Fórum témák
» Több friss téma |
Szia. Most jobban szétbontva találtam két kondit (100n x2) melyeknek az oldala ki vanak púposodva, ki van nyílva. Az egyik a negatív és pozitív kivezetés (test-elektróda fogó) közt, a másik a negatív kivezetés és a gép háza közt. Okozhatja ez a hibát? Oda forraszthatok is kondit (a mostaniak kábelsaruval csatlakoznak, melyek rá vannak préselve a kondik lábaira) vagy nagy terhelés miatt leolvadna?
A felpúposodott kondik nem ok, hanem következmény.
Először meg kell találni, mi okozta, mert különben az új is így jár. A kondik szerepe zavarszűrés lenne csupán. Elég nagy feszültséget kellett kapniuk, hogy így jártak.
Szia, Az "Erbe" által írt feszültség-lökés, viszont lehet az oka az áram-mérőköri visszacsatolásban keresendő hibának.
Szia. Kicseréltem a kondikat, de így bekapcsolás után rögtön kiteszi az e14 -et és semmilyen gombra nem reagál utána, awi-ra sem tudom átkapcsolni.
Azokon a kondikon, nincsen "nagy terhelés" csupán a zavarszűrést biztosítják. Nem mértél rajtuk véletlen rövidzárat?
A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2015
A csatlakozó pontjaira gondolsz, vagy magán a kondin? Nem mértem mert a kondi szemmel láthatóan "nem egészséges" és mindkettő így nézett ki. Jó lenne rajz hozzá ami alapján el lehetne kezdeni méregetni, így nem igazán tudom merre induljak.
Sajnos ami van, az csak egy blokk-diagram. Ezek, gondolom a C06,7. Kérdéses még az R01, éa a C és V 04 állapota. Az RS01 áramfigyelő shönt, egy modulba megy, ami az XS19-es csatlakozón a vezérlőpanelra. Ennek van köze az áram szabályozásában. Valahol találni kellene egy részletes rajzot, a folytatáshoz.
Van egy GYSMI 130 típusú inverteres hegesztőm, a szekunder diódák hibásak voltak(így vettem hibásan). Cseréltem őket az eredetinél kicsit erősebb darabokra, és az a baj vele hogy szinte mindegy milyen áramerősségen de 2-3 varrat után bejelez a protect led, ilyenkor csak ragad a pálca. Várok fele egy percet majd ujra tudok egy varratot csinálni..... mi lehet a probléma vele? ez a folytonos leragadás nagyon idegesítő. Van esetleg ötlete valakinek?
Sziasztok!
Hozzám került egy Telwin tecnica 114 (80A) inverter ! bekapcsolom a relé kattan egy pillanatra majd meg is szakít a venti megmozdul,a gép sípoló hangot ad! Ha valakinek van ötlete kérem szoljon,nem vagyok jártas az elektronikában! 1 db duál dióda és 1 db fet van a gépben.
Lehet jobb lett volna az eredeti diódákat berakni,mert ez túl melegszik azért kapcsol le.
Nézd meg a kimeneti diódát,vagy is mérd ki.A sipoló hang azt jelzi hogy a gép műkődne.
Ezt írtam volna én is, de a múltkor letorkoltak a modik, hogy minek kérdezősködök annyit....Mijen típus, milyen dióda, stb...
Köszönöm hogy segítetek, a szekunder oldali dual diódát(STTH 6003CW) kivettem ,csak szakadás jelzővel tudtam megnézni, eggyik oldala mindkét irányba át enged! Gondolom zárlatos? Remélem más gonja nincsen.
Szia, Az biztosan az. Itt van a kapcsolási rajza.
Habár, gyárilag is ez van benne, 2x30A, 55nS adatlap szerint, a 80A áramhoz 2 db jobb lenne....
Szia!
A helyi alkatrész boltban nem kapni csak STTH 6002( 2x30A ,200V ) helyettesítésnek jó lenne esetleg? Ha jó esetleg 2db párhuzamosan? köszi a segítséget.
Igen jó, a nagyobb testvérében is úgy van megoldva, 2db párhuzamosan.
Közvetlen a szekunder diódánál nincsen hőmérő a primerhez közelebbi részen van, de szinte semmit sem melegszik még a gép mikor leold. Az új dióda minden adatában jobb, kissebb feszt ejt ugyanakkora áramnál így elvileg a melegedés nem lehet nagyobb az eredetinél.
Az nem probléma hogy az STTH 6002 csak 200V -ot tud a STTH 6003CW(gyári) 300V-jával szemben? Mert akkor azt elmegyek és meg is veszem a 2db-ot.
Ott 50-60 V-nál nem szokott több lenni, az is 3x-osa.
A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2015
Köszönöm, akkor elmegyek beszerezni 2db ot.
Örök hálám!!!! A gép elindúl,heggeszt is,de kb 1-2 perc után a nyákon található kerámia ellenállás (3db) nagyon meleg lessz !? Ez normális?
R13,14,15 ?
Így fejből nem tudom,nincs előttem a gép. De egymás mellet van 2db előttük egy 3.-dik emlékezetem szerint csak ez a 3db fehér kerámia van benne... és elég forróak voltak 1 perc üres járat után!
Igen R13,14,15
Az a 3db soros 1,8Kohm/7W állítja elő az egyenirányított hálózatból, a 24V-ot, így ezért a melegedésük természetes.
Akkor megnyugodtam,köszönöm a sok segítséget illetve bocsi a sok hülye kérdésért! jövök neked eggyel!!
Nagyon szívesen, máskor is bármiben.
Üdv: Mike A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2015
Egy aprocska kérdésem lenne,mivel féltem hogy hazavágom a diódát ezért csak eggy van benne.A másikat mellé rakom a hűtőbordára. De mivel oldjam meg a párhuzamosítást? Mert láttam itt a forrumon egy másikat amin réz vezetékkel volt áthidalva(tömör vezeték lecsupaszolva) ez így megfelelne?Vagy létezik ennél biztosabb megoldás?
A tömör rézhuzal tökéletesen megfelel, kb 2mm átmérő elégséges. Nem muszáj lecsupaszítani, csak a forrasztásoknál. Elégett fóliát is ezzel szoktam pótolni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |