Fórum témák
» Több friss téma |
Szia! Megszakadt valahol a vezeték. Ha nyomod, összeér.
Szia! Valamilyen acetonos hígító szerűség. Papírmembránnál jó, de polipropilénnél nem próbálnám ki.
Én is arra gondoltam hogy valahol a vezeték van meg szakadva és mikor megnyomom akkor össze ér, ezért próbáltam meg hogy a membránt nem be nyomom hanem aluról ki felé és akkor is meg szólal elvileg ha szakadt lenne a vezeték akkor még jobban eltávolodna egymástól. És azt nem értem hogy elég csak egy minimálisan meg nyomnom szinte csak leheletnyit
![]()
A videóból van ez a kép is.
Toulol, vagy benzol. Mindkettő rákkeltő.
Erősen gyártó függő, hogy mivel ragaszt. Az Eminence szopat a legjobban, mert 2K-t használ, meg magas olvadáspontú melegragacsot. Az ötödik ilyen hangszóró után célszerszámot készítettem. Pákacsúcs helyére rakható vésű, meg kés.
Üdv! keresgélek már egy ideje de nem találok értelmes helyet.
az a gondom hogy a hangszóróim gumi pereme elporlik. hol tudok beszerezni ilyet? pest vagy hasonló környéken , vagy esetleg postai rendelés után.? tudtok ebben segíteni?
Szia! Ment üzenet. Egyébként Hangszoro.net és Viktorsound.hu Biztosan megkapsz mindent ami kell.
köszönöm. itt legalább van. jobb szerettem volna bemenni személyesen de ugy látom mind vagy 70-200 km-re vannak tőlem.
Postáznak. Igaz, hogy 1400 forint. De az is kb 4 mertójegy...
Üdv!
Évekkel ezelőtt írtam ide, a Videoton Menüett B11-es hangsugázóim miatt. Elrohadt a membránszél, mostanra sikerült újat szerezzek. Nem kapkodtam el, tudom. ![]() Most ki szeretném cserélni, de nem tudom hogyan kezdjek hozzá. A régi szélt nem kellett kérlelni, kiesett magától. A kosár azon részét ahova ragasztva volt, letakarítottam. Visszaragasztásnál hol kezdjek? Először a membránhoz vagy a kosárhoz ragasszam a szélt? Milyen ragasztót használjak? Mi egyébre kell figyelni? A válaszokat elölre is köszönöm!
Szia!
Ha letakarítottad a kosarat és a membrán szélt, akkor én a porvédőt távolítanám el, s papírcsíkokkal kiközpontosítanám, hogy ne tudjon dülöngélni. Ezután a membránhoz ragasztanám, figyelve, hogy pontosan a helyén legyen, majd miután megszáradt, a kosárhoz. Olyan ragasztót kell keresni, ami fémre-gumira-papírra egyaránt jó.
Szia! Én pálmatex pattex-el ragasztottam. A porvédőt le kell szedni. És központosítani a tekercset/membránt. Én alu üdítős dobozt vágtam csíkokra. Azt használtam központosításra.
A habszélt mindenképpen a membrán hátuljára ragaszd. Én megpróbáltam elölről ragasztani gondoltam , hogy úgy egyszerűbb. Pont nem. ![]() A membránt és a habszélt is kend be ragasztóval. Kicsi száradás után tedd és igazítsd a helyére és nyomkodd össze. Kicsit macerásnak tűnik, de legalább az is. ![]() És utána kend be a habszél kosár felőli részét és magát a kosarat. Amit szintén a helyére kell illeszteni, nyomkodni. Az enyém ilyen lett. Bővebben: Link Egy kis segítség. Bővebben: Link
Köszönöm a válaszokat.
A porvédőt hogyan távolítsam el, hogy vissza is tudjam tenni?
Sziasztok!
Én arra lennék kíváncsi, egy hangszórón csak a gumiperem öregszik el, vagy az összes ragasztás? Pl. veszek egy 30 éves megkímélt hangfalat, annak sorba jönnek majd elő a hibái?
A gumi perem is attó függ, hogy milyen helyen tartották. Gondolom, hogy a gombás, párás légkör nem jó neki. Például az enyémek 40 év alatt semmit nem öregedtek, fent használom a szekrény tetején, de abban a szobában soha nem szoktunk mosott ruhát szárítani. Viszont találkoztam már én is szétporladt, vagy ragadós nyúlós, elöregedett gumikkal. Talán egy vegyész megmondja, hogy melyik elváltozást mi okozza? Ugyanez áll a műanyagokra. Amelyik nem kap UV sugárzást, ott épen marad, ahol kap, ott pedig szétrepedeznek a dolgok. Egyszóval nem az életkor számít, hanem, hogy milyen helyen tárolták (hőmérséklet, páratartalom).
Köszönöm a választ. Időközben hozzám került az említett hangfal, típusa Magnat Sonobull 20. A mélynyomók porvédőjén felfedeztem egy apró tűszúrásnyomot. Ennek mi célja lehetett?
Ezenkívül a hangszórók alatt nincs semmiféle tömítőanyag és a hangszórókábel is tömítettlenül van kivezetve egy 5mm átmérőjű furaton. Szerintem gyárilag ilyen. Viszonylag jó hangja van így is, azonban szeretném kihozni belőlük a maximumot. A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2016
Valószínűleg benyomták a porvédőt. És görbe tűvel lett visszahúzatva. Emiatt lehet a tűszúrás nyom rajta.
"Gumi" perem nálam tapasztalat szerint nem öregedett, "hab" teljesen szétment. Az utóbbit nagyon könnyű cserélni. Elsőre "nulla" tapasztalattal még nekem is sikerült...
Köszönöm a válaszokat!
Szia!
Mindkettő öregszik. Az más kérdés, hogy tapasztalod a jelét.
Sziasztok!
Szeretném kérni a segítségeteket hangszóró tekercselés ügyében. Van egy Scan Speak hangszóróm, amelynek leégett a lengőtekercse. A régi lengő papírból volt, sikerült szépen kioldani a membránból, úgy hogy semmi sem sérült meg. A papír vastagsága 0,15mm. Azt szeretném kérdezni, hogy mivel tudnám a lengőcsévét helyettesíteni, vagyis milyen papírt használhatok erre a célra. A párja rendben van, azt nem fogom szétszedni, meg tudom csinálni ugyanolyanra mint volt, megvannak a méretek, drótvastagság, minden, csak a lengő hordozójával van gondom. A régi papírt nem szeretném visszatenni, mert már nem tökéletes a formája, és meg is égett. Teszek fel egy képet, hogy lássátok miről van szó. Előre is köszi a segítséget.
Postai borítékok közt van amelyik egy kicsit vastagabb. Mikor tekered kend meg vékonyan ragasztóval (itasd be). Régebben prespánra szoktunk tekerni, de az sajnos már nincs.
Köszi szépen a választ, még azt szeretném kérdezni, hogy milyen ragasztóval itassam be a papírt? Olyan gondolom nem jó, ami nagyon felkeményedik a száradás után mert rögtön elkezdi a magas hangokat is lesugározni. A lengőhöz kétkomponensű epoxy-t vettem, ezzel lesz majd impregnálva a tekercs.
Ez így van.
Mostanában sok elöregedett gumit kell cserélnem. A Sonynak van egy szériája,ami kifejezetten gyorsan szétmegy...
Régen a Reflexnél sima A4-es papirt kentünk át higitott Araldittal.
A mai napig találkozom ilyen lengővel,és érdekes módon sokszor túléli a tekercset...
Köszi szépen a választ! Milyen ragasztó az Araldit? Ez a kétkomponensű epoxy ragasztó? Én Uverapid kétkomponensű epoxy ragasztót vettem a tekercshez. Én is gondoltam a sima A4-es papírra.
HV953U és AW106
Az Uverapidot felejtsd el.Próbáltam én is,mert szerettem volna inkább valami magyar gyártmányt használni,de nem megfelelő hangszórókhoz. |
Bejelentkezés
Hirdetés |