Fórum témák
» Több friss téma |
Szia
Olvasd el a fórumot többen kérdezték már itt, és itt már le van írva. A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2015
Idézet: „Mi az a pontosabb időzítés?” A programrészek futásideje számítható, és mindig ugyanannyi kell legyen, ezért megszakítás nem lehet. Basicben nincs más, mint oszcilloszkóppal megnézni az időt, pld. egy portláb ki-be kapcsolásával jelölve. Ebben szerintem a Flowcode sincs jobb helyzetben.
Sziasztok
Most kezdtem el flowcode-al programot írni. A programom négy funkcióval bír, és mind a négy funkciót külön nyomógombal szeretném működtetni. Eddig kész is,viszont arra nem tudtam rájönni,hogy ha én az első funciót működtetem éppen,de átakarok váltani a hármasra akkor megnyomom a hármas gombját akkor leáll az egyes és fut ahhármas ha a ketteset utána akkor megnyomom a kettes gombot leáll a hármas funció leáll a kettes....ezt hogy tudom megcsinálni?
Hasonló gombfigyelést teszel be a funkciókba, mint amilyen a főmenüben van. Ha érzékeli, akkor kiugrik a funkcióból és átlép a nyomogómb szerintibe.
Sziasztok.
Lenne egy kérdése, a wachdog-al kapcsolatban. Honnan tudja, a program, hogy mikor kell beavatkoznia, mikor kell újraindítani a vezérlőt. Mit csinál, ha mondjuk csak az alábbi programocskát írom meg, az alapján honnan tudja, hogy lefagyott-e a pic? #include <proba.h> void main() { setup_timer_0(RTCC_INTERNAL|RTCC_DIV_1); setup_timer_1(T1_DISABLED); setup_comparator(NC_NC); setup_vref(FALSE); // TODO: USER CODE!! while(1) { Output_high (PIN_A4); } itt csak nyitom az A4 portot.
Bővebben: Link
A watchdog állandóan számol felfelé, a fordító a programban meghatározott időnként (futásidőben nézve) elhelyezi a watchdog számláló nullázását végző utasításokat a programban, amennyi kell, olyan sokat. Tehát normál futáskor mindig előbb jön egy nullázó utasítás, mint túlcsordulna a watchdog. Ha lefagy a proci -végtelen ciklusba kerül, azaz helyben pörög-, akkor nem jut el a watchdog nullázó utasításhoz. Ez túlcsordul erre történik reset. Ez független a fordítóprogram fajtájától, flowcode, vagy basic, vagy akármi másnál így működik.
Szia
Flowcode-ban csak simán megírom a programomat, a watchdogo-ot rákapcsolom, és ennyi? A program beleteszi automatikusan a rezeteket? jól értem?
Nem tudom de én a biztonság kedvéjért ezt még be szoktam illeszteni ahova gondolom és akkor biztos nincs baj mert ugybár kinullázom a számlálót.
Szia
Ezt egy c utasítással rakod bele a flovcode-ba gondolom
Így igaz, illetve 16F690-nél ezzel inditom biztosan a számlálót.
Jelzem ez mind itt megtalálható a topikban mivel én is itt kaptam csak emlékeim szerint mintaprogiban. Öszinténszólva a C távolálltöllem teljesen de igyekszem mert a flow se tökéletes, sok dolog csak C kóddal müködik.
Köszönöm.
Én most tanulom egyáltalán a pic világát. Már tudom, hogy mi miért van úgy ahogy, de mikor a suliba tanultuk, még a TTL-és a multivibrátorokról nyöszörgött a tanár, pic még szóba sem került. A csöves erősítők voltak nála a favoritok. Pedig csak 10 éve volt hogy koptattam a padokat. Ennyire rohol az elektronika.
Én már 20 éve hogy padot koptattam ezirányba de mi már akkor tanugattunk mikrovezérlökről. Amúgy mást hozott a jövöm így kb 3 éve tanulgatom az elejéről az egészet illetve kezdtem el foglalkozni a a mikrovezérlökkel, így jutottam el a flowcode-ig és az itt jelenlévő emberek nagyon sokat segítettek, hogy megértsem mi miért is van.
Már tulvagyok néhány projekten és az utobbi 3-4 vezérlésem már megfelelően müködik.
Sziasztok!
Megkérhetnék egy hozzáértő fórumtársat, hogy pillantson rá az alábbi programra, mert próbapanelon az RD7 kimeneten a tápfesz. ráadása után 638 mV jelenik meg így folyamatosan halványan világít a LED. Én sajna még nem jöttem rá miért! Köszönöm!
Ha kiveszed a teszt erejéig a port használatát akkor is világít?
Igen még így is világít és a fesz is 640mV körül mozog.
Most letiltottam a teljes portd-t (így nem világít) és egyesével visszakapcsolom, hátha kibukik, hogy melyik zavar be.
Ha mindig csak 1 portot kapcsolok vissza, akkor is rögtön kigyullad halványan, de ilyenkor csak 250 mV van az RD7 lábán
Nem lehet hogy a panel húz át pl flux vagy valami?
Nem hiszem, mert amikor megcsináltam a Te mintád alapján az első verziót és beraktam a helyére, már akkor is világított a LED, csak mivel még variáltam rajta nem nagyon törődtem még vele.
Próbáltad más portra átrakni a ledet próba kedvéért?
Annyi a változás a próbapanelon, hogy RD3 átkerült RC2-re
Pont ez a gondom, hogy egy digitális I/O vagy alacsony vagy magas, de sajna szkópom nincs.
Már kicseréltem, átraktam máshova, de mindig csak RD7 világít.
Nem lehet, hogy a PIC-el van valami? Az eredeti PIC a villanyszerelő programjával ugyanezen a próbapanelon nem csinálja. Tény, hogy ott a progi is más egy kicsit.
De ha átállítom belsőre akkor is világít csak úgy az időzítés is gyorsabb lesz (76Hz, nem pedig 1Hz)
Ez is stimmel nem villog, de ha kikapcsolom a kutyust akkor is világít
|
Bejelentkezés
Hirdetés |