Fórum témák
» Több friss téma |
Hello! LM25xx és társai.
Sokkal jobb lenne ha te írnád le hogy melyik lábra mi csatlakozik. 5 láb nem egy lexikon! IC-ből viszont sokkal több van.
Legalább azt árulnád el, hogy kb. hány V a be- és kimenet! Egyáltalán honnan gondolod hogy kapcsoló elem? A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2017
Legalább egy képet tehettél volna fel, mert látatlanban még kevésbé lehet bármit beazonosítani... Viper20A, 100, STR, KA5H0165R (bár ez 4 lábú) és hasonlók szoktak lenni ilyen helyen, már ha flyback-ről van szó.
Vissza fogom rajzolni. Szerintem a bemenője a egyenirányított hálózati puffer. Látom a kis ferrit trafót mellette az optocsatolót, és a TL431 referencia forrást, és a kis egyenirányító diódákat.
Visszarajzoltam. Itt a rajz és a fénykép is. Meglepő hogy az IC 3 (a keresett) 2-3-4 lába közös.
Helló Mindenkinek. Kiforrasztottam az alkatrészt. Sajnos a fényképen nem sok minden látszik, így nem is tettem fel. Annyiban módosult, hogy a tok nem egészen TO220, mert az első, és talán az utolsó lába (azt elvesztette) kissé távolabb van a középső 3 tol. Így sem ugrik be senkinek hogy mi lehet ez?
Nagyon hasonlít a FSCQ0765 re de a lábkiosztás nem jó.
Viszont a MC33369 láb kiosztási is majdnem jó. (vagy jó is), de a 2 láb, a visszacsatolás a panelen földön van. Vélemények?
Akármelyik típus is, ennyiből nem lehet kitalálni. De ha valóban közös az 5-ből 3 láb, akkor a többség kiesik, és valami hasonló elven mehet mint pl. a TNY sorozat, hogy van egy negatív láb (s), egy ami kapcsolgatja a trafót (d), és egy láb ami engedélyezi a bekapcsolást (en).
Szia. A tny tokozása nem egyezik, itt minden egyezik, csak a visszacsatoló láb le van téve földre, míg az ajánlás szerint az egyes lábbal kéne közösnek lenni. Kérdés, mi van ha a MC33369. s 2-s lábát földre tesszük. Nyilván nem szabályoz, de megy vagy leáll. Elvileg az 1-s lábra jövő visszacsatolás változtatja az IC táp feszültségét. A problémát meg kell oldanom.
Helló. Megoldottam a problémát. Először megnéztem, hogy hol kapható az MC33369. Sehol. Így aztán gondoltam egyet. és betettem egy háromlábú TOP222y-t. Azóta is megy. még zárlatos volt egy suppresszor dióda is. Az is cserélve lett. Ennyi. Köszönöm.
Sziasztok van egy 19V 3.42A es Delta notebook töltőm. Ennek a feszültségét szeretném feltornázni 24V ra. YouTube-n néztem videótegy ellenállás cserével vagy potméter beiktatásával megoldották.
Ez megoldható ennél a tápegységnél is, és melyik ellenállást kell cserélni? KÉP A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2017
Ha flyback rendszerű a tápegységed akkor valószínűleg igen a kérdésedre a válasz.
Bontsd szét, nézd meg milyen vezérlés van benne. A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2017
Márkája adp-65vh. Vezérlő ic DAP018F. A táp kapcsolás hasonló a képen látható hoz, sajna hozzá valót nem találtam.
Hello! Ha tényleg ilyen a rajza, akkor az R5 27k ellenállást kellene 47k-ra cserélni. A kimenő feszültség egyébként 1+((R5+R7)/R8)*Uref=1+((27k+39k)/10k)*2,5V=19V. (Uref a TL431 belső 2,5V-os referenciája. Mert Ő a szabályzó.) Csak azért írom, ha más értékek lennének a Gate osztóban..
Holnap megnézem bíztosra, hogy olyan-e a kapcsolás.
Csak a TL431 körét kell nézni, ha az van benne..
Úgyan az a kapcsolás, csak az ellenálások értéke más.
Kellene nekem egy kis segítség az ellenálás értékének kiszámításához (sajna nem emlékszem már azokra a hosszú matek órákra, meg ezekre az egyenletekre). R5-590ohm; R7-76.8Kohm; R8-11.5Kohm.
kimenő kondit is cserélni kéne, ha 25V kondi van benne, az kevés a 24V-hoz
azt is ellenőrizni kell a kimeneten van-e túlfeszvédő, mert akkor azt is cserélni kell
Sziasztok! Valaki kitudná nekem számítani ezt az egyenletet: 1+((X+76.8):11.5)×2.5=24 ?
Régen volt már az a matek óra...
Köszönöm! Akkor lényegében a 590ohm os ellenálást egy 29Kohm os ra kell cserélnem?
Hello! Igen, csak 22 az a 29.. De az ellenállások értéke elég furcsa. Remélhetőleg leolvastad az értékeket, nem mérted az áramkörben. Bár számítás szerint az eredeti értékekkel 19,3V jön ki..
De nem szabad elfelejteni, hogy a TL431-nél a 2,5V referenciának is van toleranciája (2.44V..2,55V között bárhol lehet). Az 590ohm is a 76.8k mellett, a kimenti feszültség pontosítása érdekében van alkalmazva. A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2017
Igen leolvastam, én is utána számolta és annyi jön ki amennyit mérek a végén. Mai nap folyamán megpróbálom 22k val és meglátom, hogy milyen lesz.
A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2017
Hello! Csak hogy értsd is amit teszel.
- A TL431 addig szabályoz, míg az R1-en a Uref feszültség be nem áll. Ez jelenleg 2,48V. - Ha tudjuk az R1-en eső feszültséget és R1 értékét, akkor a rajta átfolyó áram számolható. Jelenleg ez IR1=Uref/R1=2,48V/11,5k=0,216mA. - Az R2 és R3 ellenállásokon ugyan ez az áram folyik át, hiszen sorba vannak kötve. - A kimeneti feszültség Uki=UR1+UR23. UR23 a két ellenálláson eső feszültség összege. Így az UR23-ra jutó feszültség meghatározható. UR23=Uki-Uref=24V-2,48V=21,52V. - Most már a szükséges R23 értéke számolható. R23=UR23/IR1=21,52V/0,216mA=99.6k - De az R23-ból az az R2 már meg van, így az R3=R23-R2=99,6k-76,8k=22,8k A némi pontatlanság, a tizedesek és a TL kis bemenő áramának elhanyagolása okozza.
Köszönöm a segítséget! Kicseréltem az ellenálást 22K ra, és müködik kerek 24V a kimeneten.
Azon agyalok, hogy hogyan lehetne megoldani hogy planár trafónál pl szalagos nyák tekercseléssel minél jobban kihasználni a magot hogy a primer szekunder szigetelési távolság megmaradjon. Azért valljuk be ha az ablak csak mondjuk 13x11mm akkor abból 3-3mm szabadonhagyás akkor kb a mag fele kihasználatlan.
Nem látott esetleg már valaki ilyen teflon vagy valamilyen műanyagból fröccsöntött "tekercsházat" ami "HH" alakban elválasztaná a primer szekundert?
Lehet, hogy nem jól vizualizálom a kérdést, nem lehetne egy kétoldalas 0.8mm nyákkal kiváltani a problémát, úgy hogy megfelelően kimaratni mindkét oldalát? Felhasználható lenne becsatlakozásra is...
Teljesen kihasználni egyedül a gyűrűmagot lehet, ezért nem is szívesen építkezem mással. Egy nem gyűrűmag (E, planár, akármi) kihasználtsága nem a fele, hanem úgy a harmada. Egyedül a középső oszlopon van huzal, körben pedig sehol.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |