Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2590 / 3588
(#) Simon mondja válasza Bakman hozzászólására (») Máj 18, 2016 /
 
Az életbe nemlesz tiszta a terület. 3 öregasszony nemszedegeti ki onnan a dunakavicsot.
Glialka levélen felszívódó. Maggal nemtud mitkezdeni. Alkotó problémáját több éves kezelés oldaná meg. Vannak jólhangzó dolgok növények terén is, mint az elektronikában.
"user - ez csak egy egyszerű menü egy CRT monitoron. " Forraszd össze, programozd le.
(#) Bakman válasza Simon mondja hozzászólására (») Máj 18, 2016 /
 
Ha fel kell szedni, elő kell venni a lapátot és kész. Alkotót "ismerve", nem fog meghátrálni egy ilyen feladattól (sem).
(#) Kobra02 hozzászólása Máj 18, 2016 /
 
Sziasztok!

Olvasgatom itt a különböző vegyszeres gyomirtást, kinek mi jött be jobban, mire esküszik, - én is vegyszerekkel indultam neki a kavicságynak, és a kerítés tövében burjánzó növényzetnek amik számomra haszontalanok, de persze az élővilág részei azok is.
Távol áll tőlem a vegyszer használat, kis kertemben is a szappan, amint az pár sorral feljebb elhangzott végre, csalánlé, (áztatva két hétig egy hordó vízben) és a legerősebb permetem rézgálic jelenleg. Élni szeretnék, és nem aggódni melyik vegyszer mikorra szívódik fel az ennivalómból.
Persze elég lusta is vagyok ahhoz, hogy szálanként huzigáljam ki a gyomokat, ezért keresgéltem minden alternatívát, ami nekem is és a környezetemnek is megfelelően kíméletes, így jutottam el a gyomperzselőig van hagyománya, mégsem közismert annyira mint pl. a glialka stb.
Jelenleg egy éves tapasztalatom van csak, de az eredménye meggyőzött annyira, hogy mellette voksoltam. Beszereztem egy egyszerű disznó perzselőt, a palackot hevederrel rákötöttem a molnárkocsira és mobil lett minden. Ezzel könnyen mozgok, előttem perzselek, mögöttem húzom a palackot és haladok előre. Kíméletes nekem is és a környezetemnek is, azonnali hatása van és mostanra már tartós az eredménye is. Érdemes megpróbálni aki úgy érzi
(#) Simon mondja válasza Bakman hozzászólására (») Máj 18, 2016 /
 
Persze. "MInden magyar politikus, és motorszerelő. " Mimeg próbálunk elektronizálni- és tele van buktatókkal. .
(#) Alkotó válasza Kobra02 hozzászólására (») Máj 18, 2016 /
 
Mint kívülálló, a témát még érintőleg sem ismerőként van egy apró aggályom a perzseléssel kapcsolatban. Az erdőtüzek után, olyan gyönyörűen és erőben gazdagon sarjad minden újra, hogy esetenként szándékosan is égetnek. 5-10 éve még emlékszem arra is, hogy aratás után a tarlót végigégették -nem kis csodálkozásomra-. Megkérdeztem miért, és állítólag tápanyagok kerülnek így a talajba ha az eső bemossa az égésterméket. Ezek a módszerek nem mondanak ellen a perzseléses növényirtásnak?
(#) Simon mondja válasza Alkotó hozzászólására (») Máj 18, 2016 /
 
Nemhiába van kullancs, kukacmoly, sokféle atka. Elszaporodtak a kártevők. Vedd a semmit. Vannak totál mérgek, amiket tudni kell használni. Kerttájiba szerintem ti tudtok mégjobb megoldásokat a sósavon kívül is.
Tápanyagok nem kerülnek. A PH-t felviszed az egekig(ezért ölsz meg mindent), amit lekellene verni valami savval. MOndjuk elhullott avarral.
A hozzászólás módosítva: Máj 18, 2016
(#) nagym6 válasza Alkotó hozzászólására (») Máj 18, 2016 /
 
Fényzáró fólia leterítésével is megállítható a gyomosodás, nem kap fényt, nem nől. Csak teniszpályán ez nem alkalmazható.
Kiskertben fekete fólia leterítve, szélei beásva így rögzítve, pici lukakon beültetve az eper, nincs gaz. Csak néhány szál ami az epertő mellett kijön a lukon.
(#) Simon mondja válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 18, 2016 /
 
3 hónap múlva, ha ráfújja a szél az agroszövetre a homokot... Kiskertbe cifra gyomolni. Ez nem járható út. Én köbméterre gurgulázom az agroszövetet a föld felszínéről lánctalpassal. Próbáljátok kikerülni, azt ami lehetetlen. Próbáltok "elektronikát vinni a gyomolásba. Le kell térdelni. vagy minden háztartásba caterpillart.
(#) Bakman válasza Simon mondja hozzászólására (») Máj 18, 2016 /
 
Mit használsz? Kérünk belőle mi is, hogy követni tudjunk.
(#) FREDDI válasza Kobra02 hozzászólására (») Máj 18, 2016 / 1
 
Próbáltam már ezt a perzselő témát is. De van másik hatásos módszer is, a leforrázás. Nem én találtam ki, úgy hallottam egyszer róla, de kipróbáltam. És tényleg kiválóan működik ! Ami nagyon jó része, hogy vannak olyan gyomok, amik évelők, és szinte kiirthatatlanok a gyökerei miatt más környezetbarát módszerrel. De a forróvízzel megy ! Úgy működik, hogy a leforrázott növény keringési rendszere épen marad. Az elpusztult föld feletti részből az elhalt rész megmérgezi a saját bomlása során a gyökérzetet is. Hátránya, hogy nagyon macerás és veszélyes a forróvíz. Mondj egy módszert aminek nincs hibája. Én bográcsban melegítettem és a hulladék száraz gallyakkal fűtöttem fel. Kiöntözni pedig fém öntözőkannát használtam.
A két módszert vegyítve lehetne nagyon jó hatásfokot elérni, gondolkodtam is ezen anno 5-- éve, gázégő és az eléget forró gázba vizet permetezni, de aztán nem valósítottam meg. Ez lényegében gőzölés lenne. Ez annyival jobb a perzselésnél, hogy szerintem kevesebb gázzal és még nagyobb hatásfokkal üzemelne, ráadásul semmi macera nem lenne a víz melegítgetéssel. De miért is jobb a hatásfok ? Mert nem száll el a forró gáz nagy-része teljesen hatástalanul, hanem a víz helyben tartaná a hőt. A növény nem is ég meg, így a gyökérzetre gyakorolt visszamérgező hatása is kiváló, ami az évelő gyomoknál elengedhetetlen a kiirtásukhoz, de a nem évelőknél megsemmisíti az egészet, nincs ahonnan újra hajtson. Amíg kicsik, nagyon gyorsan megy a leforrázósdi, tehát ha időben lenne "kezelve" a gázos-gőzőlős öszvérrel, nagyon hatásos, nagyon gyors, nagyon kevés munkával, és kevés gázzal is menne (véleményem szerint). Kb. 4-5 "kezelés" kéne évente, a forrázós kísérleti próbaévből kiindulva ez gyakorlati érték. A vízhez egy külön tartály kéne rá, levegővel nyomás alá helyezni, úgy mobil az egész.
(#) nagym6 válasza Simon mondja hozzászólására (») Máj 18, 2016 /
 
Epernél évekig jó. Pár gaz ami a lukon kijön, semmi több. Közönséges feketefólia, semmi szuper ilyen olyan agrobikbak.
(#) FREDDI válasza Bakman hozzászólására (») Máj 18, 2016 / 2
 
A "minden háztartásba caterpillart"-ra szavazok ! Nekem jöhet !
(#) pjg válasza FREDDI hozzászólására (») Máj 18, 2016 / 1
 
8x8 m-es az udvarom. Szőlővel, rózsával, faházzal együtt. Kint állhatna a parkolóban.
(#) nagym6 válasza pjg hozzászólására (») Máj 18, 2016 /
 
No meg átlagos háztartásban már van fűnyíró, fűkasza, gyepszellőztető, rotakapa, motoros permetező stb., Caterpillar kiszorul.
(#) kameleon2 válasza Szárnyas hozzászólására (») Máj 18, 2016 /
 
Coca-Cola
(#) pjg válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 18, 2016 /
 
Fűnyíró van. Más nincs.
(#) pucuka válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 19, 2016 /
 
inkább egy ilyen, sok adapterrel.
Bővebben: Link
(#) granpa válasza pucuka hozzászólására (») Máj 19, 2016 /
 
"A webhely nem érhető el".
(#) granpa válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 19, 2016 /
 
Az 520 öl2-höz elég is lenne, de maradok a kaszánál, az csendesebb.
A hozzászólás módosítva: Máj 19, 2016
(#) gernerakos hozzászólása Máj 19, 2016 /
 
Üdv!
Az elmúlt hetek szombatjait Hatvanban töltöttem, egy világháborús gőzmozdony külső felújítását csináltuk. Már le van alapozva, elkezdődött a festés is. Néhány helyen viszont rohad a mozdony, van ahol beázik. Ezeket a részeket is szeretnénk kijavítani, ehhez viszont szükség lenne olyan valakire, aki tud hegeszteni, hatvan környéki ( ha messzebről jön, az sem baj ) és valamelyik szombaton ráér. Persze, ha nem tud hegeszteni, csak szeretne festeni, az is jöhet nyugodtan. Az anyag adott, a felszerelést nem tudom, ha lenne saját az lenne a jó. Mellékeltem egy képet a mozdonyról, itt már alapozva van, festve még nem. Kérdezzetek bátran, vagy bővebb infót itt talál.
(#) zoly15 válasza gernerakos hozzászólására (») Máj 19, 2016 /
 
Ha közelebb laknék már mennék is
(#) gernerakos válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 19, 2016 /
 
Értem, kár, hogy messze laksz...
(#) zoly15 válasza gernerakos hozzászólására (») Máj 19, 2016 /
 
Fog köhécselni a mozdony?
(#) gernerakos válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 19, 2016 /
 
Ahhoz sajnos új kazán, és még ki tudja mi kellene, tehát akár több 100 millió is... Tehát nem, de legalább nem rohad szét. Egykor több, mint száz volt ebből a típusból, mostmár csak 3db van Magyarországon, egy sem működik. Egy működőképes van, németországban.
(#) Gafly válasza gernerakos hozzászólására (») Máj 19, 2016 /
 
Egyszer elmennék "kicsi munkára". Budapestről autóval, szabad helyekkel...
(#) gernerakos válasza Gafly hozzászólására (») Máj 19, 2016 /
 
Gyere nyugodtan. 10 óra körül szoktunk találkozni a mozdonynál, ha jössz írok pontos helyszínt. Vagy megyek veled, én is pestről. Hegesztéssel hogy állsz? Ha ezen a héten szombaton jössz, írj privátot, a többit beszéljük meg ott.
(#) zolika60 válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 19, 2016 /
 
Egyből rád gondoltam.
(#) zoly15 válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 19, 2016 /
 
Akkor ismersz már annyira, hogy a kazánt nyomástartóvá tenném
Utána mennénk egy karikát az öreg "kojtolóval"
A hozzászólás módosítva: Máj 19, 2016
(#) zolika60 válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 19, 2016 /
 
Kár hogy szegény ott várja a jobb időket egy gazos udvaron. Vajon mi lesz vele, ha elkészül? Rozsdásodik újra amíg újból befestik valakik?
(#) zoly15 válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 19, 2016 /
 
Ennek ontania kéne a kormot és a gőzt
Következő: »»   2590 / 3588
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem