Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Folyamatábrás mikrokontroller programozás Flowcode-dal
Lapozás: OK   231 / 360
(#) kaqkk válasza Perec81 hozzászólására (») Ápr 3, 2015 /

Itt picet programozunk a te vezérlődben pedig atmega chip csücsül , nem biztos hogy ebben a témában találsz segítséget .
A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2015
(#) Kovabe hozzászólása Ápr 3, 2015 /

Sziasztok
Egy kis segitséget szeretnék kérni, szeretnék kszíteni egy idözítőt egy 16F1939-el timer2 használatával, 8MHz-en (ezt egyszerü számolni). Készitettem egy kis tesztet de jelenleg még úton van a PIC így nem tudom kiprobálni csak a flowban ott viszont érdekesen számol a percrész. Megnézné valaki hogy mit rontottam el vagy csak a flow viccel meg?

1939ido.fcf

(#) pjg válasza Kovabe hozzászólására (») Ápr 3, 2015 / 1

A secszamlalo -t nem kell nullázni? Amikor sec = 0, akkor secszamlalo is = 0.
Az elején a változókat miért 1-el indítod? 0-val kéne.
A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2015
(#) Kovabe válasza pjg hozzászólására (») Ápr 3, 2015 /

És valoban, köszönöm. Amúgy lehet szerinted megközelítő egy másodpercet kihozni így belső osci-val?
(#) pjg válasza Kovabe hozzászólására (») Ápr 3, 2015 /

megközelítő lehet. Nekem pontosat még nem sikerült.
(#) Kovabe válasza pjg hozzászólására (») Ápr 3, 2015 /

Az nem probléma, csak megközlitöleg kell mert amúgy is csak 20s-ig használom csak most bontogatom szárnyaim a timer-el
(#) Bakman válasza Kovabe hozzászólására (») Ápr 3, 2015 /

Pl. a Timer2 megfelelő osztásokkal beállítva, viszonlag pontosan számol. Szinte bármilyen órajel frekvencián megoldható.
(#) Kovabe válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 3, 2015 /

Köszönöm
Eseleg elárulod hogy hol található ez a táblázat? Illetve melyik alapján lehet azt mondani hogy pontos?
(#) Bakman válasza Kovabe hozzászólására (») Ápr 3, 2015 /

A mellékletben van egy példaprogram. Hasonlót teszteltem, 15 perc alatt kb. két másodpercet késett. Nyílván a TMR2_Macro -ban lévő utasítás végrehajtása is némi időbe kerül. Valószínűleg az osctune regiszterrel lehet javítani a pontosságon, de ennyire soha nem érdekelt a dolog.

A táblázat nem egy táblázat, hanem saját készítésű program. Perpillanat csak Mac OS X-re írtam meg, de a hosszú hétvégén talán lesz annyi időm, hogy átírjam Win alá is. Igazábol csak annyi a lényege, mutatja, hogy adott órajel mellett milyen frekvenciánkon működik a TMR0, TMR1 és TMR2 megszakítás. Utóbbiból csak az egész frekvenciás megszakításokat mutatja. Éppen az általad feltett kérdés megválaszolására írtam magamnak.
(#) niedziela válasza Kovabe hozzászólására (») Ápr 3, 2015 /

Ha LCD-t használsz akkor használd a timer0-t.
(#) Gagyicom hozzászólása Ápr 3, 2015 /

Sziasztok!
Elakadtam egy KS0108(ERM12864-2E)-cal. Nem tudom mi lehet a probléma... Portd0-7 a dat0-7re van kötve és portb a control a definies alapján. A program fut, mert belecsempésztem egy ledet. Ha valakinek volt ilyen tapasztala, kérem ossza meg velem. Visszaolvastam a fórumon, de megoldást nem taltám. Reset láb 10k-val fel van húzva. A segítségeteket előre is köszönöm.
(#) Kovabe válasza niedziela hozzászólására (») Ápr 6, 2015 /

Köszi a tippet, kifejtenéd az okát? Ha már a timer-nél tartunk, egy kérdés merült fel bennem, müködhet esetleg a program úgy hogy pl egy DS18B20 érzékelő olvasását beleteszem egy úgymond üres timerbe és x idönként végrehajtja az olvasását? Ez azért is merült fel mert így a ds nagy olvasási ideje (közel 1mp) nem zavarná a program futását.
(#) Kovabe válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Ápr 6, 2015 /

Sajnos az melékeim idönként kiesnek de mostmár beugrott valami. Mostmár csak a keresövel kell bajlodnom.
(#) Kovabe válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Ápr 6, 2015 /

Köszönöm
(#) Gagyicom válasza Gagyicom hozzászólására (») Ápr 9, 2015 /

Senkinek nem volt még ilyen tapasztalata?
(#) bubuszoft hozzászólása Ápr 9, 2015 /

Sziasztok

Egy olyan gondom lenne, adott egy teló akku ami 4,2-2,2 volt között változik. Egy 18f24k22 picnél akatom a belső referencia feszültséget működtetni. Hogy kapcsolom be a flowal a belső referencia feszültséget ( akku feszültségszint mérésre kéne). Adc vagy komparátorral mérném. Próba programot tudna esetleg feltenni valaki?
(#) kaqkk válasza bubuszoft hozzászólására (») Ápr 9, 2015 /

Tegyél rá külső ref ic-t mert a saját referenciája a tápfesztől függ, ha jól tudom
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2015
(#) Bakman válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 9, 2015 /

Ha a tápfesz állandó, jó lehet.

bubuszoft, elvileg, ha át nem állítod, a Flowcode a belső ref. feszültséget állítja be.
(#) bubuszoft válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 9, 2015 /

Te a sima referenciára érted. Én a picben a pic fix referencia feszültséget szeretném használni. Ami a pic-be benne van.
(#) bubuszoft válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 9, 2015 /

De nincs fix tápom, mert az akku változik ahogy merül

A fix referenciát a tápfeszből számolja ha a táp nem stabil akkor a referencia sem az.
(#) Bakman válasza bubuszoft hozzászólására (») Ápr 9, 2015 /

Nem írtad, hogy miről kapja a PIC a tápfeszültséget.

adcon0, adcon1 és vrefcon0 regisztereket kell beállítani egy C blokkban. A részletek az adatlapban benne vannak. pl.:
  1. adcon0=0b11100010;
Viszont, az adatlapban az is benne van, mennyire változik a belső ref. feszültség hőmérséklet és tápfesz. változásra. Nézd meg, neked jó-e így.

Én tennék egy tl431 e a vref+ lábra és külső referenciát állítanék ..
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2015
(#) Bakman válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 9, 2015 /

Tápfeszültségváltozásra annyira nem mászik el, akár jó is lehet.

FVR.jpg

Köszönöm szépen a Chipcad nél is ezeket a regisztereket mondták, de most megvagyok lőve, mert eggyáltalán nem tudok c-be programozni, csak flowba. Nem tudom, hogy a flow6 tudná-e ezt a problémát orvosolni.
(#) Bakman válasza bubuszoft hozzászólására (») Ápr 9, 2015 /

Neked csak három sort kell C -ben beírni. Egyet már leírtam, mint példa. Persze az érték csak hasraütés, lehet, hogy nincs értelme, de így kell (illetve így is lehet) a regisztereket beállítani.

Köszönöm szépen holnap kipróbálom
(#) Horváth P Tamás hozzászólása Ápr 18, 2015 /

Sziasztok szeretném megkérdezni,hogy a 16f628a PIC et hogy tudnám elindítani kristály nélkül ( most éppen nincs itthon kristály) . A flowcodba milyen beállításokat kell megadni ?Csatolok egy programot, valaki kijavítaná és elmagyarázná,hogy kell működésre bírni ezt a chipet. Próbapanelon összeraktam de az áramkör most annyit csinál ha a chipre teszem a kezemet akkor villog a led de ha elveszem a kezemet a villogás megszűnik. Tudna valaki segítséget,vagy tanácsot adni?

16f628.fcf

(#) Kovabe hozzászólása Ápr 18, 2015 /

Sziasztok
Küzdök egy programmal de valamiért nem akara lefordulni, az alábbi hiba jön ki a végére.
A flowcode 5.4.0.0-ás verzió
(#) Horváth P Tamás válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Ápr 18, 2015 /

Nagyon szépen köszönöm a segítséget.A Reset ugye az MCLR
Következő: »»   231 / 360
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem