Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2839 / 3607
(#) mps válasza mek-elek hozzászólására (») Jan 12, 2018 /

Szia! Köszi, egy kicsit megnyugtattál. Sajnos kell nekik a szerviz véleménye, bár ezt csak a márkaképviseletes hölgy mondta, holnap bemegyek a boltba is, hátha mégsem. A bejelentésről elméletileg van hangfelvétel. Gond abból lehet, hogy nem is a gyártó hibázott, hanem valamelyik szállító, legalábbis szerintem csak egy erősebb rázkódástól tudott elhajolni a csavar. Törni már lehet akkor tört amikor kitekertem, bár nem volt nehéz forgatni és hangja sem volt. De ha kitekeréskor tört, az a hajlott csavar miatt én meg nem szedtem le a garis gép hátát, hogy először megnézzem nincs e elhajolva a csavar Mondjuk a szállítás sem az én gondom, bolti kiszállítás volt. Meg még az lesz nehéz, hogy hétköznap munkaidőben itthon legyek, mert nincs más aki beengedje őket.
(#) Epu2 hozzászólása Jan 12, 2018 3 /

Szép dolog a nyelv ápolása, de már kezd Grétsi László nyelvhelyesség fórummá válni, a moderátorok szorgalma miatt. Biztos, hogy minden elírt betűre vetődni kell?
(#) Topi válasza Epu2 hozzászólására (») Jan 12, 2018 / 3

A moderátorok 99.99%-ban arra moderálnak, ami a fórumozók szemét szúrja, hiszen így értesülnek róla. Ez egy összefüggő dolog. Ha a fórumozók igénylik, (és moderálási kérelmet küldenek), hogy valakinek hanyag az írásmódja, vagy indok nélkül ír ékezet nélkül, akkor a moderátorok moderálási kérelmet teljesítenek.

Soha nem szabad elfelejteni, hogy semelyik moderátornak nem az a feladata, hogy 0-24 fórumozók írását javítsa csak úgy, vagy grammar nazi-t játsszon. A moderátor moderálási kérelmet, felhasználói segítség kérést teljesít, ha jogos.
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Jan 12, 2018 /

Nem tudom hogy közületek ismeri-e valaki az OMSI 2 busz-szimulátort, de szerintetek megérné (online) megvenni nagyjából 29.99€ = 9249 Ft áron például itt?
(#) nedudgi válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 12, 2018 /

Ezt Neked kell eldönteni.
Segítségképpen:
Van ennyi pénzed? Érdekel? Mennyi időt töltenél a játékkal? Kielégít a járműpark és terep/térkép állomány?
Van olyasmi, amit jobban szeretnél? Van olyan, amivel hasznosabbn töltenéd el a játékra fordított időt?
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2018
(#) elektroncso válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 13, 2018 /

Ezt neked kell eldöntened. Én nemhogy 30€-t de még 3-at sem adnék érte. Kb. 5 éve annak, hogy semmilyen játékot nem játszottam. Az azzal eltöltött időt mással töltöm inkább el.
De mindenkit más érdekel.
(#) jdani hozzászólása Jan 13, 2018 /

Szevasztok. Délutánonként amikor otthon vagyok, és TV közelben, szinte mindig az angol zenecsatornákra kapcsolok, halgassak egy kis zenét az otthoni tevékenykedések közben. Sokszor megfigyeltem viszont, hogy egy viszonylag új zenének, hónapokkal később már más videoklippje van.
Szerintetek miért van ez?
Youtubon is ha megnézek egy ilyen klippet, aminek eleinte más klippje volt, azt vettem észre, hogy nem új videót töltenek fel arra a zenére, hanem csak a videót cserélik le, mert a nézettség, a komentárok megmaradnak.
Hamarabb készülne el a zene mint a videó, és addig feldobnak egy gagyi videót?
Vagy sért valami jogokat?
(#) Kovidivi válasza jdani hozzászólására (») Jan 13, 2018 /

Szerintem a pénz miatt. Amíg nem tudják, hogy a zene befutó lesz-e, addig készítenek csak egy sima klippet. Ha mindenki ezt hallgatja, akkor készítenek hozzá 10x annyi pénzből rendeset. Mindegyik számhoz nem tudnak elsőre drága klippet gyártani, mert az kidobott pénz és idő.
(#) Qju hozzászólása Jan 13, 2018 2 /

Sokszor olvasom pihenés képpen a HE 2010 előtti bejegyzéseit.
Na kérem az is megér egy misét!
Rengetegszer egy irc szoba színvonalát sem közelíti meg.
És az az új HE felhasználó aki ezen beszélgetéseken szocializálódik néhány hétig, értetlenül bánul ki a fejéből a manapság tapasztalható fenemód nagy szigortól.
Mert kérem a moderálás is egy szakma.
Minimum tanítói képesség, képesítés kellene hozzá.
És akkor még az egész HE fórum szakmaiságáról nem is beszéltünk.
Szóval nehéz dolog a moderálás; olyasmi dolog mint a bírkapásztorkodás, rátermettség is kell hozzá.
(#) Bakman válasza Qju hozzászólására (») Jan 13, 2018 / 1

Idézet:
„Rengetegszer egy irc szoba színvonalát sem közelíti meg.”
Szerencsére azok az idők elmúltak.
(#) Frankye válasza Qju hozzászólására (») Jan 13, 2018 /

Lehet, hogy meglepő lesz, de a moderátorok közül ketten is gyakorló tanárok.
(#) Bakman válasza Qju hozzászólására (») Jan 13, 2018 /

Még egy apró kiegészítés. Anno egy másik fórumról rengeteget jártunk egy "szobába" csetelni. Ott is mindenki ügyelt a helyesírásra.
(#) CIROKL válasza Qju hozzászólására (») Jan 13, 2018 /

Ócsàrolod az oldalt meg a moderàlàst és mégis több éve itt vagy na vajon minek?
Mmm felhàboritó !
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2018
(#) pjg válasza Qju hozzászólására (») Jan 13, 2018 /

Idézet:
„szakmaiságáról nem is beszéltünk.”

No de kérem ez HOBBI elektronika.
(#) pucuka válasza CIROKL hozzászólására (») Jan 13, 2018 /

Biztos pisztolyt tartanak a halántékához, nehogy el merjen távozni a fórumról.
(#) gernerakos válasza pucuka hozzászólására (») Jan 13, 2018 / 1

Szerintem ő inkább megdícsérte a fórumot, hogy régebben mennyire alacsonyabb volt a színvonal, de most milyen jó. Veleményem szerint ez egyértelmű javulás.
(#) elektroncso válasza gernerakos hozzászólására (») Jan 13, 2018 / 2

Én is ezen a véleményen vagyok. Szoktam én is olvasgatni a régi hozzászólásokat, rengeteg információ felgyűlt már, de az első hozzászólások elég veszett nyelvezettel íródtak. Még Topit is kitiltották volna, a mostani moderátorok.
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2018
Moderátor által szerkesztve
(#) tbarath válasza elektroncso hozzászólására (») Jan 13, 2018 /

Én több témát is végigolvastam már itt, és nekem a nyelvezettől nagyobb bajom az, hogy egy 80 oldalas fórum érdemi tartalma simán beleférne 10 oldalba, még akár a vitákkal együtt is.

Csak ugye mindig jött valaki azzal, hogy "bocs de nincs időm ennyit elolvasni, és csak az lenne a kérdésem, hogy", majd feltette az ott előforduló kb. 10-20 típuskérdésből az egyiket, a vége felé akár a 30. alkalommal is. Még akkor is, ha az övé előtt 10 hozzászólással ott volt a válasz a kérdésére. És a 80-bol 60-70 oldalt az ilyen redundáns, ugyanarra a kérdésre adott n+1. válaszok tesznek ki.
(#) Bakman válasza tbarath hozzászólására (») Jan 13, 2018 /

Minden fórum ilyen, kb. a születésüktől fogva. Miért lenne ez más?
(#) Alkotó hozzászólása Jan 13, 2018 /

Sok éve van egy kb. 150 literes akváriumunk, halakkal - növényekkel, és egy kb. jó egyensúllyal. Tehát ritkán kell takarítani, nagyjából egyensúlyban vannak a dolgok. Tehát ezzel a részével azt hiszem nincs is baj.
Eltolható üvegteteje van, ami a két rövid oldalon 1-1 cm-re áll meg a szélétől, de egyébként teljesen zárt a fedése.
De mióta megvan, 5-6 hetenként utána kell tölteni kb. 15 liter vizet. Hová lesz a hiányzó víz? (Természetesen nem lyukas, nem csöpög és nem ebből iszok este ha lusta vagyok kimenni vízért.)
(#) mek-elek válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 13, 2018 /

Mek, mek,
én a helyedben felszerelnék egy kandi-kamerát, és rögtön megtudnád, hogy ki a vízre járó.
mek
(#) mps válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 13, 2018 / 1

Megisszák a halak Nem légmentesen zárt. Megy benne a levegőztető is, ez még jobban növeli a felületet ahol párolog. Ha fűtened is kell az még jobban fokozza. Nekem is így csinálták míg halaztam.
(#) Alkotó válasza mek-elek hozzászólására (») Jan 13, 2018 /

Arra gyanakszol, a gonosz vízimanók az éj leple alatt kipacsálják vagy megisszák?
Én eredetileg a megivást kizártam és a pórolgást se nagyon tartom reálisnak. Épp ezért vagyok tanácstalan.
(#) Kovidivi válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 13, 2018 /

Párolog. Kipróbálhatod, rakj egy nagyobb vödörbe vizet, 2-3 hét múlva meg fog jelenni a szélén a csík, mert ahogy párolog a víz, csökken a vízszint, és nyomot hagy a vödrön.
(#) nagym6 válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 13, 2018 /

Az is lehet, hogy szivárog valahol. Nem látni, mert szétterül a nagy felületen. Alaposan kellene végigtapizni az éleken, ahol ragasztás van. Előtte persze végigtörölni, ne más odafröccsent vizet véljünk szivárgónak.
(#) tbarath válasza Bakman hozzászólására (») Jan 13, 2018 /

Hát láttam már olyan fórumot, ahol az ugyanazt sokadszor kérdezőt olvasásra bíztatták.
Bár ez sajnos ritka.
(#) Alkotó válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 13, 2018 /

A párolgást valamilyen szinten el tudnám fogadni, de a tetejéről vissza kellene csepegnie. Legalábbis ez lenne nekem ésszerű.
Egyébként egyáltalán nem esik nehezemre havonta belelöttyinteni egy vödör vizet, csak mint érdekesség említettem meg.
(#) Bakman válasza tbarath hozzászólására (») Jan 13, 2018 /

Nincs ezzel semmi baj, ha jól csinálják. Az, hogy olvasásra bíztatnak valakit konkrét link vagy egyértelmű iránymutatás nélkül, önmagában édes kevés, rosszabb a semminél. Az olyan fórumon kb. lehetetlen megtalálni bármit is, legalábbis én ezt tapasztaltam. A kereső a kulcsszavakra dobja a hozzászólásokat de válasz kb. ennyi: "Volt már!" vagy "Olvass vissza és megtalálod!" (utóbbi témában laza 500-600 hozzászólás).
(#) Alkotó válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 13, 2018 /

Ez sem zárható ki. Ez egy csináltatott edényzet, de látszatra abszolút korrekt. A jelentős súly és biztos felfekvés érdekében teljes felületen egy 2 cm vastag hungarocel rétegen nyugszik az egész. Ennek az élét már körbe vizsgáltam, és nem észleltem semmilyen nedvesedést.
(#) tbarath válasza Bakman hozzászólására (») Jan 13, 2018 /

Ja, ez valóban probléma. Persze ezt is meg lehetne oldani, pl. az értékelésekhez hasonlóan egy "vótmájelző" a hozzászólászólásokhoz, és X jelzés fölött nem jelenik meg a keresőben, vagy Y nap múlva automatikusan törlődik.
Következő: »»   2839 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem