Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Valaki tud ajánlani rendes, megbízható mosógép szerelőt Budapesten? A javítandó mosógép a XVII. kerületben van. Előre is köszönöm!
Sziasztok.
Valaki nem tudja milyen kapcsoló ic megy ebbe a panelbe ? A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2016
Tápegység vezérlőre gondolsz, vagy miféle kapcsoló ic-re!? Nincs benne az eredeti vagy szétdurrant? Jól látom, hogy miele panel!?
Igen a táp-é kellene, szét pukkant de nem mille hanem matura duó a csodás neve a gépnek.
Ha matura akkor próbálj meg AEG vagy régi bauknecht gépet keresni abba is ilyen elektronika van.
Amúgy ez mosó szárító nem?Lehet hogy hülyeség de ennek nem trafós tápja van?
Felejtsd el nem fogsz találni hozzá.Mi a baja a gépnek?
Az. Amugy egy panelbe sem találtam hasonló ic-t
felültöltős?Fotózd már le hogy hol volt.
Elöltöltős, de mit fotózzak le ?
hogy hol van rajta az Ic meg persze ami megmaradt belőle.
De azt sem lenne rossz látni hogy mi van a hűtőborda alatt.
Elindul a program, tölt, mos, ürít, majd amikor a gomb váltja a programot, megáll a gép. Olyan, mintha az ajtaja, nyitva lenne. Szétkaptam, "megbirizgáltam" az ajtó kapcsolóját, akkor elindult, de ugyan az a hiba jelentkezett. Megállt váltásnál.
A panelban egy-két ellenállás, meg dióda mintha meg lenne pörkölődve. ... Most szétkapom a gépet, a motort egy kicsit ráncba szedem, csapágy, szénkefe... stb. Gondolom ki kell cserélni az ajtó kapcsolót. Hát a panelt nem tudom... Megpróbálom kiforrasztgatni az odaégett alkatrészeket, megmérem, kicserélem. A diódák száma talán még látszik. (a rajz azért is kellett volna). Vélemény...? Javallat..? A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2016
Lehet hogy meg van kopva a kapcsoló.Az ajtókapcsoló ha nem jó akkor meg sem nyikkan szóval az tuti jó.Lehet paneltáp fűtőtest stb...minden.
Sziasztok!
Hajdu energomat mosógépen a nyíllal jelölt lukon csordogál a víz mosás közben,de főleg az elején amikor tölti fel vízzel. Tudtok rá megoldást? Köszi előre is!
Vízszint szabályozó hiba lehet szerintem.
A víz-átköpő van elkövesedve. Le kell szerelni,és sósavban kitisztítani a lyukakat. Macerás,mert kell venni 6 db 10-17 awab bilincset,ui. a régi szalagost már nem lehet vissza varázsolni! A víz-átköpő az a műanyag alkatrész,amibe 3 cső megy be,és jön ki,úgy működik,hogy az alsó csövön bejövő vizet a felső csőbe lövi át,a felső meg az alsóba,ha mindkét mágnesszelep nyit akkor a sugarak találkoznak és egyenesen spriccelnek át a középső csőbe,ez az öblítő cső,a másik kettő a mosószer,illetve üst töltő.
Sziasztok!
Van egy közel 20 éves, de még nagyon jó általános állapotban lévő Whirlpool AWG 650 tipusú mosógépünk, aminek a képeken látható módon az üst felfüggesztése letörött. Szerintetek van-e esélye normális áron beszerezni egy egy új műanyag konzolt, tudtok-e esetleg boltot, ahol árulnak ilyet, vagy van-e olyan ragasztó, amivel vissza lehetne ragasztani a letörött darabot, vagy bármilyen megoldás, amivel használhatóvá lehetne még tenni "Rozikát". Előre is köszönöm: Laci
Megfúrni és odacsavarozni nem tudod?
Szerintem olyan üstöt nem fogsz olyan árban kapni ami megéri, szerintem is csavarozd oda egy metrikus csavarral M4-es (6-os vill kulcs)szerintem bőven elég de ha elég nehéz akkor legyen M6-os (8-as vill kulcs),Feltétlen nézd meg mi van a műanyag lemez másik oldalán hogy átfúrhatod e nézd meg nem e szivárogna a víz stb.
Tegnap esti mosás/centrifugázás közben adta meg magát, akkor annyi időm volt, hogy megnézzem mi történt a mosógéppel. Mire kézzel kicsavartuk a ruhákat és kitregettünk, már eléggé késő este lett, akkor már nem akartam tovább bontani.
Ma már lassan végzek a munkahelyen, megpróbálom tovább bontani a dobozt, a csavarozás jó ötletnek tűnik. Vízzel nem lehet gond, mert az üsttel nincs baj, a mosógép keretéhez történő felfogatása adta meg magát, a kezelőszervek vannak a műanyag rész alatt, szerintem azoktól elférek egy 5-6-os metrikus csavarral.
Használj fakötésű alátétet hozzá, nehogy a csavar feje kitörje a műanyagot.
Sziasztok!
Van nekünk egy Whirlpool FL5085/A elöltöltős mosógépünk. Olyan problémája van, hogy néha gondol egyet és nem indul el rajta semmilyen program a vízleeresztésen kívül, valamilyen öntesztje elbukik a program elején. Nemrég lettek a szénkeféi kicserélve a motornak, utána egy jó darabig nem volt semmi probléma, utána megint kezdte elölről. Megnéztem a szénkeféket szemmel, jónak tűntek, megmozgattam a sarukat rajta, és megjavult, egy mosóprogram elindult, majd centi programmal leengedtem róla a vizet, viszonylag hiba nélkül lefutott, centrizésnél a fordulatot mintha nehezen találta volna, bár ez lehet azért volt, mert üresen ment. Annyi hibája van még, hogy van amikor a a motor normál mosás programnál mikor elindulna a villanymotorja, túlpörög, majd visszaáll a normál fordulatra. Létezhet, hogy ezeket a hibákat csak egy rossz kontakt adná, vagy lehet valami komolyabb hiba is, pl. triak, stb.? Köszönettel: johncutter Létezhet, hogy ezek mind a szénkefe
A tacho generátor környékén kutakodj! Lelazul,v.letörött a mágnes,sérült a tekercs.
Sikerült átfúrni és megcsavarozni a felfüggesztést. Először pillanatragasztóval megragasztottam, annyit kibírt amíg átfúrtam egy 5-ös fúróval, és a csvarart átdugtam, aztán egy jó nagy alátéttel együtt sikerült megcsavarozni. Még egy önzáró kontra anyán gondolkodok, hogy a centrifugáláskor a rezgés miatt le ne lazuljon az anya.
Köszönöm a tippet, működni látszik a dolog, most egy ruhatöltet nélküli programmal tesztelem
Gratulálok hozzá. Szerintem megépítetted a gép legtartósabb részét. Az önzáró anya jó ötlet, de a menetrögzítő ragasztó is jó.
A hozzászólás módosítva: Aug 9, 2016
Egy az egyben ugyanez a problémám. Szegeden az ELSZO-nál elhajtottak, mert "régi" a mosógép. Dobjam ki és vegyek náluk egy újat. Voltam a Gorenje háztartási gép alkatrész boltban is, ami minden márkával foglalkozik. Megvan a katalógusunkban az alkatrész (alsó szűrő) de nem tud rendelni. Ma bedurrant az agyam, és beszilóplasztolom az anyjába az egészet. Azt ott rohadjon meg!
A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2016
Egy 2010-es hozzászólásra válaszoltál valakinek, aki azóta sem volt fent az oldalon.
Sziasztok! Egy Whirlpool AWE 7519 mosógép meghibásodása (mosás után se kép, se hang) kapcsán érdeklődnék, hogy valaki foglalkozik-e táppanel javításával. Mivel valószínűleg a gyári táppanelben továbbra is alulméretezett az IC, így csere helyett első körben inkább kijavíttatnám. Köszönöm, Lackó
|
Bejelentkezés
Hirdetés |