Fórum témák
» Több friss téma |
Nagyon kétesélyes... Ha típushiba, mert gyárilag eltoltak valamit, akkor 99,99%, hogy másik deszkánál is előjön előbb-utóbb ugyanaz a probléma. Lehet csak 1 sorozat BGA hibás, és csere után sokáig jó lesz.
Sziasztok!
Hp625 ös laptopom ma végleg meg adta magát, eddig csak töltővel lehetett be kapcsolni, meg néha bekapcsoláskor pityegett vagy 10-15 öt. De ma már nem kapcsolt be, csak világít a bekapcsolo gomb meg felvillan a Caps Lock on a led ötször, és kész se kép se hang. Levettem az alját és csak a proci melegszik. Szerintetek mi lehet a baja? Vagy esetleg van valakinek kapcsolási rajza hozzá? Köszönöm!
Vedd ki a vincsesztert a memóriabővítőket, ha vannak és az akkut. Aztán újabb próba van-e változás.
Hello. Sok infot nem kaptunk de a HP625 alapjan Inventec lapos cucc lesz az szerintem. Csatoltam a rajzot. A hibakereses a klaszikus uton indul, hatrebb sokszor leirtuk mar mivel erdemes kezdeni. Ha az elepveto dolgok mint a 3V 5V renben vannak akkor eleg gyorsan szerintem eljutsz az RS880 / SB820 / KBC szentharomsaghoz. Es szerintem a hiba ott lesz valahol ha minden mas alapveto kapcsolas ugy mukodik ahogy kell neki. KBC relative jol dokumentalt onnan visszakeresheto szinte mindig, hogy hol a hiba.
Szia, A rajza itt, az, hogy eddig töltő segítségével bekapcsolt, talán a töltésvezérlő körül kellene keresgélni, de a tápfeszeket mindenképp leellenőrizni.
Sziasztok!
Beleméregedtem multival és egy pár diódán zárlatot mértem. Cpu leválasztása után megszűntek a zárlatok. Először akkor szerezzek be egy új procit?
Sziasztok!
Tönkrement a laptopomon a kijelző( Törés), külső monitorral ment egy darabig egészen egy win. újratelepítésig, ott is végigment a telepítés, és az utolsó újraindítás után a kép elszáll. Nem tudom mi lehet a baj, linux felment gond nélkül, de azt mégsem szeretném. Hogy lehetne elérni, hogy a VGA, vagy a HDMI legyen az alapértelmezett (elsődleges kijelző). Gondolnám egyébként a noti belsejét új házba rakni amolyan mini asztali, de ha nem stabil a monitor jel akkor bele se kezdek. Ötlet, tanács? Előre is köszönöm!!!
Ha van rajta VGA es HDMI, akkor elvileg a VGA-t kell felismernie elsodlegeskent, magyaran amig a telepites vegig nem megy, addig oda IS kuld jelet.
Setup boot van-e kulso VGA-n? Amugy ha vakon ugy tunik, hogy betolti a windowst, akkor szokott lenni e gepeknel a funkciogombok kozott kis monitor ikonnal jelzett gomb, amit a funkciogombbal egyutt megnyomva valt a modok kozott (csak lcd, kozos lcd/tv, csak TV). Vegszukseg eseten kolcsonkersz egy kijelzot, a csatlakozok legtobbszor mar csereszabatosak. Csak a pinszam szerint manapsag ketfele van a modernebbek kozott is. Az en Packard-Bell Easynote tj65-om dupla monitoros, az egyik a VGA-rol, a masik a HDMI-rol DVI atalakitoval meghajtva latszik., LCD itt is torott volt.
Szerintem nem megy teljesen végig a telepítés, még jönnének fel ablakok,de azokat már nem látom, mert a win elsődlegesként a sajátjára tolja, és a vga ról leveszi a jelet. Driver hiány végett meg nem müködik a funkció gomb se.
Samsung NP300E5C, de le van húzva a saját kijelzőjéről a kábel, sőt a másik oldala az alaplapról is. Nem lehet valahogy elektronikai úton megoldani azt hogy a vga-n maradjon jel? Hosszútávon szeretnék kijelző nélküli új házba csomagolt média boxot csinálni belöle, és ehhez semmi szükségem nem lenne a kijelzőjére. A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2015
Olyat mar probaltal, hogy mind a VGA, mind a HDMI mukodtet egy-egy kijelzot?
Ugye, amikor bekapcsolod a gepet, akkor mar mindket monitor ra van dugva es bekapcsolva?
Azt még nem csak külön-külön próbáltam.
Ez a próba már valószínű holnap lesz csak, majd jelentkezem.
Biztos, hogy dioda volt? Biztos, hogy zarlat? Egy notebook eseteben a negativ es a pozitiv pont kozott az ellenallas lehet akar 4-5Ohm is. Sokaknak ez mar zarlat. Ne "sipolasra" allitsd a multimetert hanem rendesen ellenallas meresre erre figyelj.
Sziasztok! Érdekelne a véleményetek Fujitsu Siemens Amilo Pa1538 ról! Megbízható készülék? Hallottam olyat hogy hamar megadja magát. A tapasztalatokról szeretnék hallani !!
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok , hogy van nállam egy acer aspire v5 552 tipusú noti, de a töltést nem veszi , se kép , se hang. A töltő tuti jó , másik notebookkal működik tökéletesen. Az alaplapi csatit is ellenőriztem ott is tökéletesen mérhető a 19V os feszültség. Viszont a TPS51225RUKR IC nél , az 5 és 3 V os kivezetéseknél kissebb feszültségeket mérek(5 helyett 3,8 at 3 helyett 1,8 at)maga az IC megkapja a VIN bementen a 19V-t(a kapcsolasi rajzot mellékeltem).Az a kérdésem hogy itt vajon maga az IC rossz vagy valami más gubanc lehet ? A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2015
Sziasztok! Szétszéledtem darabokra a laptopot, aztán össze rakrtam úgy hogy nem volt bedobozolva, és elindult. Aztán teljesen össze rakva is ment 2 napot, ma megint ugyan azt produkálja, hogy nem indul. De most sehogy nem akar elindulni. Mi lehet vele? Hp625
Sziasztok.
Van egy msi-laptopom, ami már nem mai darab. Eléggé gyengélkedik a merevlemeze, szerintetek kilehetne cserélni egy ssd-re? A régi hdd-helyére gondoltam az ssd-t berakni, ha ez lehetséges.
Lehetséges. Leírnád a pontos típusát?
A laptop msi-1632 egy régi darab, de más gond még nem volt vele.
Sziasztok!
Van egy olyan laptop, ami tápra dugva azonnal elindul, de nem működik, és kikapcsolni csak a táp kihúzásával lehet, mert a kikapcsoló gombra nem reagál. Hogyan lássak neki a javításának? Hogyan tudom megtalálni a hibás alkatrészt?
Szia, Ha régi, s nem oly gyors, nem biztos, hogy megéri a plusz pénzkiadást...Magánvélemény.
Sziasztok! Úgy általában kérdezném a laptopokról, ha nem indul, hiába nyomogatom a bekapcs gombot, akkor mi szokott a gond lenni?
Hali.
Hát így ezt nehéz megmondani , mondok párat: Zárlatos lehet az aksi,ha kiveszed és elindul akkor az volt a baj Vagy kapott 1 villámot vagy hálón vagy tápon keresztül és megpukkant az alaplap. Vagy csak a táp rész fáradt el és fel kéne újítani. Vagy egyszerűen csak a nyomógomb hibásodott meg , zárd össze valami dróttal a panelon a kapcsoló két lábánál lévő csatlakozót. Vagy nemes egyszerűséggel meghibásodott az adapter és nem kap áramot a laptop és mivel nem kap áramot így nincs feltöltve az aksi sem ezáltal nem tud indulni a laptop,ezt könnyen ki tudod mérni egy multiméterrel. Hirtelen ennyi jut eszembe Remélem tudtam segíteni. Üdv.
Kössz a választ. Ezek közül az alaplap hiba a leg esélyesebb! A többit már meg tettem.
Szerintetek dob valamennyi javulást, ha az 1 gb memória mellé teszek még egy 2gb-os ramot? Xp- fut a gépen.
Igen, de nem sokat.
Ha az alaplap dualban tudja kezelni a memóriát, akkor érdemes két egyformát beletenni, 32 bites oprendszer esetén max. 4GB -ig. (Feltéve, ha az alaplap tud annyit kezelni) Többet "nem lát" 4GB -nál a 32 bites oprendszer, felesleges is bele több. Lehet még esetleg erősebb procit tenni a gépbe, elmenni addig, amit max. támogat az alaplap, de igazi gyorsulás inkább egy SSD -vel érhető el. Az AGP viszont adott, azzal nem nagyon tudsz mit csinálni, az ritka kivételtől eltekintve alaplapba integrált.
Akkor pedig nyugodtan vedd ki, s kezdjél el méricskélni rajta. A hálózati dugasz/ ill BAT/ csatlakozóktól a FET-eken, utána a DC-DC konvertereken.
Udv
Gondban vagyok. Egy regi FuSi Amilo L7310gw. Hibaja, hogy allandoan ujraindul kb 5 masodperc utan. Eloelete nem ismert, a fem hutolemezeken helyenkent rozsdafoltok. Lathatolag mar volt javitva. Nyomogombot veszi, zold felvillan, venti felporog, megy 3-4 masodpercig, aztan leall, hangszoro alig hallhatoan kattan, utana ujrakezdi. Kep nincs egyaltalan, hattervili sem villan fel. Proci es a tobbi melegszik rendesen - nem eget semmi, szokasos homersekletu. Mindent kivettem belole es szetszedtem csupasz alaplapig, de ugyanaz. 5V van, 3.3V van, 1.3V van, 1.25V van. Memoriaval es anelkul, procival es anelkul is csinalja. Egyetlen kulonbseg,. hogy proci nelkul kb 6. alkalommal mar porog a venti folyamatosan, ilyenkor power gombot hosszan nyomva ki is lehet kapcsolni. A biztositekok es a 0 ellenallasok szakadasra ellenorizve. Mit tudnek meg tenni? Van ennek valami ilyesmi tipushibaja? Elore is koszi.
Üdv.
Adott egy Acer Aspire 5720G laptop (compal LA3551P alaplap). HIbája hogy újraindul a gép. Bekapcsol van kép külső és saját monitoron is, legalábbis a bejelentkező logo. F2-re reagál de a pár másodperc után a háttérvilágitás lekapcsol de még látszik az ...entering setup.. felirat, majd a gép újraindul. A memória és a VGA kárta is hibátlan másik gépben, HDD nincs benne. Ötlet, hogy merre keresgéljek? |
Bejelentkezés
Hirdetés |