Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Sziasztok! Arra van valakinek valami ötlete, hogy a due-n miért nem akar menni az ethernet? Felraktam ezt a libraryt, de ha az ip-t kiiratom soros monitorra, mindig 255.255.255.255 jön ki, és nem működik.
Mintha már magyaráztam volna, hogy DUE-s libeket keres!
Esetleg itt próbálkozz: DUE ethernet performance on W5200 with SPI and SPI+DMA
Azt kerestem, de nem találtam működőt, vagy hibát ír már a kódra is ha due van kiválasztva, vagy felmegy rá a kód, és nem működik az egész... Néztem amit átküldtél, már ott is jártam, de eggyik sem akar menni, illetve azt nem tudom, hogy az számít-e, hogy w5200 hoz van a lib, nekem meg 5100-am van.
W5200-Arduino-Ethernet-library
Bővebben: Link A w5100.h-ban tegyed megjegyzésbe a „#define W5200” sort. És mindjárt w5100-asra fordítja a kódod. A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2015
Sziasztok!
El magyarázná valaki, az alábbi két linken található árammérő modul közül miért a nagyobb áramunak kissebb a felbontása? Ha jól gondolkodom a 20A -es maximum áramnál 2V ad. Az 5A -es pedig 0,925V -ot. Ezen az elven a nagyobb áramu modult érdemesebb választani, mert az pontosabb ugye? De ha már itt tartunk, olyan van, aminek a maximum áramnál 5V -os a kimenete? Mert ha jó a gondolatmenetem, akkor az még nagyobb felbontásu lenne, és még pontosabb... Vagy hogy is van ez az egész mizéria? Link1.: Bővebben: 20A modul Link2.: Bővebben: 5A modul Köszönöm...
Ez trükkös, nem ismertem eddig ezt a módszert.
Köszi!
Megjegyzés: szerintem ez nem inline függvény, hanem makró.
Ez is próbáltam már, csak az a gond, hogy ez nem egy komplett lib, hanem csak egy töredék, hogy jó legyen due-hoz, de egyik komplett lib hez sem jó, mert ha felülírom bennük a fájlt, mindegyikre hibát ír.
Valaki tudja?
Vannak ilyen definíciók:
Itt mit jelent a végén levő „const”? Vagy hogyan kel ezt értelmezni? A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2015
Haver Figyelj már!
Fogalmam nincsen végül is milyen libet használsz! Nem ez a lényeg! Mutattam 1 példát, hól keresd és kapcsold ki a: W5200 fordítási feltétel! Ha egyáltalán nem tudsz kommunikálni az W8100-al? Lehet rossz a bekötés, túl gyors a SPI órajele, még mindég AVR-es libbel próbálkozol? Nem kapcsoltad le az SD_CSelect-et? A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2015
Hú nagyon köszönöm! Nem egészen, de a tipp jó volt... Az SPI_CS-vel volt a baj... Most tökéletes... Köszönöm!
Sziasztok,
van egy USBASP programozóm amivel Arduinon keresztül szerettem volna egy egyszerű kis programot beégetni az Attiny45-ös mikrokontrollerembe. Sajnos rengeteg újrapróbálkozás árán sem sikerült a dolog, illetve nem úgy működik ahogy kellene. Amit csináltam: -A programozón a JP3-as rövidre van zárva (elvileg ez ahhoz kell hogy az 1MHz-es órajelet biztosítsa) -Programozáskor nem adok külön tápfeszt csak USB-n keresztül van megtáplálva -A teszteléshez a tápfeszt egy régi PC táp 5V-os ága biztosítja (megvan rajta az 5V ellenőriztem) -Arduban a jó programozó és a jó processor (1Mhz) van kiválasztva kép mellékelve -Piros kábel pozitív, fekete kábel negatív -Az égetés után a mellékelt üzenetet kapom az arduban (ettől függetlenül a programnak mennie kellene ha jól olvastam utána) -Tesztelésnél a LED negatív lábát egy 330 Ohm-os ellenásra (ha jól számoltam ide 150 Ohm-os kellene de ez volt itthon) ráforrasztottam majd a tápfesz negatív lábára kötöttem, valamint ez a láb rá van még kötve a mikrokontroller föld lábára is. A pozitív oldalt pedig a kontroller 1-essel jelölt lábára raktam. A program a beépített Fade nevű program lett volna ami lassan elhalványítja a LED-et majd visza mindezt 5x. Ehelyett a LED kb fél erősséggel folyamatosan világít. Próbálkozás menete a következő volt: Nincs 5V-os tápfesz, nincs a LED bekötve az áramkörbe--> Programozó rádug a tüskesorra-->Arduban programozás indít és lefut-->Tüskesorról a csatlakozó lehúz-->5V tápfesz ráad-->LED-et hozzáérintem az 1-es lábhoz. Van valami ötletetek mit ronthattam el? Hol keressem a hibát? Köszönöm a segítséget Kenikol
A lib szupi, viszont most ahogy elkezdtem összerakni, felmerült még egy probláma: amit fkx írt progit az ékezetes karkterekre, az tök jól működik, ha a program elején megadom a c sringet, viszont ha a böngészőtől jövő adatokat rakom egy c stringbe, akkor nem működik, illetve azt is próbáltam, hogy serial.read-del működik-e, és úgy sem, de ha megadom a progiban a string értékét, akkor jó. Ez mitől lehet? Előre is köszi, és bocsi, hogy mindig van valami!
A te rutinod C stílusú stringre van írva. (Tehát a végét ’0’ jelzi)
A böngésző viszont ’0D’0A’ rak a string végére. Mikor ezt berakod 1 string változóba automatikusan átalakítja ’0’ végűre.
A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2015
Kipróbáltam, de így sem jó, de próbálgattam seriallal is, de úgy sem megy, tehát nem hiszem, hogy ez lenne a baj... Ezzel próbálgatom:
Mint látod, azt is próbáltam, hogy az utolsó karakter legyen a \0, de úgy sem megy... Viszont ha:
Így van, akkor jó.
Hát akárhogyan próbálom nem megy, de szerintem nem ez lesz a probléma, mert amit az előbb írtam, ha megadom az értéket, akkor jó, és ott sincs a végét jelző karakter...
Ott van az csak te nem látod, mert nem írja ki!
Próbáld igy:
Csak szóköznél nagyobb karaktert fogad el, különben 0-át ad vissza. A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2015
Nem jó, a % jel eltűnik, de utána a két hex karakter az marad, így: "Ez egy ED betű", de szerinted a 0-val lenne a probléma?
Sziasztok. Van egy ilyen lcdm, és egy Arduino Uno-m. Hogyan lehetne vele életre kelteni?
Próbáld először kiíratni, hogy mit olvastál be a soros portról (a clientline tömbbe), aztán a tisztit() hívása és újra a kiírás. Csak, hogy látni lehessen pontosan hol van, és mi is a probléma.
A karakterlánc végére mindig kell a nulla, akkor is ha nem olvastál be semmit (ne kösd feltételhez, mindig tegyél bele nullát az utolsó helyre). Az ethernet modul neked a gyári lib-el nem megy, csak másikkal? Avagy azzal mi volt a gond? (kicsit elvesztettem a fonalat) Nekem még mindig nem jött meg a DUE A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2015
A pdf 5. oldalán vannak a vezérlő IC lábai. Ezeket mikent kell összekötnöm az arduinoval. Ha jol gondolom valahogyan letre kell hoznom 9,4V-ot a háttérvilágitásnak. Többit az Arduino megoldaná? Előre is nagyon szépen köszönök bármilyen segitséget.
De hiszen ott 64 kivezetés van megnevezve!
Melyik arduinonak van ennyi I/O kivezetése?
Nem a CLK, D0, RES, CE lábakon kell vezérelni?
Az SPI-hez hasonló vezérlés.
Csak kicsit meg csavarva! CS-L szinten veszi az ADDRESS Bytet CS-H szinten az ADAT 67bits Erre azt hiszem neked kel írni vezérlést!
Csinád meg úgy hogy lehessen a beállitásokban változtatni.
Nem lenne nagy ügy megcsinálni, de nem ez a cél.
A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2015
Nekem az ékezetes betűk a leg szimpatikusabbak!
(Mármint, hogy megoldottad! És nem adtad fel, mint legtöbben, magyartalanul, csupa angol betűkkel.) Szerintem, ha pl. a Státusz oldalon vagy akkor nem kellene a Státusz gomb….ugyan ez a többi oldalon is. |
Bejelentkezés
Hirdetés |