Fórum témák
» Több friss téma |
Bázis:-30,6Collector:-36,1Emitter:-31,4
Hoppá, a 14-es ellenálláson nem lehet ilyen kevés feszültség. A D4,5-ön együtt 1,4V-nak kell esni, ebből jön le 0,7V T5 bázis-emitter feszültsége. Ezek közül mi nem annyi?
Így már döfi R4 10k ellenállás nincs jelen. Nem csak az ellenállás lehet rossz, sípoltasd egyik lábát test, másikat T1 bázis felé. Valakivel megesett már ez, úgy emlékszem.
Valami lesz ezzel a NYÁK-kal, T1 kollektor -30V-nál R3-on kétségbeejtően nagy feszültségnek kéne eseni.
Nincs valahol átkötés a testnek ami nem szuperál? Próbálok visszaemlékezni.
R4 jelen és hibátlan...
VAn átkötés, de az a Vu meter elektronikájának megy. A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2014
Ezek szerint R4-en 30V esik. Biztos jók a mérések? T1 emitter nem mehet -20V alá, ott a 20V-os Zener-dióda.
Más. R9-en mekkora feszültség esik? Ebből kéne R8-nak a két diódát kinyitni. Láthatóan nem sikerül.
r9 0.6 volt esik r4-en nicns jelen feszültség r8 on sincs jelen.
ÉRdekesség még, hogy a pozitív tápfesz sokáig jelen van miután leválasztom a trafót a hálózatról mintha nem lenne ott áram felvétel...
A pozitív tápoldali tranzisztorok zárva vannak. Annak utána nézhetnél a T1 -30V-os kollektor hogy jön össze T3 minden valószínűség szerint pozitív tápon lévő bázisával.
Visszatérve az alapproblémára, mi is van ezzel a 20V-os Zenerrel? Miért nem működik?
Működik elméletileg az eredeti zener is, de kicseréltem hátha az okozza problémát...
t1 kollektor és t3 bázisa közt mérem az r3 as 100 ohmot ami szerintem jó...
Csak rá kell mérned a Zener-re, ha nem 20V esik rajta hanem jóval több akkor cseréld.
Mekkora feszültség esik azon az R3-on? Szerintem semmi, és T3 emitter/bázis sincs a pozitív tápon mint annak lenni kéne.
Megvan a hiba
Ez most picit mellbeszúrt, hogy hogy tudtam ekkora malőrt elkövetni Nah szóval én kivettem a panelekt a házból... Ez mind szé és jó csak hogy a zener is meg a bemeneti fokzat is onnan kapja gnd-t amire én azt hittem, hogy csak bemeneti gnd... Nagyon szépen köszönöm a segítségedet!
Apropó nyugalmi áramot, hogy és mennyire célszerű beállítani?
Éppen csak eltüntesse a keresztezési torzítást. A gyári ajánlást bekarikáztam, lehet kevesebb is elég lesz.
Sziasztok!
Az SE 260-asban mekkora biztosíték van a bekapcsoló gombnál (hálózati kapcsoló) ? 4 A-es ? Valaki légyszi nézze meg, akinek még nem hullott le a matrica az átlátszó műanyag burkolatról, belül. Köszi előre is a segítséget! Üdv.
Sziasztok!
Kis segítséget kérek tőletek. Vettem egy hiányos SE260-at. Szeretném felépíteni, de eredeti állapotúra. Talán nektek vannak bontott alkatrészeitek hozzá. Hiányzik a komplett kapcsolósor panel, a bemeneti panel, végfokok, gombok. A hangerő poti meg hibás. Előre is köszönöm Üdv. Karesz.
Szia!
Néhány hozzászólással előrébb feltöltöttem a végfokmodul NYÁK tervét, xmasimo pedig az összes többit. Bontott alkatrészt nem hiszem, hogy találsz hozzá. Olyan isostát kapcsolókat főleg. A potik és a többi még csak-csak megoldható más fajtákkal. A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2014
Szia Scooby!
Igen megtaláltam, de rádiógyűjtő vagyok és ráadásul volt Orionos. Amennyiben ez lehetséges eredeti állapotba szeretném hozni. Láttam hogy néhányan átalakítottak, variáltak a készülékkel, talán valami valakinek feleslegessé válhatott. Az utángyártás csak másodlagos gondolat. Egyelőre várok. Azért Köszönöm. Üdv. Karesz. A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2014
Orion tunerből, meg magnóbol tudsz esetleg valamit felhasználni?
A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2014
Szia!
Minden tiszteletem a Tiéd, ha Orionos voltál! Igazán remek darabokat gyártott a cég, azért is tartogatok egy ilyen erősítőt jómagam is. Sok sikert kívánok! Nagyon remélem, hogy sikerül összehoznod!
Szervusz ZImi!
Köszönöm a lehetőséget, utána nézek. Van neked bontva valamelyik? Üdv. Karesz.
Szia!
Igen nézz utána és megbeszélünk mindent.
Szép napot!
Amatőr kérdésem lenne, egy Orion SE 260-as erősítő használat közben elhallgatott. Gondoltam megnézem hátha látok benne valami hibát, amit találtam az a R1125-ös ellenállás kicsit hibásan a bemenetnél, csatoltam róla képet. Megmértem műszerrel de semmi, a mellette lévő ellenállás az viszont rendjén 680ohm-os. Kérdésem az lenne, hogy ezt az ellenállást cserélve, működhet az erősítő vagy nagy valószínűséggel más hibája is van? Minden működik rajta, csak mintha nem lenne rákötve semmi. Ha jól tudom akkor ez is 680ohm, viszont nem tudom, hogy milyen, eddig csak 1W alatti ellenállásokat használtam. Üdv, Péter |
Bejelentkezés
Hirdetés |