Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-tervező programok
 
Témaindító: (Felhasználó 449), idő: Nov 10, 2005
Lapozás: OK   19 / 30
(#) elektromos válasza niedziela hozzászólására (») Okt 27, 2013 /
 
Azért annyira nem szörnyű.
Igaz, nem egy nap alatt megtanulható program. Ahhoz hogy ilyen véleményt mondj, azért egy kicsivel többet kellene vele foglalkozni, nem egyből feladni
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2013
(#) orizon hozzászólása Okt 27, 2013 /
 
Ezt próbáld meg:

Bővebben: Link
(#) niedziela válasza elektromos hozzászólására (») Okt 27, 2013 /
 
Relative az elmult 25 évben több programmal is dolgoztam, kezdve a dos-s tervezőktől a CAD programokon át. És ez alkotta a véleményem, ami stabil. Szörnyűűű !
(#) elektromos válasza niedziela hozzászólására (») Okt 27, 2013 /
 
Részben osztom a véleményed, mert nekem is megvannak a kedvenceim, Altium, Sprintlayout (ezt már kinőttem) és az utóbbi két évben a Designspark. Az Altiumnak minden része kiváló, a Sprint tökéletes egyszerűbb dolgokra, a Designspark nagyszerű, de nem tetszik a kapcsolási rajz tervező része, de a PCB része nagyon bejött. Már írtam az Autotrax fejlesztőinek, hogy minimum a Desigspark egyes huzalozási ötleteit vegyék át, és egyből használhatóbbá válna az Autotrax. Sajnos a fejlesztők oda sem figyelnek a kérésekre, inkább a 3D-vel foglalkoznak, mint ha az lenne a lelke a programnak.
(#) elektromos válasza orizon hozzászólására (») Okt 27, 2013 /
 
Szia!
Régebben ki próbáltam, de nekem nem tetszik a kapcsolási rajz szerkesztője, meg ha jól tudom limit van benne, és ráadásul fizetős is. Ami használható lenne az meg már hobbira túl drága lenne nekem.
(#) orizon válasza elektromos hozzászólására (») Okt 27, 2013 /
 
Értelek. Bár, 500 láb szerintem untig elég hobbi célra..
(#) elektromos válasza orizon hozzászólására (») Okt 27, 2013 /
 
Szia!
Erre írtam, hogy az már elég drága nekem, 125 EURO. Nekem ez a kapcsolási rajz formátum jön be, ez tetszik nekem, mint ami a PDF fájlban van, és ezt még lehet fokozni is
Ezen látszik, hogy nem olyan egyszerű ennek a nyáknak a megtervezése. A rajz eredetije az astroccd.org oldalon megtalálható, hátha másnak is kedve lenne astro kamerát építeni.
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2013

KAMERA.pdf
    
(#) pjg válasza elektromos hozzászólására (») Okt 27, 2013 /
 
Ez a rajz melyik programmal készült?
(#) efraim válasza elektromos hozzászólására (») Okt 27, 2013 /
 
Az elmúlt negyedszázadban, amióta számítógép is segít, szinte mindent kipróbáltam. Végül - mert egy nyomtatott áramkör tervezésénél az agysejteket is illik dolgoztatni - maradtam a SprintLayoutnál. Lehet, hogy van nála pofásabb, de jobb nincs. És nincs is értelme többféle programot futtatni a gépen, mert nemigen találkoztam olyan nyáktervezővel, amelyik egy másik program által készített .lay fájlt is meg tudná nyitni. De ez igaz az .sch kiterjesztésekre is. Minden tervező program általában a .prj és az .sch kiterjesztéseket használja, de egymásét nem tudják megnyitni. Következésképpen, a mentett fájl nevéhez mindig hozzá kellene fűzni egy utalást, ami megmondja, hogy milyen programmal nyitható meg és/vagy módosítható.
(#) elektromos válasza pjg hozzászólására (») Okt 27, 2013 /
 
Ezt az Autotraxal készítettem. Ez lenne az első munkám ezzel a programmal. Már csak a nyák tervezéssel kínlódok.
(#) elektromos válasza efraim hozzászólására (») Okt 27, 2013 /
 
Szia!
Igazad van, de én nem azért használok komolyabb tervezőket, hogy ne gondolkodjak, hanem nagyban segítik a tervezést. Ha lenne gumivonal a sprintben, akkor nagyon nagy segítség lenne, de még mindig nincs benne, ha jól tudom. Autorutert soha nem használtam, hanem kézzel huzalozok be mindent, tehát azzal sem egyszerű, még gumi vonal segítséggel sem, viszont így nem marad ki bekötetlen vezeték. Azért ha megnézed a kamera rajzát, akkor láthatod , hogy ennek a rengeteg alkatrésznek el kell férnie egy 10x8cm-es nyákon, úgy hogy itthon is le lehessen gyártani. Sprintel nagyon nagy kihívás lenne szerintem, pedig 5 évig használtam Sprintet is.
(#) orizon válasza elektromos hozzászólására (») Okt 27, 2013 /
 
500 láb az ingyen van. Csak kérned kell egy licenszt mailban.
(#) szili83 válasza orizon hozzászólására (») Okt 27, 2013 /
 
300 láb alapbó, ha nem regelsz. De hobby célra bőven elég, max több szekcióra szét kell szedni. Ezt én is kipróbálom.
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2013
(#) orizon válasza szili83 hozzászólására (») Okt 28, 2013 /
 
Az oroszok anno kaptak 1000 láb 4 réteg licenszt. (nekem is az van). Sokat kínlódtam mire a gépre felment az orosz non profit licensz . Kellett az orosz nyelvet telepíteni, még orosz billentyűzetet is vettem/de nem kellett volna/ de végül is sikerült a telepítése a programnak. Én meg vagyok vele elégedve. Olyan felhasználók kellenének, akik 3D alkatrészeket készítenek WRL formátumba. Társulni kellene, mert van mit bővíteni a 3D könyvtáron, pedig alapból nem kis könyvtárral rendelkezik a program. Én Remix alkatrészeket készítettem sokat , meg tranzisztorokat és ellenállásokat. Most legutoljára egy hangfal csatit. Szóval, ha van egy kis időm mindig készítek egy pár alkatrészt.

cs1.jpg
    
(#) elektromos hozzászólása Dec 24, 2013 /
 
Sziasztok!
Nincs itt valaki, aki használja az Autotrax Dex programot? Ha lenne valaki, akkor szívesen tapasztalat cserét folytatnák vele.
(#) kaqkk válasza elektromos hozzászólására (») Dec 24, 2013 /
 
Idézet:
„Igazad van, de én nem azért használok komolyabb tervezőket,”
Akkor miért nem használod inkább az EAGLE-t ? Hatalmas alkatrész könyvtára van , van benne gumikötél amit a sprintből hiányolsz, és nem kell hetekig kérdezősködni hogy egy vonalat módosítani tudj...
(#) niedziela válasza elektromos hozzászólására (») Dec 24, 2013 /
 
SP-ben is van "gumi", az más kérdés, hogy kapcsolási rajz nincs, igy a gumi különösebben nem való semmire, csak az SP szintén semmire való autoroute piszkálására.
De, nem is ez az SP erőssége.
(#) elektromos válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 24, 2013 /
 
Szia!
Azért küzdök a DEx-el, mert nekem az tetszik most Megvettem hivatalosan, így ki kell aknáznom minden lehetőségét. Egyedül nehéz minden részét ki ismerni, ezért kellene valaki aki még használja.
(#) pjg hozzászólása Ápr 26, 2014 /
 
Nem tudjátok? Létezik e a "SMARTWORK PCB PANELTERVEZO PROGRAM" -nak Windowsos verziója?
(#) Doky586 válasza pjg hozzászólására (») Máj 16, 2014 /
 
Huhhh.. azt 20 évvel ezelőtt használtam utoljára..
Talán a Sprint-Layout hasonlít hozzá legjobban. (persze nem kompatibilis a fileformátuma)
(#) Blabcsi hozzászólása Júl 28, 2014 /
 
Üdv.
Lehet sügérséget kérdezek...

Most tanulom az elekrtonikát, és keresnék egy könnyen használható MAGYAR nyelvű szoftvert, amivel lehet nyákot tervezni, szimulálni, majd nyomtatni ( mind a beültetési, mind az áramköri oldalt.
Nem árt, ha ingyenes is.

Előre is köszi a segítséget.


PC: Win7 32bit, E5500, 4Gb DDR3, HD 4850
(#) kaqkk válasza Blabcsi hozzászólására (») Júl 28, 2014 /
 
Talán próbáld meg a tina-t
(#) ginger1174 hozzászólása Aug 4, 2014 /
 
Sziasztok! Kikérném a véleményeteket két progiról. Találtam egy oldalt, a http://progecad.hu/
Árban nagyon kecsegtetőek a programjaik. Gondolkozom a progeCAD Professional v a CADprofi Electrical 10. közt. Valakinek tapasztalata ezekkel? Előre is kösz.
(#) King71 hozzászólása Okt 4, 2014 /
 
Sziasztok! Tudna valaki segíteni NYÁK tervező programot hol tudok ingyen letőlt
(#) King71 hozzászólása Okt 4, 2014 /
 
Már látom a TINA a megoldás, de van magyar nyelvű is?
(#) Ideiglenes válasza King71 hozzászólására (») Okt 13, 2014 1 /
 
(#) Ge Lee válasza King71 hozzászólására (») Okt 14, 2014 /
 
A 6-os verzióban található magyar a neten, egyébként már 9-es is van. Viszont nyák tervezésre ezeket a programokat nagyon bonyolult használni, sokkal egyszerűbb egy sprint layout, cserébe kézzel kell rajzolni, mert az nem tervez nyákot a kapcsolási rajzból. De amilyet a tina tervez, azzal sem leszel előrébb...
(#) minicooper hozzászólása Nov 12, 2014 /
 
Üdv.!
Lehethogy kissé nevetséges és amatőr kérdés de van olyan nyák tervező program amely az Autoroute-oláskor elhelyezi az alkatrészeket?
(#) niedziela válasza minicooper hozzászólására (») Nov 12, 2014 /
 
Szia !

Próbálkozások vannak, de használható nincs.
(#) minicooper válasza niedziela hozzászólására (») Nov 12, 2014 /
 
És van valami módszer vagy trükk erre a problémára? Csak mert finoman szólva nem vagyok jártas a számítógépes tervezésben (eagle-vel próbálkozom) de kifogott rajtam egy két LED-es villogó is./szégyenlem is / Suliba fogjuk csinálni ezt a villogót és nemgyőzöm eagle-vel összehozni úgy hogy egy tized colnál kisebb legyen a távolság. Lényeg hogy LED alatt nem mehet vezetősáv.Eddig a képen látható a legjobb eredmény.Persze mondanom sem kell nem lehet átkötés.

prax2.PNG
    
Következő: »»   19 / 30
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem