Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-tervező programok
Egy az egyben nem lehet, az eagle nem tud pdf fájlt feldolgozni.
Töltsd le a FAB3000 konvertert és a pdf fájlt konvertáld át gerbernek. Ellenőrizd utána a rajzot mennyire torzult.
Hi
A LYT és RGN fájlt milyen programmal lehet megnyitni? Mer egy erősítőhöz kapott Zip.fájl, tartalmazza ezt a két fájlt, ami nagy eséllyel a nyák illetve a kapcsolási rajz.
Nem tudom sehogy se megnyitni, nem sikerül l
Lett látható a két fájl, ha valahogy meg tudnátok nyitni és PDF, vagy JPG formátumban eltudnátok küldeni azt nagyon megköszönném!!!
Labcenter Electronics : Proteus Ares nevű programmal tudod megnyitni. Érdemes letölteni egy teljes pack-ot Proteus Isis v.7 néven. De esetleg megpróbálhatod egy viewert,kérdés mennyire "friss" a terv
Holnap megpóbálom azt a programot amitt te említettél. Viwert próbáltam egy párat de nemsok sikerrel, a terv 2013 januári.
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2015
Szia! Nálam sajnos semmit nem tudott betölteni az altium a konvertált pcb fileból.
Sziasztok!
Most egy darabiig ingyenessé tették a programot, Autotrax Dex. Akinek van kedve kipróbálni, itt a link :Bővebben: Link Több mint másfél éve használom, és rengeteg újítást bele vittek a programba. Aki még nem ismeri azoknak egy jó alternatíva . Angolul tudóknak meg egy aranybánya, mert állandóan lehet kérni dolgokat, és van amikor 1-2 napon belül meg is csinálják. Lassan lassan, de közel Altium minőségű rajzokat, terveket lehet vele készíteni, persze meg kell tanulni a programot használni, ami nem egyszerű. Vannak még benne hibák, de ennek ellenére egy jó kis program. Akinek van valami kérdése, és ha tudok segíteni, szívesen segítek. A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2015
Sziasztok.
Tudna valaki ajánlani próbapanel tervező programot, linket? Keresgéltem a neten, de eddig eredménytelenül. A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2015
Igen, köszönöm.
Végre, sikerült letölteni a demó verziót. A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2015
Letöltöttem, megnéztem. Még ismerkedem vele, de azt kell mondjam, hogy első ránézésre tetszik. Köszi a tippet. Remélem nem lesz nehéz megtanulni a Sprint-Layout után.
Nem lesz könnyű megtanulni a sprint után, de nem lehetetlen
Azt látom, hogy régóta foglalkozol ezzel a programmal. Én még csak most ismerkedek vele, eddig tetszik.
Volna egy kérdésem (még nem találtam rá megoldást): lehet vele kapcsolási rajz nélkül PCB-t készíteni?
Kapcsolási rajz nélkül PCB-t készíteni minden programmal lehet, éppen úgy mit ahogy a SprintLayouttal is. De ez a kérdés az konkrétan miről akar szólni? Szerintem jó az ha van egy kapcsolási rajz. Azt úgy is átgenerálja a program PCB formátummá a programoknak megfelelően. Ott pedig akár ki is kapcsolhatóak az összekötések. Bár a kapcsolási rajzban már megadhatóak a rézfólia méretei az hogy melyik oldalra kerüljenek a sávok leendő PCB- n. Szerintem jobb kapcsolási rajzból PCB-t készíteni, ott már eleve kizárt a huzalozásnak az eltévesztése. Bár a kapcsolási rajznak speciel hibátlannak kell lennie, mind az alkatrészek, vagyis a komponensek tulajdonságaiban is. Ha meg nem tetszik az autorouter megoldása, akkor ott a kézi huzalozás lehetősége. Hogy simán feldobálod a pcb-re az alkatrészeket és azokat összekötözgeted, előbb utóbb beleveszel a részletekbe és téveszteni fogsz, pláne ha bonyolult a huzalozás.
Sziasztok!
Az Edison 5-öt használja valaki? Még nem próbáltam ilyen programokat, milyet töltsek le?
Sziasztok!
Tudnátok olyan nyák tervező programot mondani ami a kapcsolási rajzból nyáktervet csinál? Pl.: megrajzolom a kapcsolási rajzot és abból csinál egy nyák tervet.
Nagyon sok van Eagle, DesignSpark , Prorel, Diptrace. stbstb. Próbálgasd őket és amelyik kézre áll azt használd. Youtuben vannak oktatóanyagok.
Ez az autorax dex most már nem ingyenes, vagy milyenek a feltételei?
Tudok angolul , de igy nem egyértelmű , mert kint van az ára Usd-ben...
Nem ingyenes, csak pár napig volt valami ok miatt ingyen.
Üdv!
Van valamelyikőtöknek valami doksija a ODB++ ill. a Fabmaster fájlformátumokról?
Olyan nincs ami kapcsolásí rajzból nyáktervet csinál, a nyákot is neked kell megtervezned .....
Én letöltöttem anno mikor lehettt , ha kell szívesen elküldöm.Én nem használtam, sőt még telepíteni sem telepítettem. Úgy hogy mondani semmit nem tudok róla. Annyit, hogy letöltöttem anno.
Sziasztok ! nekem olyan program kellene amibe ha beírom a keresőibe, hogy pl 1n4002, ne555 vagy bármilyen alkatrész azt dobja fel nekem. A lábkiosztás miatt. Elméletileg van ilyen program de ez az interneten keresztül működik de ez sem baj. Kérlek segítsetek nekem program nevet adni ami ezt tudja. Előre is köszönöm.
Bármelyik program lehet ilyen, csak győzd tárolóhellyel. Miután mindegyik előre deefiniálható "alkatrészekkel" dolgozik, mindegyikben megoldható, hogy a DIP8 tokot átnevezd NE555 -re és ellásd némi - a lábak funkciójára utaló - felirattal. Csak egy kicsit dolgozni kell...
SprintLayout, Eagle, Proteus, stb. A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2015
Szia orizon
Köszi a segitséget. Valamilyen tárhelyre felrakhatod, persze akár privátban is küldheted , ha működik. Talán tudom használni. A mérete miatt nem mindegy hova, ha lehet nem túl időkorlátosra.
Megjelent egy új ingyenes áramkör tervező az Altiumtól:
CircuitMaker
És mivel tud többet mint a CircuitMaker 2000? Annak is inkább a szimulátor része volt jó.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |