Fórum témák
» Több friss téma |
Találtam részletes service manualt. Plussz az 5V fesz nem jön létre, egy tranzisztorról menne a ménkű a stab-ra de a tranyó után már nincs feszültség.
Valóban elírtam a típust. 65. oldalon található a táp. A végfok megkapja a tápot a 12V is megvan a stab után. A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2015
Melyik tranzisztor ez és mekkora a bázis-emitter feszültsége? Ha kisebb mint 0,6V, akkor ki se kell nyisson.
Ez viszonylag egyszerű problémának tűnik, be kell hozzá kapcsolni a CD-t.
Akkor ez okozott hiba, mivel ki vannak a részegységek szerelve a házból, a táp, az alaplap és az előlap a kezelőgombokkal van bekötve. Tehát akkor ez az 5V a CD számára van (és mivel az nincs csatlakoztatva) így nem is megy. A végfok IC az 1es lábon megkapja a tápot testhez képest mérve.
A 11-4 lapon (63.o.) F-G; 5-7 koordinátáknál találod az előerősítőt és a végfokot 11-8-on van a kapcsolási rajz mérési pontokkal és feszültségekkel.
Igen azokat megtaláltam. Az előerősítő rész megkapja a kellő feszültséget.
Viszont ami feltűnt, az 5V6 rész rettentően melegszik. 11-6-os lap A-B; 6-9. Amit találtam, hogy 5V6-ról megy az a 11-8as lap alján látható a némítás rész.
A 7600 műveleti erősítő bemenetébe, vagy kimenetébe bele kéne hallgatni egy külső erősítővel, ha szkóp nincs kézügyben.
Az 5,6V táp áramkorlátos, leállna hiba esetén.
A műveleti erősítő kimenetére kapcsolva egy külső erősítő szépen szól. Cd-t indítottam szép tisztán szolt a hifi hangerő szabályzója is működött. Az 1 és 4es láb közé tettem az erősítő bemenetét.
Az AN17830 táp STBY és kimeneti feszültségei hogy állnak? Mérésnél vigyázz, ne zárj össze szomszédos lábakat!
Holnap megmérem, addig is köszönöm a segítséged. A tápja az megvolt mert már mértem, számszerűen holnap megmondom mennyi és a többit is.
Meglátjuk, megmérem a tápját, a feszültségeit, meg, hogy a bemenetére rámegy e a jel. Ha minden oké akkor kizárásos alapon marad a végfok IC.
Szép estét, elvégeztem a méréseket. Az IC-n mért feszültségek:
Tápfeszültség 28V Mute 0V Stby 4V A kimeneteken 7,8V helyett 18V. Az előerősítő részre kötve egy külső erősítőt szépen megvan a jel, a végfok IC bemenetére kötve a külső erősítő nagyon minimális a jel.
Az AN17830 előtt van egy jelentős 82k/8k2 leosztás, természetes, hogy kicsi a jel. Ha csak a kimeneten torz a jel, akkor ennyit érdemes rááldozni.
A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2015
A végfok kimeneten szinte semmi sincs. Akkor nagy eséllyel vegfok ic lesz. Koszonom absegitseget kicserelem és jelzem az eredményt .
Sziasztok!
Van egy hifink és tönkre ment benne az encoder. Már próbáltam kipucolni, de úgy sem működik. Össze vissza szabályoz... Tudnátok mondani olyan encodert amivel ez helyettesíthető? Mert nem nagyon találok ilyet..
Szia, itt keresgelj
Már néztem, de ezt a típust nem találtam. Azt meg nem tudom, hogy milyen másik típussal lehet helyettesíteni.
Üdv mindenkinek! Lenne egy kérésem! Van itthon egy Panasonic AK44-es hifi. Nem világít a hangszínszabályzó tárcsa, csak néha, de akkor is fel-fel villan. Olyankor, ha egy jó ideig ki van húzva a konnektorból. Egy hozzáértő nézze már meg nekem, hogy melyik kondenzátort cseréljem ki rajta, hogy újra jó legyen. Itt van az AK52-es szervízkönyve, ez gyakorlatilag ugyanaz a készülék, csak más a sorozatszáma. Előre is köszönöm!
Szervízkönyv letöltése Kép a fennálló hibáról: A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2015
Kicseréltem a végfok IC-t a helyzet sajnos változatlan. A műveleti erősítőből kijön a jel, a végfokon is ott az osztott jel, de kifelé már nem tudok hangot csiholni belé... Mi lehet még?
Első próbára hűtőborda nélkül próbáltam a dolgot, és érezhetően melegedett a végfok is, egy 10W-os hangszóró volt rajta, persze hang nem jött belőle.
A Stby és Mute lábakat lehúzza testre a vezérlés?
A 9-es mute lábon 0V testhez képest, az 5-ös STBY lábon 4,7V testhez képest.
Csak AN17831A-hoz találtam adatlapot, bízva a hasonlóságban ezekkel a feszültségekkel működnie illene. Csipogtasd ki az IC lábakhoz a bemeneti és a kimeneti kapcsolódási pontokat!
Az IC 2-4 és a 10-12 lába és a kimenet közötti ellenállás 1 ohm alatti, ami a 2x4r7 és az 1U eredőből jó lehet. A kimeneti lábak között 13,2K mérhető.
Bemeneti lábon testhez képest 6,1K Tápfesz 29V. Mute 0V, a többi kellő lábon is megvan a test. Ami még kiugró adat az hogy testhez képest a kimeneten 19V van a rajzon szereplő 7,8 helyett, bát a táp is 29V a 16,7V helyett...
Ezt említetted, hogy ilyen rosszul áll be a féltáp, 14 helyett 19V nem igazán normális, a féltápnál, ha eltér is inkább kicsit kevesebb szokott lenni.
A belső referenciafeszültségére nincs rálátás, így nincs mit vizsgálni rajta. A bemenet 0V a 6, 8-on?
A 6 és 8as lábon CD lejátszás közben maximális hangerőn 130mV a legmagasabb jel testhez képest.
A kimeneten pedig a nagy nulla... A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2015
Ahol én ülök onnan az látszik, hogy már két rossz IC-d van
Ejjj és az, hogy lehet? Pont kifogtam egy rossz újat? Hőgutát nem kapott se beforrasztáskor se az első próbánál.
Nem sok az a 29V neki? Ha már a rajzban csak 16,7V van írva? |
Bejelentkezés
Hirdetés |