Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Idézet: Ez nagyon sok idő . „Teljes vízben kb. 1 órát volt a tv” A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2015
ÜDV. Egy Philips 21PT4423/58 a következőt produlákja:
Bővebben: Link Bekapcsoláskor a hangyaháború a megszokot... AVra váltva a kép ha változik, akkor az egész kép elkezd függőlegesen ugrálni, majd abbahagyja.. Néha csinálja, néha nem..
Megtörtént a bekapcs,sajnos csak ennyire volt időm. A kép tökéltes,olyan értelembe,hogy teljes kép van.nincs sehol fekete csík. Én is csak pislogtam. Pár napja nem volt bekapcsolva lehet kiszáradt,ezzel jelzi,hogy még élni akar amit észrevettem,hogy ezt a rácsot amit mondtatok tuti be kell állítani,mert mintha a színek nem lennének egymással szinkronba. Érdekes csak bal oldalt látom hiásnak,ez előfordulhat?
Ha nem volt előtte elállítva , akkor miért akarod most elállítani .Inkább azt kell megkeresni , hogy hol lehet olyan hiba ami ezt okozza .Irtam korábban forrasztási hiba , vagy még zárlat van valahol , és még lehetne sorolni.
Értem,hol kezdjek neki? Vagy merre felé haladjak a hibafeltárásában?
Írtam : mute gomb 187- re ad egy hálóábrát. A tanyáról letöltöd a gépkönyvét . Szinte mindegy melyik projektoros Samsungét. A beállítási procedúra egyforma, a konvergenciájuk elállítódhat egy áramlökéstől, kimaradástól ami az adott esetben elő is fordult. Sőt ha kiszedted a modulokat akkor is utána kell álltani.
Te láttad meddig volt vízben.
Nyilván ami vízben volt azt mindent tüzetesen át kellene vizsgálni.Ha mindent rendben találsz ebben az alkatrészek vizsgálatát is beleértem, akkor felőlem mehet az az után állítás.
Kondik. Kicseréltem egy párat, de nem eleget
Hali. Egy ismerős TVjével van a gond. CTV2540 Az E-W vel van a gond, a kép sztélei be vannak hajolva. Küldött egy képet a TV belsejéről. Bal oldalt, középen, lentről a kettő TO-220as alaktrész közepétől jobbra van egy megpörkölődött ellenállás. Az lenne a baja?
Ellenőrizd a sortápfeszt, a kondit először.
Na meg a forrasztásokat is nézd meg. Rajzot keress sassziszám alapján.
Kondi is csinálhat ilyen állandó problémát? Nem fokozatosan lett a probléma, hanem hirtelen csak összeugrott, azóta is ilyen. Az a helyzet hogy nincs nálam a tv, így nem tudok mérni. Tegnap viszont láttam, főleg azt az ellenállást néztem, meg volt égve még a forrasztás is, elég kontakhibásnak tűnt, csak nem tudom milyen értékű. Rajz ott van az első hozzászólásomban.
Csinálhat ilyet főleg , ha meleg hatására már változik az értéke mivel már meg van égve.
Azért írtam hogy állandó, hogy ugyanúgy van összeugrova hidegen, mint pár óra után is.
Akkor is lehet tőle mivel ,ha megnyúlt az ellenállás , és megváltozott az értéke , akkor attól elmászhatnak a dolgok abban a körben.
Ennek mér nincs jelentősége, lehet bármilyen hiba az A/W körben
Az a gond hogy a tv vagy 30kmre van, nincs is hogy elhozni hozzám, én is csak motorral járok oda, nem tudom milyen alkatrészeket vigyek cserére.
Ilyenkor egy tv szerelő is elviszi a tévét , és nincs milyen alkatrészt vinni.Ez nem olyan hiba , é , hogy cserélek egy modult , és mehet.Egyébként 30 km ről meg elég érdekes lesz akkor. a javítás.
A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2015
Hát ez olyan javítás, hogy nem fontos, járok oda hozzájuk eleget, de nem TV szerelés miatt. Van hogy ott vagyok, de aTVhez hozzá se nyulunk, kikapcsolódni megyek. Azért ilyen a helyzet
Sziasztok!
Tegnap megjött az alkatrész (PTC 14740), beépítettem, és gyári lett a kép. Köszönöm a segítséget: Fantasy, kadarist, és BarnaPili fórumtársaknak!
Sziasztok! Egy Samsung LE32D400-as levágta a lakás 16A-es biztosítékát (és az 5T-s sajátját).
A táppanelen nincs zárlat, a puffernél, a diódáknál, a nagyfesz, kis fesz résznél, vagy legalábbis én nem találok sehol. Ismeri valaki ezt a típust mi lehet a hiba? Megégve sincs sehol. A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2015
Alkatrészeit ki kell mérni .Ránézésre nem deríthető ki mi adta meg magát.
A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2015
Az úttörő ahol tud,segít.... Szívesen!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |