Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok
![]() Használati utasításra lenne szükségem, mosógép aeg öko lavamat 74720 magyar nyelven. Tudna valaki segíteni?
Nem tudom, hogy milyen összefüggésben van, de tipikus indesit hiba, hogy ha a szénkefe nem ér le, nem jelzi, hogy be van zárva az ajtó.
Az volt a gondja,hogy 20-ból talán egyszer centrizett az előző tulaj szerint. Én pedig ahelyett,hogy megvártam volna a hibakódot,elkezdtem próbálgatni. Mivel most javítok először inverteres gépet,azt hittem,hogy erőtlen egy kicsit,mikor öblögeti a ruhát (egy pulóverrel próbáltam). Akkor tényleg a 3 centrizésből 1-et kihagyott,csak forgatta jobbra-balra a dobot. Ezután próbáltam a teszt programot,de hibát nem jelzett és rendesen végigfutott rajta. Majd néztem a HALL jeladót. Az jó,semmi baja. Kiszedtem a vezérlőt,azon sem találtam hibát szemrevételezéssel. Mindent visszaraktam,lefuttattam egy mosást és hiba nélkül megcsinálta. Úgy tudom,hogy a teszt program törli a hibát. Nem ez lehetett ebben az esetben is? Annyit tudtam meg még,hogy az elején kitisztították a légcsapdát,ami az elején még segített,de később már nem. Eddig ennyi a történet....
![]()
Sziasztok!
Ezek szerint futtatam le a teszt programot: https://www.youtube.com/watch?v=UPUItedX8H8 Meg tudná mondani valaki,hogy hibakódot,hogy lehet kiolvasni belőle?
Anyós BOSCH WOL1650 mosógépe folyik. Ugyan nem elektronika, de hátha van valakinek ötlete, itt sok szakember megfordul.
A fürdőszobában sajnos nem lehet szétszedni, egy próbamosás után kitoltam a konyhába, és levettem az oldalát. (Kép mellékelve) Amit meg tudtam állapítani, hogy a piros nyíllal jelzett helyen, a műanyag védőburkolat nedves, nyálkás volt (talán öblítőszer?). Itt megállt a tudományom, nem találtam meg, hol folyik? A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2017
Még csak annyit szeretnék hozzátenni, az eredeti helyén nem tudom nyitott állapotban megfigyelni, a konyhában pedig nem tudom vízhálózatra csatlakoztatni.
Állítólag szivattyúzáskor és vagy centrifugáláskor folyik.
Gumicsöveket nézd meg nincs-e szét szakadva nincsen leesve.
Köszönöm, megnézem. Egyébként mosásonként csak pár deciliter folyt a gép alá.
Könnyebb dolgod lenne, ha valahogy mégis üzembe tudnád helyezni szétszedve. A kép alapján nekem olyan mintha a motor felett csepegne, mert az is nagyon oxidos. Tán a fűtőbetét tömítése? Keríts egy slagot és vidd a vizet a fürdőszobából a konyhába.
Köszönöm, magam sem tudok jobb megoldást. Talán a jövő héten újból tudok foglalkozni vele.
A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2017
Atneztem a szenkefeket es minden rendben van veluk. Atmozgattam a csatlakozokat es veletlenul beindult, majdnem vegig is ment egy program de 15. percnel pont a centrizesnel meg is allt. Kialszik a piros lakat ikon es majd kb 10perc eltelltevel a "door" felirat megjelenik a kijelzon es nem porgeti ki a ruhakat. Azota meg ismet sehogy se akar elindulni.
Milyen hosszúak a kefék? Érdemes kifújatni a motort sűrített levegővel!Továbbá alaposabban átnézni a csatlakozónál a vezetéket,hátha ott szakadt,vagy kontakthibás.Hibakódot ad a gép?
Hibakódot nem ad, bekapcsolás után ugyebár a beállított program ideje villog. Például 1:19. De a piros lakat ikon nem világít, az ajtó mégis bezár. A villogás abba marad és nem történik semmi. Ha sokáig úgy hagyom, kiírja hogy "door" ami villog, az idő érték helyett (hétszegmenses kijelző) .
Sziasztok!
Sziasztok! Talán meg van a hiba. Amint a képek mutatják,a légcsapda elég rendesen el volt dugulva,ami magyarázhatja is,hogy miért nem centrizett néha a gép.Kipucoltam,már csak a próba van hátra..
Milyen hosszú a szénkefe?Nem szorul a kefetartóban?Csatlakozónál kontakt hiba nincs?
Igazad lett, így megtaláltam. Van egy harmonikaszerű gumi összekötő tömlő a vízbevezető/mosószer/öblítőtartály alatt, aminek az üstbe csatlakozása már kikopott, ott folyt a lé.
Ezért találtam nyálkás/mosószeres lerakódásokat is. Már csak találnom kell valahol egy ilyen alkatrészt. A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2017
Ha máshol nem, az Orczyban biztosan találsz.
![]()
Ha nem szakadt, elég ha körbe kened a nyakát valamilyen szilikonos maszattal. Mondjuk ilyesmi.
Köszönöm, ezt fogom tenni. FBS-em van, szerintem az is jó lesz ide.
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2017
Sziasztok!
Valaki nem javított Indesit IWSND 61252 tipusú mosógépet? Sajnos nagyon csapágyas lett, és úgy látom ez a dob nem széthúzható. Új dobot meg nem találok, bárhogy is keresem. Köszi. ![]()
Az üstre gondolsz amiben a dob forog? Ha műanyag nincs is más mód.
![]()
Szia Zolika! Igen arra gondoltam. Nem értem az olaszt, hogy így hogy lehet gépet gyártani. 4 éves volt 65000 HUFért. Akkor évi 16000 ért mosott.
![]() A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2017
Igen sajna szinte már az összes gép így készül, független a gyártótól. Ami a rosszabb, hogy a csapágyak is egyre kisebbek benne
![]() Elég jól javítható megy az csak az elsőnek nehéz nekifogni. Én először összejelölöm aztán 1mm es fém vágókorongal szabályozható flexel kisebb fordulaton szétvágom a gyári hegesztés mentén. Utána lepucolom a rásült műanyag forgácsot egy hántolóval. Majd összeillesztem a két félt és átfurkálom 4mm es fúróval 16-18 db lyukat csinálok. A dob mind két felét a vágás mentén F.B.S. el bekenem, majd M4 es A2 es rozsdamentes csavarokkal össze huzatom. Persze előtte ne felejtsed el a csapágyakat és a szimeringet cserélni. ![]()
Köszönöm szépen. Én is valahogy így képzeltem el a renoválást. Zolikának. Persze a drágább gépeknél talán még dobcsillag van. Na akkor valamelyik korházból kérek egy koponyavágáshoz használatos vékony korongu flexet.
![]()
Ez végül mivel van gyárilag összeragasztva? Esélytelen szétfeszíteni?
Esélytelen feszegetni. Nem ragasztva van hanem hegesztve saját anyagával. Szerintem ultrahanggal van hegesztve de tán lesz aki jobban tudja.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |