Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   232 / 1682
(#) miklosch válasza Attila86 hozzászólására (») Máj 14, 2008 /
 
A paneleket kémiai ónozóval kezeltem, de előtte alaposan letisztítottam. A függőleges pozícióra nem figyeltem, ezért terveznem kell új előlapot hozzá, és az M30-as dobozba szeretném beletenni én is. Hitelesítettem már hőmérővel és a két láb között 0,978 V van. Azt vettem észre, hogy néha "beragad" a beállított hőmérséklet mutatása, és csak nagy nehezen, néha csak újraindítással mutatja az aktuális hőt. Nálad mennyire melegszik a 7805 zászlója? Mert nekem 75-80°C-os, ami szerintem kicsit sok.
(#) Attila86 válasza miklosch hozzászólására (») Máj 14, 2008 /
 
Nálam soha nem "ragadt be" ezidáig, pedig nyúztam rendesen.
Ha zavaró a hiba akkor valószínüleg könnyen orvosolható pár alkatrész cseréjével...

A 7805 melegedése normális. Több mint 10V marad rajta és átfolyik rajta a kijelzők árama. Emiatt persze hogy melegszik. De én járattam elég sokat folyamatosan (több mint 12 órát) és bírja szépen.
Az előző forrasztóállomásomban is pont ennyire melegedett, de bírt kb. egy évet (utána sem romlott el, csak lecseréltem a Forrasztóállomás II-re).

A mért feszültség-értéket köszönöm!
(#) miklosch válasza Attila86 hozzászólására (») Máj 14, 2008 /
 
Lehet, hogy csak valami zavart kapott, azért ragadt be, de tegnap óta nem vettem észre ezt a hibát. Ha 80°C-nál nem melegszik jobban a fesz.stab., akkor nem foglalkozom vele, mert azt bírnia kell. Köszönöm szépen még egyszer a dokumentációt!
(#) Attila86 válasza miklosch hozzászólására (») Máj 14, 2008 /
 
Nagyon szívesen! Sőt, én örülök neki a legjobban hogy tényleg volt értelme annyit gépelni mert valaki tényleg úgy járt el ahogyan azt leírtam. És meg is lett az eredménye.

Mások írnak nekem hogy ez nem működik meg az nem működik az áramköreimben amiket utánépítettek, aztán hamar kiderül hogy a hiba oka nagyon sokszor az, hogy nem tartották be a pontos építési/élesztési utasításaimat. "Persze, biztosan csak szeret gépelni a srác..."
(#) MPi-c válasza miklosch hozzászólására (») Máj 14, 2008 /
 
Nagyon szép, precíz, mint általában a munkáid. :kalap:
Úgy emlékszem - de lehet, hogy az emlékeim nem pontosak - volt egy PIC-es vezérlőd is, azzal mi lett?
(#) miklosch válasza MPi-c hozzászólására (») Máj 14, 2008 /
 
Igen, van egy PIC-es pákaszabályzóm is, de az Weller-hez, azt szoktam használni, de elegem lett abból, hogy hétvégente cipelem magammal, hogy otthon is tudjak forrasztani, ha kell, ezért építettem meg ezt az analógot, hogy az otthoni forrasztásokat el tudjam vele végezni. Gondoltam arra, hogy megépítem a PIC-est újból (már két működő nyák megvan), viszont a páka, és az egyéb anyagköltségek sokkal drágábbak, és otthonra tökéletes a 2000 Ft-os páka is.
(#) szücsien hozzászólása Máj 14, 2008 /
 
Sziasztok!

Tegnap elkészítettem életem első flyback tápját, hétvégén meg összedobtam egy bemenetválasztót fejhallgató erősítővel kiegészítve.
(#) szücsien hozzászólása Máj 14, 2008 /
 
Itt van még két kép a tápról.
(#) maTaKee válasza szücsien hozzászólására (») Máj 14, 2008 /
 
Szép SMD kivitel!
(#) Kovidivi válasza szücsien hozzászólására (») Máj 14, 2008 /
 
Szia!
Nagyon szép lett az smd-s nyákod! milyen módszerrel készíted? Nagyon vékony vonalakat használsz, viszont azok nagyon szép kontúrosak!
Gratulálok hozzá!
(#) Tomi20 hozzászólása Máj 14, 2008 /
 
Tudom, hogy nem ide való, de ez a legnépszerűbb topic... Valaki tudna segíteni ebben? Nagyon fontos lenne, Szombaton már szólnia kellene az erősítőnek, de nem tudok vele haladni...
(#) krkic válasza akos86 hozzászólására (») Máj 14, 2008 /
 
Hello

Ezek a kapcsolások vétlen nem a Rádiótechnika 1992-es évkönyvéből vannak? Az előerősítő milyen mert azt én is megépíteném?
(#) feki00 válasza szücsien hozzászólására (») Máj 14, 2008 /
 
Gyönyörű a bemenetválasztót, kívül-belül :kalap:
Valamit tudnál mondani a dobozáról?
(#) szücsien válasza feki00 hozzászólására (») Máj 15, 2008 /
 
Egy rossz média konverter dobozát használtam föl. Az eleje még azért olyan foltos, mert még nem volt időm elvinni krómoztatni csak felpolíroztam.
(#) szücsien válasza Kovidivi hozzászólására (») Máj 15, 2008 /
 
Szia!
Fotóztam a nyákot. Nem olyan vékonyak a vonalak (12mil ). Valószínű a fényképezés miatt látszik csak annak.
(#) Kovidivi válasza szücsien hozzászólására (») Máj 15, 2008 /
 
Attól függetlenül profi muka!
(#) tod hozzászólása Máj 16, 2008 /
 
Sziasztok! Végre kész lettem az akváriumom "tetőszerkezetével", ami egy pár darab vezérlőelektronikát rejt. Rakok fel egy-két képet a kész cuccról. Rétegelt lemezből készült a tető, és ebbe ment bele minden. A világítás automatikus, időkapcsolós, erre szerintem ez volt a legegyszerűbb. A ventilátor hőfokvezérelt, ha a lámpa nagyon bemelegíti a víz fölötti teret, akkor kapcsol be. Ha kinyitják a fedelet, akkor viszont kikapcsol, így nem nyúlhat senki bele a forgó ventilátorba. A kék LED-sor éjszaka világít, hogy lássanak valamennyire a halak... Ezt egy alkonykapcsoló vezérli. Lesz még benne egy digitális hőmérő is, csak még egy kicsit ki kell javítanom, és egy folyadékérzékelő, ami akkor fog jelezni, ha a víz szintje a párolgás miatt csökken. Duo Ledet fogok használni itt: zöld: megfelelő vízszint, piros: nem megfelelő vízszint.
(#) tod hozzászólása Máj 16, 2008 /
 
Még egy pár darab kép
(#) Fery válasza tod hozzászólására (») Máj 16, 2008 /
 
Szia
Nagyon szép, preciz igényes munka.
Azért javasolnám, szedd szét és legalább két réteg szintelen lakkot, lazúrt vagy valami hasonlót tolj fel rá, és utána rakd össze. Látom egy része forgácslemez, az úgy el fog rohadni a párás levegőben, védelem nélkül, ahogy illik. Ráadásul ha átnedvesedik akkor a zárlatveszély is jóval nagyobb lesz.
Egyébként gratulálok.
Fery
(#) elektrorudi válasza tod hozzászólására (») Máj 16, 2008 /
 
A vízszint jelzőt mindenképpen duplikált, biztonsági áramkörökkel csináld meg, mert, ha túltöltődik az akvárium, megfulladnak a halak !!!
A kék LED pedig zavarja őket az alvásban... Hiába csukják be a szemüket éjjel, átvilágít a szemhéjukon...
(#) Fery válasza elektrorudi hozzászólására (») Máj 16, 2008 /
 
Ez aranyos, tettszik a sok vizben fulladozó halak esete, de itt veszélyesebbnek tünik az, hogy ha túltöltödik az akvárium akkor el fogja önteni a hálózati részt, az pedig életveszélyes.
Fery
(#) zenetom válasza elektrorudi hozzászólására (») Máj 16, 2008 /
 
a halak betudják csukni a szemüket?
(#) Attila86 válasza zenetom hozzászólására (») Máj 16, 2008 /
 
Persze hogy be tudják. De csak akkor, ha éppen fulldokolnak a sok vízben.
Egyébként csak azért fulladnak meg ha magas a vízszint, mert akkor nem ér le a lábuk.
(#) MPi-c hozzászólása Máj 16, 2008 /
 
Sziasztok!
A "sok(k)" vizes hozzászólás közepette bemutatom a legújabb öntözővezérlőmet.
Egy PIC18F2520-as a parancsnok. Az összes, idővel kapcsolatos feladatot egy DS1337-es RTC-nek (smd-s és az LCD alatt van) osztja ki, ami megszakításokkal jelez vissza. A mágneskapcsolókat (vagy szelepeket?) triakok vezérlik, 16 db körben (ha nem elég, bővíthető )
Az RF modul már egy meglévő adótól (korábbi, bemutatott órám külső hőmérője) kapja az adatokat. Ezt szeretném a későbbiekben DCF-es témában bővíteni, legyen pontos az az öntöző!
(#) ZLED válasza MPi-c hozzászólására (») Máj 16, 2008 /
 
Nagyon szép, grat
(#) kaqkk válasza MPi-c hozzászólására (») Máj 16, 2008 /
 
Szuper a vezérlőd ,de nem tud túl sokat? Minden tudására
szükség van? Egyébbként minden elismerésem a tiéd!
profi munka , profi minőség ! Gyönyörű !
(#) jdani válasza MPi-c hozzászólására (») Máj 16, 2008 /
 
Saját nyák? :eek2:
(#) MPi-c válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 16, 2008 /
 
Szerintem nem túl sok, amit tud. Olvastam olyat gyári vezérlőnél, hogy szakaszos öntözés, évszak igazítás, páros-páratlan nap stb. Ilyenekkel nem foglalkoztam...

jdani!
Gyártattam.
(#) tod hozzászólása Máj 16, 2008 /
 
Sziasztok! Felrakok még egy képet az éjszakai világítással. (Nincs ekkora fénye, csak hosszan exponáltam.)

Fery: Én is gondoltam rá, hogy lelakkozom, mert - főleg a forgácslemez - könnyen szétmegy a víztől. A páratartalom nem túl nagy, mert a ventilátor bekapcsol, ha nagy a páratartalom.

elektrorudy: Én is elgondolkoztam azon, hogy mi lesz ha túltöltődik, a fulladásos halál elég kellemetlen... A kék ledek fényét is le fogom csökkenteni, mert már kritizáltak érte a halak - de egy-kettő nagyon örült neki...

kep 023.jpg
    
(#) Peti_85 válasza tod hozzászólására (») Máj 17, 2008 /
 
Szia!
Nagyon szép! Nekem nagyon tetszik!
Amúgy halacskák is vannak benne? Mert azt nem nagyon látni...

Következő: »»   232 / 1682
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem