Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Multiméter - miért, milyet?
Szia!
Szerintem neked is az UNI-T UT139C-t kéne lecsekkolni, itthon 15k körül beszerezhető, és egész korrekt, sokoldalú kis készülék, a védelme sem teljesen szutyok, ami jól jöhet ha autók/gépek/épületek elektromos rendszereit méregeted. Ha, és csak is ha szükséged van nagyobb felbontásra/pontosságra, akkor jó lehet még az UT61E, aminek jobb felbontású a kijelzője és van rajta bargraph, de a védelme gagyibb és nem tud hőmérsékletet mérni, valamint nincs benne NCV funkció sem. Válaszok vegyesen: siletto: youtube-on valami klingon nyelven halandzsázó arc 139A-ra hekkelt PC-s kapcsolatot, gondolom a C-re is ugyanúgy meg lehet csinálni Bővebben: Link Itt pedig ugyanazt a chipet használó méterre hekkeltek infra kimenetet: Bővebben: Link proba: nem a nullátmenet a gond hanem a DC összetevő. sajnos a méterben levő TrueRMS konverter csak tisztán váltakozó (szóval DC összetevőt nem tartalmazó) jelet tud feldolgozni, erre sajnos csak az a megoldás van amire te is rájöttél, egy szűrőn kell áttolni hogy leszedd róla a DC-t. vzoole: oké, Fluke, a Fluke-ot szeressük, de komolyan? 13k-ért egy ősrégi méter amiben még biztit is cserélni kell? (az önmagában is lehet pár ezer ft) ráadásul nem mér kapacitást, nem mér semmilyen frekit, nem mér hőmérsékletet, nem tud NCV-t, nincs háttérvilágítás... olcsóbban se venném meg a 139 helyett, így meg főleg. A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2016
A UNI-T UT139C szimpatikus. Nem látom értelmét a nagyobb felbontásnak úgy, hogy kevesebbet tud.
Tudnátok értelmes beszerzési forrást, ahonnan valóban azt küldik, amit rendeltem és normális áron? UT-61E kellene, de ami jött, az 4 digites és UT-61E van ráírva. Vissza is küldtem.
Nem értem, hogy akkor ez most hamisítvány, vagy van ilyen változata is. Bár az utóbbit nehezen hinném, akkor biztos más lenne a típusjelzése.
Idén feb.20-án beszéltünk erről.
én azóta se mertem rendelni, hogy nehogy úgy járjak mint te. Bakman szerint nem létezik olyan műszer amit Te kaptál..
Bocs, biztos hiányos a tudásom, de mi az az NCV ?
NCV Non Contact Voltage detector.
Sípol ha a fázis közelébe kerül. Szigetelt vezetékkel jól működik (kb 2-5cm) de a falban lévővel már nem boldogul.
NCV kb. annyit ér, mint egy fáziskereső...Na ez egy nagy bóvli szolgáltatás, én a falban szerettem volna kinyomozni, hova ne fúrjak, de azt már titkolta, hol lehet élő vezeték.
Ami jó lenne - vettem UT-61E-t: *automata kikapcsolás *háttérvilágítás De hurcolászandó műszernek egy kis mezeit használok, azért nem nagy kár, ha elvész. Valahogy úgy alakult, hogy kapacitást és frekit mérni vettem speciál arra valókat, így a kézi műszereknél ezen képességek nélkül még kibírtam.
Automata kikapcsolás megoldható egy átkötéssel, csak akkor a pc-s adatátvitel közben is kikapcsol. De van erre is -bonyolultabb- barkács megoldás.
Muti az átkötést...
PC-vel se kapcsolom össze, arra van komolyabb gépem.
Itt van róla: Itt a pc kapcsolatnál kikapcsolás tiltást is írja, ezzel nem muszáj foglalkozni. A csatolt pdf-ben a 13 oldalon ír a chip eme funkciójáról, bekötéséről. Én nem csináltam meg, 2mA körüli a fogyasztása, nem izgatott a dolog.
A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2016
Nagyon köszönöm!
Igazából az automata kikapcsolás a fontos, simán bekapcsolva hagytam múltkorában is 1 hétig. A világítást nem forszírozom, ha nem beépített LED-es a kijelző, akkor nem fogok bajlódni.
Hali!
Azért a német annyira nem klingon még Ez a srác énszerintem usb-s töltést csinált rá, nem pc-kapcsolatot. A cikket én is olvastam, a processzora kimenetére forrasztja a vezetékeket, de a 139c-nél ezek a kimenetek máshoz vannak felhasználva, nem biztos hogy meg lehete csinálni kimenetesre.
Szia! Még nem vettem, csak most van időm belenézni részletesen.
A VoltCraft multiméterek milyenek? A Uni-T UT139C és az UT-61E kategóriáját nézem a többi márkában.
Nekem ilyen van, igazinak kértem és olyat küldtek.
Itthoni boltban vettem és feltétel volt a digitszám.
Sziasztok!
Már két hete nézegetem a multimétereket, többek között ezt a topikot is átolvastam. Így jutottam arra, hogy egy UNI-T UT139C lenne a legoptimálisabb választás. Mit gondoltok, az alábbi linken érdemes lenne megvásárolni? http://elpro.hu/30229-T07720154-Digit%C3%A1lismultim%C3%A9terUNI-TUT139C Már-már gyanúsan jó az ára.
Nem hiszem, hogy átverés. Nagyváradi bolt, valószínűleg a 20%-os román ÁFA magyarázza a jó árat. Az már más kérdés, hogy a szállítási díj vajon mennyi lesz.
Nincs velük semmi gond. Nekem 11577 Ft volt szállítással együtt, csak ki kell várni a 7-9 napot amíg beszerzik. Normális számla + jótállási jegy mellékelve a csomagban.
Köszönöm az infókat...
Meg is rendeltem... hazai forgalmazóknál közelebb van a végösszeg a 20e-hez, mint a tízhez.
Most ENNYI az UT61E. Én rendeltem...majd kiderül, hogy hány digites...
furcsa a manualja a HE-nél. PDF Leírás 22000, de fotó szerint csak 4digit... ugyanazon oldalon
A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2016
Mindenki nyugodjon már meg, én is ideges voltam, feleslegesen. Az UT61E 5 digites. A brosúrákban mindegyiken 4 digites fotó van, de ez 5 digites.
Vettem és az!
Csak fél oldalt olvass vissza.. láthatod van aki 4digitest kapott, bosszúsan küldhette vissza...
Mindegy, napi használatra, "strapára" lesz. Van egy régi Fluke 87-esem, azt akarom kímélni és a pontosabb kényesebb mérésekre tartogatni...Mindenképpen beszámolok, hogy mit kaptam.( ami persze még jóval odébb lesz...)
A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2016
Én is Fluke-t váltottam ki vele. És ami nagyon jó, hogy az auto méréshatár beállítása villámgyors, míg a Fluke lassan lépkedve találja meg.
Van bizonyos feszültségérték -nem figyeltem mennyi- aminél megáll az auto méréshatár beállítás, túlcsordulás jelzéssel. Itt csak manualban lehet használni.
Köszi ! Akkor már biztos nem fogom visszaküldeni ha 4 digites jön, akkor se.(különben, nem is tudom hogyan kell... ) Egyébként szerintem ennyi pénzért megéri.
Kimaradt: 5 digites enyém is. Megéri ennyi pénzért strapára nekem is, nem a drága Fluke esik ki a kezemből a kombájn tetejéről le a betonra. Pontossága belül van a specifikáción, nekem minden funkcióban picivel kevesebbet mér mint a Fluke. DC-t hozzáállítottam, de kiderült, hogy az ellenállás mérést nem lehet trimmerrel állítani, így tovább nem pontosítottam.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |