Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Szerencsétlen megoldás, inkább kitolás a néppel. Ferdén áll benne a bicikli, ügyeskedni kell berakáskor, hogy ne dőljön el, csak keveset lehet betolni az első kerékből, alig tart. Ha mégis dől, viszi a többit is dominószerűen. Lehet az alsókat elővarázsolni a többi alól. Segítettem már ilyenben valakinek kiszedni a rádőltek alól, amik oda is vannak lakatolva. Ott sokkal hosszabb a spirál, sok bicikli dől egymásra.
Ráadásul, hajól látom ferén ál a bicikli és a kerék tartja, tehát még el is vetemedik.
Sziasztok!
Hol tudom megnézni, hogy melyik témához szóltam hozzá?
Szia! Nézd meg hogyan töltöttem ki a kereső fejlécét!
Siófok környékén nincs véletlen valakinek a területén Cacanska Lepotica, Stanley szilvafa?
A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2016
Nem, a tizezres hátulján szerepel az esztergomi látkép - arra céloztam...
Ja! Olyat én ritkán látok.
Szóba kerültek a permetek pár napja, amik számomra átláthatatlanok.
Több kombinációt kipróbáltunk már, amiket a mezőgazdasági boltban ajánlottak, de kis túlzással nulla eredménnyel, ezért kérem a hozzáértők javaslatát. Az egyértelmű cél, minden növény kiirtása, egy jól meghatározott, és kerítéssel+betonlábazattal körülvett területről (teniszpályáról van szó, ahol a vegyszer nem jut ki a kerítésen belülről). Fű-fa-virág-gaz, plussz minden más aminek szára-levele van célközönségnek számít.
Glialka a megoldás, az mindent visz mint a piros hetes. Ha csak nem valami EU szabvány környezet kímélő verziót árulnak belőle manapság.
Glialka-medalon keveréket ajánlottak először, ami talán levélre és gyökérre egyszerre hat. El is száradt nagyjából, de az első eső után, olyan dúsan hajtott ismét, mintha tápszert kapott volna. Zöldebb volt mint bármi más a környéken.
Hatékonyabb valami kellene.
Gondolom ez azért lehet, mert már nem az eredeti hatóanyagok vannak abban sem, mint mondjuk a Kromofagban.
Olyan gyomirtó nincs, aminek hatása "örökre", pontosabban évekre szól. Minden vegyszer gyorsan lebomlik olyan mértékben, hogy hatását veszti, csak ilyen gyártása forgalmazása engedélyezett.
De akkor mi az egész értelme?
Mit csináljon akinek adott helyen problémát okoz a növényzet? Ez nem csak teniszpálya lehet, hanem a betonút széle, vagy a díszbukolat réseiben is nőhet nemkívánt zöldség, vagy a szép fehér kővel lefedett talajban sem mutat jól a növényzet, és még sorolhatnám a jogos igényeket. Valaki a vasúti töltést említette, amit a MÁV valamelyik vállalkozója permetez egy varázs-szerrel, amit elég neki évenként egyszer megtenni. Igaz lehet, vehetek ilyet valahol?
Köszönöm, javasolni fogom kipróbálásra. Erről van szó?
Ami hatásos és viszonylag tartós (kipróbált módszer): A területet fel kell szórni kb. 3-4 cm vastagon kaviccsal, amit előtte kimostak. Ha nagyon poros, akkor nem ér semmit. A kavicságyat évente kétszer át kell mozgatni. Abban nincs táptalaj, amiben megkapaszkodhatnának a növények. Négy-öt évente érdemes átmosni a kavicsot, hogy az időközben belekerült portól (táptalaj) megszabadítsa az ember.
Szerintem ez eléggé környezetbarát módszer igaz, kicsit melós.
Ha a kavicságy alá helyezel geotextíliát - nem nő ki a gyom a kavicságyon. Még egy környezetbarát megoldás - igaz licenszdíjas : Nálam passzív locsolórendszer működik, így locsolnom sem kell a nagyobb növényeket. 80cm mélyen kulé kavics ágyban fut egy geotextíliával kívülről becsavart drain cső, ami egy drain kútban végződik. Ez a cső az esőcsatornára csatlakozik. Amikor esik az eső ebben a kavics ágyban akkumulálódik a csapadék, amit a növények fokozatosan szívnak fel. 13 éve működik a tujáim és a kerítés menti növények alatt. Nőnek is mint a bolond és nem kell áramra, vízre költeni .
Igen. Amikor a borda készült, vagy 30+ éve, akkor még csak egy fekete fehér, gyufásdoboz címke méretű, erősen raszteres újságkép volt elérhető közelemben. A borda mérete is csak kb. Persze jóval nagyobb mint az eredeti. Törött tokozott szekrényekből olvasztottam edzőkemencében. Egy kedves marós kolléga csinálta szabadidejében.
Gyomírtás. Felsorolnak pár dolgot, nem tudom, mennyire beszerezhetőek.
Gyümölcsfát permeteztem egész nap. Ennyi tetvet egy fán... Hihetetlen a szaporulat. Habár 10 éve nem volt velük foglalkozva.
Egy biogazdálkodó ismerősömtől hallottam a legjobb tetűírtó szerről. Úgysem találjátok ki mi az - annyira megdöbbentem.
Én tudom, katicának hívják, csak nehéz irányítottan bevetni.
Próbáltam már a katicát rózsán, de nem komálta. Lelépett. Maradt a nikotinos szappanos víz. Csak az nagyon szaporátlan.
Az életbe nemlesz tiszta a terület. 3 öregasszony nemszedegeti ki onnan a dunakavicsot.
Glialka levélen felszívódó. Maggal nemtud mitkezdeni. Alkotó problémáját több éves kezelés oldaná meg. Vannak jólhangzó dolgok növények terén is, mint az elektronikában. "user - ez csak egy egyszerű menü egy CRT monitoron. " Forraszd össze, programozd le. |
Bejelentkezés
Hirdetés |