Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
En is csinaltam hasonlot auto radioba kazetta helyere hasonlo modult epitettem be. Nekem is problema volt a sipolas, egy ilyen szigetelt DC-DC konverterrel sikerult nagyjabol kiszurni a zajokat.(a bluetooth vevo modult ezen DC-DC konverter kimenetere kotottem.)
Sziasztok! Üdv. Mindenkinek!
Megint csináltam egy "egyszeműt".
Még képek:
Óriási! Ezt a cifra üveget kifúrni, hogy ne repedjen el! Az a panel: nem az én "műfajom".
Igényes és stílusos (nyilván szubjektív, de én így látom). Gratula!
Sziasztok! Nekem is ugyan ez volt a gondom, de EZ teljes egészében megoldotta a problémát. 12V-ból stabkockával 5V, majd ez a kis kütyü és minden rendben.
Ügyes! A szimbólum kijelző mi célt szolgál? Gondolom a számkijelző az időt mutatja, de mit jelez az alsó nixie?
Szia!
Nem jelez semmit, csak folyamatosan világít. Ellenállást nem mér! Gondolom, hogy Te a fiatalabb korosztályhoz tartozol, azért nem asszociáltál az OMEGA beatzenekar Petróleum lámpa című számára. Igaz, hogy Ők egy ennél csicsásabb "kényes porcelán" petróleum lámpáról énekeltek. Neked, és a többieknek is köszönet a lájkokért! Szép napot kívánok! manolo
Áááááááhhh, téééényleg! Ezen agyaltam én is. Mekkora ötlet!
Az irodámban van egy 6 csöves nixie óra és a kolléganők teljesen odavannak érte. Na ettől be is pipilnének...
Már csak arra lennék kíváncsi, hogy ezt az omega kijelzőt,honnan szerezted ?
DGT10B csövekkel épített VFD óra. Pic16F886, DS3231, TD62783, DS18B20, LM2587-icéket tartalmaz.
A szoftver sooty fáradtságos munkája, akinek ezúton köszönöm a sok eltöltött órát. https://youtu.be/AVb9coKYcDY - videó https://drive.google.com/open?id=19BncR5sXEFlErxhgKa0yDaYPM_TbNQWs - rajz
Szép munka,nagyon egyedi a karakter megjelenítés.Hol lehet ilyen csövet beszerezni?
Nagyon egyedi ezekkel a Japán "karakteres " VFD csövekkel.
A ds 18b20 miért kell bele ? A DS3231 tudja mérni a saját hőmérsékletét (és még kalibrálható is)
A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2019
A DS18B20 eleve kalibrált értéket ad. Mi is használjuk, teljesen korrektül mér. Amit kalibrálni kell, azzal sok a nyűg is. Nem beszélve z azonnali jelfeldolgozásról és digitális továbbításról. Nem függ a vezetékhossztól a mért érték.
Azt nem értem még mindig hogy miért ? Az óra a szobában van a DS a hátulján , miért nem elég a 0,25 fok pontosság. A kihívás kedvéért (és ha már belefért a programba) miért ne ?
Idézet: Minden bizonnyal janosnak nem volt elég, nekem sem lenne elég amikor könnyedén elérhető ettől jobb felbontás is. Ha neked elég, hajrá! „miért nem elég a 0,25 fok pontosság”
A hőmêrséklet mérése jobb ha a dobozon kívūl történik.
Ennél az óránál a feszūltség konverter kevésbé melegszik,mégis a dobozban melegebb van mint kint. Az óra 12 volton 80 mA fogyaszt ami 0,96 W és befolyásolja a mérést Amugy , mivel nulla vagyok a programozásban nem tudnám kiolvasni a DS3231 ből a hömérsékletet.
A pontosság nem minden. Ha a többi áramkör is termel hőt (márpedig termel), akkor nem lesz pontos eleve, offsetelni fog és csalni. Egyetértek janos-al abban, hogy jobb távolabb kell mérni a hőt az elektronikától.
Így már értem , a zárt doboz "előnyeire" nem gondoltam
Egy szoba hőmérőről beszélünk ugye ? Nem analitikai laborhőmérő ketyeg az asztalon , ebben az esetben teljesen felesleges a nagy felbontás.
Nem értem, ha játszi könnyedséggel elérhető egy nagyobb felbontás, miért tiltakozol ellene. Ha a 0,25 °C-os felbontást vesszük alapul és három számjegyet használunk hőmérséklet kijelzésre, nem sok lehetséges érték van: xx.0, xx.2 (vagy xx.3, kerekítést használva), xx.5, xx. 7. Manapság minden digitális szobahőbérő 0.1 °C-os felbontással dolgozik, ez már eléggé alapnak számít. Javaslom az előző hozzászólásokat, több indok le van írva, miért jó DS18B20-as IC-t használni hőmérséklet mérésére.
Nem tiltakozom , mindenki úgy mér ahogy neki tetszik , de ez a felbontás- miért jó-miért nem engem arra emlékeztet amit régen a tanárom mondott " mikrométerrel mér krétával jelöl " Ha nem jelzem ki a második harmadik számjegyet (szobában minek is?) akkor értelmetlen a vita .
Azt aláírom hogy azért kellett mert a dobozban más hőmérséklet van mint a szobában .
Mikrométerrel mér krétával jelöl <-> 0.0625 °C felbontás, 0.1 °C kijelzés. Van mivel megjelníteni.
A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2019
Moderátor által szerkesztve
Most találtam selejtezés közben.
Valamivel több mint 20 éve építettem, az első PIC programozómat.
Az első programozóm nekem is LPT portos volt, de csak 18F-et tudtam vele írni és gyakorlatilag nem volt benne semmi elektronika, csak pár dióda, ellenállás és a 12V-ot kézzel kellett ráadni.
Üdv |
Bejelentkezés
Hirdetés |