Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Dobozolási technikák, műszerdobozok
Lapozás: OK   65 / 91
(#) Mircsof hozzászólása Dec 6, 2015 /
 
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hogy milyen módszereket ismertek, (lehetőleg "házi") amivel a műanyag dobozt szépen meg lehet munkálni, gondolok itt kijelző helyének kivágására stb.
Egyszerűen essen neki késsel, vagy van más javaslat is. Lehet meglepő a kérdés, de jobban a fémes világában forog az agyam, igy gondoltam kérdezek, mielőtt tönkre rakom az egyetlen használható dobozt
(#) szamóca válasza Mircsof hozzászólására (») Dec 6, 2015 /
 
Széles cellux szalaggal nem árt leragasztani előtte, a karcolódások kivédésére.
Miután a kivágás helyeit megjelölted alkoholos filcel, utána furatokat készítesz az átellenes sarkokba akkorát, hogy a szúrófűrész lapja beleférjen, és kivágod a vonalat nem érintve.
Ezután méretre kireszeled.
(#) Mircsof válasza szamóca hozzászólására (») Dec 6, 2015 /
 
Jó gondolat, csak sajnos nincs ilyesfajta fűrészem, aminek ilyen kis éle lenne, de török a fejem, hátha valami beugrik.
(#) szamóca válasza Mircsof hozzászólására (») Dec 6, 2015 /
 
Egy "vasfűrészlap"-ból is megoldható, csak tovább tart.
Vagy vonal mentén furatokat képezel ki, egybeszakítod őket, csak így jóval tovább tart kireszelni.
(#) bbalazs_ válasza Mircsof hozzászólására (») Dec 6, 2015 /
 
En ugy szoktam, hogy eloszor eles tapetazokessel korberajzolom melyen, utana pillanatpakaval durvan egy centis technikai keretet hagyva kivagom, aztan befureszelem ket hlyen a vonalig es a masik oldalon a muanyagot faradasig hajtogatva kiszedem. Szukseg eseten utanareszelek vagy csak smirglivel simitom.
Ertelemszeruen ez csak a nagyon vastag mua hazak eseten kell, a vekonyabbaknal siman kes.
(#) qvasz2 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Dec 6, 2015 /
 
A legtöbb műanyag füstje igen mérgező . . .
(#) zolika60 válasza qvasz2 hozzászólására (») Dec 6, 2015 / 2
 
Nem inhalálni, csak kivágni.
(#) qvasz2 válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 6, 2015 /
 
Én azért maradok a fúrkálásnál . . .
(#) zolika60 válasza qvasz2 hozzászólására (») Dec 6, 2015 /
 
Mindenki a saját módszere szerint dolgozik.
(#) Alkotó válasza Mircsof hozzászólására (») Dec 6, 2015 /
 
Milyen műanyagból van a doboz? Eltérő tulajdonságai vannak az egyes anyagminőségeknek. Van amit kimondottan nehéz fúrni, és van amit alig lehet reszelni. Általában minél "keményebb" és "vastagabb", annál könnyebb a forgácsolási technológiákat alkalmazni.
Szamóca javaslata szerinti leragasztásos felületvédelem nagyon jó technológia. Azt nem tudom a felületet mennyire védi, de a berepedési hajlamot jól csillapítja (Pl. a Plexi vagy bakelit kimondottan repedésre hajlamos).
(#) Mircsof válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 6, 2015 /
 
Hát a fene tudja miből csináltatja a D-Link a routerek dobozát, de szerintem valami PP alapú anyag, viszont "jól" reszelhető, és már majdnem kész is vagyok vele, csak azt kéne még kitalálni, hogy a kijelző elé mit rakjak, hogy a por ne érje.
A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2015
(#) V1rusH válasza Mircsof hozzászólására (») Dec 6, 2015 /
 
Munkavédalmi álarc plexi. Kellően vékony a megmunkáláshoz, vastag a védelemhez. De ha nem akarsz költeni és feláldozni ilyesmit, akkor bőven akad a háztartésbqn is víztiszta műanyag doboz! Némely bonbon csemege dobozza is ilyen. De némely csomagolás, pl. átjátszó kábel, pendrive, fejhallgató is vékony PP profil nyomott tokban van. Ezek egyenes részei kivállóak erre. Én pl. így csináltam a forrasztóállomásom kijelzőjénél. Dolgoztam egy gyárban, ahol könyvkötő gépeket raktam össze, ott átlátszó öntapadós tapétát, egymással szembe ragasztva csináltuk. Bár ez ledkijelző esetén jó, LCD-dét kitakarja.
(#) Kugynok hozzászólása Dec 20, 2015 /
 
Sziasztok!

Belekezdtem egy arduinos projektbe.
Szeretném az arduinot és a hozzá tartozó szenzorokat bele tenni egy tokba (egyénileg legyártatott tok lesz majd 3d nyomtatással)

Szeretném az alkatrészeket minél kisebb helyre tömöríteni a tokban, de nem tudom mire kell oda figyelni, hogy ne tegyek kárt bennük. Például, hogy ne érjen össze, hőfok vagy bármi más szempont amit figyelembe kellene vennem. Van-e esetleg valamilyen gyanta amivel ragaszthatóak? Egyes szenzorokon nincs csavarnak furat.

Plusz információ még, hogy 12V elemmel fog üzemelni, Wireless küldő egységet is tartalmaz.

Köszönöm a segítséget!
K.
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2015
(#) Alkotó hozzászólása Jan 24, 2016 / 3
 
Alumínium lemezből próbálok dobozt készíteni. Ennek minden oldala levehető lesz, de összerakva öntartó, és kellően merev. Érdekesség, hogy ehhez semmilyen gépi technológiám nincs. Lemezolló, sima vasfűrész, szögvas hajlító és kalapács a teljes szerszámozottság. A lemez csak 1mm vastag, ezért a csavar fejek süllyesztésére nem lenne elegendő a fúró, így egy szemet ütöttem minden csavarhoz, ami már éppen kényelmes helyet enged a csavarfejnek.
A szellőző rések is egyedileg készülnek. Semmi gépi megmunkálás, semmi prés, vagy CNC. Ezek helyett előrajzolás, lombfűrész (ez a művelet látszik a képeken), és majd egy kis reszelős megigazítás. Először aggódtam de a dolog elég jól megy. Persze azért kell vele piszmogni, de a racionalitáson bőven belül.
(#) pisti89 válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 25, 2016 /
 
Megkérdezhetem mivel ütötted a csavarfej süllyesztését?
Esetleg csapágygolyó vagy valami más?
Elég kitartó vagy, de biztos másnak nem csinálnád meg csak magadnak...
(#) papus51 válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 25, 2016 /
 
Hát, kitartás! Azt a fúrót nem ártana rendesen megélezni, mert kissé szügletesen fúr.
Azért nyomtam Neked egy hüvelykujjat (felfelé mutatót)
(#) 13_Balu50 válasza papus51 hozzászólására (») Jan 25, 2016 /
 
Vékony lemeznél nem szabályos kört fúr a fúró barátom, kivéve ha lemezfúrónak van köszörülve. Szerintem meg a fordulatszámmal van gond.
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2016
(#) szamóca válasza 13_Balu50 hozzászólására (») Jan 25, 2016 /
 
Vagy ha lépcsős fúrót, ill. kúpos lemezfúrót használunk. Egyébként van olyan spirálfúróm ami kört fúr. Ez direkt könnyűfémre van, nagy emelkedési szöggel, 135°-os csúcsszöggel, és csapott hátfelülettel vékony élszalaggal. Ezek biztosítják hogy ne kenődjön, és csak minimális felület érintkezzen az anyaggal, plusz ne kapjon hirtelen bele.
(#) Alkotó válasza pisti89 hozzászólására (») Jan 25, 2016 / 1
 
Próbáltam rajzban szemléltetni a folyamatot. Nem golyó, hanem egy pontozó volt a szerszám.
Beméreteztem azt a párosítást, ami M3-as süllyesztett fejű csavarhoz nálam bevált.
A rajzon az alsó bélyeg felső éle "élesnek" látszik, mert úgy rajzoltam, de valójában azt is célszerű egy kicsit kerekíteni, vagy tompítani. Azért fontos ez, mert így a két érintkező lemez mindegyikébe azonos üreg készíthet, és így is létre jön a teljes felfekvés a felületeken.
(#) kameleon2 hozzászólása Jan 26, 2016 /
 
Sziasztok! Többször ugyanabba a problémába futok, gondoltam kérdezek, hátha van nálam sokkal tapasztaltabb is. Fém műszerdobozokba, kész dobozokba szoktam szerelni az elektronikáim egy részét. A kisebb dobozoknál a tartószerkezet része a nyáklap, de most nagyobb dobozba szeretnék építkezni. Trafókat, paneleket, kondikat rögzíteni. A doboz jellegéből adódóan a kihúzható alsó lemez kiesik a felhasználható felületekből. Régebben ezt úgy oldottam meg, hogy egy bakelit lapot használtam szerelőlapként. Azonban a bakelit ára egy kicsit felszökött, ráadásul kicsit nehezebben tudom megmunkálni. Van valakinek 5mm-es vastagságig valami javaslata? 4,5mmes plexi van itthon, színes habosított pvc van itthon, de arra gondoltam, adjuk meg a módját. Fekete, vagy szürke ABS lapra gondoltam, de bármilyen ötletet szívesen fogadok. Az is érdekelne, van-e valakinek elfekvőben elosztószekrény hátlap. Az igaz, hogy csak 2mm, de valamilyen keményebb anyag. Az is jó lehet. Bár a trafók miatt inkább 4-5mm-est éreznék jobbnak. A doboz, amibe használnám betétként Kontaset típusú.40x240-es darabot keresek, vagy nagyobbat, ami darabolható. Előre is köszönök minden javaslatot.
(#) szucsistvan123 hozzászólása Jan 26, 2016 /
 
Üdv!
Lenne egy kérdésem!
Egy fekete ABS műszerdobozt mivel lehetne SZÉPEN feliratozni?
A kinyomtatott előlapterv el van vetve, egy meglévő készülékre kellene feltenni.
Jó lenne megoldani, hogy a Yaxley kapcsoló és a potik állásai is csíkokkal lennének jelezve.
Van valami ötletetek?
(#) Gafly válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Jan 26, 2016 / 1
 
Lidlben most akciós a "csíknyomtató". 4 fm fekete kazettát adnak hozzá...
(#) Bakman válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Jan 26, 2016 / 1
 
Egységes felületet ad: Bővebben: Link. Vagy marad a gravírozás és festékkel feltöltés.
(#) kameleon2 válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Jan 26, 2016 / 1
 
Szia! Én vettem kétszínű, nem túl vastag gravír anyagot (fehér-fekete). A Conradnál is vannak különböző előlapfóliák és öntapadós papírra is lehet printelni. Ragasztott, gravírozott felirat is lehet, de rakhatsz rá savmart alu feliratot is, vagy plexi betéteket. Esetleg szitázás, vagy fóliavágóval kivágott negatív minta és spray. Kézi festés, lakkozás. Belegravírozott felirat és kitöltöd festékkel. Használhatsz Lighscribe CD-t, amire megcsinálod a feliratot a CD íróval, aztán feldarabolod és felragasztod. Elég sok a variáció. A végeredményt laminálhatod is.
(#) szucsistvan123 hozzászólása Jan 26, 2016 /
 
Köszönöm a válaszokat!
(#) ktamas66 válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Jan 27, 2016 / 2
 
Egy nyomdából kaptam használt nyomólemezt, ez kb. 0,25-ös alu lemez, ami ollóval, sniccerrel vágható. Ezt szoktam kétoldalas ragasztóval felragasztani "dísz" előlapnak.
(#) mohinger hozzászólása Jan 27, 2016 /
 
Ilyen transzferpapírral dolgozott már valaki? Kíváncsi volnék a tapasztalatokra.
(#) mohinger válasza mohinger hozzászólására (») Jan 28, 2016 / 1
 
Na, én tegnap megrendeltem, majd beszámolok az eredményről. Alumínium előlapot szeretnék feliratozni, meglátjuk mire jutok.
(#) mohinger válasza mohinger hozzászólására (») Jan 30, 2016 / 4
 
Megjöttek a papírok, ki is próbáltam őket. Vasalással csináltam, a nyákkészítéshez hasonlóan. Kb három percig vasaltam 180 fokon, utána kicsi hűlés után a papírt szépen le tudtam húzni. Picit márványos a felirat, eléggé spórolósan nyomja a festéket a Konica Minolta fénymásológép. Legközelebb valami öregebb HP nyomtatóval fogom kipróbálni.
(#) _BiG_ válasza mohinger hozzászólására (») Jan 30, 2016 /
 
Nem rossz...
Az egyenletesebb festékterüléshez kicsit melegítsd meg alulról a lapot, hogy meglágyuljon a festék és kisimuljon.
Következő: »»   65 / 91
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem