Fórum témák
» Több friss téma |
Hello!
Ambavir cipőjében járok én is. A kefe kissé halott, de ideigenesen megcsináltam úgy hogy mindig hozzáérjen(épp csak addig, míg meg nem jön az új). Viszont így is maradt a hibaüzenet. 47Ohmos ellenállás jó , LNK304GN alkatrészt kimérni nem tudtam, de nincs felpúposodva, megégve, stb... Teszt programban a kompresszor elindul, a hideg oldal le is deresedik, de 15 perc után sem fúj meleg levegőt. E32 hibakódot ha ki is törlöm, visszajön. A benzines javítást fontolgatom... A maradék nedvességet a dobon futó szalag és a dob közötti impedanciából méri, egy széles szénkefével veszi le és továbbítja a panelre...Ennyit sikerült kiderítenem. Remélem lesz valakinek ötlete. Szép napot!
Szia!
Privilegnél volt ilyen hibám Az E32 az a meghajtó motorral kapcsolatos bár ez kondenzációs volt! Esetleg a kondik kapacitását nézd meg! Remélem segítettem! Szép napot! A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2018
Szia.
Azóta nem is jártam erre. Megoldottad? AEG totál kilőtte magát. Se kép-se hag. LNK, de barátosném vitt egy másikat, ez meg azóta vár.
sziasztok! lenne egy samsung hőszivattyús szárítógépem, és Hc hibakódot ír nem indul el! szerelő nézte és a kompresszor az jó! Samsungnál is ki kel törölni a hibakódot?
Sziasztok! Azóta a szénkeféket kicseréltem, vezetékeket átnéztem. E32 a hőszivattyúsnál a következő hibaüzenetet takarja: maradék nedvesség frekvenvciája túl alacsony. A hiba maradt. Egyéb ötlet?
A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2018
Hali! Persze, raktam. Német fórumon annyit találtam infót, hogy ha sok öblítő volt a mosásokhoz adva, annak a maradéka teljesen elszigeteli a dob két részét akkor is, ha van benne nedves ruha. Megpróbálom kitakarítani.
Hali! Most sikerült újra foglalkoznom a géppel...
A motor és a venti kapacitása ok, de a betápnál is van vmi, ami elvileg 1,5 uF, ezt ennél viszont csak 205nF-ot mérek. sajnos ki van öntve műgyantával. Gyári alkatrész 15E az alkatrész cikkszáma:1254227315 Képek az alkatrészről Az sem biztos, hogy ezzel van a baj. A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2018
Szétkaptam, a mérőkörön kicseréltem a vezetékeket, zavarszűrőből is találtam hasonlót, de az E32 maradt...A dobot nem bántottam, mert üresen végtelen ellenállás volt a dob és a szalag között, vizes ruhával(3db) beállt 6MOhmra. Tesztprogramban elindítja a kompresszort is, de normál program indítása után visszatér a hibakód... Nem lehet, hogy érzékeny a panel az alacsony tápfeszre? Sajnos előfordul, hogy csak 205V jön be...
A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2018
Szia! A betápnál egy zavarszűrő van, ezt ha úgy tetszik ki is iktathatod, nélküle is megy a gép illetve ez nem hinném, hogy gondot okozhat.
Pontos géptipust írhatnál illetve az elektronikáról pár kép is jó lenne.
Szia! Bocsi! aeg t59840 PNC:91609617600, hőszivattyús szárító.
Képek a panelről... Az LNK-t már én cseréltem ki, a forrasztásra nem vagyok büszke. De az a része legalább működik...
Szia! Kivan takarítva rendesen a gép belül hűtő-fűtő bordái?? Az az első. Van benne egy mókuskerekes ventilátor, annak a kondija? ,A forgató motor kondija, kompresszor kondija kapacitás ügyileg rendben???? Nem elég ha elindul. Ha ezek rendben indulj visszafele a szénkefe csatlakozásaitól a nyákon méregessed az alkatrészeket.
Ok! Nagyon Köszönöm! Majd jelentkezem!
Sziasztok!
Mirkó kollégám Whirlpool AZB 788-as szárítógépe a következőket produkálja:elindít egy programot(bármelyiket),kb.4 perc után minden kijelzés megszűnik(mint mikor elmegy a táp),majd egy-két másodperc múlva visszatér,s beáll program elejére,mint ha most akarnánk indítani.A ruha tűzforró a gépben.Előzmény annyi,hogy a panel tápja lett javítva,(azt mondjuk nem én),s azóta produkálja ezt a jelenséget.A panelllel lenne gond?De ezek az én tapasztalatomban ilyet még nem csináltak,ami táp meghal az meghal,ha pedig meg lett javítva,akkor megy szépen,mint a doxa.
Van egy Elektra Bregenz TKF 8352 A hőszivattyús szárító gépem.
Fél év alatt a szárítási teljesítménye nagyon lecsökent, már alig szárít valamit. A ruhák sem olyan melegek benne mint korábban. A klímagáz megvan benne, a kondenzátorai tisztának tűnnek. Mi okozhat ilyen problámát?
A kondenzatorok tisztanak tűnnek vagy tiszták? Mert az okoz e féle problemát. Vagy a hőérzékelő ntc re rá van rakodva a szösz vagy rossz.
A kondenzátorok tiszták, kiszedtem a dobot, leszedtem a kondezárok burkolatát.
Az ntc az ajtó alatti levegő csatornában van, tiszta az is. Hogyan tudom megméri hogy jó e?
Lekötöd az egyik végét, hogy ne zavarjon be az elektronika, aztán ellenállást mérsz rajta.
Utána megmelegíted és újra mérsz - ha jó, csökken az ellenállása. Kérdés még, tudod-e az adatait pl. 20 fokon és ahol dolgoznia kell. A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2018
Szobahőmérsékleten 8,8 KOhm az ellenállása, melegítésre csökken.
Tehát akkor az jó?
Nézd meg úgy is, ahogy írtam. Hány fokon szárítasz pl..
A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2018
A hőfokot nem lehet állítnai, nem tudom hány fokon szárítok. Öngyújtóval melegítettem csökken az ellenállása.
Próbálom keresni az adatait, de nem találok semmit egyenlőre.
Gondolom, visszaszabályozza a fűtést, aztán beáll egy hőfok. Azt jó lenne tudnod, megmérned, aztán vannak olyan táblázatok, ahonnan visszakeresheted, hány kohm-ra csökken le ott kb.
Szárítás közben mérjem a főhőkot?
Holnap csinálok egy szondás hőmérőt, megmérem ha az segít.
Célszerű... aztán kiszedve megméred ugyanarra a hőfokra melegítve - de szerintem nem ennél lesz a hiba...
Akkor hol keressem a hibát?
A komrresszor megy, dolgozik a csöve hideg. A levegő kering benne. Csak elekromos hiba lehet, vagy a vezérlő, vagy valami szenzor, vagy kábelozás.
Erre nem tudok mit mondani. Első az, hogy kizárd az esetleges ntc hibát.
Ha meglesz a hőfok, írok egy sacc ellenállást és összehasonlíthatod az értékeket. A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2018
Nem találok hozzá "gyári" adatot.
Pill. nem is kell.. - ha mérsz pl. 85 fokot és ott melegítve 6-800 ohmos lesz, akkor jó lehet.
Nem 100 %.. |
Bejelentkezés
Hirdetés |