Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Köszi!
Hello
Szeretnék csinálni arduinobol egy olyan számlálot amit tekercselőgépre szeretnék rá rakni! Én ugy szeretném, hogy hall szenzoral és a számítógépen számolja az arduino programban! Ebben szeretnek segitseget kerni! A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2015
Hol akadtál el? Mi a programkódod? Hol hibázik/mit csinál?
PC oldalon mi a gond? . . . . És itt jön még 247 kérdés.... Lehet pontosabb definíciót?
Én egy egyszerü arduino + hall szenzorra gondoltam!
Programkodban szeretnél segitséget kérni! És, hogy a serial monitorban mutasa hogy Pl: egyszer elhalad elöte a mágnes akkor csak egyet mutat mégegyszer akkor már kettöt! De ugy is jo ha gyorsan mutasa sokszor Pl: az egyest utána mágnes kettes és igy tovább és ezt igy egymásután!
Helló! Fogsz egy változót, és amikor a szenzor ad egy jelet, arra növeled az értéket egy interruptban. A fő loopban pedig kiíratod vele a jelenlegi értéket.
Ha úgy is lesz számítógép, akkor minek az Arduino? Vagy fordítva: ha lesz egy Arduino, akkor minek a számítógép?
No de uC számítási kapacitása is felesleges utánad dobott számológép aminek az egyenlőség vagy + gombját kivezeted és azt billegteti a hall vagy reed jelfogó kontaktusa ...
Ja igen előtte beírod , hogy + 1 ... Ennyi
Annál azért kicsit bonyolultabb a kérdés.Tekercselő géphez azért illik két érzékelőt feltenni, a forgásirány érzékelés is fontos. Lehet a magam eszétől ha PC az áldozat ( veréb meg ágyú) akkor egy egér a soros portra. Csak egy jó áttétel kell, meg az egér által küldött adatokat dekódolni, összeadni.
Látszik, hogy a XXI. század küszöbén vagyunk... Annó egy kiszuperált BRG magnó számlálóját használtuk a "tekercselő géphez", ami tökéletes és megbízható volt. Ma meg már egy PC vagy uC kell hozzá. Ez ám a pazarlás...
Nem vitaképpen: de ennyi erővel használhatnánk kőbunkót is...
A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2015
Sziasztok! Ha glcd-t szeretnék i2c-vel csatlakoztatni arduinóhoz, akkor a sima lcd-nek az i2c modulja jó hozzá?
Kösz mikrokapcsolo!
De programot irni nem tudok! Segitenel a programirasban? holex en igy szeretnem mert nagyjabol tudom kezelni az arduino programot! Es mindenkinek nagyon koszonom amit edig megtet ertem de remelem tovabbra is segitetek!
Itt megtanulhatod:
60 nap alatt Arduino ingyenes tanfolyam - jelentkezés Bátran fogjál bele! Majd ha elakadtál kérdez! A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2015
Sziasztok!
Most fogok elkezdeni arduino-t tanulni, mindenekelőtt szeretném kérdezni, hogy a projektemhez megfelelő választás e, illetve milyet kéne vennem? Esetleg bővítőmodul szükséges-e? Bővebben: Link Projekt: Az arduino egy impulzusgenerátort vezérel, adott ideig. Összesen 12 különböző ideig generál, ezeket gombnyomásra lehet aktiválni. Például: 1-es gomb, 5mp-ig generálja, a 2-es gomb 7mpig stb.. Az impulzusokat egy léptetőmotor kapja, tehát az impulzusok számának megfelelő ideig tekeri a motort. Tegyük fel, hogy az előzőleg említett 2-es gombra van állítva, és ezt követően nyomom meg az 1-est. Ilyenkor ugye ellenkező irányba kell forogni a motornak, méghozzá 2mp-ig (7mp-5mp), hogy beálljon az 1-es pozícióba, mivel ezek állandó pozíciók. Remélem sikerült érthetően leírni Továbbá, ha nyomógombbal akarom az egyes állásokat aktiválni, szükségem lesz bővítőmodulra, az egyes nyomógombokat az arduino bemeneteire kell kötnöm külön-külön? Köszönöm előre is, és elnézést az amatőrködésemért, még csak most fogom kezdeni! Ha esetleg van valakinek más, egyszerűbb ötlete, esetleg szeretne segíteni akkor akár emailen keresztül is tudunk értekezni: zsolt.huszar@live.com; de természetesen a fórumot is gyakran olvasom! Szép napot! Ui.: szükséges egyáltalán külön PWM, vagy az arduinoval is tudok impulzusokat generálni? Link javítva. Használd a link gombot! -moderátor- A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2015
Hmm, pontosan mi is lenne a felépítési terved (arduino -> léptetőmotor hajtás -> motor ?)? Miért kellene külön impulzusgenerátort vezérelni? A legtöbb hajtásnak megfelel az 5V-os TTL jel a lépésimpulzusok, illetve irány jel és engedélyezés megadásához. Hogy jön ide a PWM? Annak semmi köze a lépésimpulzusokhoz (egyik az impulzusok számával operál [általában állandó impulzus szélesség, változó frekvencia], a másik a kitöltési tényezővel [állandó frekvencia mellett]).
Egyébként a kérdésre igen a válasz, az arduino-val mind PWM-et, mind impulzusokat tudsz generálni. Az idő alapú vezérlést elfelejteném (egyszerűbb számolni az impulzusokat és aszerint vezérelni a motort a pozíciók között). Lehet, hogy egy UNO-ra is össze lehet zsúfolni, amit szeretnél, de lehet érdemes mindjárt MEGA 2560-al kezdeni, akkor marad elég szabad láb kijelző csatlakoztatására is (illetve, ami még utána eszedbe jut). Lehetséges alternatíva még a gombokkal plusz különböző ellenállások segítségével feszültségosztókat kialakítani és akkor csak egy analóg bemenet kell, hogy megállapítsd melyik gombot nyomták le [egyszerre max. egyet ilyen esetben persze].
Senki sem tudja, hogy jó-e a glcd-hez a sima lcd-s i2c modul?
Mint tudjuk, az ördög a részletekben rejlik, s nem tudni, hogy milyen i2c modulról és milyen glcd modulra gondoltál.
Vannak viszont olyan grafikus megjelenítők, amelyek eleve rendelkeznek I2C vagy SPI felülettel. Ebben az esetben megúszhatod az aggodalmat.
Az a tény, hogy az egyiknek 16 kimenete, a másiknak meg 20 bemenete van, bennem már eleve kétségeket ébreszt.
A másik pedig az, hogy az I2C modulodnál kifejezetten írják: 1602 és 2004 LCD-vel kompatibilis. A GLCD másfajta vezérlést kíván. A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2015
Ha biztosan jó adatlapot találtam hozzá?:
Digole 12864ZW Module Már tartalmazza: serial bus MPU interfacet. Support 8-bit, 4-bit and serial bus MPU interface Részletesen: 20. oldal Serial interface: Ezek szerint nem kel hozzá külön Soros vezérlő! Nagyobb probléma, hogy Arduinos drivert találsz e hozzá? Mert különben neked kel megírnod!
Köszi!
Barátkozom vele.
Sziasztok,
Adott a kovetkezo kod:
amit ha jol ertelmeztem arra valo hogy kiaknazzam az infravoros jeladot, vagyis dekodoljam a kulombozo jeleket. A kerdesem az lenne hogy ugyanezt a kodot lehet-e hasznalni az arduino lapka iranyitasara ? Vagyis ha azt akarom hogy, peldaul a ”select” nyomogombbal valamit csinaljak akkor azt a ”Serial.println("SELECT");” helyere kell hogy beirjam, vagy megsem ? es igy tovabb. A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2015
Lenne meg egy kerdesem, mivel nem talaltam eggyertelmu vallaszt "google"-tol:
A "switch(value) { case "value": ....valami..... break;" fuggvenybe, a "valami" egyszer fut le ?, vagy addig ismetli amig a "value" erteke meg nem valtozik ? Koszonom.
Szerintem olyan mint az IF feltétel. Egyszer lefut aztán megy tovább.
Üdv.
Az alábbi problémával küzdök: Arduino UNO panel Kód:
Amikor csak simán tápot kap a panel nem indul el a kiírás a soros portra, legalábbis a TX led nem villog. Ha csinálok egy programozást vagy elindítom a soros port monitort akkor működik rendesen. Köszi.
Serial.begin után rakj egy kis delayt (10-50mS elég), vagy várd meg, amíg a Serial.available() visszaad 1-et, ha jól tudom.
Azt én is észrevettem, hogy ha nincs kivel beszélgetbi, akkor magában nem küld semmit az Arduino. Ez szerintem ugyanolyan protokoll, nint I2C-nél, hogy vár a Slave válaszára.
Plusz néha programozás után ki kell húzni, és újra be kell dugni az Arduinot az USB-be, és akkor működik újra a soros port. Sőt, ha nyitvahagysz egy soros minitort, és több Arduino ablakod fut, akkor programozás előtt be kell zárni azt, akkor fog újracsatlakoztatás nélkül is működni. A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2015
Szia
Szerintem el kellene indulnia a kiírásnak magától is.
Ha egyszer elindul, akkor a következő tápelvételig megy.
-bekapcsolom -soros monitort elindítom elindul a küldés -soros monitort leállítom, Arduino IDE-ből kilépek megy tovább -megnyomom a resetet újraindul, megy a küldés rendesen -táp el-vissza: nem küld semmit a sorosra. |
Bejelentkezés
Hirdetés |