Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
segítsetek sok a zöld ployektor tv hds kda-2000
Szia!
Mi az a "ployektor" ? Nézz it körül: Projektor Üdv.: Feri A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2016
Üdv! Olyan kérdéseim lennének, hogy van egy régi 220/24 V tarfóm. Na most ez a feszültségemelkedéssel 230/29 re változott és eléggé búg. Arra lennék kíváncsi, hogy ezt, hogy tudnám a megfelelő fszültséghez illeszteni? A primer oldallal lehet e valamit kezdeni újratekerés nélkül? Illetve a secunder jó lenne ha megint 24V-os lenne, ezt megtehetem úgy, hogy a secunder oldalról letekerek ha a primer változatlan marad?
A primer búgással lehet valamit kezdeni? Esetleg előtétellenállás?
Nem. Ha eddig nem búgott most sem búghat. A lemezeket meg kell húzni, nyilván azok búgnak. A trafó áramfelvételét meg kellene mérni üres járásban, ha továbbra is búg.
Ez úgy lett vastelepről kukázva és mindig búg mióta nálam van. A lemezek szorosan összezárva. Üresjáratban 190mA, 48Wos pákával terhelve 450mA.
A 190 kicsit sok, persze attól függ mekkora a trafó , de ha nem melegszik akkor jó. A búgást akkor nyilván a laza tekercselés okozza.
Akkor ezek szerint csak nincs ilyen szempontból változás a 220 és a 230 között? Mármint, hogy amiatt nem fog zúgni, hogy 220ra lett tekerve és most meg 230ról megy. Ha jól gondolom a laza tekercselést csak újratekercseléssel lehet megoldani, vagy esetleg valamibe be lehetne áztatni? Shellak vagy ilyesmi..?
Amiatt nem búghat. Nitró lakkba lehet mártani.
Az befolyik a tekercs belsejébe is? Amúgy nem melegszik, kb 1,5 kiló, nem tudom milyen teljesítményű lehet, talán olyan 100VA.
Igen befolyik. Viszont ilyen kis trafónál a 190mA áramfelvétel az sok, de ha nem melegszik..
Találtam rajta egy írást, valaki kézzel ráírta, hogy 220V/0.9A;24V/6,3A
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2016
Az attól függ, hogy most mennyi van rajta.
Talán 48, egy sorban 24 aztán papír az alatta levő sort nem látom. A letekert drótot igaz nem muszály levágni előre a végén úgyis mérhetú, hogy mennyi lett a fesz?
Sziasztok!
Meggyűlt a bajom egy TL431-es zener diódával amelynek lehet a kimeneti feszültségét szabályozni referenciafeszültséggel. Próbapanelen beméreteztem két trimmerrel a referenciafeszültséget 2.49V-ra és a kimeneten szépen megjelent a kívánt 3,07V-os feszültség. A gond hogy most az elkészített panelemen a referencia feszültség csak 1,8V a kimenet pedig csak 2,67V. Mindent átmértem és már kétszer csekkoltam is a tokozást, nem e rosszul terveztem, de minden ül. Nem értem mi lehet a baja. Találkozott már valaki hasonlóval? Nekem az adatlap szerinti bekötésben az R1 = 3,3k az R2 = 10k az Ube= 3,27V és az Uki-nek kéne 3,07-nek lennie.
Hát én még nem is hallotam olyat, hogy zománcozott alu vezeték legyen trafóba...
Akkor milyen jó megoldás van ha zárlat védelemre?
Pedig van ilyen. Én egy amerikai katonai berendezésben találtam ilyet.
Az igen, akkor gondolom az nem véletlenül volt ott. Megvagyok a tekercseléssel. Kb. 17 menetet tekertem le, így lett 24.7V üresjáratban, 23,7 terhelve. Picit mintha a búgás is alábbhagyott volna.
Sajnos nem csak ott, de villanymotorban és vibrációs szivattyúban is láttam már olyat. Örülök, hogy megoldottad.
Kicsit késő a dolog, de a legegyszerűbb olyan tápegységet építeni/venni, amelyik bírja a kiképzést. Éppen egy labortáp esetében fordulhat elő, hogy zárlatba viszed a kimeneteit. Tesztelni tudod, hogy van-e benne áramkorlát. Pl. ráraksz egy 12V/5W izzót. Ha minden jól megy, kb. 0,42 A áramot kell látnod/mérned. Lépkedj végig a menüpontokon és keress áramkorlátozást. Ha lejjeb tudod vinni az áramot (csökken az izzó fényereje), akkor van benne áramkorlát.
'67-ben javítottam NDK gázolajos fűtőket; a trafó, ami a porlasztó 'ventilátort', és az izzítógyertyát látta el, ilyen volt.
Van benne áram korlát. Betudom állitani a max feszültséget és az áramot is. Szóval akár 10mA is betudok állitani és akkor max annyit enged. De igy ha véletlen zárlet van a kimeneten pl. összeér a két csipesz akkor nem megy tönkre tőle?
Otthoni körülmények között smd alkatrészeket nehéz forrasztani?
Nem csak kell hozzá egy jó forrasztópáka és jó szemek (vagy nagyító). Én mondjuk 1206-nál kisebbel nem nagyon tervezek mert minek. Forrasztópákának pedig egy SOLOMON IRON-N pákát használok egy átalakított ócska állomással. A hőmérsékletet általában 280-300C közé állítom és eddig gond nélkül sikerült a 1206-osok, SOT-23 és akár a TQFP44 és 64 tokozások forrasztása is.
Ki forrasztást hogy csinálod?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |