Fórum témák
» Több friss téma |
Ennek számtalan oka lehet. Fordításkor nem kapsz figyelmeztetést az asszimetrikus kijelzővezérlésre vagy valami hasonlóra? Ezen kívül maga a kapcsolás/fizikai elrendezés is hibás lehet, tehát jó lenne látni mindkettőt.
Szia
A Te nyákodat csináltam meg "Két érzékelős termosztát" a szoftver a kazánvezérlő szoftver. De ha egy sima hello Gyuri kiírást csinálok vele a Flowban ok de a picbe már bagos. A txt-t küldöm ezt dobja ki fordításnál. A Flowra rámentem, és ott van, hogy különböző fordító programokat lehet a flow mellé rendelni, és akkor azzal fordítja le. Az érdekes az, hogy a megírt progi asm, vagy c adatát bemásolom egy Mplabx-be visít a sok hibától. Mi lehet a gond, és a flow fordítójára gyanakszom, hogy rosszul fordítja be az egésszet. Ha ezzel a progival ennyi baj lenne, akkor már rég kiderült volna, de eddig nem olvastam ilyen hibáról. Lehez olyan, hogy fordítás közbe pl egy oprendszeren futó vírusírtó beledumál? Nem tudom, hogy hol a gáz, de már kezd egy kicsit elegem lenni. Már lassan fél éve szenvedek ezzel, és nem jövök rá, hogy hol a bibi.
Ha már a sima szöveg kiirtásnál is gondja van, akkor 90% táp elrendezési hibája van.
Egy speciálisan tekercselt DC motorhoz kell..!
A nevét nem tudom, valami új Orosz fejlesztés..
Ebben a szövegben (csatolt txt) nincs semmi, ami használható lenne. A hibát "bug" (angol, jelentése bogár)-nak nevezzük.
Build -> Projekt opciók... -> Configure Chip... -> Extend Instruction Set Enable Bit Ez "Disabled" legyen, különben a leírt jelenséggel találkozol. A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2015
Attól függ a megoldás, hogy mennyi szünetnek kell lennie a két PWM jel között (minden bizonnyal azonos kitöltésűnek kell lennie). Ahogy simpi is írta, ECCP-t kell használni, abban programozható a Dead-band delay (szünet a két PWM jel között).
Végül is igen, ellenütemű pwm.
Azonos a kitültése is. A szünet idejét úgy gondoltam potival szabályoznám. Mint a frekit és a kitöltést is. Számomra nem egy egyszerűen megoldható... Lúzer kérdés, mi az a ECCP.. Esetleg egy minta progid lenne..?
ECCP: ENHANCED CAPTURE/COMPARE/PWM
Regiszerekkel be lehet állítani a félhidas meghajtást, de a késleltetést nem lehet csak úgy, össze-vissza variálni (pwm1con regiszter, általában, PIC kontrollerek esetén), van egy -tól -ig érték. Frekvencia változtatásával változik a PWM felbontása is. AMit te akarsz, ahhoz inkább szoftveres PWM kell. A lényeg majdnem lemaradt: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2015
Nos megnéztem a minta programot.
Nem jön ki semmi jel... Kimenetek átálítva. Bemenetek úgyszintén. Chip konfig rendben. De semmi. Idézet: „A lényeg majdnem lemaradt:” Ha erről van szó, az megy rendesen. Vagy nem, vagy rosszul illesztetted a saját PIC-hez. A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2015
Nekem AVR 328p a chip.
Arduino pro mini. De próbáltam más configgal is... A hardveres PWM az megy rendesen. A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2015
Azt gondoltam, csak nem tudom hol a hiba....?
Azért próbálok információt gyüjteni, mit és hogyan kell csinálni..
Tapasztalat alapján mondom táp problémád van, teszteld egy aksiról és tökéletes lesz.
Nagyon köszönöm. A tápot a graitz után egy 100nF szűröm és egy 1000µF kondin pufferolom, majd jön a 7805. Utána a kimeneten 100nF és 10µF elko aez a szűrt táp megy rá a pic-re de a pic vdd-vss lábához is rakok biztonság kedvéért egy 100nF. Sőt a kijelző tápjára közvetlen a sortüskéhez legközelebb 100nF csücsül. Igy elvileg jónak kéne lenni. De az tény, hogy amit megírok egy 5.0.0.1 egy flowwal azt már egy 5.3.0.0 val lefordítva eltontja a fordítást (ne menjünk messzire lásd gombkezelés, nem mindegy hogy hogy adod meg neki).
Mit is jelet ez pontosan..?
Bocs a lúzer kérdésért..!
Extend Instruction Set Enable Bit rész kikapcsolva?
Szia !
Ugyan úgy kezelem az LCD-t 5.3 alatt mint 5.0 alatt, még nem fagyott meg soha. Kontaktos táp.. PIC-hez LCD-hez közel elhelyezett trafó...stb az okozott már ilyen jelenséget
Köszönöm.
2015-öt írunk és még mindíg nem tudták megoldani, hogy a Pic ne legyen ilyenekre érzékeny. Bezzeg az AVR annál egy mágneskapcsoló is csattoghat akkor sem hülyül meg.
Lehet olyan hiba, hogy én dugaszolós panelba rakom a pic-et és lis kábellel összekötve (pickit3) égetem, hogy oxidos a foglalat vagy valami ilyesmi hiba miatt nem jól égeti fel?
A helyes programozást vissza tudod ellenőriztetni, de nagyon kicsi az esély, hogy ez lenne a probléma. A dugaszolós panel inkább ha kontaktos.
Ennek semmi köze a programozáshoz.. Aki látott már elektronikát tudja, hogy a relék mágneskapcsolók elektro mágneses impulzusokkal szórhatják meg a környezetüket, ami a vezetékekben feszültséget indukálhatnak, ami miatt például az lcd kijelző hibás adat sorozatot kap, ezért kell minél rövidebb vezetékeket és nyák fóliákat használni a lehető legmesszebb a hibát kiváltó eszköztől. És még az AVR-ek se védettek ellene..
Sziasztok! Most tanulgatom a flowcode-ot, és már csináltam pár projektet, led futófény meg ilyen kis egyszerűbbeket. Most elakadtam egy kicsit. Azt szeretném kérdezni hogy hogy kell megcsinálni azt, hogy van egy nyomógomb meg két led, a nyomógombot ha megnyomom, elindul egy cikluson belül egy led villogtatás, ötször felvillan a led, majd be kellene fejeznie azt a ciklust. Amikor az öt villanás megvolt, akkor egy másik lednek kellene elkezdeni villogni mondjuk egészen addig még a gombot nyomva tartom. Ha a gombot elengedem, akkor újra kellene kezdenie az egészet, először az egyik led öt villogása utána utána a másik folyamatos villogtatása. Én odáig megtudtam csinálni, hogy megnyomom a gombot, elindul az öt villanás, de csak ismétlődik a ciklus, vagy leáll, nem tudom hogy kell megcsinálni hogy lépjen tovább. Azt meg főleg nem tudom hogy a gomb elengedése, és újboli megnyomása után újra az öt villogással induljon. Remélem érthetően fogalmaztam. Nem kérem senkitől hogy megcsinálja, beérem azzal is ha pár szóban leírjátok hogy kell. Köszönöm!
Üdv! megnéztem, és jó is lenne csak annyit lehetne változtatni rajta hogy billenőkapcsoló helyett egy nyomógomb legyen pillanatnyi zárással? (ezt meg is tudom csinálni) csak úgy kellene, hogy amikor elindítom a szimulációt, akkor ne induljon el a ciklus, csak akkor ha a gombot lenyomom, ha közben felengedem és ujra lenyomom akkor kezdje előröl a ciklust. Köszi! Közben azért próbálom magamtól megcsinálni
Az megvan átállítottam nyomógombra, csak nekem úgy kellene, hogy a szimuláció elindul, a program áll majd ha a nyomógombot megnyomom (és nyomva tartom) akkor kezdi az 5 villogást az egyik led, utána annak vége villog a másik. Ha a nyomógombot felengedem akkor leáll az egész, ha ujbol lenyomom akkor kezdi az 5 villogással. Amit kokozo küldött az majdnem jó, csak ezt kellene még kiküszöbölni. Közben átírtam az egész folyamatábrát 16f877-re változókkal, ugyanazokkal a port bekötésekkel, de ott meg nem működik.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |