Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1237 / 1682
(#) kameleon2 válasza don_peter hozzászólására (») Okt 15, 2014 /
 
Szia! Nekem is csak a 2,4"-esig nagy a szám, mert ahhoz már van szoftverem is . Igaz azon mindent meg tudok oldani. Színes vonalaktól a négyzeteken át a színes háttérig, változó méretű karakterkészlettel . Készítettem én is szögletes nyílást sokszor a kis reszelőimmel, de a cnc azért magabiztosabbá tesz. Amióta megvan - csak szögletest csinálok !
(#) Frankye válasza kameleon2 hozzászólására (») Okt 16, 2014 /
 
Ez a kaméleon logo nagyon jó!
(#) kameleon2 válasza Frankye hozzászólására (») Okt 16, 2014 /
 
Köszönöm. A nyomtató érdeme Vannak, voltak sokkal szebb munkáim is, de mire lefényképezném - mindig beépítésre kerül . Most például kitaláltam, hogyan tudnám kiváltani a méregdrága épületfelügyeleti vezérlőket saját eszközökkel 4000Ft-ból (18-54000Ft helyett!!!) megoldani. Az eredeti kapcsoló belső helyett, most panel van benne, háttérvilágítás és egy-egy funkció visszajelző fény. Sajnos kellett cnc-zni is kicsit, de 1-2 perc alatt megvan. Az előzőekben lefotózott fehér is hasonló célból készült, de messze nem olyan szép.
(#) don_peter válasza kameleon2 hozzászólására (») Okt 16, 2014 /
 
CNC-vel lehet szépen dolgozni, de sajnos nem mindenki tudja elhelyezni otthonában az ilyen berendezést.
Ha csak nem kicsi, de az meg korlátozza az elképzeléseket.
No mindegy.. Ment privát..
(#) usane válasza don_peter hozzászólására (») Okt 17, 2014 / 1
 
Szép kis dísz lett, de én inkább a mellette álló fekete szekrényen (vagy asztal? ) tartanám. Bár a porcelán elefánttal összhangban van, de a szekrény színéhez nem illik. Vagy lehet, hogy ez nem is dekorációnak készült?
Mindenesetre gratula hozzá.
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2014
(#) don_peter válasza usane hozzászólására (») Okt 17, 2014 /
 
Köszi.
Egyelőre még csak doboz nincs benne a hardver, csak a kijelző, táp, venti, ...stb.
Jelen helyzetében még csak asztaldísznek jó, de már készül a vezérlés is...
(#) vottokar hozzászólása Okt 18, 2014 / 4
 
Bár az én savas akkutöltő-reszulfátor all-in berendezésem nem ér fel kivitelezésben az itt bemutatott eszközökkel, de azért megosztanám.
A doboz egy régi szünetmentes kissé megfakult doboza "új" elő és hátlappal. A "töltő" része inkább egy áramkorlátos 723-assal megvalósított tápegység 6V-14.4V-ig és 0,5-5A-ig állítható határokkal. Tirisztoros töltőm is van külön, ez meg már vagy tizenvalahány éve szolgált más dobozban hűségesen, ezért megtartottam.
A reszulfátor rész köbzoli és proli007 mester által megalkotott egység a panelon pár módosítással az egyedi alkatrészek miatt.
A trafó egy 160VA-s egység anno 24V-ról 17V-ra letekerve a töltő résznek. Most a letekert menetek vissza lettek rakva a szulfátoldó egység magasabb feszültségigénye miatt.
Az üzemmódváltó kapcsoló elég érdekes. Két Ganz KK0-20-6006-os kapcsoló lett "összedolgozva" a felhasznált hat váltókapcsoló pár igény miatt.
A képek sajnos elég rosszak a felhasznált kompakt fényképezőgép hibái, és az én fotózástechnikai hiányosságaim miatt.
A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2014
(#) wbt hozzászólása Okt 18, 2014 / 2
 
Újabb kívánságok beépítése után végre elkészült az RGB LED-es szalagvezérlő. (mint Luca széke...)
kis videó
Már csak fehér zsugorcsövet kellene szerezni és akkor ugyan olyan gagyivá tudnám tenni, mint a kínai kis vezérlőket. Kicsit még nyomni kellene rajta össze, de nincs már kedvem
JAni

vumeter.jpg
    
(#) kocsgab002 válasza wbt hozzászólására (») Okt 18, 2014 /
 
Szia.
Jó lett, bár én azt gondolom, hogy ha ennyi figyelmet és energiát szentelsz a NYÁK elkészítésére, akkor érdemes lett volna egy alkoholos fogkefével átdörzsölni a gyantamaradványok miatt.
A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2014
(#) don_peter válasza wbt hozzászólására (») Okt 18, 2014 /
 
Húú ez elég látványos.
Szép...
A nyák másik oldalán nincs semmi?
(#) kameleon2 válasza wbt hozzászólására (») Okt 18, 2014 /
 
Szia! Ügyes. Mennyire publikus projekt?
(#) pjg válasza wbt hozzászólására (») Okt 18, 2014 /
 
Hú! Ez nagyon jó! Nekem is kell ! Publikus? Legalább a folyamatábrája?
(#) wbt hozzászólása Okt 18, 2014 /
 
Sziasztok!
Látványosnak nagyon látványos, csak még nem tudtam rájönni, hogyan lehet fényképezni, illetve vidóra vevenni az átok LEDeket... A NYÁK másik oldalán csak a nyomógomb van meg egy tápszűrő kondi. Ez 2 oldalas/furatfémes panel, de csak praktikussági okokból (idióta alakú panelek gyártásánál mindig marad ki hely, úgy is ki kell fizetni, ilyenkor oda bekerülnek a kis szmötyik).
Tehát egyoldalasra tervezhető. A publikusságot majd megkérdezem, mert nem magamnak ácsoltam, de szerintem, ha nagyon akadékoskodik, akkor is beégetett uC vihető. A folyamatábrába én most bele sem merek gondolni, pár órája is találtam (mosás/főzés közben) egy programhibát benne, de így már kész. (a 4k most teljesen tele van, de ez az én bénaságom) A kapcsolási rajz igen bonyolult Elkészült volna a spektrumanalizátoros is, de 5-ből 5db IC hibás volt
JAni

vuattiny.JPG
    
(#) erdgab válasza vottokar hozzászólására (») Okt 18, 2014 /
 
Nagyon jól néz ki,én semmi kivetnivalót nem látok rajt.Tetszenek a mutatós műszerek,leolvasásuk sokszor előnyösebb mint a digitálisoké,szépen kivitelezett és nagyon hasznos szerkezet.
(#) 20sz Jófiú válasza vottokar hozzászólására (») Okt 18, 2014 /
 
Szép lett! Tetszik, hogy gyors kötözővel elrendezted a vezetékeket.
(#) don_peter válasza vottokar hozzászólására (») Okt 18, 2014 /
 
Biztos szuper ez a kis cucc, csak az a baj nem sok látszik amit értékelni tudnék.
Talán, ha a nyákot amit készítettél megmutatnád többet látnák...
Amúgy a műszerek tetszenek
(#) vottokar válasza erdgab hozzászólására (») Okt 19, 2014 /
 
Köszönöm, sajnos én annál többet. De ez van, ha meglévő dolgokból "kell" építkezni és a rászánható idő is szűkös. Műszerrel úgy voltam, hogy a szulfátoldó résznél a kijelzett mennyiség értékelhetetlen lett volna digitális műszerekkel (olcsó, egyszerű DM-ekre értve).
Ezek az olcsó, "kiskínai" műszerek erre a célra megfelelőbbnek látszottak. A skála végkitérésük sok (mint a 30V és a 30A), de már nem volt lelkierőm és időm sem, hogy kibontsam őket, új söntöt és előtétet számoljak, és gyártsak. De leginkább arra nem, hogy új skálákat készítsek.

20sz Jófiú: Ezt a ketyerét garázsbeli, esetenként hordozandó eszköznek építettem. Muszáj volt lekötegelni a vezetékeket, nem szeretem, ha valami elszabadulhat. Legszívesebben többségüket védőcsőbe is húztam volna kötegelés előtt, de mint írtam az idő nagy úr. Így csak a kényesebb részekre jutott rátekert, kötegelt szigetelőcső.

don_peter: Az a baj , hogy a 723-assal megvalósított töltő részről már nincs semmi doksim. Se kapcsolási rajz, se panelterv. Anno a kilencvenes években még a számítógépes tervezés és az elérhető internet előtt készítettem egyszerűbb tápegységnek. Így került be ide is, mert a célnak megfelelt és főleg legyártottam belőle a chartpakos paneltervet (sajnos az is eltűnt) és jó pár nyákot is.
A szulfátoldó meg szinte egy az egyben proli007 és köbzoli által készített panelterv. Lekerült a tervről a graetz híd, meg az energiatároló kondi lett 3db 1000u 80V lowESR kondival megvalósítva. Modulként nem lett fotózva (lehet, hogy nagy hiba volt) A paneltervet és a bekötési vázlatot tudom most már maximum felrakni.
A műszerek meg egyenesen Kínából jöttek Ebay-s beszerzés alapján. Az egyszerűség kedvéért mindkettő 30V-os volt, csak a kevésbé pontosból kikerült az előtét ellenállás, és kapott egy manganinhuzalból gyártott söntöt. A tartóssága kérdéses. De sajnos az itthon háromszoros áron beszerzetteké is...
(#) kérdező válasza vottokar hozzászólására (») Okt 19, 2014 /
 
Én nemrég vettem műszert egy boltban, igaz bontott, de csak pár száz forint volt. Orosz, és magyar Ganz-os. Nagyon megéri, rendkívül strapabíró, pontos műszerek.
(#) vottokar válasza kérdező hozzászólására (») Okt 19, 2014 /
 
Sajnos a környékünkön nincs ilyen bolt. (vagy csak nem tudok róla) Van nekem is még néhány régi alapműszerem, de sajnos kettő ugyanolyan vagy legalább hasonló nem volt.
Ugyanaz az eset mint a hátlapi NTC csatlakozóval. Tartós, jó állapotú, 4pólusú nem volt, ez is jött pár száz forintért keletről.
A fogantyú is csak laposvas, zsugorcsövezve. A szár 6-os csavar esztétikailag egy kis krómozott csővel feldobva. (na meg ez a távtartó). Ezek voltak elérhetőek. Biztos, hogy egy szép, gyári fogantyú jobb lenne, de a célnak megfelel és itt volt. A hegesztő inverteremen gyári hord fülek vannak, mert akkor tudtam olyanokat túrni..
(#) nagysasy hozzászólása Okt 19, 2014 /
 
Elkészült az Accu-Mat.
A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2014
(#) pjg válasza nagysasy hozzászólására (») Okt 19, 2014 /
 
Mi ez? Akku töltő?
(#) nagysasy válasza pjg hozzászólására (») Okt 19, 2014 /
 
Igen akku töltő
(#) Csupasz válasza nagysasy hozzászólására (») Okt 19, 2014 /
 
Ügyes!
(#) Abukodonozo válasza Szpisti hozzászólására (») Okt 19, 2014 /
 
Nagyon kis édes lett! A hangjából nem kapunk kis izelítőt?
(#) Szpisti válasza Abukodonozo hozzászólására (») Okt 19, 2014 /
 
Köszönöm!
Már gondolkodtam rajta hogy készítek egy kis videót , de a gityómon előbb illene húrkészletet cserélni. Az is már tervbe van, utána próbálok valamit róla...
(#) kiborg válasza wbt hozzászólására (») Okt 20, 2014 /
 
Szia!

Nemértem, hogy ez hogyan működhet.
RGB-hez 3 kimenet kell, de én itt csak 2-t látok. Hogyan is oldottad meg? Illetve milyen ledek ezek ?
(#) Hp41C válasza kiborg hozzászólására (») Okt 20, 2014 / 1
 
(#) kocsgab002 válasza kiborg hozzászólására (») Okt 20, 2014 /
 
Intelligens led, bele van integrálva a vezérlő, láncba lehet fűzni őket, soros vonalon kapja az adatokat.

1111.png
    
(#) kiborg válasza Hp41C hozzászólására (») Okt 20, 2014 /
 
Köszönöm mindkettőtöknek a felvilágosításomat.
(#) wbt válasza kiborg hozzászólására (») Okt 20, 2014 /
 
WS2812B van a szalagokban, a többiek már utaltak rá (némelyik szalagban van külön IC és RGB LED (2811), vagy LEDbe integrált (2812 és 2812B). Persze ez már kicsit elavult, már
van egyenként címezhető is, de ahhoz összesen 4 vezeték kell és rövidebb szalagoknál nem sok előnye van.
Következő: »»   1237 / 1682
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem