Fórum témák
» Több friss téma |
A T10-nél csak 0,5V-nál kisebb lehet a feszültség! Az R29 22Ω vagy az R33 47Ω értéke nem stimmel.
Az R29 az 22.1 az R33 45.5 ohm. Amúgy 0,471 Volt 2 Voltos mérő állásban.
Így már rendben Összerakhatod. A táp primerkörében legyen azért izzó!
Most 10.7 mv van a kimeneten, és 0,08 Ampert mér a műszer mind két táp ágban.
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2017
Megfelelő értékek, gondolom mV-ot szerettél volna írni.
Igaz!!
Viszont a hang megint torz. Lehet a tekercsek miatt ilyen? Szkópon nézve a jel alja nagyon szőrös. A jel 1khz négyszög.
Forraszd rá a méréshez használt rajz C13 jelű kondiját a T10 vezetősávjára!
Csak 1.5 n van itthon ezzel valamit finomodott vagy 6.8 n van még.
A próba: 1.5 nanó áram felvétel 0,20 Amper mind két ágban a hang simább
6,8 nanó áram felvétel 0,08 Amper mind két ágban a hang élettelen gyönge semmilyen, viszont a szinusz totál sima. Eredetileg 2.2 nanó volt benne lehet azt teszem vissza.
Az általad felrakott PDF fájl nem jelezte ezt a kondit. Vajon milyen eltérések vannak még?
Ez a kondi a panelon közvetlen a T10 lábán volt eredetileg.
A 2.2 nanó sem jó maradok a 1.5- nél, de majd még próbálok 4.7-tel is ha találok bontok. A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2017
Találtam 4.7-et nagyon meggyőző! Áram 0,08 mind két ágban és a hang is jó!
Melyikről és miről kérsz fotót?
Ha újabb probléma merül fel látni kéne a panel mindkét oldalát.
Máris jönnek a képek. Itt most lehet az volt a baj, hogy a T9-10 collektorát is leszigeteltem így nem volt csak a bázis meg az emitter bekötve.
A képek.Bővebben: Link
Valami észrevétel? Minden érdekel mert ez az erősítő a szívem csücske!! A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2017
A képek közé becsempésztél egy panelt amin 0Ω1 kerámia ellenállások vannak, azt bütyköljük jelenleg?
Igen, akartam is kérdezni már, hogy ez jó e így mert innen hiányzik a 330 ohm.
A 330Ω-os ellenállást hová szeretnéd beépíteni? Ha az áramkorlátozóba, akkor a tápfeszültség és a választott hangsugárzó-impedancia dönti el a szükségességét.
A tekercsek a szokottnál vékonyabb huzalból és kevesebb menettel készültek, de az induktivitásuk lehet éppen megfelelő.
A tápfeszültség +-32 volt a hangsugárzó 8 ohm.
Az induktivitást a számoló segédprogrammal számoltam ki. 0,7-es drót 22 menet 17mm széles 5,5 átmérő=2,99mh 22 menet 17mm széles 8,5 átmérő=6,6 mh
Biztos, hogy jó az a tekercs számoló segédprogram?
Nekem ElectroDroid-dal 925,3nH és 1,9uH jött ki. Azért is, mert az eredeti 3uH RT-s tekercs is 31 menet volt 10-es átmérőn. A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2017
Nagyon hasonló nálam is a számított érték, egy bevált kalkulátorral. De ha belül nem levegő van, hanem valami más, akkor már egészen más lehet a helyzet.
A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2017
Azok a számolók kb. semmire sem jók. Kipróbáltam régebben néhányat, köszönő viszonyban sem volt a számolt érték a mérttel...
Szia, fogalmam sincs mert mérni nem tudom őket. A számoló program pedig az ami itt van a segédprogramok között.
Én méréssel is ellenőriztem, és prímán bejött. itt
Szia! A mellékelt programmal számoltál? A várt 3uH helyett elég furcsa eredményt kaptam.
Szia, igen de nekem ez jött ki!
Írtam egy hibajelzés, beszámolok a kapott válaszról.
Tekerj ilyet! A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |