Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hegesztő trafó

Témaindító: hili13éves, idő: Máj 5, 2007
Lapozás: OK   59 / 74
(#) Kolti0 válasza granpa hozzászólására (») Júl 12, 2015 /

90-110A-re?
Én most vettem egy trafót használtan: einhell euromaster cen 151 2
Ha jól tudom max 80A.t tud, de maxra feltekert állapotban van jelezve a 2,5elektróda.
(#) granpa válasza Kolti0 hozzászólására (») Júl 12, 2015 /

És mennyi a Bi?
(#) Kolti0 válasza granpa hozzászólására (») Júl 12, 2015 /

Mi az a bi?
Én nagyon kezdő vagyok.
ILyen
A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2015
(#) granpa válasza Kolti0 hozzászólására (») Júl 13, 2015 /

'Bi'; egységnyi hegesztő időhöz tartozó pihenőidő. Pl. 1 szál 2.5-es elhegeszt (~15"), utána 1' pihenő (mert túlmelegszik).
Az adattábláról nekem nem derült ki. Majd kitapasztalod.
(#) Kolti0 válasza granpa hozzászólására (») Júl 13, 2015 /

Majd kiderül, holnap fogom használni először, de nem folyamatosan kapu zsanérokhoz.
Használtan vettem. Itt informálódtam róla kicsivel feljebb, a hirdetésbe Einhell cen 150.es szerepelt. Valójában Einhell 151/2es ami gyengébb, de tettek bele ventilátort.
Majd meglátom.
(#) abacs hozzászólása Júl 17, 2015 /

Sziasztok!
Van egy trafóm és megszeretnem tudni hogy elég nagy-e ahoz hogy hegesztőt lehessen belőle eszkábálni. 3,25mm vastag elektródával kellene hegesztsen. A vasmag belső része 11,5cm x7,5cm
Előre is köszönöm

1.JPG

2.JPG

(#) ha9pi.feri válasza abacs hozzászólására (») Júl 17, 2015 /

Szia! Gyenge lesz a 3,2-es elektródához.
(#) Gafly válasza ha9pi.feri hozzászólására (») Júl 17, 2015 /

Köbzolnál vár egy vasam (napszámban hegeszthetsz 3.15-el, ha megtekered), ingyen a tiéd, csak el kell hoznod (30 kiló...).
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Júl 17, 2015 /

Ez 'abacs'nak is messze van.
(#) erbe válasza abacs hozzászólására (») Júl 17, 2015 /

Hogyan mértél? Ahol mellette az elem, az arányok nem a mért értéket mutatják. Ha valóban >80 cm2 vasmagkeresztmetszete lenne, még biztonsági trafóként is többet írnának rá 900 VA-nál. Ekkora vasmaggal 5 mm-es pálcával is folyamatosan lehetne hegeszteni. Igaz, kellene rá ~20 kg réz, ami többe kerül, mint egy inverter. Ez a trafó szemre nem tudna ennyi rezet befogadni. Mérd le a külső méreteit is és rajzold be!
(#) abacs hozzászólása Júl 20, 2015 /

Itt vannak a trafó méretei!
(#) erbe válasza abacs hozzászólására (») Júl 20, 2015 /

Csomagvastagság hiányzik. Korábbi hozzászólásból talán a 75 mm? Lemez belső oszlopszélesség 60 mm (?). Ez így már csak 45 cm2 (~42 cm2) vasmagkeresztmetszet. Jól áttekerve vagy megfelelő szabályzóval elbírja a 3,25-ös pálcát.
(#) abacs válasza erbe hozzászólására (») Júl 21, 2015 /

Erre gondoltál?
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2015
(#) Kolti0 hozzászólása Szept 14, 2015 /

Kis einhell trafómon elégett a vezeték a burkolat és a tekercs közt.
Itt kapja a legnagyobb strapát azért éghetett el vagy számíthatok rá, hogy újra kötve is el fog égni-törni máshol is?

Milyen átmérőjü kábelt kell szereznem hozzá?
Max 2,5ös pálcát visz el a trafó.
Boltban kérdeztem 16.osat és 25öset emlegetnek. Ez teljes átmérőre értendő ugye? Nem a benti vezetőre.
A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2015
(#) Freunddaddy válasza Kolti0 hozzászólására (») Szept 14, 2015 /

Link

Itt megtalálod a kábelek átmérőjéhez tartozó terhelhetőséget, tapasztalatból mondom, 100%BI-re kell tervezni. Nyugodtan újrakábelezheted, a gyári kábelek alulméretezettek!
(#) rdenes hozzászólása Nov 22, 2015 /

Üdvözlök mindenkit
Van egy 400V 5KW-os hegesztő trafóm amihez szeretnék egy lágy indítót készíteni. Ez alapján a kapcsolás alapján képzeltem el a dolgot. Mindössze abban kérnék tanácsot ill. segítséget, hogy nagy teljesítményű ellenállások értéke hogyan változik a trafó teljesítmény fügvényében? Az én esetemben a relé ellenállásait kell átszámolni mivel ez 230V-ra lett kitalálva, ezzel nincs is baj, de az indító ellenállások értékével nem vagyok tisztában én olyan 10ohm-ra gondoltam de lehet hogy az kevés lenne neki. Előre is köszönöm a segítséget

ww.jpg

(#) fongab válasza rdenes hozzászólására (») Nov 23, 2015 /

Szia
"Van egy 400V 5KW-os hegesztő trafóm amihez szeretnék egy lágy indítót készíteni."
Igen combos ellenállás kell neki.
5KW/400V=12,5A Ha csak a negyedét veszem 3,125A 400V on 1250W teljesitményed lesz.
Ami azt eredményezi hogy I[2sup][/sup]X R = W ebből 1250W / 9,76A=128ohm -ot kell összerakni. Ha te 10ohm osokból akarod összerakni akkor I[2sup][/sup]XR =W ami (3,125x3,125)x10=97,6W ami 100W 10 ohm os ellenállásnak felel meg amiből kell 13 db.

Ha csak a felét akarod akkor 2500W/39,0625A= 64ohm Ami 10ohm osokból összerakva 390W os ellenállűás kell, 7db.

üdv.
(#) GPeti1977 válasza fongab hozzászólására (») Nov 23, 2015 /

Hát ezt biztos nem így kell kiszámolni.
A rajz teljesen jó.
A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2015
(#) Ge Lee válasza rdenes hozzászólására (») Nov 23, 2015 /

Nagyjából így is jó ahogy van, de ha teszel be még egy 10 ohmot azzal nem lősz nagyon mellé. A relén kialakuló feszültség C1 értékétől függ, annak a módosításával, illetve R3 értékével tudod beállítani.
(#) fongab válasza GPeti1977 hozzászólására (») Nov 23, 2015 /

Szia
"Hát ezt biztos nem így kell kiszámolni." Akkor elnézést, de szeretnék tanulni.
Az igaz hogy egyenfeszültségre számoltam, és ez váltó, de a váltonak is van egyntartalma de nem annyi ideig.
DE 5KW -ra 5W -os ellenállást keveslem. Ha te azt mondod hogy "A rajz teljesen jó." akkor, legyen ugy.

üdv.

Olyan ellenállás kell ami rövid ideig túlterhelhető, tehát vastag huzal van benne.
Nem a trafó teljesítménye a mérvadó, nézd meg egy ilyen trafó áramfelvételét bekapcsoláskor DC áramváltó és oszcilloszkóppal, bekapcsoláskor néhány periódusig lüktető egyoldalas áram folyik melynek amplitúdója csökken néhány periódus múlva és már csak a szimmetrikus mágnesező áram látszódik. Bár egy kép itt többet ér mint ezer szó.
(#) fongab válasza GPeti1977 hozzászólására (») Nov 23, 2015 /

Szia
innen van ami jó. Bővebben: Link
Bocsi, az előbb nem találtam ezt.
Így legalább 25W os ellenállást a 5W helyett.

Az megint más kérdés ha kicsi ívhoszt tart, akkor a kimegszakitó ismét le fog csapni. lehet a trafó elindul csak heggeszgetni lehet csak vele. A kismegszakitót kellene cserélni.
üdv.
A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2015

Álltólag kondenzárokkal is szokták csökkenteni a trafó meddő áramfelvételét igy később vagy nem old le a megszakitó.
(#) tipiusz hozzászólása Nov 26, 2015 /

Sziasztok!
Kaptam egy a linken látható Hetra 101 Sat típusú hegesztőt. A kérdésem az akku töltésével kapcsolatos! Sajnos még nem találkoztam a képen lévő dugaljjal, ezért kérdezném lehet-e még venni hozzá való dugvillát? Illetve milyen megoldással tölthető vele akku? Sajnos semmilyen tábla, adat nem található a gépen! Köszi előre is!
Hetra
(#) Phile80 válasza tipiusz hozzászólására (») Nov 26, 2015 /

Erre van szükséged. Az akku kapacitásának a tizedével kell tölteni az akkut. Tehát, például ha 44Ah-ás az akkud, akkor addig kell tekerni a söntöt, amíg 4,4A-t nem mutat a műszer, aztán ez az érték csökken. A biztonság kedvéért ellenőrizd egy multiméterrel hogy 14,4V fölé ne menjen a töltőfeszültség.
A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2015
(#) tipiusz válasza tipiusz hozzászólására (») Nov 26, 2015 /

Nagyon szépen köszönöm a segítséged!!!
Még esetleg annyit hogy, milyen vastagságú test/munkakábel kell, ajánlott venni hozzá? (Sajnos boltban nálunk szolid a kinálat) Illetve a képeken látható ampermérő mellett, az hőkioldó lehet, vagy esetleg egy egyszerű bekapcs jelző fény? Sajnos az enyémből hiányzik, az ampermérővel együtt, így azokat is pótolnám!
(#) tipiusz válasza tipiusz hozzászólására (») Dec 4, 2015 /

Sziasztok!
Köszönöm az eddigieket mindenkinek, sikerült összeállítani a gépet! Ami most gond, hogy tennék bele hűtést 12V ventillátorom van több féle/méretben! Viszont a bekötést hová lenne legcél-egyszerűbb csinálni? Van ugye egy akkutöltő "rész" is (6-12V) Az Amperen aggódom csupán!
(#) maszek0005 válasza tipiusz hozzászólására (») Dec 5, 2015 /

Miért aggódsz? Egy 12 V-os ventilátor, vagy kettő, nem fog annyira beterhelni neked, hogy az amper miatt kellene aggódnod Egy 2A-os lengő biztin keresztül megtáplálhatsz kettő ventilátort is, és a trafód észre sem veszi a plusz terhelést. Ja és a legfontosabb, ezek a 12V.os ventilátorok váltófeszültségre, vagy egyenfeszültségre készültek? A bekötés az szerint legyen. Tisztelettel: Jani.
(#) gyula166 hozzászólása Dec 15, 2015 /

Sziasztok! Van két darab leégett 380/220V 500VA trafóm, át lehet őket tekercselni hegesztőnek? Esetleg valaki tud segíteni menetszám kiszámolásban?
(#) pisti35 hozzászólása Jan 13, 2016 /

Sziasztok, én szeretem a régi gépeket ezért szeretnék egy Hetra hegesztőtrafót vásárolni. Tudnátok segíteni az alábbiakból melyiket lenne érdemes megvennem, 100U, 130U, 100/160, 140/200. Egy fázisról használnám pl 100U, de ha a pl 100/160 megbízhatóbb akkor azt választanám. Melyik a jobb kivitel, a fokozatkapcsolós pl 130U, vagy pl a csúszómagos 140/200. Egyfázison mekkora kismegszakító kell 100Unak, 130U, 100/160, 140/200 ez csupán a tapasztalataitok miatt kérdezném, mert lehet írnak 16A, közben 20A kell a trafónak. Milyen hibáik lehetnek mire figyeljek vásárláskor, mitől lesz egy trafó pl menetzárlatos, vannak e típushibáik a Hetráknak. Köszönettel egy lelkes amatőr.
Következő: »»   59 / 74
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem