Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Forrasztópákák - melyik miért jó
Van most egy ilyen is. Bővebben: Link
Fahrenheit 28003 inkább hagyjuk....
Ha az olxesből tudsz alkudni, olyan 10-12re, akkor csap rá. Ahogy nézem, új-újszerű állapotú.
Komoly kategória? Megbízható ismert (nagy) márka? Korszerű termék? Viszonylag olcsón?
Akkor pl. Ersa i-CON pico. Ezalatt (árban) már csak a korszerűtlen vagy nevenincs cuccok vannak, de - igazából - hobbi célra többnyire azok is megteszik. (Egyébként van sok nagy márka: Metcal (OKI), JBC, Pace, Ersa, Weller, Hakko, stb.) (A Weller egy túlárazott, drága márka. Én messziről kerülöm.)
Szia!
Kérdezd meg ferike123-at, hogy mi a véleménye az Ő pákájáról. kb. 2000Ft maga a páka, ahhoz jön egy szabályzó (itt a hobbin is fent van) + egy kis dobozolás és van egy forrasztó állomásod ami jól működik és kielégíti sokáig az elvárásaid. 7-8000Ft-ból megvagy és az egyedi.
Szeintem mindegyik tularazott. Egy komolyabb JBC is mar 1000€ ESRA iCon/2 szinten. Ami egy jo vetel igazan az a JBC-nek a Weidinger edition pakaja. Mindent tud amit a nagyok csak nem digitalis a kijelzese hanem sima potis a homerseklet beallitas. Ennyi. T245-os profi pakaval dolgozik az is mint a nagyok. Es a JBC-nek van szerintem a leg szelesebb TIP palettaja.
De persze ez is mint minden mas izlesek es pofonok.
Természetesen én az egyes ismert márkák jelenleg kapható legeszerűbb, legolcsóbb egypákás állomásait néztem, mivel hobbi célra legfejjebb azok jöhetnek számításba. Persze a nagy gyártók is készítenek olcsó forrasztópákákat, amik nem a profi kategóriába tartoznak. (Hálózati feszről vagy törpefeszről működő hőmérsékletszabályzatlan, vagy egyszerű - nem elektronikus - szabályzású pákák.)
Sziasztok! Új vagyok még itt. Lenne egy kérdésem nem tudom hogy jó helyen teszem e fel. Venni készülök egy Weller ec 2002 antistatic állomást páka nélkül. A kérdés az hogy milyen pákákat tudok ehhez az állomáshoz használni? Weller LR 21 vagy Weller MLR 21-es pákakat tudom mjad hozzá használni?
Sziasztok!
A forrasztópáka ESD kivezetését hova kell kötni? Gondolom a hálózati földre, de nem vagyok biztos benne. Köszi.
Mindent, az asztallapot, amin dolgozol a padlot meg az ESD- csatit is egy helyre - földre kell kötni. A hálozati földnél van néha jobb megoldás is (villámhárito földje), de ha más nincs a hálozati is jo.
Villámhárogató messze van, így marad a konnektor földje.
Köszi
Sziasztok,
eddig csak hőfokszabályzó nélküli pákát használtam kábelforrasztásra, most viszont szeretnék kisebb (egyenlőre nem smd) áramköröket is készíteni és jó lenne egy állomás. Ilyesmiket néztem, egy SMA051 van most használtan eladó, a Solomon SL10-est olvastam, hogy ajánlott, viszont házi amatőr/hobbi célra talán elég lenne az SMA, mivel olcsóbb. Ugyanazt tudja mindkét készülék csak a minőség/márka miatt van az árkülönbség? SMA051 vagy SL30-N vagy? SL10-N Egy LED kijelzős állomás gondolom nem csak jobban néz ki, hanem az aktuális hőfokot is mutatja, tehát praktikusabb? köszi A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2014
Igen csak azt fontos hozzatenni, hogy kizarolag 1MOhm ellenallason keresztul szabad minden ESD eszkozt a "foldre" kotni.
Az ESD csatlakozon belül ott van ez az ellenállo, a többi meg amugy sem fém.
Persze. Csak azert irtam leginkabb, hogy akinek uj a tema (ESD) nehogy mokoljon hozza egyedi vezeteket es direktbe odakosse.
A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2014
A nyél mindegyiknél ugyanaz, tehát ugyanazt kellene tudnia. Én nem adnék érte csak a digitális kijelző miatt többet. A tolópotmétereket viszont nem szeretem, inkább maradnék a tekerősnél. (SL 20) Az árkülönbözet okát nem ismerem, csupán ezt találtam:
Idézet: „Nézzük meg a Solomon forrasztó készleteket . A legnépszerűbb sorozat SL10, 20 és 30. Különböznek abban a tekintetben, hogy az SL 10 készlet nem csúcs hőmérséklet kijelzős, míg SL 20 egy LED skála mutatós, és az SL 30 digitális kijelzős. A Solomon forrasztó készletek automatikus hőmérséklet-szabályozása eleget tesz minden modern elektronikai ipari elvárásnak. A beépített elektromos áramkör lehetővé teszi, hogy módosítsa a csúcs hőmérsékletét 130-420 C, anélkül, hogy eltávolítsuk a a csúcsot, vagy a fűtőbetétet. A hőmérséklet beállítás precíziós 2-3 C.”
Köszi. Amelyiken nincs kijelző, azon honnan tudom, hogy elérte a kívánt beállított hőfokot? Kattan, mint a vasaló?
Nekem nincs benne ez az 1MOhm ellenállás...
Nem kattan. Csak érzed, hogy elég meleg-e vagy nem. Ezért a kijelzőset javasolnám, az mégis csak könnyebben saccolható.
A gyári, digitális Weller vezérlőn keresztül a páka direkt a földre van kötve.
Igaza van zosza18-mesternek, ez a vzolee mester által tervezett szabályzóra épül még át is építették többen, hőmérséklet kijelzősre, megbízható, jól bírják a hegyek, elég erős, igaz nem egy nagy márka, mert tényleg nem egy ersa, kategória, de az ára sem azt tükrözi, viszont általános célra több mint tökéletes.
Megjegyzés képpen sajátomban egy Solomon páka üzemel.
2 eredeti weller pákám van, mind a kettöben a vezérlö modulon van. 100k ellenállás meg párhuzamosan vele egy kis, talán 10 nF kondi. Az egyik páka >30 éves ( nemrég ment tönkre), a másik meg vagy 1,5 éves.
Hát legalább egy LED-t biggyeszthettek volna oda, párhuzamosan a fütötesttel láthatod, higy mikor füt. Nekem 30 évig igy ment a weller is tökéletesen elég volt. A led mutatja, hogyan szabályoz az egész áramkör. Ettöl egyszerübb nem kell. A mostani ujba is beépitetrem, sokkal könnyebb követni mint a displayt.
Vagy rossz helyen van belül a jumper. Az enyémben is volt - nem tudom miért kell ilyesmi bele. Azzal rövidre zárták a 100k ellenállást.
Idézet: Azon LED-sor van, ha nem vetted volna észre.„Köszi. Amelyiken nincs kijelző, azon honnan tudom, hogy elérte a kívánt beállított hőfokot? Kattan, mint a vasaló?” Szerintem az még látványosabb, mint a számok.
Ne keverjétek a Solomon pákát a régi Puskás Tivadar féle Weller-rel. A LED soros Solomon ,még azt is kijelzi, mikor érte el a beállított hőmérsékletet. Azon viszont csodálkozom, hogy a Weller nem perelte be a Puskást, amilyen pocsék minőséget mertek árulni Weller néven.
A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2014
Szerintem az, hogy Magyarorszagon eladtak "par" Puskas pakat nem rengette meg a Weller vallalatot
Hát igen. Alig öt év után már ki kellett cserélni a Hirschmann csatlakozókat az én harminc éves Puskás pákaszettemben is. Ráadásul már többször kellett cserélni hegyet benne.
Ez egy Hakko 907 páka, sehol jumpernek helye. Tettem bele egy 1MOhm ellenállás és így van a hálózati földre kötve.
Köszi a segítségeket... |
Bejelentkezés
Hirdetés |