Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Várakozó kocsisor esetleg azért is nyomhatja a féket féklámpa világít, mert elgurulna az autó, lejt az út. Ha enyhén lejt észre sem veszi olyan lassan kezd gurulni, mást figyel, ezért gondolom a beidegződés, hogy mindig nyomjuk a féket, biztos ami biztos.
Bár nincs jogsim, de nem volna egyszerűbb felhúzni a kéziféket? Főleg vasútátjáróban ahol percekig is állhat valaki mire felnyissák a sorompót?
Részben igaz, pld. sorompónál lehet, de forgalomban pld. piros lámpánál (Alkotó erre is gondolt szerintem) már nem járható út rendszeresen kéziféket használni.
Üdv! Szerintem a lámpánál a féknyomás inkább szokás, mint írtad és nem indokolt. Általában ha megálltam, kiengedem a féket. Csak akkor nyomom, ha gurulok.
Elektroncső véleménye is helytálló. A gyors és gyakori forgalomirányító lámpák miatt szoktak le róla. Az a baj, hogy parkolásnál sem használják sokan. (Berohadt, működésre nehezen bírható kézifék rendszerek javítása során szűrtem le ezt a tapasztalatot.)
Szvsz indokolt a pedál nyomása olyan lámpás kereszteződésben, ami emelkedőn/lejtőn van.
Akit már áttoltak/löktek egy kereszteződésen, nem akad fenn azon, hogy az előtte levő álló helyzetben, akár vízszintes terepen is nyomja a fékpedált. Az sem biztosíték, hogy a mögöttünk levő már egy helyben áll. A kézifék (más néven rögzítőfék) nem megoldás, nem arra van kitalálva, hogy percenként akár többször behúzzuk.
A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2018
Volt már olyan, hogy berántottad a kéziféket, de ki már nem tudtad engedni? Igen jó érzés. Ez a kézifék rángatás régen a Wartburgosok szokása volt. Egyébként sem lesz semmi baja ha nyomod a féket, legalább tudja az utánnad jövő, hogy állsz.
Lejtőn is el lehet indulni kézifék nélkül, csak gyakorlat kérdése. Én pld nagyon ritkán használtam kéziféket, néha kifejezetten hátrányos. Párizsban szokás a parkoló autók tologatása, ha behúzod a kéziféket, lehet megnyomják az autódat.
Az én lökhárítóm bánta a kézifék be nem húzásokat. Nekikoccantak egy autónak, ami meglökött egy másikat. Negyedikként állva, kaptam egy vonóhorog lenyomatot. Szerencse, hogy a koccoló kijavíttatta. A youtube-on több tucatnyi videó van arról, hogy vágta gallyra az autóját és esetleg másokét egy mozdulat hiánya miatt. A wartyogó rossz példa. Ha jó a kézifék, az nem hagy cserben. Persze néhány évenként foglalkozni kell vele.
A hanyagságot semmilyen indokkal nem lehet igazolni, magyarázni.
A mai autók elektronikus kézifékét maga a jármű húzkodja. Persze csak amíg működik.
A kézifék rögzítőfék. Akkor kell használni, ha elhagyod az autót. Egyébként az üzemi féket kell használni, gondolom nem nagy erőfeszítés a lábadat a fékpedálon tartani.
Nekem is voltak belejövős eseteim, de szerencsére egy (céges) terepjáró masszív dolog, alváz, elöl hátul vas lökhárító, plusz vonóhorog hátul. Álltam a sor végén piros lámpánál, látom ám a tükörben, hogy lendületesen jön egy zsíga, (jó taknyos idő volt) kifordított kerekekkel. Annyit tettem az ügy érdekében, hogy levettem a lábam a fékről, mikor megvolt a durr, fék, mivel ilyenkor mindíg hagyok távolságot az előttem lévőtől nem mentem bele, de a zsigának leborult a homlokfala a földre. A sofőrje elnézést kért, de nekem csak némi karcolás a lökhárítón. A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2018
Na de azt se minden egyes megállásnál
![]() Azt is kézzel kell működtetni, gyújtás levétele után húzza be magától. Kioldani kiold magától ha indulni akar az ember de megállásnál nem húzza be magától. Idézet: Biztosan maradi vagyok, de az ilyenből ugyanúgy nem kérnék, mint szervókormányból személyautónál. Egy véletlen gyujtáslevétel menet közben, befog a fék csúszós úton. Vagy lemerült akkunál betolni fogós féknél. Inkább én tudom mikor mi kell. „A mai autók elektronikus kézifékét maga a jármű húzkodja”
Szép új világ. Majd eldönt helyetted a program.
Idézet: Én így menekültem meg a fizetéstől egy balesetben. Megálltam az előttem a telezöldnél fékező taxis mögött, öten hátulról belémcsattantak. Én nem fizettem egyedül, mert rajta tartottam szokás szerint a fékpedálon a lábam, így taxist nem törtem össze. „Ha szerinted is teljesen embertelen dolog, ha sík úton fékpedálra lépve várakozik egy autós”
Erre próbáltam rávilágítani, helyes a megfejtés!
Alkotónak: én leírtam, mit kell tenned. Bővebben: ha lusta vagy átolvasni a közel 200 oldalt és bemenni a biztosítóhoz, ahogy javasoltam, én nem fogok elmenni helyetted, sem elolvasni ismét, sem a kezedet sem fogni. Nem tudom, minek kell az a szürkített rész a hozzászólásodban, de legközelebb tartsd meg magadnak, mert én nem vagyok ilyenre kíváncsi. Lehet, hogy más igen? A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2018
Idézet: „Mielőtt végletesen eldeformálnánk a kérdést” Idézet: „ha előttem felvillan egy féklámpa” Nos, ismét és utoljára és csak neked: te formálod át a gondolatmenetet, mivelhogy mielőtt beleszóltál volna a beszélgetésbe, nem volt szó arról a szituációról, amit leírsz. Tehát nem az volt a kiinduló szitu, hogy pont előled kisorol egy autó. Hanem hogy pont eléd jön be, mindenféle előjelzés nélkül. Rövidebben és jobban nem tudom megfogalmazni, harmadjára.
Na srácok a Balatonnak annyi.
![]() Híd a Balatonon A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2018
Az a baj, hogy ez hiába áprilisi tréfa, valamelyik ökör még a végén tényleg kedvet kap hozzá és megvalósítja...
Teljesen biztos voltam abban, hogy nem fogsz tudni mutatni semmit, mert nincs mit mutatni. Veled ellentétben én átnéztem a tankönyvet, és tételesen rákerestem a fékez, megáll, lassít, várakozik, szavakra, és elolvastam a vonatkozó részeket. Sehol nem írják, az álló jármű helyzetének fékezéssel való stabilizálását.
A szürke szöveg oka a következő. Igyekszem a személyeskedést elkerülni, de mivel konkrétan belém rúgtál, ezért kell egy kicsit védekeznem. Volt itt régen egy hozzád hasonló nevű moderátor. Ritka pocsékul végezte a dolgát, és több hasonlóságot is felfedezni vélek köztetek. Ő is "megmondta" a tutit, de nem tudta indokolni azt.
"A szürke szöveg oka a következő..."
Na most fejezd be ezt, de azonnal. Az a személyeskedés, amit te művelsz. Érdekes, X éve személyes "egymás melletti elmenetelünkkor" miért nem mertél nyilvánosan sértegetni és akár szembeköpni? Ott volt a nagy lehetőség. Arra nem volt mersz, hogy személyesen rendezd a "pocséknak keresztelt" munkámat? Nem rúgtam beléd, hanem javaslatot tettem, mit tegyél és milyen sorrendben. Érdekes, másnak, kameleon2-nek egyből leesett, mire utaltam. Megmondtam világosan, nem szeretnék tőled további bölcsességeket kapni. (Bár úgy emlékszem, hogy az elmúlt években mintha már tettem vola hasonló utalást erre.) Sőt, ha kérhetem, a továbbiakban egyetlen hozzászólásra se választolj, aminek én vagyok a feladója. De ezt úgy istenigazából kőbe vésve. Ha kérhetem, és ha tudod magad tartani magad ehhez. Nagyjából úgy 40 évig, légyszi. Kérésem már a jelenlegire is érvényes. A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2018
Na Skacok! Hiába ez az OFF topik, ne essetek egymásnak. Mostanra már mindketten személyeskedtek, ami teljesen felesleges.
Annyi hülye, P5S típusú autóvezető van az utakon, van közös ellenség, ne egymással vitázzatok. (igen, elektronikások vagytok, kiolvasható a típusmegjelölés ![]() -- T
Téma váltás. A kép friss de az állomány már majdnem 3 hetes.
A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2018
Sajnos, ez a terv már megjelent a tervezőasztalon (évekkel ezelőtt)! És mint tudjuk: a hülyeségnek nincs határa (különösen a jelenben!).
![]()
Nem meggyőző, hogy egy ennyire rossz hírű oldalon jelenik meg....
Idézet: Magyar Televízió is bemutatott ingyen áramot, ott jóval egyszerűbben megoldották. Drótokat dobáltak fel a lakók az utcai hálózatra, azon jött is az áram ingyen. Egész utca használta a találmányt, drótzsungel volt. Természetesen hazai ötlet. „Nem meggyőző, hogy egy ennyire rossz hírű oldalon jelenik meg....” Idézet: Azért ez vitatható, mert Indiában hivatalosan is így megy... „Természetesen hazai ötlet.” Bár lehet, hogy igazad van, mert nem tudom, ott volt-é előbb áram. |
Bejelentkezés
Hirdetés |