis segitéget-ötletet kérnék- Napokban hozzám került egy Liesegang-ddv-2000 res csoda, hibajelenség beindul kép van,és kb 40 másodperc elteltével a lámpa kialszik. Pár perc hülés után ujra inditható,persze utána már kb 10 másodpercel kevesebbet kb 30 s-t megy.Első körben ecsetel a ventillátorokat tisztitottam-arra gondoltam tesztelni kellene őket mig bontott a cucc piros kék fekete vezetékek vanak rajta -és 12v osak- mi a bekötése? hogy ki ne löjem öket (-piros +,kék- ) és a fekete? esetleg forgásjel visszacsatolás??? - nem szeretnék mellényulni- Esetleg a ventillátorokon kivül mi lehet még a gond? Őssz áramfelvétele normális , valószinüleg soft modban megy a lámpája, igy kb 180W az össz fogyasztása a falbadugható fogyasztásmérő szerint, tehát nem tuláram miatt tilt, a ballasztra se gyanakszom,egyből gyujt a fény is kielégitő. Termikus szenzort edig nem találtam, ha van akkor csak a lámpa körül lehet? esetleg a dlp chipen? őtlete volna-e valakinek? sony A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2013
Sziasztok! Sony VPL-EX70 projektorral lenne olyan probléma, hogy pár perc után kikapcsol és lámpahibát jelez, utána be sem lehet kapcsolni, csak többszöri áramtalanítás után nagy nehezen. 3 darab ilyen eszköz van, mindnek ugyan ez a baja, pár hónap különbséggel jött elő. 3 évesek múltak, kb 1500 üzemórával, szóval elvileg az izzóknak nem kellene még rossznak lenniük, meg amikor működik jó erős a fényerejük is. Mi lehet a gond?
Szia!
Kicsit régi ugyan a kérdés, de talán még aktuális. A testet átvezető szalagok nem létfontosságúak, általában csak a zajvédelmet növelik. Gond akkor van, ha valaki találomra teszegeti vissza őket, és a nyákra ráragasztva rövidre zár velük pár alkatrészt. Nyáklapon általában van egy vagy több szabad, téglalap alakú vezetősáv-felület (ónozott, ónozatlan réz, vagy pöttyözött), ami pont erre szolgál, oda kell ragasztani. Ha ragasztócsíkok nélkül sem működik, akkor vagy rosszul van összerakva, vagy más baj is keletkezett. A szétesett kép egyébként nem igazán érzékletes hibaleírás.
sziasztok.szeretnék egy projektort venni,de használtat.lenne is egy,ez van hozzá írva.
Állapot: jól működik, szép éles képe van, de nagyon sötét háttéren apró kék pöttyök látszanak a vetített képén (állítólag egy belső tisztítást igényel és megszűnik ez a jelenség). 280 órát volt használva az égője (2500 óránként cserélendő) ha valaki tudna tanácsot adni,meg köszönöm.....
Az allitolagra nem szabad adni soha. Ha 'csak' belso tisztitas kell neki, akkor az elado tisztittassa ki.
En nem vennem meg - van sok masik, aminek tokeletes a kepe.
Sziasztok van egy 3M MP8625 típusú projektorom, mindene jó szépen üzemel ,el szeretném adni és szerintetek mennyit ér??
Üdv!
Projektor építők/átalakítók figyelmébe ajánlanám ezt a szörnyeteget: http://www.ebay.com/itm/111048590717?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_....l2649 Szerintem jobban megéri mint a fém halogénnel szórakozni. Én egyenlőre 30W-os LED-el építem a projektoromat, majd meglátjuk mire lesz elég. Azért a 30W-os is vakít rendesen szemből, és lencse még nincs is hozzá.
Idővel majd rájössz, hogy egyáltalán nem a fényerő számít hanem a lumen/mm^2 arány ahonnan a fény jön.
Érdekelne hogy oldod meg a led beépítését,mert én is épp most vettem egy 30w-os power led-et.
ha működik egy két képet küldhetnél Róla!
Majd lövök pár képet, a beépítés nem olyan vészes, meg a hűtése se. Viszont, akiinek lenne felesleges fresnel-je az kérem ne titkolja el. Nem kell nagy, mert egy 4,3"-os kijelző mögé menne. Cserébe 20W-os powerLED-et tudnék adni, vagy 2db 10W-osat. Kiderült, hogyha nagy fényveszteség nélkül akarom megúszni a fény szétterítését akkor a fresnel elengedhetetlen lesz.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a következő problémában. Van egy Nec Vt440-es projektor nálam, és konvergencia hibája van. Takarítás után "alakult" ki ;(. Abban szeretném kérni a segítségeteket, hogy miképp tudom az elcsúszott színeket vissza állítani? Neten keresgéltem, de nem sok sikerrel jártam. Elméletileg az optikánál ment el valami. Minden ötletet előre is köszönök. Üdv
Szerintem ott nezz korul, ahol egyesiti a harom nyalabot. Annak a finom elmozdulasa is eltolja a kepeket.
Ha csak az egyik szin csuszott el, akkor magat a kis kijelzot is allitgathatod csavarokkal. Bekapcsolva, erintesvedelemre tekintettel (pl. gumikesztyuben) probalj finom nyomasokat gyakorolni es kozben figyeld a kepet.
Gondolom 3 LCD-s projektor. Ha igen akkor az LCD-k csúsztak el nagy eséllyel. A rögzítő csavarokat picit fel kell lazítani hogy mozgatható legyen az elcsúszott szín és mintha egy szőrszálból csinálnál fogaslécet olyan finom mozdulatokkal állítsd be. Van a nokiának tesztprogramja abban van konvergenciához is kép.
Köszönöm szépen a segítséget.
Igen 3LCD projektor. És ahogy írtátok, én is az LCD-k elcsúszását olvastam (közben egyfolytában keresgélek). Viszont ezek a prizmára vannak felcsavarozva egyenként 4 db csavarral. Szóval ebben az esetben a távolsággal (a prizma és az LCD panel közötti távolság) van a gond (erősebb csavarmeghúzás is eltolja a színeket?)? Vagy az elfordulásával? Ahhoz, hogy az LCD panelokat tudjam állítani, ki kell venni a prizmát a helyéről, mivel arra vannak rácsavarozva vízszintesen, egyenként 4 db csavarral. Viszont az LCD panelok előtt vannak még, valami színszűrővel ellátott lencsék is (a lencse után van egy színszűrő), amiknél fent található egy csavar, amit fellazítva a színszűrőt lehet forgatni, dönteni. Mellékelt képen is látható. Szóval egy kicsit gondba vagyok, hogy miképp tudom majd beállítani az elcsúszást. Illetve ahogy olvastam, az LCD panel csatlakozóját le kell húzni a panelról és úgy kell állogatni? Előre is köszönöm a segítségeket.
A képről nekem úgy tűnik hogy a színszűrős lencsékkel lehet variálni. Egy próbát megér szerintem, az elcsúszott szín lencséjét óvatosan forgasd el. Nem egy célravezető megoldás ha lehúzod az LCD-ket mert akkor nem látod az eredményt. Bekapcsolva kell beállítani valami tesztképpel. Ha engedi mellékelem a Nokia programját. Sokban segít.
szerk.: És nem engedi. Elküldöm az e-mail címedre. A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2014
Sziasztok.Kérdésem ,Thomson scenium44rw 65es rückprojektor-hoz kapcsolodik.kissé gyenge már a képernyő erőssége,s távirányitóval sem lehet nagyot állitani már.Szeretném még ez évben használni,de nem tudom hogy miként lehetne kis erőt újjítani benne.sajna,nem vagyok szaki,így mikroalkatrészeket nem értek cserélni.Laikusként,képcsőre gyanakszom-,de kellene egy pár tanács.amúgy jól működik a tv.kössz
Bár a konkrét típúst nem ismerem, de mivel ide írtál, gyanítom projektoros tévéről van szó. Ez esetben elhasználódott a lámpa, csak lámpacserével tudod orvosolni a dolgot. Vannak a gyári projektorizzónál olcsóbb megoldások is, ha számít az ár. (Foncsorból kibányászni az ívfénylámpát, és csak azt cserélni ebay-ről rendelttel).
Sziasztok!
Nagy nehezen sikerült a konvergencia hibát kiküszöbölni (sajna nem volt sok idő rá). Készítettem hozzá egy készüléket, ami segítségével (csavarokkal) be lehet állítani finoman az LCD panelokat helyzetét. Viszont ez a készülék "felesleges" volt, mivel így utólag, finoman kézzel is be lehet állítani. Ha esetleg valakinek segítség kell, nyugodtan keressen, amiben tudok segítek kisedison-nak nagyon is köszönöm a küldött programot, ami segítségével le tudtam ellenőrizni, hogy jók lettek-e a pozíciók.
Örülök hogy sikerült beállítani.
Hasznos program, monitor bütykölésnél is jól tud jönni.
Sziasztok nekem ugyan ez lenne a problémám egy sony vlp cx5 projektorom van és kicsit a piros lcd lecsúszott ezt hogyan tudtam beallitani?
Sziasztok
Szereztem egy Philips ProScreen 4750-es projektort. 3LCD-s, és valószínűleg elmozdultak a kijelzők. A gondom az lenne, hogy a fő panelt ki kell venni ahhoz, hogy hozzáférjek a kijelzőkhöz, de így meg nem tudom bekapcsolni, hogy képet lássak. Ilyen esetben hogyan lehet beállítani?
Tesztek fel pár képet a hibáról. Színek a valóságban nem ilyen fakók, igazából vízszintesen lehet elcsúszva, mert a függőleges vonalak nem látszanak. A vízszintes vonalak fehérek.
En inkabb a lampara vagy a lencse(k)re gyanakodnek, illetve az egesz osszeszerelt 3LCD-s egyseg mozdulhatott el. Szerintem az elejen ne nyulj kulon-kulon az LCDkhez.
Úgy vettem, hogy nem volt benne lámpa. Itthon volt már egy hibás projektor, szintén Philips, ezt szereltem bele (kerete megvolt, csak a lámpa hiányzott). Annyi a különbség, hogy ebbe 120W-os lámpa való, ami nekem volt, az meg 150W-os. a helyére tökéletesen passzolt. Működik is, csak el van csúszva. Most szétszedtem, és tisztán látszik a csavarokon, hogy próbálták már a kijelzőket is állítani... Bekapcsoltam most kijelzők nélkül, és szép négyzet fehér képet vetít, gondolom akkor a többi dolog jól állhat az optikában.
A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |