Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kompresszor építés (levegő)
Szerintem ha lecsökkented a motor tárcsáját 80-90 mm körülire felnyomja 10 bárra is kényelmesen,
Szia.
100-as tárcsa volt itthon, most azzal működik. 8bár volt a cél, nekem annyi elég az itthoni hobby munkákhoz. Csak a levegő termelést akartam gyorsítani. Meglepő az volt hogy a kicsi motor vitte 4bárig, indult rendesen. A nagy meg csak erőlködött, alig akart elindulni. Ideális az lenne, ha lenne egy 3kw-os 2800-as fordulatú motorom.....
Gondolom olyan sok levegő nem kell de ha lassabban pörög a kompi hosszabb lesz az élete
Szia! Nem olvastam vissza, hogy neked milyen légűrszivattyúd volt előzőleg de nem értem, hogy miért ette meg a lapátokat 30 óránként. Nálunk a nagyszülőknél ilyen típusú a szivattyú (bal oldali kép részlet) és még nem kellett szétszedni az elmúlt tíz év alatt egyszer sem. Az "olajszívóba" mindig tölteni kell olajat (kompresszorba valót) és a mennyiséget be lehet állítani az adagoló csavarral. A hangtompítós kipufogón távozó olajat pedig fel kell fogni egy edényzetben és kész. Én meg sem próbáltam kompresszorból csinálni ezt a vákuumszivattyút, mert csak a baj van vele.
Igen, így biztos kíméletesebb élete lesz. Csak később bővíteni szeretném, kb 2-300L-es tartállyal szeretném használni. Gyorsabb feltöltésnek jobban örülnék.
Nincs ezzel semmi gondom, csak annyi, hogy meglepődtem a nagy motor gyengeségén. Tudom, hogy sok erőt vesztett a 240mm-es tárcsa miatt......alig indult el, de! Az 1.1kw-os motor ment vele rendesen, igaz 4bárig. Akkor a 2.8kw-nak ez miért volt gond?
Szia, Ha 3 fázisod van próbálkozz a csillag/delta indítással. Nézd meg a motorok bekötését. 80-as átmérő alá nem menjél, mert kicsi az ív, rövid a felfekvés, nem tudja átadni úgysem a nyomatékot.
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2014
Szia.
A motorom csak csillagban megy. 380/220 Y/ "D van az adat táblán....2.8kw 1450/min.....pont ez a másik gond, hogy 240mm-es tárcsát kellene ráraknom! Így lenne meg a 2000-es fordulat. És azt nem értem, hogy az 1.1kw-os 3fázisú a 240mm-es tárcsával ment 4bárig! (motor 240mm, kompi 170mm)
Kell annak deltába is menni csak csillag inditással és ha felpörgött deltába átkapcsolva akkor nincs akkora felvétele inditáskor, kösd át deltába csak inditásnál terhelve a 16 A órát lecsaphatja .de ezekbe a nagyobb motorokba deltába van az igazi erő. legalább is 3 Fázisnál
3X25A van itthon, ez nem volna gond. De ezt a motort nem köthetem deltába, mert le égne.
Csak csillagba használható 400V-ról. 380/220 csillag/delta van az adat táblán.
Nyugodtan kösd be ,mert az összes 380 voltos motor 400 voltról ugyanúgy üzemel.ezzel az erővel a 220 motort sem használod 230 volttal ? ez vicc. nyugodtan kösd be deltába semmi gond,
De ha nem hiszel nekem kérdezd meg a villanymotor bekötés fórumba,ott is ezt fogják mondani.
Deltába ez a motor csak 1 fázisról üzemeltethető. 380/220 Y/D vagy 400/230 Y/D ugyanaz.
Azt én is tudom 380V most 400V a 220V most 230V.
Hali! Bocs,hogy beleszólok,de 400/230 as mocit csak deltában szabad működtetni,csillagban leég,hiszen akkor megkapná a vonali feszt,ami 400 volt. Ezeknek a tekercsei csak 3X230 voltot bírnak!
Ami csillagban is bírná a 3 fázist arra 400/690 volt van írva! Vagy pedig 400 delta van ráírva. Az előbbi hsz- emet javítom,csak csillagban szabad,deltában leég! Ha van frekiváltó akkor mehet deltában,
Most így utána olvasgatva, erre nem is gondoltam, mert akkor a fesz-váltással jósok régi nagy 3 fázisú motort nem lehet használni, ami cs/d -val indult. vagy + még1 beruházás, habár nem tom, hogy a 5-10KW-os ipari gépeken megoldható-e. PLD fűrésztelep, futószalagok, stb....???
figyu, csillagban 0-F van bekötve 3x, vagyis 240max, de inkább 230V. Van egy egy tekercsen, ugye? Akkor hogy is van most?
Azok nem 230/400,hanem 400/690 voltosak! cs/d kapcsolóval indulnak,a lényegük hogy a tekercsek egyenként 400 voltosak!
Ezek szerint, akkor a régi 3F motorokat, nem lehet úgy használni, mint 'régen'?
Dehogynem,de azt értsd meg amire az van írva 230/400 annak a tekercse 230 voltot bír! Azért mert a háztartásokba 3 x 230 volt megy csillagban,a nullvezető a közös csillagpont,ha csak a három fázist kötöd deltába,0 nélkül akkor 400 volt van a fázisok közt(vonal fesz.) A 3 fázisút is belehet kötni 1 fázis+ s.fázisra,de akkor két tekercset sorba kell kötni,a 3. ra megy a kondi!
... mindig a kisebb számérték jelenti a tekercsfeszültséget. Csillagban ugye mindig kettő tekercs van sorba kötve de deltában csak egy tekercs kapcsolódik a fázisok közé.
Ez világos, 0-1F között 240 F-F között, 400V. Amiket sorba-kötök, az lesz a "fő", a 3. kondival a segéd F ? Jól értelek?
Pontosan, ha a "0"-t nem nézzük, de szerintem anélkül nem megy *-ban. Sohasem volt otthon 3 fázis, illetve csak a bérházban a villanytűzhely miatt, de ott meg nem tudtam motorokkal kísérletezni Bezzeg már a családi háznál milyen jó lett volna, de ott meg nem adtak, aranyért sem.... Ma-már talán adnak, miután a 16A bemenőt 32-re engedélyezték, 2x10+1x6....Hmmm ez is nagyon bugyuta ötlet. Itt a szigeten, 64A minden házban a bejövő.
Igen. Két kivezetésre a 230,a harmadikra a kondi egyik vezetéke,a kondi másik vezetéke meg a 230 valamelyikére,attól függ merre akarod a forgásirányt. Egyébként a tömbökben sohasem volt 3 fázis,csak az egy fázist a villanytűzhelynél leosztották 3 db. kismegszakítóra,mert egyben sok lenne,na,meg ha egy lap zárlatos a többi azért mehessen. Úgy van,hogy 1 kismegszakító a sütő,másik egy nagy +kis lap,a 3. meg a gyors lap.
Köszi az infót!A bérház már nagyon rég volt, elég haloványak az emlékeim.
Rákattintasz a műszaki leírásra,és ott van:nyomott levegő liter/perc!50 x 8 légkör az 400 liter,ezt elosztod a percenkénti szállított légmennyiséggel!
Igen láttam hogy ott vannak adatok,de az egyik az hogy én ezeknek a leirt adatoknak nem hiszek a mai világban,a másik hogy lehet béna vagyok de ebből én nem igazán tudom kiszámolni hogy mennyi idő alatt éri el a 8 bárt.
50 l es tartályba 400 l ad ki 8 légkört,ha a gép 200 litert termel,akkor 2 perc alatt van meg a 8 lékor.
Ez igy oké,de nézd meg légyszi ezt a videót,itt én ennél kiszámoltam hogy az 50 literes tartályt 2 ről 8 bár ra fél perc alatt megtölti,na most ezek adatok szerint kiszámoltam 200 l/perc-es légszállitást.
A gyártó jól adta meg ennél a tipusnál mert ezeket adta meg: Légszállítás 0 bar 319 l/perc Légszállítás 4 bar 207 l/perc Légszállítás 7 bar 176 l/perc Ha az átlag termelést nézzük akkor itt a 200l/perc helyes. |
Bejelentkezés
Hirdetés |