Fórum témák
» Több friss téma |
Akkor eloszor nezd meg a kikapcsolas alatt, hogy az engedelyezo jel megszunik-e arra az idore. Ha igen, akkor visszafele keresve szokott lenni egy pici tranyo, altalaban az a hibas (ami a meghajtast vegzi a mikroproci es az inverter kozott).
Ha nem, akkor neked is javaslom elsokent pupos kondi(k) kereseset a fo tap szekunder oldalan.
Nah szóval, van 2 db "AP4506GEH-HF" tranyó. Jól értelmezem h mind a kettőnek ugyanannyi értékkel kell h rendeklkezzenek? ezek kapcsolják a nagyfesz trafót? mivel a d1/d2 a trafó kivezetésénél van. Gyujtás közben mind a két db duo tranyónál G1/S1 és G2/S2 feszültségei megegyeznek de az egyiknél a d1/d2 8.7v-ra szalad fel ( a jó felén), a másiknak pedig 0.58ra. Okozhatja ez a problémát? Ha igen akkor megpróbálom helyettesiteni ideiglenesen irf640 és 9640-essel, ha lehetséges.
Ha MINDIG olyan alacsony a fesz rajta, akkor bizony igen.
De nezd meg, hogy nem dual-e (tipus alapjan tudod), ha az amper megegyezik vagy nagyobb, a fesz igazabol mindegy, akkor labkiosztas azonossag eseten nyugodtan. Itt nincs akkora freki, hogy a kapcsolasi felfutas lenyeges legyen. Arra azert vigyazz, hogy ezek gyakran komplementer fetek, tehat push-pull modban rangatjak a tekercset, vagyis amikor az egyiknek magas,a masiknak alacsony a gate-je. A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2016
Ah. nem az volt. Ugyanigy csinál.. Ez a helyzet vele, azt nem emlitettem h az egyik fele csinál valamit. Kár hogy nem találok sémát hozzá, sokkal egyszerűbb lenne
De mondtad, hogy a hiba a cso felcserelese utan is maradt.
Szoval ket komplementer fet van benne. Ha mar kivetted a csoveket, nem akarod inkabb LEDesiteni? Sokkal egyszerubb lenne es orok elet. 120db/m-es, keskeny 12V-os ledsor, nagyjabol 3e Ft, egy FET a vegere, annak a gate-je az engedelyezore es kesz. A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2016
Sziasztok!
Lenne egy Neovo 17"-os monitorom.Az inverter panelen a kondik felfújódva egy bizti elszállt és egy fet zárlatos lett.Kondik,biztik cserélve de a fettel bajban vagyok.Nem tudom mivel helyettesíthetem. STU2040PL A csövek már felvillannak tehát már csak a fet kellene. Előre is köszönöm a segítséget!
Azt elfelejtettem hozzátenni hogy a STU2040PL párja a STU9916L.
Párban kellene cserélnem.
Sziasztok,
Segítséget kérnék egy LG E2242C BN típusú LED-es LCd monitorral kapcsolatban. Alap probléma, hogy nem akart bekapcsolni. Szétszerelés után látható volt, hogy az APW7070A típusú IC 1-es lába és a lábnál a tok erősen elmelegedett. Sikerült megfejteni, hogy az IC a bemeneti feszültségből állította elő az 5V-ot. Sajnos ilyen IC-t nem találtam de még olyat sem ami a helyére berakható lett volna mert a lábkiosztás teljesen más. Végül sikerült az 5V-ot egy kis kapcsolóüzemű IC-vel előállítani így a készülék bekapcsolt. Viszont a következő probléma lépett fel, a készülék bekapcsolt és pár perc működés után a háttérvilágítás lekapcsolt majd teljesen letiltott a külső táp. Ezt követően a tápban a D478-as fet lett zárlatos amit sikerült kicserélnem de ezt követően igaz bekapcsol a készülék de a háttérvilágítás nem kapcsol fel (teljesen szétszedett kijelzőnél látható, hogy egy picit felvillannak a ledek, másik törött kijelzőből származó ledsorral is hasonló a helyzet). Valakinek esetleg van ötlete merrefelé érdemes keresgetni a hibát? Valamint kapcsolási rajzot sajnos nem találtam a nyákhoz esetleg valakinek volna ehhez a típushoz? Segítségeteket előre is köszi.
Sziasztok!
Van egy Asus VW 197 típusú monitorom, ami már régebb óta azt a hibát produkálta, hogy a monitor képe erősen sárgás volt (egy villám után) de a szerviz menüben utána lehetett állítani, és jó volt a képe. Most viszont egyik pillanatról a másikra teljesen eltűnt a kék szín a képről, de menüben tökéletesek a színek(és ez előtt is azok voltak) Tudom, hogy a kis EEPROM-ot kell cserélni, de melyiket? Képet mellékeltem. Az egyik 24C02 WP A másik 24C16 WP. Előre is köszönöm!
Szia!
Elvileg a 24C16-ban tárolja a beállításokat, ha raksz helyette egy üreset, feltölti az alapértelmezett beállításokkal.
Szia!
Utána olvastam én is, az lesz a ludas, de SMD-be nem találok sehol.. Amúgy néha magától jó lesz, aztán újra besárgul..
Bocsi a dupla hsz-ért.
Ha kiszedem az EEPROM-ot, akkor anélkül nem megy? Mert engem nem zavarna, ha nem jegyezné meg a beállításokat, csak ne legyen sárga a kép amíg nem tudok venni/szerezni..
Pl. itt is kapsz.
Nem tartom valószínűnek.
Sziasztok. Van egy fujitsu siemens amilo pa1510 laptop.
A monitor jobb széléhez közel van egy függőleges fényes csík. Ezt mi okozhatja?
Sziasztok! Vissza térve a Asus VW 197 monitorra, kicseréltem a 24C16-os EEPROM-ot, de a sárgaság továbbra is megmaradt (szerviz menüben nyomtam "Autocolor-t", így sem jó. Esetleg a 24C02-es EEPROM-ot kellene cserélni?
Előre is köszi!
Mennyire sárga?
Amennyire ezeken a képeken látható? Ha igen, akkor van segítség a probléma elhárításához.
Annyira sárga, hogy nincs kék szín a monitorban!
De most addig mozgattam a DVI-VGA átalakítót, hogy vissza jött a kék szín is, tehát a kép tökéletes, de nem tudja azonosítani a videokártya a monitort (HD7850). Rossz lenne az átalakító? Vagy a VGA?
Lehet hogy hülye kérdés, de nem lehet hogy a monitor kábel a rossz? Én is jártam már úgy hogy ki lilult a monitorom, mire rájöttem hogy kábelt kell cserélnem és megjavult.
Próbáltam másik kábellel, mindkettővel ugyan azt produkálja, és hiába mozgatom a DVI-VGA átalakító VGA felét, semmi változás, csak akkor ha a videokártyába mozgatom. Már a VGA-n a DVI tüskéket is meghajlítottam picit, mert eléggé szét álltak, de az nem segített semmit szinte, most is "félig" van bedugva, és így jó.
A videokártyán nincs repedt forrasztás , azt megnéztem, nem is poros.
Sziasztok!
Egy Samsung 943N monitor tápjában megpúposodtak a kondik. Kicseréltem, de azt csinálja hogy kb. 2 másodperc múlva kikapcsol. Pontosabban csak a háttérvilágítás megy ki szerintem, ki-be kapcsolva újra mutatja a képet 2 mp-ig. Érdemes ezzel még valamit kezdeni?
Kondicsere elott ment, ha elindult vegre?
Ha igen, akkor szerintem a csere soran rontottal el valamit. Pont ugyanolyanokat kell beletenni, a feszultseg lehet nagyobb, de a kapac nem lehet kisebb. Ha meg LESR-esek, az kulon jo. A hofoka 105-os? (ez musoron kivuli kerdes).
Igen, pont olyanokat raktam be, mint ami benne volt. Előtte nem is próbálgattam, nem az enyém.
Fetek, trafó , csövek, ezek lehetnek rosszak az inverternél .
Ha jól értem, akkor a videókártyádból kijön a DVI és egy DVI-VGA átalakítóval csatlakozik a monitor VGA dugaszába.
Ha nevenincs márkáju DVI-VGA átalakítód van, akkor a képernyő tipusát biztos, hogy nem fogja felismerni, mert az átalakítóban olyan EDID chip van, amit generic monitorként azonosít a videókártya. Probáld meg a képernyőt bedugni direkt VGA kábellel összekötni egy VGA kimenetü géppel. A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2017
Akkor szedd szet es nezd meg, hogy a csovek kozul mindegyik vilagit-e 2mp-ig.
Szerintem legalabb az egyik sotet lesz (4db van, 2-2 parhuzamosan alul-felul). Mindegyik nagyfesz csocsatlakozo legyen bedugva.
Az LCD panelt cseréltem csövestől, pont volt ugyan olyan, azzal is ezt csinálta. Mivel elindul gondolom valami védelem aktiválódik benne (melegedés, túlfeszültség). Ha rá van kötve a gépre ki-bekapcsolás után jól mutatja a képet, csak idővel lekapcsol úgy, hogy a kék ledje világít, csak elsötétedik a kép.
Akkor viszont valami olyan baja van, ami nyugosebb (a FET nem lehet, mert akkor nem vilagitana semeddig, trafo lehet vagy megnyult alkatresz), en nem foglalkoznek vele, azonnal ledesitenem.
Köszi, úgysem gondoltam nagyon belepiszkálni, nem mai gyerek már.
Jól érted, igen. Eddig felismerte a monitort a gép, gyári Sapphire átalakító, a VGA-hoz adták, és tökéletesen működött.
Sajnos nem megoldható közvetlen VGA-ra dugni, és másik átalakítóm sincs, de tegnap óta működik, így ezzel a félig bedugott módszerrel..
Hali, újra itt vagyok.. Cseréltem a nagy fesz trafót, mert kocogtatásra változtatta az ellenállást, most ha egyenként vannak rajta a csövek (felül vagy alul) akkor rendesen müködik , de ha mind a kettő egyszerre be van kötve akkor hol az egyiknek hiányzik 2cm a végéből (ami nem világit) hol a másiknak..Több féle variáció volt. Volt hogy az egyik teljesen begyujtott, de a másik pedig részlegesen.. De legalább mostmár mutat valami életjelet.. Ilyennel találkoztál? Hát igen, egyszerübb lett volna ledesre megcsinálni, de a haveromé a monitor és ellenkezett, odakellett volna mókolnom neki egyet
|
Bejelentkezés
Hirdetés |