Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK terv ellenőrzése

Témaindító: Paso, idő: Okt 4, 2005
Lapozás: OK   162 / 200
(#) reloop válasza nandika76 hozzászólására (») Jún 25, 2016 /

Az előbbi panelre tedd fel azt a két-két ellenállást és kondit. Ehhez a kapcsoláshoz számtalan NYÁK-terv van a Fejhallgató erősítő témában, ott találsz elrendezési ötletet hozzá.
(#) nandika76 válasza reloop hozzászólására (») Jún 25, 2016 /

Köszi értem, így a két-két rc tag leválasztja egymástól őket.
(#) villanyipi hozzászólása Jún 29, 2016 /

Üdv!
Ledes indexet készítek, valaki ránézne, hogy így teljes fényerővel fog-e égni és hogy helyes így a bekötés vagy mit kellene módosítani, nem szeretném ha egyik sor sötétebb lenne a többinél.
Köszönöm előre is!
(#) proli007 válasza villanyipi hozzászólására (») Jún 29, 2016 /

Hello! Hogy "teljes fényerővel fog-e égni", az attól függ, milyen viszonyban van a Led-ek nyitófeszültségének összege a táphoz képest, és hogy mekkora az előtété ellenállás. Ajánlom figyelmedbe a segédprogramot.
(#) nandika76 válasza reloop hozzászólására (») Jún 29, 2016 /

Szia, egy kicsit másként de remélem jól. Szeretném ha véleményeznéd. Köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2016

canamp.JPG

(#) trickentrack hozzászólása Júl 21, 2016 /

Üdv!

Valaki rá tudna nézni nekem erre a nyákra? Én átnéztem többször s, nem találtam hibát, de több szem többet lát!
(Ahol 3db forrpont össze van connectelve az a loudness kapcsoló!)

Előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2016
(#) Alkotó válasza trickentrack hozzászólására (») Júl 21, 2016 /

Ha nincs valamilyen különleges okod rá, akkor célszerűbb lehet egy kiforrottabb kapcsolást használni, amihez találsz egy paneltervet is tőlem. Itt találod, és utána a folytatást.
(#) reloop válasza trickentrack hozzászólására (») Júl 21, 2016 /

Szia! Se táp, se test? Mit néztél át rajta?
(#) trickentrack válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 21, 2016 /

Köszönöm, a te tervedet fogom megépíteni!
@reloop Igazad van, én is látom már! Sajnos éjjel nem fog úgy az agyam!
(#) villanyipi hozzászólása Aug 1, 2016 /

Üdv!
Valaki rátudna nézni hogy jól sikerült-e a nyáktervem?
Ez alapján készül!.
A trafó méretre igazítása majd akkor fog sikerülni ha a kezemben van az alkatrész, valamint a led is vezetékelve lesz egyenlőre csak az ellenállását tettem oda.
Köszönöm előre is a segítséget!
(#) ktamas66 válasza villanyipi hozzászólására (») Aug 1, 2016 /

El van kötve az 555 táp része, a BD lábkiosztását is ellenőrizném.
(#) villanyipi válasza ktamas66 hozzászólására (») Aug 1, 2016 /

Ez így már jobban néz ki? Valóban a bd lábkiosztást felcseréltem csúnyán
(#) kokozo válasza villanyipi hozzászólására (») Aug 1, 2016 /

Szia! Azért a greatz lábai között ahol elvileg nagyfesz lesz, nem ajánlott átvinni még egy szálat mert át fog ütni előbb utóbb.
A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2016
(#) kokozo válasza villanyipi hozzászólására (») Aug 1, 2016 /

Szia!
Átmókoltam kicsit hátha ötletet ad..
(#) villanyipi válasza kokozo hozzászólására (») Aug 1, 2016 /

Ezer köszönet, és bocsánat hogy nem reagáltam eddig csak úton voltam a nagyvilágban.
(#) villanyipi válasza kokozo hozzászólására (») Aug 6, 2016 /

Üdv!
Elvileg így már a trafó mérete is végleges, már csak annyi kérdésem volna ha ez így már helyes, akkor vasaláshoz úgy-e tükrözni kell a nyákot?
(#) nandika76 hozzászólása Aug 8, 2016 /

Sziasztok, megszeretnék építeni egy Auto Gain kapcsolást. A neten ezt találtam a legszimpatikusabb kapcsolásnak. Szeretném ha leellenőriznétek, hogy minden jó-e rajta. Köszönöm előre is.
A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2016
(#) kokozo válasza nandika76 hozzászólására (») Aug 9, 2016 /

Szia!
Biztos jó, de ha lenne egy kapcsolási rajz egyszerűbb lenne összenézni..
Üdv.
(#) nandika76 válasza kokozo hozzászólására (») Aug 9, 2016 /

Szia, máris rakom!
(#) kokozo válasza nandika76 hozzászólására (») Aug 10, 2016 /

Szia!
Átnéztem elvileg jó de R9-ből 2 van a felső az R8 és az IC1 lábai között átsuhanó vezetéket én így máshogy oldanám meg. lásd kép.
(#) nandika76 válasza kokozo hozzászólására (») Aug 10, 2016 /

Szia, köszönöm szépen már tettem lépéseket.
(#) nandika76 válasza reloop hozzászólására (») Aug 21, 2016 /

Szia, gondolom ez már ide való téma.
Remélem sikerült jól megterveznem a Muting áramkört, és beterveztem az anya panelba is.
(#) trickentrack hozzászólása Aug 24, 2016 /

Üdv!

Szeretném, ha ránéznétek erre a nyákra, tudom, hogy nagyon egyszerű, jó is szerintem!
Van valami amit észrevesztek rajta? Amit még nem tudok, hogy az ellenállás elfér-e az IC foglalat alatt?

Előre is köszönöm!
(#) proli007 válasza trickentrack hozzászólására (») Aug 24, 2016 /

Hello! Egyszerűnek egyszerű, de a nyákod nem jó. A nyomógomb sincs még rajta.. Egyébként mivel egy lámpában több szín is ég egyszerre, nem biztos hogy egy előtét ellenállás elegendő.
(#) - Mixa - hozzászólása Aug 30, 2016 /

Sziasztok!

Én egy gyári kapcsoláson nyugvó BUF634 + dual opamp-al megvalósított fejhallgató erősítőt szeretnék. Ennek terve látható a csatolt fájlban. A bemeneti kondiknál szándékosan hagytam nagyobb helyet (63/100/400V-os MKP-nak vagy egyébnek). Ja igen a feliratozás lemaradt, balra első 3-as csati a hang bemenet, utána a táp, majd jobb oldalt a két buf között a kimenet szintén egy 3-as tüskesorral (középen a föld mindenhol). Igazából a 6db tartó lyuk nem szükséges, csak nem vagyok biztos abban, hogy a középsők használhatók a csatlakozókhoz közel (csavarfej méret miatt). A 8 dil körül próbáltam több helyet hagyni ha netalán más opampot is kipróbálnék, könnyebb legyen szerelni. A két buffer egy hűtőbordára menne, illetve a lábait el fogom görbíteni, hogy ne soros TO220-5 legyen, hanem a könnyebben kezelhető sima. Illetve célom volt a minimális átkötés a panelon, egy lett összesen az alsó buffer + tápjához. A többi látszik a képen, kérdésem, hogy mire kell odafigyelnem, máshogy csinálnom, hogy ne legyen problémám a panel tervből adódóan? Ami felvetődött: 0.6-os vezetés a dil 8 / jumperek / tüskesorok lábai között, 1mm-es vezetés a tápnak, 1,5mm a földnek, túl közel levő vezetés. A válaszokat előre is köszönöm szépen!
(#) Alkotó válasza - Mixa - hozzászólására (») Aug 30, 2016 / 1

A mellékletet csak valami speciális dolog nyitná meg.
Javaslom olyat generálj belőle, amit meg is lehet nézni, ha esetleg véleményeket vársz. Pl. jpeg kép, vagy még jobb a pdf.
(#) - Mixa - válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 30, 2016 /

Igaz, elfelejtettem, Eagle-ben készült a terv. Csatoltam a pdf-et.

Az lemaradt, hogy fölül +, alul - táp van a középső 3-as tüskesoron.
A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2016
(#) reloop válasza - Mixa - hozzászólására (») Aug 30, 2016 /

Szia! Ha a bufferek felől viszed be a tápot és 90°-kal elforgatod a műveleti erősítőt sokkal rendezettebb lesz a panel. Kapcsolási rajz és alkatrész pozíciószám is kéne, hogy magyarázható legyen bármiféle módosítási javaslat.
A testvezetőt feltétlen alakítsd csillagpontosra!
(#) - Mixa - válasza reloop hozzászólására (») Aug 30, 2016 /

A kapcsolás: link
Csak alkatrészek és nevei egy új PDF-be csatolva. A földben (gnd) nincs hurok, nem csillag az igaz viszont.
(#) reloop válasza - Mixa - hozzászólására (») Aug 30, 2016 / 1

A jelföld és a visszacsatolás föld (250Ω) közé beszúrt tápszűrő kondi például azt eredményezi, hogy a szűrésből eredő pulzáló áram által a testvezetőn ejtett feszültség hozzáadódik a jelhez.
Az átkötésekkel kár takarékoskodnod, akár annak érdekében is használhatod, hogy guszta, szimmetrikus legyen az alkatrészek elhelyezése.
A táplálás terén javaslom: első legyen az elkó, utána a buffer, majd végül a műveleti erősítő. A nanós szűrőkondikat az IC táplábak közvetlen közelébe ültetném.
Következő: »»   162 / 200
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem