Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   304 / 377
(#) proli007 válasza Edimax hozzászólására (») Aug 15, 2016 /

Hello! Szerintem Te felét sem írtad le, annak amit szeretnél. Mert amit írsz ahhoz nem kell semmi IC csak a két kapcsoló. Valamint azt sem írtad, hogy a 4 érintkezőnek mi a funkciója, mit szeretnél vele, és mikor működnek. (zárnak-nyitnak). Valamint a motoráram sem mellékes, ha nem közvetlen a kapcsolóval működtetnéd. Egyébként pedig nem kettő, de egy háromállású kétáramkörös váltókapcsoló is megfelel a működtetéshez..
(#) otvenkilenc válasza Edimax hozzászólására (») Aug 15, 2016 /

Ez egy léptetőmotor. 1,44 Floppy, CD, DVD-ben használatos.
(#) hapro válasza Edimax hozzászólására (») Aug 15, 2016 /

(#) Edimax válasza hapro hozzászólására (») Aug 15, 2016 /

Köszönöm. Adtam neki +- aramot de jóformán mocant egy picikét.De semmi több,akárhogy kötöttem be.
Igen ez floppi 5.25 ból van kitermelve.
Szeretném felhasználni. Mindössze csak,ugymond előre-hátra.
Köszi.
(#) proli007 válasza Edimax hozzászólására (») Aug 15, 2016 /

Akkor irány a léptetőmotoros topik!
(#) Edimax válasza proli007 hozzászólására (») Aug 15, 2016 /

Azt hiszem megvan a megoldás. Képek.
Mitszólni.
Melik jó.
Kösszi.
A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2016
(#) Gafly válasza Edimax hozzászólására (») Aug 15, 2016 /

Idézet:
„Mitszólni.
Melik jó.”

Az utolsót azt nagy ívben felejtsd el, sőt ha lehet töröltesd is ahonnan lehet. Nehogy még valahonnan előkerüljön ez a rakás sz(óval alapjaiban hibás áramkör). De miért teszel fel ide ilyeneket???
(#) gerenk válasza Edimax hozzászólására (») Aug 15, 2016 /

Egy léptetőmotort működésbe hozni nem ilyen egyszerű feladat, a képeken csak a meghajtó áramkör teljesítménykapcsoló része van. a vezérlést csak PIC, AVR, vagy speciális cél ic alkalmazásával lehet megoldani.
(#) erbe válasza Edimax hozzászólására (») Aug 15, 2016 /

Az elsővel menni fog a motorod.
Figyelj az IC típusára! Kisebb áramú tönkremegy.
(#) proli007 válasza erbe hozzászólására (») Aug 15, 2016 /

Azt sem lehet tudni, unipoláris-e a motor (már mint én) és két irányba vezérelné. És meg tudná hajtani egy logikai kapu? De miért nem lehet ezt a helyén tárgyalni, amit javasoltam
(#) erbe válasza proli007 hozzászólására (») Aug 15, 2016 /

Néhányat már szétszedtem. A forgórész csupán egy mágneses henger. A tekercsek két oldalról egymás közé nyúló "füleket" hajtanak. Ha nagyon kell, előhalászok egy kisfloppyt és rámérek.
(#) Tarhos hozzászólása Aug 15, 2016 /

Üdvözlet a mestereknek!
Ha valaki lessz olyan kedves, és razol egy TMB-112 mozgásérzékelő kapcsolási rajzát! Három szál jön ki, baloldalon egy BARNA- középen egy KÉK- és jobboldalon egy PIROS! Úgy tudom, 220V -tal működik, és 220 V-tot kapcsol,úgy hogy inkább tanácsot kérek tőletek! A segítséget, előre is köszönöm!
(#) proli007 válasza Tarhos hozzászólására (») Aug 15, 2016 /

Hello! Igen, 230V-al működik adatlap szerint, tehát..

TMB-xxx.png

(#) Edimax hozzászólása Aug 16, 2016 /

Üdv: Nos ezeket találtam UCY7486 és ezt GD74LS86.
Melyikkel bróbáljam ki,melyik a jobb.
Köszi.
(#) Tarhos válasza proli007 hozzászólására (») Aug 17, 2016 /

Ez jó rajz, köszönöm, csak leírom, hogy értelmezem én: a pirosat és a kéket összekötöm, és a barna szabadon megy! Erre a kettőre-kék(pírossal összekötve) és barna- kötöm a 220 V LED ízzót! Jól gondoltam, kedves prooli007? Az a körben lévő × mit jelet? DE, hova kötöm a bemenő 220 V-tot???? Mi az az L és N? Sok baj van velem!!!
(#) Edimax válasza Tarhos hozzászólására (») Aug 17, 2016 /

Helo. Az x az égőt jelent, a L fazis N nula-test.
Üdv.
(#) Tarhos válasza Tarhos hozzászólására (») Aug 17, 2016 /

Nos így néz ki-egy kicsit homályos- a TMB-112-es! Jó volna, ha úgy írnátok le, hogy ezt bekötöm a bemenő 220-ba,(szin) ez a két drót(szin) megy kimenő 220-ba, ami a LED-hez megy! Talán így megértem! Köszönöm a türelmeteket!!!!!!

STC_0636.JPG

(#) vargaf válasza Tarhos hozzászólására (») Aug 17, 2016 /

Már leírták, lerajzolták ketten is. A barna a fázis vezetékre, a kék a nullára, a piros az izzó egyik felére, az izzó másik fele nullára. Piros és kék összekötése zárlatot okoz. Ha ez gond, akkor kérj meg egy hozzáértőt, kösse be Ő, míg nem lesz baleset.
A hozzászólás módosítva: Aug 17, 2016
(#) Tarhos válasza vargaf hozzászólására (») Aug 17, 2016 /

Köszönöm, úgy lesz!!
(#) erbe válasza Edimax hozzászólására (») Aug 17, 2016 /

LS-nek kicsi az árama. UCY... ősrégi, talán lengyel. Az valószínűleg jó lesz.
Nem tévedtem. Unitra UCY7486
A hozzászólás módosítva: Aug 17, 2016
(#) kaintibor hozzászólása Aug 19, 2016 /

üdv kedves tagok volna egy olyan kérdésem hozzátok kellene nem egy robson dx 1000 turbo kapcsólati rajz nagyon fontos volna előre is köszönöm mindenkinek aki seggit nekem
(#) proli007 válasza kaintibor hozzászólására (») Aug 19, 2016 /

Hello! Ezen a fórumon, írásjeleket használunk, és mondat elején nagy betűket.
(#) krisz69 hozzászólása Aug 20, 2016 /

Sziasztok. Adott egy LG 32lb5610 lcd televizió . Hozzá keresek kapcsolási rajzot de sehol nem találtam ,,service manualt" csak fizetőset. Amihez viszont kételyeim vannak .Meg kapom, vagy csak a pénzem úszik. Ebben szeretném a segítségeteket kérni .Esetleg tudja valaki honnan lehetne letölteni. Vagy esetleg nincs e meg valamelyik fórum társnak ?? Elöre is köszönöm.
(#) Ge Lee válasza krisz69 hozzászólására (») Aug 20, 2016 / 1

Ha nem találsz ingyeneset akkor marad a fizetős. Én szkóphoz vettem régebben, elküldöd a pénzt, küldik a pdf-et. Olyan oldalakon keresgélj ahol komolyabban foglalkoznak ilyesmivel (távjavítás online, elektrotanya, meg hasonlók, ott szerintem tudnak mondani okosabbat is. Elvileg gyártanak x típusú alaplapot, és azt pakolják a tévékbe márkanévtől függetlenül. De itt is van valahol tévés topik.
(#) gerenk válasza krisz69 hozzászólására (») Aug 20, 2016 /

Szia! Jó eséllyel hasonlít rá.
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Aug 20, 2016
(#) vanderer hozzászólása Aug 20, 2016 /

Kicsit kutakodtam, és találtam valamit, de nem értem...
Szal találtam képet a vezérlőről ahol tökéletesen látszik a nálam szénné égett ellenállás, de az értéke...
Szal szívesen várom mások ötleteit az értékével kapcsolatban.
A nyíllal jelölt alkatrész értékére lennék kíváncsi.
Ha 5 gyűrűsként nézem gigaohm nagyságrendűnek kellene lennie...
Ha mezei 4 gyűrűsként, akkor sima 470 ohm.
De akkor mi az ötödik kék csík? Az ellenség megtévesztése? DD
(#) weend válasza vanderer hozzászólására (») Aug 20, 2016 /

Szia!
Szerintem 4,71 Ohm 0,25%
Azért nézd meg(mérd) a mellette lévő nagyobb teljesítményűt is, ha jól számolom, annak 6,8 Ohm 0,25% nak kell lennie.
A hozzászólás módosítva: Aug 20, 2016
(#) vanderer válasza weend hozzászólására (») Aug 20, 2016 /

Az beszúrt képet itt találtam: Bővebben: Link
Az ötlet jó, az ép ellenállást kimérni, és az alapján kitalálni, vajon mennyi is az annyi...
THX az 5letet...
A hozzászólás módosítva: Aug 21, 2016
(#) weend válasza vanderer hozzászólására (») Aug 20, 2016 /

Szia!
Az ötsávos ellenállásoknál, a negyedik karika mindig a szorzó, az ötödik meg a tűrés. Jelen esetben a szorzó 0,01 Ohm (ezüst), a tűrés pedig 0,25% (kék).
(#) vanderer hozzászólása Aug 20, 2016 /

A 2 nagyobb teljesítményűt 68 ohm-nak mértem. Szal hétfőn megpróbákozok beleaplikálni egy 470 ohm-osat.
Esetleg valakimek egyéb 5lete?
A hozzászólás módosítva: Aug 21, 2016
Következő: »»   304 / 377
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem