Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   1131 / 1274
(#) peter810 válasza stevepapa hozzászólására (») Márc 31, 2016 /

igen találtam de az inkább a projektor engine-nek a beállításai de olyan értékek vannak benne hogy minden szín szanaszét van benne a többiről nincs szó.
(#) Fantasy válasza BarnaPili hozzászólására (») Márc 31, 2016 /

Üdv. Előre is köszönöm a tanácsokat, szétszedem és megnézem.
(#) eyess válasza stevepapa hozzászólására (») Márc 31, 2016 /

És ez pedig az az ic aminek a működése megegyezik az ssc9100 as ic működésével.Ezt a tápot szerelik ezzel az ic vel is nem csak az ssc9100 zal.

2A20112.pdf

(#) stevepapa válasza eyess hozzászólására (») Márc 31, 2016 /

Igen, köszi. Ezt megtaláltam, persze ilyenem sincs. Pedig van jó néhány LG tápom. A tápbemenete valahogy nem olyan mint a bent lévő ic-nek. Ami bent van annak nem lehet ott a tápja. Tehát ha gyártották is ilyennel, más "környezetben " lehet.

Ok keresünk tovább nem adjuk fel.
(#) stevepapa válasza eyess hozzászólására (») Márc 31, 2016 /

Ok, köszi

Szerintem ehhez a sorozathoz tartozik a 9100 is.Valószínű a tipikus kapcsolása is megegyezhet .Ha leköveted lehet , hogy jó lesz hozzá a rajz.

ssc9510.pdf

(#) stevepapa válasza eyess hozzászólására (») Ápr 1, 2016 /

Köszi, dolgozom az ügyön. Furcsa egy kapcsolás, nem ez hanem a tápom. Valahogy teljesen nem értem, így rajz nélkül. Vagy szakadás van valahol, nem fólia, valami alkatrész. Amit nem vettem észre.
(#) mindenes hozzászólása Ápr 8, 2016 /

Üdv. mesterek!
Már 5 napja szenvedek egy Beko 14.2 vel de csak nem akar 100% lenni. Egy apró forrasztási hibával érkezett, a vízszinetes eltérités csatlakozójának egyik lába, nebvezetesen az X502 csati negyedik lába ki volt égve a panelból. Kis vezettékel a lábat visszforasztottam s mivel egyébb hibára utaló jelet nem tapasztaltam, a sortarnyó is megúszta, a tv bekapcsoltam s már kezdtem örülni hogy ennyivel megúszom. (ritkán van/lenne ennyire egy szerű javításom) de sajnos nem így lett. A kép ugyanis egészen jónak mondható leszámítva hogy a két szélén enyhe torzításra utaló nyomok vannak függőlegesen, ami hirtelen kép váltásoknál különösen szembetőnő, van hogy csak kisebb hordó torzítást mutat de inkább hullámzik. 4:3 képarányu mősoroknál igazán észrevehető a jelenség a széleknél a fekete sávban. Kérdésem hogy mi okazhatja az említett jelenséget mert én már teljesen tanácstalan vagyok. Kiszáradt kondit nem találtam az eltéritésben, az E/W fokozat impulzus kondijait is cseréltem , a diódákkal együtt de semmi nem változot. Találkozott már valaki hasonló jelenséggel.Netán a terheletlen állapot nyomot hagyott valamelyk passzív alkatrészben és az szivat? Válaszotokat előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2016
(#) BarnaPili válasza mindenes hozzászólására (») Ápr 8, 2016 /

Szia!
Az EW tekercs szokta megszenvedni . Esetleg az EW végfok.
István
(#) stevepapa válasza mindenes hozzászólására (») Ápr 8, 2016 /

Ahogy előttem említették az EW tekercs menetzárlatos, általában alul ég meg. Nem látható, az EW kör kondijait is cseréld, valamint a sormeghajtást is.
(#) mindenes válasza BarnaPili hozzászólására (») Ápr 9, 2016 /

Szia!
Köszönöm a választ ! Ellenőrzöm a tekercset és a végfokozatot.
stevepapa - neked is köszönöm!
(#) (Felhasználó 118852) hozzászólása Ápr 9, 2016 /

Szép napot Ma Kaptam egy Tv hang van kép nícs én a sorkimenő ícére gyanakszok ?
(#) kadarist válasza (Felhasználó 118852) hozzászólására (») Ápr 9, 2016 / 1

Szia!
Szerintem ne foglalkozz vele.

szia méer ne foglakozak vele ?72 cm tv kadarist
(#) villanyipi válasza (Felhasználó 118852) hozzászólására (») Ápr 9, 2016 /

Mert ha ennyit tudsz róla akkor legfeljebb magadban teszel kárt és azért senki se fog felelősséget vállalni, ha mégis értesz némi kép hozzá írd le mi a gond típus sasszi, de az írásodból nem úgy néz ki hogy komoly áramütéseken kívűl más érzéssel gyarapodhatnál közben.
(#) (Felhasználó 118852) válasza villanyipi hozzászólására (») Ápr 9, 2016 /

villanyipi féreteszem a hülyéskedést Samsung CW-29M64V ezzel a van a gond hang van kép dsajna nics rajta de én Sorkimenő icére gondolok vagy sor tranyora
még nem nééztem de mai nap folyamán megnézem
(#) stevepapa válasza (Felhasználó 118852) hozzászólására (») Ápr 9, 2016 /

Szia!

Nem akarlak elkeseríteni, de olyan mint "sorkimenő ic " nincs. A készülék javítása némi ismereteket kíván. Nem a legegyszerűbb, tehát ne nyúlj bele!!! Egyébként, a legvalószínűbb problémája a függő ic, valamint a képcső gyengesége.
(#) (Felhasználó 118852) hozzászólása Ápr 9, 2016 / 1

stevepapa bocsi rosszul irtam Függö ic akartam nehari érte most nézztem mit irtam hát igen sajna azzal van a gond de no probléme van egy bontott ugyanaz a tipus
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2016
(#) Moderátor hozzászólása (Felhasználó 118852) hozzászólására (») Ápr 9, 2016

Idézet abból a szabályzatból, amit elfogadtál amikor ide beregisztráltál:
Minden felhasználónkat arra kérünk fogadja el, hogy a Hobbielektronika.hu fórumán - más fórum oldalaktól eltérő módon - a magyar nyelvünkkel szembeni tisztelet jegyében magyarul, helyes mondatokkal és az interneten terjedő "MSN és facebook szleng" nélkül kommunikálunk, és ezt minden esetben elvárjuk és megköveteljük. Moderátornak joga van és az oldal fenntartói egyben kérik is a moderátorokat, hogy jelezzék a hibát és követeljék meg magyar anyanyelvünk helyes használatát.
Okunk nem titok: A magyar nyelv nehéz és szép, a műszaki és mérnöki nyelv pedig pontosságot és érthetőséget követel. Amennyiben a szakmai információ nem jut el mindenkihez, annak nem megfelelő nyelvi formája miatt, úgy az információ hasznavehetetlen.

Tartsd be innentől kezdve!
(#) mindenes hozzászólása Ápr 9, 2016 /

Sajnos nem sikerül előrébb jutnom a beko 14.2 ügyében. Megfogadván a tanácsotokat cseréltem fetet is de sajnos nem hozott változást a csere. Az E/W tekercs is kiforasztottam, letekertem róla az összes menetet de teljesen éppnek bizonyult, barnulásnak még csak nyoma sincs,a függő és vizszintes eltérítésből az összes kondit ki gyomláltam már, kapacitás mérővel és ESR re is hibátlannak bizonyult mind. Az a baj hogy semmi ötletem sincs hogy hogyan merre tovább.

Moderátor ok betartom újra leírok mindet elnézést mindenkitől de most nagy fejszét vágtam a fába
(#) eyess válasza mindenes hozzászólására (») Ápr 9, 2016 /

Egy kérdésem lenne mégpedig , hogy hirtelen kép váltáskor , amit írtál , hogy akkor nagyon szembetűnő .Nos meg kellene nézni ezt csatorna váltáskor is .Mert ha akkor is csinálja , akkor szerintem a táp környékén kellene szétnézni .Mégpedig úgy , hogy mérni a tápfeszültségeket , és közbe a hibát előidézni, ahol esni fog a feszültség érték az a kör lesz a hunyó.
(#) kadarist válasza mindenes hozzászólására (») Ápr 9, 2016 /

Utolsó lehetőségként a szervizmenüs állítgatás jöhet még szóba.
(#) stevepapa válasza mindenes hozzászólására (») Ápr 9, 2016 /

Cseréld ki a sortranyó C_E kondiját Értéke csőméret függő 10-20nF 1600 V Ha kapacitásszegény kisebb tőle a képméret, így instabillá válik az EW korrekció is.
(#) mindenes hozzászólása Ápr 9, 2016 /

Köszönöm az valaszokat, véleményeket! ma már nincs több energiám foglalkozni vele, eléggé belefáradtam. Jövő hétem ujra előveszem s akkor majd jelentkezem. Jó éjt mindenkinek!
(#) zsolti1985 hozzászólása Ápr 10, 2016 /

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni egy régi crt tv-vel kapcsolatban! Összeugrott a képe. Jobb és bal oldalán fekete sáv van. Csatolok egy pár képet a belsejéről hátha van valakinek ötlete.
(#) kadarist válasza zsolti1985 hozzászólására (») Ápr 10, 2016 /

Szia!
Ugyanott lesz a gond, mint az előző készüléknél: kelet-nyugat (E-W) korrektor.
(#) zsolti1985 válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 10, 2016 /

berajzolnád nekem az egyik képen amire gondolsz.
A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2016
(#) kadarist válasza zsolti1985 hozzászólására (») Ápr 10, 2016 /

A sortranzisztor körül lévő alkatrészeket ellenőrizd és persze a forrasztásokat.
Következő: »»   1131 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem