Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Köszönöm kipróbálom. Mplab X Ide v2.30
A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2015
Összehasonlítottam, ha jól látom csak 2db diódával bővült az elem mellett, a többi kb ugyanaz.
Az csak annyit számít,hogyha nem elemet hanem egy 5V 1F kondit teszel az elem helyére akkor az a diódákon keresztül feltöltődik. Az adatátvitelesnél azonban nem kell sem elem sem kondi mivel az RTC sem kell bele.
üresen minden gond nélkül megy az indulás nem éppen azonnali de elindul
Ha a rotor rajta van akkor éppen csak egy picit megremeg és ennyi Ha jó időpontban megpörgetem kézzel akkor pörög a rotorral is
Akkor rendben. Az adatátvitelt meg fogom próbálni, de ilyen magas PWM kitöltéssel járatni... hát nem tudom. Említetted, hogy 55-tel már megy nálad. Nekem első bekapcsoláskor az alapértelmezett 40 volt és 2A fölé fölé ment az áramfelvétel pedig a rotor még rajta sem volt.
nagyon sok a 2A nálam 18F2550-es USB-s bázis van üresen úgy emlékszem hogy 400mA körül volt A rotorral 1A körül van inkább alatta mint felette a kitöltést 0-255 között tudom állítani
100 körül már stabilan a kijelzés de az átvitelhez 192-re szoktam állítani ha százalékosan nézem akkor 40% az adatátvitellel moduláció miatt az átvitelnél 80% ra kell emelnem folyamatosan nem járatom 80%-os kitöltéssel csak akkor emelem fel ha a PC-ről módosítok alaphelyzetben 40%-os kitöltéssel megy így is lekérdezi indulásnál a bázist és utána "önállóan méri mutatja amit kell) A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2015
Akkor kezd el onnan hol neked már megy.Mintha a régebbi kezelőprogramban más lenne a PWM állítás . Nem emlékszem rá ez az V4.10 mit használok ez 0-98-ig engedi állítani a PWM kitöltést.!tt százalékos arányban van már.
Nekem csak 2.1 verzió van. Azzal nem is állítottam még a kitöltést. A forrásban az alapértelmezett decimális 40-et állítottam 20-ra, így működik most. Az 55-öt te a V4.1 kezelőprogram százalékára értetted?
Nekem a 16F88 bázissal, 16F886 smd rotorral 750 mA körül van a felvétel, ez a forrásban 20-as kitöltést jelent, ami százalékban kb. 7,8(!) ha jól számolom.
nem szentírás ez hogy mindenkinél ugyan az
sokban függ a tekercstől a kötéstől a kondiktól ezt akkor látod ha állítgatod
az teljesen jó ha ha bekapcsolod az átvitelt akkor a moduláció miatt visszaesik a kitöltés a felére
Az áramfelvétel sem nő meg olyan drasztikusan mint adatátvitel nélkül
Igen a V4.10 kezelőprogramra és 55% a kitöltés adatátviteles módban. Adatátvitel nélkül már 20 körül elindul a kijelzés az órán.
Szia!
Küldenél egy képet a rotorrol?Mert nálam is volt ilyen probléma az egyik rotor 1,5mm-es panelra készült és az nehezenn indul.
Majd vadászok, hátha felkerült ide valahova egy frissebb kezelőprogram. Ha nincs, hát nincs...
Köszi, ki fogom próbálni! De ezt írja: "Csak a UsbBase.asm 4.02 verziójával működik!"
Én nem az SMD rotorral próbálgatom hanem egy hibriddel
de az smd rotorral ugyan ezt csinálta már néztem azzal is
Prímának príma csak a feladatát nem látja el még rendesen
Le tudnád írni hogy hogyan működik ez 2.30 verzióval?
Sziasztok a 886 rotornál a ledek előtétjei 470ohm értékűek, nekem van egy rakás 100ohm ellenállásom. Sajnos a legközelebbi megvehető 470-es ellenállás kb. 50KM-re van tőlem. Szerintetek a 100 ohm is megfelelő lehet nem menne tönkre a led??
Attól iszonyat erősen fog világítani, bár elméletileg programból is vissza lehet venni a fényerőből.
Felraktam én is a 8-ast de valami hiba filet csinál nem fordítja hex-be.
Érdekes dolgot tapasztaltam: egy 2A-es kapcsitápról járattam az órát és amikor távirányítóval leállítottam, a rotor lassulása közben a táp pattant egyet és eltávozott az örök vadászmezőkre. Elővettem egy másikat az is ugyanígy járt.
Tisztelt segítségkérők!
Ha valakinek nem megy a fordítás, ne csak azt írja meg, hogy nem megy.... Hiszen a dolgok sokféle képen lehetnek rosszak, de csak egyféle módon jók.... Kérem töltsék fel a teljes hibaállományt és a fordító Build ablakjának tartalmát. Az üzemetben megkapott tobb "Register not in Bank 0..." nem hiba (Error), csak figyelemfelhívás (Warning), attól még a hex állományhan elő kell állnia. Hibára utaló jel nem volt benne, de lehet, hogy véletlenül lemaradt... A hex állomány neve a projet állomány nevével azonos, csak a kiterjesztése hex. |
Bejelentkezés
Hirdetés |