Fórum témák
» Több friss téma |
Működik még az a kék dióda? wow....
Egyébként fogalmam sincs van-e egyáltalán valami "védő hatása" az említett tagoknak. Ha megérted az angolt akkor itt leírják a hatását. De ha biztonságban érzed velük a diódákat,ne spórold le. A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2016
Sziasztok!
A lézeres CNC oldalon már feltettem egy olyan kérdést, hogy ismeri e Valaki a NUBM44 kék lézer diódát. Van e róla valami tapasztalat. A CNC re szeretném rábigyezteni. Köszönöm. A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2016
NUBM44
Szerintem minden ami lényeges . A kollimátor lencsék adatlapját csatoltam. Az AR bevonatuk más.
És hogyan lehet megállapítani hogy milyen van a kezünkben éppen?
A kérdés érdekes.
Őszinte leszek : - fogalmam sincs. Ezek akkorák mint az ODD tracking lencséje,igy akár az is lehet a kezedben. A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2016
Köszönöm, ezeket az adatlapokat néztem, de nem tudtam értelmezni, így sajnos most sem lettem okosabb se dióda sem lencse terén.
Konkrétan, vettem két (de lehet hogy három) éve ebayról (két darab) ma már elôttem ismeretlen típusdú, de "kék lézerdiódához" való optikát, meg persze diódákat is (csak 150mW-osak). Ezek ugyanazzal a menettel rendelkeznek mint a mai kék vagy zöld lézerpointerekben lévôk. Az optikák ára nagyságrendileg akkor 2-3 ezer Ft lehetett /db (ez csak az optika, nem komplett dióda-tok). Tehát ezekrôl valamivel többet is megtudhatok-e, utólag (azóta vettem egy 2W kék diódát, az ahhoz adottnak más a fókusztávolsága, úgy vettem észre).
Nemrég hasonlót kérdeztem,vagyis:
mik az előnyei egy rövid FL(fókusztáv) lencsének a hosszabb FL-hez képest? (pl egy 3 tagúhoz képest) A G1-2 lencsék rövid FL lencsék! Ezek a pár mm-es fókuszukkal nagyon közel vannak a dióda emitteréhez,sokkal több fényt fognak be és kisebb is a kilépő sugár átmérője. De végső soron a lencse nagyítása is rosszabb,vagyis adott távolságra nagyobb foltot vetít. Ez a Te esetedben nem lényeges pár mm-re fókuszáló CNC lézergravír miatt. Nos azt nem tudom mennyivel jobb a G1 a G2-vel szemben -vagy fordítva,de a G2-t sokan használják. A G1-ról kevésbé hallani. Én magam a jobb sugár miatt 3 tagú lencsetokot használok,a kevesebb fényáteresztés nem zavar,ha jobb a sugár divergencia.Tudod :látványtechnikai lézernél nálam a minőség fontosabb mint pár száz mW plusz. A diódával kapcsolatban: itt a 140+ $-os árával nem népszerű,tapasztalatot nem nagyon fogsz kapni.Inkább megveszik a kinai hazugságokat 10-ed áron ...Külföldi fórumon kell érdeklődnöd. A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2016
A G2 lencse kettő(vagy három) éve is 40-50 $ között mozgott szóval kizárt hogy ahhoz jutottál annyi pénzért.
Sehol nem állítottam hogy G2-t vettem hanem kérdeztem hogy hogy lehet megállapítani utólag bármit.
A Lasorb szabadalma(érdekesség)
Ebből tisztán látni,hogy túlfeszültségvédő.
Sehogy,visszakeresed a vásárlást. (paypay,email,a purchase history stb)
Ó, köszi, így már sokkal érthetőbb pár dolog. Ebay-en nézegettem a G2 lencséket, de nem találtam 40-50 dolcsiért, mindegyik jóval alatta volt 10-20 körül. Hogy hívják a hosszú fókusztávú lencsét, hogy estleg az Ebay en rákeressek.? Ez a collimating lencse? Így sem találtam sok megoldást. Ha tudsz esetleg linkelni egyet megköszönöm. Nagyon tapogatózom ebben a témában.
A sima üveglencsés dióda és a G2 vel szerelt dióda között 30 dolcsi difivel adja. Akkor ez is hülyeség? Íme: A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2016
Hát, ebayon már próbáltam de régen törölték.
De most elkezdtem megnézni, és kiderült hogy lementettem külön mappába az akkori ebayos leveleket, úgyhogy megvan 405nm 3 layer Coated Glass Laser Collimation Lens/ MP905 Frame w/h Cushion Ring Suitable for 405nm High power laser diode Coated by 3 elements for high permeability...blabla. Rear focus distance: 5.3mm Front focus distance: 8.3mm Köszi a tippet.
Meglehet azóta lement az ára.
A lézergravirhoz jó lesz az a lencse. Nem tudom mire érted hosszú fókusztávú lencse.
Arra értettem, hogy nem 10-15 mm re lesz a lencsétől a fókusz pont, hanem mondjuk 50mm re. De mondom, hogy nagyon nem értek még hozzá, csak azt próbálom felfogni amit leírsz, leírtok. Láttam olyan Youtube-os videót ahol elég messze volt a lencse a munkadarabtól. (50-60mm)
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2016
Értem.
A dolog egyszerű:menettel ellátott tubusos lencsét kell venned,amivel szabadon állíthatsz fókuszt. A diódához meg kapsz 9mm-es foglalatot,vagy azzal együtt veheted meg. Abba való a lencsetubus. Csak a megfelelő lehetőleg aktiv ,peltieres hűtést biztosítsd. Azért mutogatom DTR oldalát,mert megbízható. Itt azt kapod,amiért fizetsz. Ebay-e is van.
Szia! Amit linkeltél oldalt, azon belül a 30 dolcsis lencsére gondoltál? Köszönöm szépen. Nagyon jó és hasznos dolgokat mondtál. Valószinű, hogy ezt fogom meglépni.
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2016
Sziasztok! Valaki próbált már gumilapból vagy klingeritlapból tömítést kivágni?
Szia Epyn! A lencsetubusos megoldásnál mennyi teljesítmény veszteség keletkezik? Nem tudod?
30 pezeta volt a legdrágább lencse, arra gondoltál? Azt kéne beszereznem? Köszi válaszod előre is. A másik dolog, ha tudsz benne segíteni, a planettes CNCUSB MK1 vezérlőnél a lézer bekötésével kapcsolatban. A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2016
A 30 pezetás lencse az a G2. Oda van irva. 405-G-2
Ennek a vesztesége ~2-3%nyi,tehát kevés. Nem értek a CNC-hez. A lézernek modulálható áramgenerátor kell aminek a bemenetét az gondolom az USB interface kimenete vezérelené.
Generátor:
Olyan áramgenerátorral kértem amin van TTL, illetve egy poti, gondolom a teljesítmény beállításához. A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2016
A lézernek modulálható áramgenerátor kell aminek a bemenetét az gondolom az USB interface kimenete vezérelené.
Sajnos erről sem beszél a fórumon senki, hogy milyen módon hová lehetne bekötni a lézert. Pár hét alatt azért majd kigolyózom. Lehet, hogy ideiglenesen csinálok az USB vezérlő 4. motor kimenetére egy léptetőmotoros potis PWM szabályzót, ami a poti elkopásával hamar meg is döglik. Vagy képet nem készítek, hanem csak vagdalozok max. teljesítményen. Végül is a gravírtű sem olyan drága. A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2016
Hali!
Egy 3V-os, 35mA-es diódát ha néhány tíz kHz-el hajtok meg, <50%-os kitöltési tényezővel, néhány ms-ig, akkor elhagyható az áramgenerátor? Esetleg valamilyen egyszerű áramkört érdemes lehet használni a dióda védelmére? Előre is köszönöm!
SZVSZ az áramgenerátor nem elhagyható ha lézer diódát akarsz üzemeltetni.
n x 10kHz pedig már komolyabb technikát igényel,mint teszem azt egy 555-ös -re kötött korlátozó ellenállás. Nyugodtan használj egy jól megépített egyszerű áramgenerátort a vezérlő jel pedig mehet az 555-ösről annak bemenetére. Csak a vezérlő feszültség értékére figyelj. |
Bejelentkezés
Hirdetés |