Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Quad 405-ös erősítő tapasztalatok és hibák
Lapozás: OK   33 / 400
(#) mrex válasza Badboy@20 hozzászólására (») Jan 25, 2008 /

első lépésként kicserélném a kritikán aluli 0.091ohm ot gyári 0.1 re állítva belefér megmérted az ic tápjait müködés közben.
(#) Badboy@20 válasza mrex hozzászólására (») Jan 25, 2008 /

Az IC megkapja a 15 voltot. Illetve 15,69 a 4- es és 6-os lábak között. Ez még belefér szerintem. A kritikán aluli ellenállásoknál arra a két rézdróttal "megpatkolt" ellenállásra gondolsz? Azok kb 0,9 ohmosak. Az egyik meg is van égve, de az értéke stimm a másikéval.
(#) mrex válasza Badboy@20 hozzászólására (») Jan 25, 2008 /

Mos t rohannom kell de a táp a 7 és 4 lábakon van ha a 6 on mérted akkor gáz mert az a kimenet az ellenállás pedig kicsi ami neked benne van átmegy rajt a teljes terhelő áram min 5w kell és nagyon fontos a pontossága ezért az urbán féle átdolgozás nézd meg a rajzot amit feltettem és elmélkedj az ellenállás fontosságán. Az értékét pedig elírtad 1 tizedesjeggyel nem 0,9 hanem 0,091 nem mindegy te 10szeres értéket írtál lehet. hogy emiatt nem jó?

Védelem.pdf

(#) Badboy@20 válasza mrex hozzászólására (») Jan 26, 2008 /

Igen 7-es és 4-es láb. Bocs! Csak én a másik oldalon rossz helyen kezdtem számolni. Szóval stimmelnek ezek is. Viszont amíg jönnek az alkatrészek, addig rá kellene jönnöm, hogy a kivezérlésjelzőt hová kössem. Tudnátok ebben segíteni? Köszi a rajzot mrex! Megépítem.

Üdv.: Joci
(#) mrex válasza Badboy@20 hozzászólására (») Jan 27, 2008 /

Állj ezt nem kell megépíteni nem azért küldtem ez Van a quad-ban csak a 0,091ohm os ellenállás és a kimeneti áramfigyelésének illetve a Quad405 ben eleve meglévő védelem működési leírása az amit kikopiztam. Mert ha nagyon eltér az ellenállásod értéke a megadottól akkor a rajzon lévő számítások megértetik veled a működést. Az ott lévő számértékek pedig a működés elméletébe vezetnek be. Ha áttanulmányoznád
(#) mrex válasza mrex hozzászólására (») Jan 27, 2008 /

http://members.chello.hu/kmarci/quad405.html
ez maradt ki
itt megtalálod a cikkeket.
(#) zorro41 hozzászólása Jan 31, 2008 /

Quad606 panelterv elkészitve. Ha valaki megcsinálná jelezze a véleményét róla {sprint layoult 04}

quad707.lay

(#) hapro hozzászólása Jan 31, 2008 /

Sziasztok!

talltak egy rendkívül sokoldalú QUAD végfokokról szóló angol nyelvű oldalt.
Bővebben: Link
QUAD rajongók csemegézzetek.

üdv.:

Zoli

(#) kaqkk válasza zorro41 hozzászólására (») Jan 31, 2008 /

A panelt szeretnéd legyártatni?
Ha igen írj priv!
(#) zorro41 hozzászólása Feb 7, 2008 /

A quad606-909 megépithetö? J503-as dioda itthon beszerezhetetlen!Ha tudna valaki megoldást?
(#) hapro válasza zorro41 hozzászólására (») Feb 7, 2008 /

Szia!

én tudok megoldást, de csak privátban, mert a moderátorok megint tesznek egy piros felkiáltójelet a nevem mellé.

üdv.:

Zoli

(#) sound.man válasza hapro hozzászólására (») Feb 7, 2008 /

Miért tennének? Miért tettek? Reklámért vagy miért?
(#) hapro válasza sound.man hozzászólására (») Feb 7, 2008 /

Azt mondták valamiről hogy reklám én meg nem úgy gondoltam, de rájuk hagyom, itt ők az Istenek és nem jó velük összeveszni. Nem szeretném leírni hogy is volt, meg mi is volt. Nem ide tartozik szerintem. Ha nagyon érdekel azt is privátban megírom.

üdv.:

Zoli

(#) meex hozzászólása Feb 8, 2008 /

Szevasztok quadosok!

Valamikor a 90-es évek elején építettem egy Quad 405-ös erősítőt. Kezdetben TL 071 -es műveleti erősítőt használtam, aztán kicseréltem NE 5534-es IC-re. Ekkor a hangminőség sokat javult. Aztán teltek múltak az évek és valamikor 2000 körül kicseréltem OP 42-re, na ez volt az igazi előrelépés a magas tartomány sokkal selymesebb hangzású lett hallhatóan torzításmentesebb és részletgazdagabb lett! A kérdésem az lenne ,hogy szerintetek ha egy még modernebb OP 637-esre csrélném
az hozna további javulást? Van valakinek ez irányú tapasztalata?
(#) janika002 válasza meex hozzászólására (») Feb 8, 2008 /

Szia!
Szerintem próbáld ki!Nekem OPA134 van és olyan kicsi a zaja ,hogy hihetetlen!Hét végfokom van 5csatorna + 2 subláda és nem lehet hallani ,hogy be van kapcsolva!De az igazi változást a végtranyok hozták meg nekem!MJ21194 ezt probáljátok ki csak eredeti ONS gyártmányú van belöle még nem hamisítják!Ezzel a tranyóval nem fogsz ráismerni a Quad-odra!
(#) janika002 válasza janika002 hozzászólására (») Feb 8, 2008 /

Majd elfelejtettem !A kis tranyókat a gyári ajánlás szerint cseréltem ZTX304 -MPSA06!ZTX504-MPSA56!
BC214Chelyett BC560C-t tettem bele!Utána MJE15031és végülMJ21194!
(#) meex válasza janika002 hozzászólására (») Feb 8, 2008 /

Húúú!

Ez jól hangzik ,milyen hallható változást értél el ezekkel a végtranyókkal?
(#) hapro válasza janika002 hozzászólására (») Feb 9, 2008 /

Szia!

Pedig azt is hamisítják!

Nézzél meg két képet itt róla:
http://sound.westhost.com/fake/counterfeit-p3.htm#mjl21193
Az a biztos, ha a gyártól rendeled közvetlenül. Ezt megteheted a
www.onsemi.com oldalon.

üdv.:

Zoli

(#) janika002 válasza hapro hozzászólására (») Feb 9, 2008 /

Húha!Téleg hamisítják az enyém MJ21194 TO-3-as tokozású 1600Ft-ért vettem darabját!Szerintem nem hamisított!

Szia!

Ha szeretnéd lefényképezem az enyémet, az biztos eredeti, mexikóból hozattam eredeti mexikói gyártmányt egy ottani sráccal. A TO-3-as tokozásnál a feliratozásból lehet alapvetően eldönteni, hogy eredeti-e vagy sem.

üdv.:

Zoli

(#) janika002 válasza hapro hozzászólására (») Feb 9, 2008 /

Az enyémen lévő felirat ON MJ21194G BM0719 MEX
tehát valoszinüleg ez is mexikói!

Szia!

Ha a felirat így van rajta:Bővebben: Link akkor biztos eredetivel van dolgod. Itt nézd meg a marking diagram-ot.

Üdv.:

Zoli
(#) meex válasza janika002 hozzászólására (») Feb 9, 2008 /

Hali!

Már csak azt nem tudom, hogyan ekézem be a Bd-k helyére a TO-3-as tokot. Csak TO-3-s tokban kapható? Na meg hol kaphatóak Magyarországon ezek a tranyók? Már vagy 8 éve nem foglalkoztam a témával, de most kedvet kaptam!
(#) hapro válasza meex hozzászólására (») Feb 9, 2008 /

Szia!

Egyáltalán nem csak TO-3-as tokban kaphatóak a MJL21194.
Nézd meg ezt a hozzászólást, és az ott található linket.
Bővebben: Link
A gyártó adatlapja szerinte ennek a tokozásnak ez a neve: CASE 340G–02 TO–3PBL
Ezek darabja 1200Ft körül mozog.
És ez abszolút kompatibilis a SOT-93 (BD249) tokozásával. Így fejből asszem még a lábkiosztása is ugyanaz.

üdv.:

Zoli
(#) meex válasza hapro hozzászólására (») Feb 9, 2008 /

Hali!

Kösz az infót!
(#) janika002 válasza meex hozzászólására (») Feb 9, 2008 /

Szia!Látom neked a régi Sipos féle nyák van átalakítva a BD-k fogadására!Úgy van ahogy Zoli mondja az MJL21194 kell neked aminek SOT-93 a tokozása!Az adatai egyésugyanaz mint aTO-3 as-é!Szerintem a kis BD-t is cseréld ki MJE15031-re joval kevésbé fűt a T7-es
pozícióban mint a BD!
Érdekes a T2 BC300 nálam mind a 7 végfokban fűtött mint állat amiota MPSA van benne egyáltalán nem érezhető!Viszont az OPA134 sokkal jobban melegszik mint a TL071!Viszont ezekkel a félvezetőkkel nem tudok DC-t mérni a kimeneten,és annyira nincs zaja ,hogy egyszerüen nem hiszem el!Kell szereznem valami normális müsorforrást amivel igazán kipróbálhatom!Úgyérzem ami jelenleg nekem van az nagyon gagyi a Quad-hoz!Egyébként a hangfalaim JAMO hangfalrendszer 5x180W SUB 2X18col-os mélyláda!Itt egy kép az erősítőmről!

SA400070.JPG

(#) meex válasza janika002 hozzászólására (») Feb 10, 2008 /

Hali!

Szép munka nem mondom!! Rendkívül ügyes! Az OP42-vel is hasonlóak a tapasztalataim mint neked teljesen zajtalan, a DC szinte mérhetetlen, de szintén jó meleg a tok. A sub meghajtóban viszont a jó öreg TL071-es szolgál. Ki fogom bróbálni a javaslataidat! Addig is leírhatnád milyen változásra lehet számítani a hangminőségben. Előre is kösz! Ja és a nyák az saját tervezés nem a Sipos féle. A rövid jelutak és a minél kisebb ellenálású hozzávezetések figyelembe vételével tervezve.
(#) meex válasza janika002 hozzászólására (») Feb 10, 2008 /

Eszembe jutott, hogy mikor építettem kisérleteztem a teljesen DC csatolt erősítővel, de a végfok elé mégis betettem egy egy kondit.
(#) janika002 válasza meex hozzászólására (») Feb 10, 2008 /

Szia meex!Mivel egyszerre nem tudtam mind a hét végfokba megvenni a tranyókat először a sub meghajtóba cseréltem 2 végfok van benne!Hát öszintén bevallom itt sok mindent nem vettem észre a hangjában ugye csak 200Hz alatt dolgozik!Mélyládám 2X18col-os hangszóróval rendelkező subláda!Viszont az 5 csatornásba elöször a centert cseréltem ki(hangfalaim JAMO 4X180w+1X120w hangfalrendszer)legelső meghalgatás után úgy éreztem mintha a 4 sarokhangfalat letakartam volna egy lepedővel a center sokkal csillogobban szólt!Megcseréltem a hangfalakat!Próba!Egyértelműen jobb lett a hangja!Amit még észrevettem mintha hangosabb lenne a többihez!A többi joval tompább!Kipróbáltam akusztikus zenén is nekem nagyon bejön holnap cserélem a többit is!majd írok!Egyébként a régi félvezetőim 2N3773-BD244C-BC556b-BC300-TL071!
(#) sound.man hozzászólása Feb 13, 2008 /

Ha csökkentem a két ellenállás értékét ami táplálja az A osztályú végfokot akkor lehetne így növelni a teljesítményt? Ha igen mennyivel? A végtranyó mj 15003 ami az A osztályba van az BD250 +-50v-ról megy az erősítő és a két ellenállás értéke 2x560 ohm . Hány ohm -ig lehetne lecsökkenteni hogy ne legyen semmi baja és mennyi lenne a teljesítmény növekedés? (Látom a sok tunningolt Quad-ot rám is rámjött a tunningolhatnék)
Következő: »»   33 / 400
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem