Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Méréstechika anomália (Avagy miért nem jó, ami szerintem jó)
Lapozás: OK   1 / 1
(#) CastorTroy hozzászólása Jan 24, 2008 /
 
Sziasztok!

Lenne egy kisebb problémám, ebben kérném a segítségeteket. Jelenleg főiskolás vagyok, és az egyik tantárgyam követelménye az, hogy egy mérési jegyzőkönyvet kell előállítanom a megadott logikai függvény alapján.

Namost azzal dobták vissza, hogy rossz helyen vizsgáltam a hazardot. Én szerintem meg mindent jól csináltam. Nem csekkolnátok le nekem a kreálmányomat? Mert én biztos vagyok benne hogy jól csináltam. MicroCAP-et használtam, az ellenőrző analizisnél a ledek jó helyen világitottak (logikai táblának megfelelően).

Mellékeltem a dokumentumot.

Kiváncsian várom a véleményeiteket
(#) El_Pinyo válasza CastorTroy hozzászólására (») Jan 24, 2008 /
 
Szia! Szerintem az első Karnaugh táblán levő lefedés rossz! A 2,6,4,12 es mintermeket nem fedheted le egy hurokkal, mert nem szomszédosak! Valamint, ha mintermeket fedsz le, akkor nem értem , h miért veszed bele a 2-es mintermet, ott a logikai fgv. értéke 0!
(#) AndSys válasza CastorTroy hozzászólására (») Jan 24, 2008 /
 
Helló!
Mondjuk én nam annyira vágom a témát, úgyhogy csak tipp: az első Karnough táblánál nem karikáztál mellé? 2-6 helyett nem a 6-14-et kellett volna?
(#) El_Pinyo válasza CastorTroy hozzászólására (») Jan 24, 2008 /
 
Jelen esetben mindegy, h mintermeket vagy a maxtermeket vizsgálod, mert mindkét esetben a minimálisan szükséges kapubemenetek száma 10. A legegyszerűbb hazárdmentes alak szintén ugyanolyan sok kapubemenetet tartalmaz, 14-et. Ahhoz, h hazárdmentes legyen a hálózat le kell fedni minden szomszédos prímimplikánst is. Ez a mintermes alaknál azt jelenti, h a 6,7 mintermeket lefedő prímimplikáns is kell! A maxtermes alakban ugyanezzel a felosztású Karnaugh tábla esetén (az egyeseket kiradírozod, és a nullákat a megfelelő decimális indexű rublikába írod) akkor a 11,12-es helyeken lévő 0-kat is le kell fedned, h hazárdmentes legyen! Teljesen mindegy, h melyiket realizálod, mert a kapubemenetek számát tekintve a két hálózat egyenértékű! Remélem érthető voltam és nem néztem el semmit sem!
Üdv
(#) CastorTroy válasza El_Pinyo hozzászólására (») Jan 24, 2008 /
 
Sziasztok!. Köszi a válaszokat. Nos, értem amit írtál hogy minterm esetén 6 os és 7 es kockákat is le kell fedni élszomszédosság miatt, de én a maxtermből vezettem le, ezért nem értettem miért nem fogadták el.
(#) El_Pinyo válasza CastorTroy hozzászólására (») Jan 24, 2008 /
 
Maxtermben a 8,9-es négyzeteket kell egy 2-es hurokkal lefedni, nem pedig a 12,13-at! Valamint az ábrán a 3,11,9,13 négyes hurok nem jol van, ehelyett 3,11,1,9-es hurok kell!
(#) El_Pinyo válasza CastorTroy hozzászólására (») Jan 24, 2008 /
 
Most, ahogy jobban szemügyre vettem a dolgot, találtam benne hibákat, azokat kijavítom és akkor felteszem ide.
Üdv
(#) El_Pinyo válasza El_Pinyo hozzászólására (») Jan 24, 2008 / 4
 
Üdv! Itt van kijavítva a hazárdmentesített hálózat.
(#) CastorTroy válasza El_Pinyo hozzászólására (») Jan 28, 2008 /
 
Sziasztok!

Nagyon szépen köszönöm a segítségeket. Jól megkevertem a dolgokat, de most már a segitségetek alapján letisztult mit és miért hibáztam.

Mégegyszer köszi
(#) tszaboo válasza CastorTroy hozzászólására (») Jan 28, 2008 /
 
Nekem úgy tűnik, hogy a táblák peremezésénél rontassz el dolgokat, bár nálunk olyan hogy maxterm tábla nincsen, de szerintem sikerült 2 változót felcserélned, méghozzá az X0-t az X1-gyel. egyébként a hazárd tényleg ott van.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem