Fórum témák
» Több friss téma |
Az érdekelne, hogy az összes létező ellenállás fajta közt mi a gyakorlati különbség.
Anyagaikban mások, de mi határozza meg a felhasználását, például, hogy szén réteget rakok valahova, vagy fém réteget? Amatőr könyvekben nem találom erre a választ.
Az összesre szűk a fórum, de pl. fémrétegűben ugyanaz a teljesítményű kisebb, mint a szénalapú. A kerámia testűek magasabb hőt bírnak. A gyártók adatlapjait kell tanulmányozni, ott leírják a tulajdonságokat, felhasználási lehetőséget, ill. ajánlást. A ráírt jelzések alapján lehet megtalálni az interneten.
Mint a színjelöltekét.
Pl: 102 =1, 0, 00, tehát 1k Az utolsó szám a hozzáírandó nullák száma.
Hello! Az érdekelne,hogy mikor egy ellenállás negyed wattos(0.25W),akkor hogyan tudom,azt meghatározni hogy mekkora max áramot bír el? Mert ugye ha 12 Volt és 0.25W akkor I=P/U vagyis 0.25/12 . De ha a feszültség amire teszem 48 V,akkor I=0.25/48 ? Ha pedig 1 V-ra kapcsolom akkor 0.25 A -t elbír? Vagy hogy is van ez?
A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2017
Szia! Az ellenállás értékétől függ az átfolyó áram nem a teljesítményétől.Számolj így: P=I^2*R, ebből I=gyök(P/R).
Ennek a nyitóképe ellenállásra is alkalmazható.
Nagyon leegyszerűsítve: - Van az az áram, amit nem visel el. - Van az a feszültség, amit nem visel el. - Közötte van a kettő szorzata (hiperbola), amit nem visel el. Alatta van esélye túlélni. Röviden.
Sziasztok. Kicsit megsült de szerintetek is 30 ohm?
Az első sávról nehezen tudom eldönteni hogy barna -e vagy narancssárga. Lehet hogy csak 10 Ohm.
Igen nehezen tudtam én is eldönteni... kapott 30ohm-ot 2 napja megy
Sziasztok!
Ilyenkor: Bővebben: Link az érték 2.67kohm, vagy 2.74kohm? (Mivel 1%-os, ezért gondolom az E96 sort kell nézni...).
Miért ne gyárthatnának 1 %-os tűréssel az E24-es sorból? Fejlődik a gyártástechnika is.
Urak. Kèrnek szèpen egy kis segítséget... Hestore-ról rendeltem ellenálást.... Szépen beraktam a ledek elè majd jött a meglepetés, hogy nem világít semmi.... szetszedtem, ès az ellenállason rövidzárat mèrek.. megneztem a többit is, ami még original és azok is sípolnak.... Èn vagyok balf@sz, vagy hibás mind az 50ellenállas :/ Előre is köszönöm a segítséget.. !
Milyen ellenállás? Milyen LED? Milyen tápegység? Mit rendeltél? Mit kaptál? A sípolás nem egy pontos mérési eredmény. Fotók vannak?
Fene egye meg. lemaradt a kép... először ellenálast mèrtem. semmit nem mutatott. Táp egy 12V 1Amper. Gyári bedugós.
Ha 12V-tal megküldted a LED-et egy 1,2 Ohmos ellenálláson át (1,2R), akkor annak annyi. A multiméter ekkora ellenállásértékre már sípol folytonosságmérés állásban.
Ha jól látom, ez normál LED. 12 V tápfeszültség mellett kb. 820 Ohm/2 W -os ellenállás kell. Ekkora ellenállással max. füstölni fognak a LED-ek, esetleg egyet villanni.
A kéziműszerek, szakadásvizsgáló üzemmódban kb. 0-30 Ohm-ig sípolnak. Viszont, ellenállást ellenállás üzemmóddal kell mérni, nem szakadásvizsgálóval. A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2017
Na a figyelmetlenség... 1.2kohm-ot akartam rendelni mert autóba lesz és 14volt van satbilan. Köszönöm a segítséget.
A 0,6W és az 1% sem szükséges...és 1,2kohm-al csak kb. fele fénnyel fog világítani.
Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni eme ellenállás beazonosításában , mivel szakadt és elméletileg ilyen színkód nem létezik .
Üdvözlök Mindenkit!
Mutatnék néhány képet. Egy szikraforgácsoló gépben vannak ezek az "( szerintem) " ellenállások. Kíváncsi vagyok találkozott e már valaki ilyenekkel, illetve milyen ellenállás típussal lehet helyetesíteni őket meghibásodásuk esetén. Válaszokat előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2018
Van pár száz olyan kinézetű REMIX ellenállásom mint a képen (az ellenállás értékek különbözőek csak). Mit lehet tudni ezekről? Milyen fajták, milyen teljesítményűek, érdemes-e még őket felhasználni, mit jelent rajta a J jelölés?
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2019
Remix R-510 sorozat.Fémréteg, spirálköszörült.
A "J" a tűrésre utal. A fotón látható 1W-os, talán a papíron is látni. Normál ipari felhasználásra gyártották annó.
Köszi a választ. A "J" milyen tűrést jelenthet? Kerestem neten de nem találtam.
0,5%=D, 1%=F, 2%=G, 5%=J, 10%=K, 20%=M.
Már megelőztek, 5%.
Van pár Remix katalógusom, ha van rá igény lefotózom a fontosabb oldalakat belőlük. Ezek az ellenállások még most is a jobb minőséget képviselik, Én is használom őket pl: csöves áramkörökben, a 2W-os kiviteleket. |
Bejelentkezés
Hirdetés |