Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv! Egy otthoni repülőgép szimulátort építek. A műszerfalon lévő forgókapcsolók billentyűparanccsal működnek. pl: 1-es gomb: jobbra teker, 2-es gomb: balra teker. De én a építendő műszerfalamra nem két gombot akarok kivezetni, hanem forgókapcsolót. Két kimenet kell, az egyiknek akkor kell zárnia, ha jobbra-, a másiknak pedig, ha balra fordítom a kapcsolót. Remélem sikerült érthetően leírnom, hogy mit szeretnék. Valamilyen logikai áramkörrel meg lehet-e oldani? Vagy egyáltalán lehetséges-e?
Előre is köszönöm a segítséget! A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2015
Ez ügyben vedd fel a kapcsolatot elektroby-val. Nekem is ő segít. Itt akadtam el én is, de ő erre már megtalálta a megoldást. Iszonyú jó kütyüt PIC-et gyártott, ami nem csak rotarykat (forgókapcsoló) kezel, hanem kijelzőket is. erre építem én is a B737 fülkémet.
Bővebben: Link Bár az ára változott azóta, de megfizethető! Nagyon tudom ajánlani. Bármi egyéb kérdésed van , keress ha tudok segítek. Üdv
Üdv! Én is egy B737-es fülkét építek, még nagyon az elején járok, tegnap vágtam ki a műszerfalat. 3db 17" monitorral fog működni.
Köszi a segítséget! A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2015
Ígéretes! Enyém így áll már még csak
Üdv! Dolgozok a 737-es EFIS vezérlőpaneljén. Forgókapcsoló helyett az egyszerűbb megépítés miatt 3 állású visszaugrós nyelves kapcsolókat szereltem be. Egy USB-s billentyűzet chipjével működik.
Tudom, hogy ezt nem fogják összekeverni egy igazi 737-essel, de egyszerűsége és az ára miatt mindenkinek tudom ajánlani. (eddig 2500 Ft) Az én elvárásaimnak megfelel, minden funkció működni fog, csak külsőre más. És lássuk be, sokkal életszerűbb, mint kattingatni. A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2015
Üdv! Kérnék egy kis segítséget a PMDG 737 overhead panel vezérléséhez. Van teljes verziójú FSUIPC-m, de nem tudom, hogy hogyan lehet a PMDG billentyűparancsokat beállítani. Csak az alap billentyűparancsokat látom. Külön telepíteni kell hozzá valamit?
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2015
Nem.
Mindig a 2 dimenziós panelt kell a a szimulátoron használnod, ezt előre tedd ki a képernyőre. Tessék: https://www.youtube.com/watch?v=__of5EEZzvc
Üdv! Köszönöm a választ!
értelemszerűen olyan gépeknél ahol nincs 2D ott más megoldást kell keresned...
Nekem 3.7.0 verziójú FSUIPC-m van. Ebben nincs ilyen funkció. Melyik verziótól működik?
Üdv! Sokat haladtam a 737-es szimulátorommal. Az Overhead panelről egyelőre lemondtam, először az EFIS vezérlő és MCP panelt akarom megcsinálni. Ideiglenesen már készítettem egy EFIS vezérlőpanelt, e helyett plexiből szeretnék majd újat. Jövő héten várom a szarvkormányt, a képen látható, hogy egyelőre autós kormánnyal használom...
A hozzászólás módosítva: Aug 23, 2015
4. xx
Ugyanolyan kórmányom van, igaz most már inkább rendes autót vezetek szivesebbe, de ezt is szerettem.
Köszönöm a választ. Egyelőre nem fogom használni, mert az EFIS és MCP gombokat a PMDG-ben be tudom állítani.
Én is szerettem, de repülőt irányítani elég nehézkes vele
Nekem egyértelmű. Én mikroprocesszorral szeretnék majd végleges szimulátort építeni. De ahogy elnézem annyira gyorsan fejlődik az arduino board, hogy lassan kár pic-et venni. Olcsóbb is és könyebb is programozni. A PIC és AVR max másodlagos dolgokra lesz jó. Pl motorvezérlőt készíteni.
Sziasztok! Szeretnék otthon egy repülőgép"szimulátort" építeni A joystickot és a rudder pedálokat már megoldottam. Freetrackel lehet majd körbenézni Vr sisakkal. Szeretnék gombokat,potmétereket stb. építeni usb-hez. Ehhez viszont nem igazán értek. Kérhetnék egy kis segítséget az elinduláshoz?
Szia.
Van már hasonló témánk (lásd feljebb a piros keretben), ott már többen csináltak ilyet, nem is sok oldal, olvasd át több kérdésedre biztosan kapsz választ.
Már csak egy kérdésem maradt Ha veszek késleltető nélküli usb vezérlőt, több darabot, akkor nem fog összeakadni ?
a Linda programot javaslom. Ott ki tudod választani a gép típusát is illetve azt hogy melyik vezérlőt milyen funkcióra szeretnél beállítani.
itt egy videó a telepítéshez és beállításokhoz https://www.youtube.com/watch?v=yrH6ZWrGNsU A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2016
Lassan de biztosan épülget a szimulátorom B737 Break panel. 7 szintes szendvicspanl szerkezet, 2 forgókapcsoló, 2 rotary, egy billenő és 3 nyomógomb. A panelek is saját gyártásúak.
Üdv!
Nem tudom él e még ez a topic, de egy kérdésem lenne ami ide vág. Egy egyszerűbb kezelőpultot szeretnék készíteni egy DC-3 kaliberű gép kezelésére. A gombokat meg tudom oldani, egy billentyűzet szétbarmolásával, a problémát csak a tekerhető gombok, és a motorvezérlők jelentik. Egy egyszerűbb joystickom van, azzal talán nincs baj, de ha lenne összesen vagy nyolc tíz tengely amivel fokozatmentesen tudnám kezelni a tolóerőt, keveréket, állásszöget, csűrőket magassági és oldalkormányt. Előre is köszönöm.
Nem tudom szükséges e még a válasz? Vagy már kész van a szimulátor! De javasolnám az Ardunio PIC megoldásait, illetve a Linda nevű programot hozzá. De ha egy elhasznált joystikot használsz amelynek pl van 3 tengelye akkor azokkal egy kis mechanikával megcsinálhatod a megfelelő karokat. Sok hasznos videót találsz a youtubon érdemes nézelődni! És megtalálni a neked megfelelőt! A többi kitartás és kreativitáson műlik
Üdv!
Nagy kihagyás és sok tanulás után újra belevágtam a szimulátorom fejlesztésébe. Első körben az mcp és efis panel megépítése a cél. Billentyűzetből bányászott elektronika teremt kapcsolatot a nyomógombok/rotary encoderek és a PC között. A rotary encoder elfordítását PIC-el dolgozom fel. Elkészült a PIC programom a LED kijelzők multiplex vezérléséhez is, ami a binárisan kapott számokat megjeleníti. Egy megoldatlan feladat van még: hogyan tudom az fs9-ből USB kapcsolaton keresztül kiolvasni a szükséges bináris értékeket? Nem találok kielégítő leírást sehol sem az interneten.
Hali
A nyomógombokhoz a Linda nevű program vagy a FSUIPC jó választás nekem bevált. Viszont a kijelző kódokkal én is küzdök. Nekem vannak kódjaim FSX-hez nem tudom alkalmas e FS9-hez is jók e. Ha igen szívesen átküldöm egy elérhetőséget megadsz. illetve itt is van pár jó leírás Bővebben: Link Ha eredményre jutsz a digit kijelzőkkel a robotpilótán B737PMDG géphez kérnék én is benne segítséget! Előre is köszönöm! És örülök hogy újraindult ez a fórum!
Te inkább dolgozz.... Ne itt írogass.... )))))
Szia!
Köszönöm a linket, elsőre nagyon hasznosnak tűnik. Én is B737PMDG-t használom, fs9-en. Ebben az összes gomb/forgókapcsoló beállítható az efis és mcp panelhez. Egy másféle megoldás megvalósításán töröm most a fejem. Az alapötletem az, hogy nem szükséges a flight simulatortól adatokat olvasnom ahhoz, hogy megjelenítsem a robotpilóta led kijelzőit. Sokkal egyszerűbb lemodellezni a működését egy PIC-es célhardverral. Konkrétan nem kell más, csak egy program a rotary encoder olvasásához, ha elfordítom pl. jobbra a HDG-t, egyet növelek a számláló értékén és ezzel együtt a PMDG-ben a HDG növeléshez beállított betűt is "lenyomom" egyszer (a PIC-el vezérelt tranzisztorral). Persze ki kell kísérletezni a megfelelő késleltetéseket, mi az a max sebesség, ahol még a billentyűzet és a számlálóm szinkronban marad. Ahogy engedi az időm, mindenképpen megírom hozzá a programot, és kipróbálom a használhatóságát. Ha jutok valamire, jelezni fogom. A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2018
|
Bejelentkezés
Hirdetés |