Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A KiCad paneltervező
Nos igen, így már jobb, persze a magyar karaktereket miért is támogatná...
Ráadásul a projekt tallózó fel sem ismeri, és megnyitni sem lehet vele.
Pedig a nyáktervezővel lett exportálva. Ez milyen gáz... BIGBUG Beüzenhetne valaki a fejlesztőknek, aki keni az angolt... A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2017
A csv egy szöveges fájl, amit saját felhasználásra exportálhattál. Miért kéne megnyitnia? Mit csinálna vele?
Pl kinyomtatnám mint az előző verziókban, ahol ezt beépítetten kezelte a program.
Jó tudom, az nem *.csv fájl volt, hanem a sima *.cmp fájlt lehetett megnyitni és szépen kinyomtatni az alkatrészlistát. Mostanra meg már kivették belőle ezt a funkciót. Számomra érthetetlen, hogy miért...
Ezt nem tudom mi lehet, sajna. Nekem megy, simán meg is nyitja a calc.
Igaz nekem a 4.0.4 van fenn.
Na van még egy... Már készítettem néhány panelt, de nekem 3D nézetben nem akarja megjeleníteni az alkatrészeket. Csak a fehér körvonalrajzok vannak az alkatrész oldalon.
Nektek megjelennek a 3D modellek?
Pedig a "share/kicad/modules/packages3d" mappám tele van 3D mobellekkel,
*.wings és *.wrl fájlok tömkelege. Amúgy 461MB a teljes mérete. A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2017
Nézd meg az alkatrész beállításait (E), a második fülön van hozzárendelve 3D alak? Csak ritkán használom, de azoknál teszi ezt, aminél nincs hozzárendelés.
Nos úgy látszik megoldottam, de másként. Először is, az útvonal beállításoknál át kellett állítani a 3D modellek mappáját, mert ez alapból rosszul volt beállítva.
Így rendereltem egyet, és kaptam két alkatrészt a panelon. Aztán van a programban egy 3D modell letöltés varázsló, elindítottam, és a szerverről lehozott egy csomó új modellt, töltötte vagy fél óráig, így a modellkönyvtáram már 1GB. Rendereltem ismét, és előkerültek a hiányzó alkatrészek is... A DIP8 -as foglalatot úgy látszik még mindig nem modellezték le. A másik két alkatrészt pedig már én hoztam létre, szóval azokhoz azért nincs 3D modell.
Szia!
Nekiláthatsz magad is a modellkészítésnek: youtube tutor És egy lelőhely: github A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2017
Igazából annyira nem életbevágóan szükséges, de később majd ránézek, köszi...
Sziasztok!
Hogyan lehet a 3D-s modellt valami emészthetőbb formába konvertálni? Elsősorban Autodesk Inventorral szeretném megnyitni (DXF, DWG, STEP).
Töltsd le a FreeCAD-et (ingyenes a nevéhez méltón). Abban meg tudod nyitni ezeket a fájlokat és az export funkcióval már átalakíthatod a fenti formátumokra.
Szia!
Ha a modellkészítős videót megnézed (kettővel előbb linkeltem be), akkor tovább menve a linkeken láthatsz pár jópofa videót még. Az egyiken (ami azt mutatja, ahogy az elkészített alkatrészt be kell tenni a programba) megfigyelheted a színezési lépéseknél használt program nevét. Ez a progi a Wings3D. Én a helyedben először ezzel próbálkoznék
A Wings3D nem tudja megnyitni sajnos, nincs ilyen lehetőség (ismeretlen fájltípus). A FreeCAD kifagy, a MeshLab pedig azt mondja, hogy hibás a fájl.
Estét!
Alábbi beállításokkal miért csak a maszk körvonalát nyomtatja szerintetek? A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2017
Azért mert ez "csak" pasztamaszk (ebből készítik a stencilt amivel a forrasztómaszkot viszik fel)
Ööööö, akkor ebből a programból nem is lehet nyomtatni direkt forrasztómaszkot?
De lehet, kapcsold ki a minden réteget egy lapra nyomtatást.
Holnap kipróbálom, ha a gépnél leszek...
Szia! A nyomtatás helyett a Plot-ot válaszd, csak Gerber-ről állítsd pdf-re.
És valóban, úgy telibe nyomtatja a forrszemeket.
Nem vágom, ha egy lapra nyomtatom valamivel, akkor miért csak a körvonalát nyomtatja...
Jó így is, csak így egyel macerásabb. Bár ez alapból külön fájlt készít minden kiválasztott rétegnek...
Üdv!
Szerintetek lehet olyan zónát létrehozni ami nem telibe réz hanem apró lyukacsos, amolyan hálószerű? Valami ilyesmi... (Első kép.) A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2017
Hajjaj, hát azt hiszem ez ennyi macerát nem ér nekem.
Szerintem inkább megemlítem majd a fejlesztőknek, hátha beleteszik későbbi kiadásokba. Köszi...
Üdv!
Próbálom "megszelidíteni" a kicad-et a magyar nyelvű tutorial segítségével, de most elakadtam. Régi a tutorial, a libekben már nem szerepel a példabeli pic, de ezen nem akadtam fel. Ott akadtam el, hogy a "CvPcb" futtatásnál nem találja a régi footprinteket. Amit kijelez, az már a neten sem elérhető. Letöltöttem valamit, ami ha igaz a nem elérhető helyett van, csak nem tudom, hogyan kell ezeket berakni a program alá. Megtaláltam, hol vannak a "kicad_mod" file-ok, de azok mind alkönyvtárakban vannak. Hová kell vajon betöltenem, amit letöltöttem? Szétosztani az alkönyvtárakban, vagy egyszerűen csinálni egy alkönyvtárat a "modules" alá, és abba tenni? Vagy még jobb lenne, ha le tudnék valahonnan tölteni hibátlan library-ket. Azt már nagyjából látom, hogyan lehet létrehozni új alkatrészt, alkatrész könyvtárat. A footprinteket még nem látom át, hiszen pont ott akadtam el. További kérdés, hogyan lehet kidobni, ami nekem nem kell? (Évek óta nem terveztem/csináltam nyákot, akkor eagle-t használtam. De olvasom, hogy még az eddig free, alaposan lebutított verzió helyett is előfizetéses lesz.) Én linuxot használok, a kicad 4.0.6-os verzió.
A hivatalos oldalról nem jönnek le a gyári alkatrészek? Használd az alkatrész hozzáadása varázslót.
Szokták frissíteni, néha érdemes megismételni az updatet, jönnek le új alkatrészek... Indítsd el a CvPcb -t, és a Beállítások/Fizikai alkatrészkönyvtárak/ ablakban nyomj egy [Hozzáfűzés varázslóval] gombot, aztán kövesd a lépéseket... A hozzászólás módosítva: Aug 17, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |