Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
Nem!! Azok sorkimenő vasak , tv-ből való , egyfajta sassziból !
Miért érdekel? ![]()
Nem figyeltem oda,az eredeti kérdésben meg a primert is írta a kérdező. De Mostmár ne üssetek tovább.... tudjátok,a lónak 4 lába van,és időnként mégis megbotlik.
![]() Tisztelettel! István
Kösz a választ ,végül merértettem ,11-14 oldal
Meg tudná-e valaki mondani hogy a feszültség duplázó diódáknak (MBR20200) mekkora hűtést kell biztosítani ?
A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2017
A téma képei közt, a legelső (legrégebbi) lapon "Erdgab" pontosan leírta.
A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2017
Szia!
Erre a kérdésre inkább bistvan196700 fog tudni válaszolni.
Úgy látszik hogy rém ügyetlen vagyok mert kétszer is át néztem a sok szép képet de méretezést nem találtam.
Ha nem is méretezést, de adott méretet találsz.
Nem is fogsz, mert ő olyan gépet nem épített amibe olyan gyújtás van. Néhány A áram folyik rajta, akkora áramon és 25-100 fok hőmérséklet között használva 0,8V alatt marad a rajta eső feszültség, ami néhány W veszteség legrosszabb esetben.
Köszönöm szépen a jó hírt mert nekem ez annak számít mivel hogy eléggé kifogytam a helyből de valahogy PC tápokból bontott hűtőt bele fabrikálok a diódáknak.
Nem építettem ilyen gyújtású gépet,de mutatok egy képet viszonyítási alapnak és egy lehetséges rajzot is.
Bocsánat, nem figyeltem, milyen funkciójú diódákhoz (melyik géphez) kérdezted a hűtést.
![]() A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2017
A teljes hidas kapcsolás ahol van még egy egyenirányító a könnyebb ív fogásért.
Hát nekem jobban tetszik a dupla szekunderes megoldás és úgy is készítettem el a trafót.
A rajz amit csatolt az a kéttranyós megoldáshoz való, ahol nem lehet trükközni a szekunderrel mert csak egy van belőle. A hídnál van két szekunder, ott nem kell az a plusz tekercs, a kétutas egyenirányításról megy a hegesztőáram, a graetz-ről pedig a gyújtás. Utóbbihoz a fellelhető infók alapján elég 4-5A, de nem próbáltam még, így nincs vele tapasztalatom.
De az a plusz néhány alkatrész megér annyit ha nagy árammal (200A körül vagy felette) akarsz hegeszteni, és nem akarsz ehhez egy marék IGBT-t venni.
Szia! Minimális hűtés szükséges, ha 10-12A -re korlátozod a nagyfesz. áramot.
Szia! Valószínű, hogy én egy kicsit eltúloztam a méretet, de a többi hozzávalónál sem takarékoskodtam, ha a hagyományos gép harmada lesz súlyban, én tökéletesen elégedett leszek!
Szia! Szépen megcsináltad. Nem látszik, de a rézfóliát érdemes megerősíteni legalább 2.5mm2 vezetékkel, hogy bírja az áramot.
Tisztelt Uraim!
Segítségeteket szeretném kérni IGBT beazonositásában. Hozzájutottam pár darab Fairchild G60N50RUFD tipusú IGBT-hez. Adatlapot ezen tipusra a neten nem találtam, amiket elértem azok a SGL60N50RUFD-re vonatkoznak. Kérésem az lenne, hogy azonos-e a két tipus és további felhasználásként hegesztő inverteben alkkalmazható-e. A témával kapcsolatban minden hozzászólást köszönettel veszek.
A G60N50 rész nem létezik Fairchild IGBT-ben, viszont ha megfordítod a két számot :
SGL50N60RFUD ez 600V 50A jelent Fairchild-éknál. https://www.fairchildsemi.com/products/discretes/igbts/discrete-igb...=false Ez alkamas lenne a leírása szerint. A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2017
Alkalmazható oldalanként 2-2 Db,és inkább 30KHz meghajtani.
Ha az SGL-ről van szó akkor az is elég lassú, 30kHz-en már csak 28A-t tud. A HGTG 70-80kHz-en is tud ennyit... És azt is a Fairchild gyártja.
Sziasztok!
Van egy Primex Invero 160 gépem melynek a leragadásvédelmével lenne problémám: bázikus pálcával, ha letapad eszméletlen küzdelem letépni illetve át is megy hamar izzószálba.. Valakinek van ötlete hogyan lehetne javítani rajta, hogy jobban, vagy hosszabb ideig visszavegye az áramot?
R24 ellenállással tennék párhuzamosan egy 47k potit majd beállitani hogy leragadásnál lekapcsoljon.
Köszi, megpróbálom!
Őszintén szólva egyáltalán nem világos a TLC393 komparátor előtti feszültségosztók értékei miért olyanok amilyenek. Nem invertáló lábra jut kb. 4,8V (10k-6k8 osztó); az invertálóra pedig üresjáratnál (78V) valamivel 5V felett (12k-910R osztó). Értelmezésemben pont hogy üresjáratnál kapcsolja be az optót, nem akkor mikor leesik a kimenő fesz a rövidzárlattól ![]() Valószínűleg én vagyok hülye hozzá, de nem értem..
Rá kellett jönnöm, hogy ez a rész egyáltalán nem az anti stick akar lenni, hanem 70V fölött korlátoz le, ha jól értelmezem.
A maciféle leragadásgátlóval szeretném kiegészíteni egy plusz panelen. A 9-es comp lábára lehetne azt is kötni a KA3525-ösnek?
Az SG3525 9. láb a lágyindító áramkörhöz tartozik. Ugyanehhez tartozik a shutdown is. Szóval ha a 9. lábon csökken a feszültség a kitöltés változik. Az optó tranzisztora is azt teszi. Testpotenciáltra teszi a kimenő feszültség változása miatt. Szerintem ha a C14 értékét megnöveled akkor tovább tart mig feltöltődik és igy a PWM jel kitöltse is tovább lesz kisértéken. Tehát vagy lehet csökkenteni a pwm jelet ahogyan a kimenőáramot is.
A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2017
Azt szerintem a 10. láb áramkörébe kösd be. H szintre tiltja a kimenet.
Köszönöm a tanácsokat! Tiltani nem szeretném, csak hogy visszavegye az áramot a legalacsonyabb szintre.
Akkor az egy újabb diódás "bement " a 9. lábhoz.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |